Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ خبرآنلاین نوشت: از حقوق ۲۳۰ میلیونی تا ماشین ۶۰۰ میلیونی؛ حاشیه هایی که دست از سر مجلس یازدهم برنمی دارند و نه تنها گلایه های افکار عمومی و طیف رقیب این مجلس که حتی صدای اصولگرایان را هم درآورده است.

قرار بود هرچه نشان از نابرابری و سواستفاده‌های مالی است از مجلس رخت ببندد؛ این را در شعارهایشان همراه با تیغ تیزی که به سوی رقیبان‌ در مجلس دهم نشانه می‌رفتند می‌گفتنداما بعد از  گذشت ۳ ماه از سکانداری‌شان در خانه ملت حواشی آنچنان گریبان ساکنان جدید ساختمان هرمی میدان بهارستان را گرفته که راه گریزی برایشان نمانده است؛ حالا اهالی مجلس یازدهم که زمانی در جایگاه منتقد نشسته بودند و هر روز ایرادی به مجلس دهمی‌ها می‌گرفتند جایشان را عوض کرده‌اند و امروز در سیبل انتقادات قرار دارند؛ انتقاداتی که عمدتا مالی است و اتفاقا خیلی هم زود شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رشوه ۶۵ میلیاردی

ماجرای ریاست محمدباقر قالیباف و رقابتش با مصطفی میرسلیم از همان حواشی بود که جنجال زیادی به پا کرد، به ویژه وقتی میرسلیم تصمیم گرفت وعده دو سال پیش خود در جریان انتخابات ریاست جمهوری  برای افشا تخلفات شهردار اسبق تهران را عملیاتی کند.

او در چند خط توئیت بمب خبری را منفجر کرد و در توئیترش  از رشوه ۶۵ میلیاردی قالیباف در جریان بررسی تحقیق و تفحص از شهرداری در مجلس دهم پرده برداشت. این ماجرا واکنش‌های زیادی به دنبال داشت و حتی احمد توکلی نماینده اسبق مجلس و رئیس سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت در نامه‌ای خطاب به  میرسلیم برای بررسی این ادعا اعلام آمادگی کرد. او  نوشت: «جنابعالی دو نوبت به رسانه‌ها اطلاع دادید که آقای دکتر قالیباف برای توقف تحقیق و تفحص مجلس دهم از شهرداری تهران مبلغ «شصت‌وپنج میلیارد تومان» به برخی نمایندگان رشوه داد تا تلاش کنند که تحقیق و تفحص رأی نیاورد.درستی و نادرستی این ادعا در هر دو صورت برای مردم و نظام اهمیت بسیار دارد، دیده‌بان شفافیت و عدالت براساس تکلیف ذاتی و متکی به اساسنامه قانونی‌اش کشف حقیقت در این زمینه را آغاز کرده است. خواهشمند است تمامی اسناد و مدارک خویش را این سازمان مردم نهاد ارائه فرمایید.» ماجرای ۶۵ میلیاردی اما هنوز به پایان نرسیده و پرونده آن باز است و باید دید در نهایت آیا حقیقت و اسنادی پشت این ادعا خوابیده است.

 

حقوق ۲۳۰ میلیونی

«۲۳۱ میلیون تومان حقوق برای هر نماینده مجلس واریز شد» این خبری بود که اواسط تیر ماه منتشر شد و حالا نمایندگانی که برای خدمت آمده بودند و خود را انقلابی‌ترین مجلس می‌دانستند در ماه اول کاری حساب بانکی‌شان  با یک رقم قابل توجه پر می‌شود. حسین جلالی،  نماینده مردم رفسنجان و انار گفت: اولین حقوق نمایندگی ۱۱ میلیون تومان واریز شده به علاوه ۲۰۰ میلیون تومان بابت مسکن و ۲۰ میلیون تومان هم برای سایر هزینه‌ها به حساب ما واریز شد. 

مردم نگاهی به وعده‌های انتخاباتی می‌اندازند و نگاهی به فیش حقوقی که هیچ سنخیتی با آن وعده‌ها ندارد؛ همین موضوع کفایت می‌کرد تا جنجال‌ها و جدال‌های بعدی متوجه مجلس و نمایندگانش شود.  اعضای هیات رئیسه مجلس و نمایندگان یک به یک از تریبونی که در اختیار داشتند درباره این مبالغ واریز شده توضیح دادند. احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم و عضو هیات رئیسه مجلس در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «دوره قبل به نمایندگان ۲۵۰میلیون ودیعه مسکن پرداخت و از حقوق‌شان کسر گردید. این دوره به ۲۰۰ میلیون کاهش و ماهیانه تا آخر دوره از حقوق کسر می‌شود و این ۲۰ میلیون ⁧حقوق نماینده⁩ نیست. این هزینه دفتر شامل اجاره، حقوق کارکنان، آب، برق، گاز، تلفن ثابت و سیار، اینترنت و... که به حساب دفتر واریز می‌شود.»

محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس نیز درباره ۲۰۰ میلیون تومانی که برای تهیه منزل مسکونی در اختیار نمایندگان قرار داده شد، گفت: «مجلس تسهیلاتی برای نمایندگانی که فاقد محل سکونت در شهر تهران هستند قرار داده است که تا پیش از این به صورت تأمین منزل مسکونی و یا در اختیار قرار دادن مبلغی برای سکونت نمایندگان بوده است که این اقدام از نظر تعاریف سازمانی جزء ابزار رفاهی نبوده بلکه ابزار مدیریتی است و ابزار رفاهی همان حقوق حدود ۱۱ میلیون تومان است که طبق قانون مدیریت خدمات کشوری بوده چنانچه به همه کارکنان دستگاه ها حقوق پرداخت می شود.»

وی ادامه داد: «مبلغی هم برای اجاره دفتر نمایندگی و هزینه های جاری و حقوق کارمندان دفاتر نمایندگان در اختیار آنها قرار می گیرد چرا که به علت عدم تمرکز نمایندگان در یک نقطه، مجلس نمی تواند امورات تمام نمایندگان را در شهرستان ها رتق و فتق کند و هزینه ها بیشتر می شود؛ ضمن اینکه این مبالغ به صورت وام و تسهیلات به آنها داده شده و به تدریج از حقوق دریافتی آنها کاسته خواهد شد.»

فرهنگی همچنین تصریح کرد: «بسیاری از نمایندگان به دریافت این مبالغ معترض بوده و معتقدند مجلس باید منازلی را برای نمایندگان اجاره کند اما بنا به حواشی که در گذشته طبق این روش به وجود آمده بود، تصمیم بر این شد تا مبلغی در اختیار نمایندگان قرار گیرد تا خودشان برای انتخاب محل سکونت تصمیم گیری کنند.»

البته برخی نمایندگان که حسابی از انتشار این خبر شاکی شده بودند وقتی با سوال خبرنگار درباره دریافت چنین وجهی رو به رو شدند حسابی از کوره در رفتند که «عبدالحسین روح الامینی» نماینده تهران مصداق بارز آن بود و در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه اصولگرای تسنیم می‌گوید «به توچه»

ماشین‌های چند صد میلیونی 

هنوز حواشی حقوق چند صد میلیونی سایه‌اش را از سر خانه ملت و ساکنان جدیدش کم نکرده بود که جنجال تازه‌تری به راه افتاد و آن ماجرای خودروهای ۶۰۰ میلیونی بود موضوعی که برای اولین‌بار امام جمعه لواسانات از آن پرده برداشت او در توئیتی نوشت: ««یکی از نمایندگان محترم توضیح دادند که قیمت دنا پلاس تحویلی به نمایندگان ۳۰۲ میلیون است که ۳ ساله از حقوق آنان کم می‌شود یعنی حدوداً ماهی ۸ میلیون و سیصد هزار تومان. اشتباه نکردم؟ نمایندگان ماهیانه چقدر می‌گیرند؟ خب میخواستید ماشین بدهید چرا پژو پارس یا تیبا ندادید؟ واقع غیرقابل پذیرش است اینکه ماشین ایرانی این همه گران است، بماند. اما اینکه نمایندگان مجلس دنا پلاس را قسطی گرفته اند یعنی چه؟ آیا معنایش تضمین تخلفات خودروسازان و چراغ سبز برای سرکیسه کردن مردم نیست؟ شفافیت و پاسخگویی چه شد؟ منتظر روشنگری نمایندگان انقلابی هستیم...»

موضوع به همینجا ختم نشد و این خبر پس لرزه‌های زیادی داشت. حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در این رابطه می‌گوید: «به نظر من تحویل خودروی دنا پلاس اتومات به نمایندگان متقاضی مناسب نبود؛ باید خودروی معمولی‌تری به نمایندگان داده می‌شد؛ نوع خودرو نباید به گونه‌ای باشد که هزینه بالایی داشته باشد؛ البته باید پاسخگوی میزان رفت و آمدها در جاده‌ها هم باشد.  بهتر بود مالکیت‌اش با مجلس شورای اسلامی باشد؛ مثل وزیری که چندین خودرو در دفترش دارد و متعلق به بیت‌المال است بهتر بود این خودرو هم متعلق به بیت‌المال بود و روزی که فرد دیگر نماینده نیست آن را تحویل می‌داد.»

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «این‌که مجلس چه نوع خودرویی برای نمایندگان تهیه کند قابل تامل است؛ باید خودرویی مطابق با شئونات باشد و به نحوی حداقل کارهای نماینده انجام شود. از سوی دیگر اگر کسی یکی دو دوره نماینده شد نباید حتما این را حق بداند که هر بار خودرو بگیرد. در خصوص خانه هم همین طور است؛ نمایندگانی که در تهران خانه و امکان اسکان در حد شئونات دارند نباید این را حق بدانند که حتما هزینه منزل نیز دریافت کنند.»

با وجود انتقادات به این بریز و بپاش مجلس برای نمایندگان و صرف هزینه‌های میلیاردی برای تامین ماشین و خانه آنها اما برخی نمایندگان حتی به این هم قانع نیستند و ماشین شاسی بلند می‌خواهند مانند لطف الله سیاهکلی که در پی واکنش برخی نمایندگان به طرح دریافت خودروی دنا پلاس به قیمت نصف بازار با اعلام این مطلب می‌گوید: «در دوره قبل نماینده‌ها شاسی بلند گرفتند، من برای رفتن به مناطق روستایی شاسی بلند می‌خواهم.»

البته برخی نمایندگان هم ماجرای ماشین دنا پلاس را آش نخورده و دهن سوخته معرفی کردند. مانند نماینده خلخال که در صحن علنی مجلس گفت: «نمایندگان براساس ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری معادل وزیر هستند اما حکایت آش نخورده و دهن سوخته شده است ما ماشین و امکانات به اندازه استاندار، فرماندرا و بخشدار نمی‌خواهیم ما را به اندازه دهیار در نظر بگیرید.» او با بیان اینکه ما امکانات اولیه برای رسیدگی به امورات مردم می‌خواهیم با آبروی وکلای ملت بازی نکنید، افزود:ما نه دنا می‌خواهیم نه پژو فقط می‌خواهیم آبرویمان حفظ شود.

 

اصولگرایان هم شاکی شدند

سه ماه است که مجلس یازدهم روی کار آمده اما همین اول راه در پیاده کردن وعده‌های انتخاباتی نه تنها درجا زده‌اند بلکه در خیلی موارد یک گام هم به عقب نشسته‌اند. آنها تا به اینجا حتی در طرح‌هایی که فکر می‌کردند در جهت معاش و معیشت مردم است نیز نتوانستند نمره خوبی کسب کنند و نمونه واضح و روشن آن ماجرای تصویب مالیات بر خانه‌های خالی است که با چندین ایراد به مجلس برگشت داده شد یا ماجرای توزیع قیر رایگان که برای هرکسی واضح است در دل این طرح‌ها چه حجمی از فساد و رانت می‌تواند نهفته باشد. 

با این وجود نمایندگانی که یکسره و پی‌در پی در شیپور حمایت از سفره مردم می‌دمیدند هنوز چندماه نگذشته تصویر دیگری از خود نشان دادند تا آجا که صدای انتقاد احمد توکلی نماینده سابق و اصولگرای مجلس هم بلند شد. او در نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس نوشت: «تمام ۳۵۰ خودروی تحویل گرفته را بازگردانید و از مردم عذرخواهی کنید»

البته واکنش‌ها تنها به احمد توکلی ختم نشد و حسن کامران از نمایندگان سابق نیز در ویدئویی انتقادات تندی را روانه خانه ملت کرد. او در این ویدئو گفت: «سخنگوی مجلس شورای اسلامی توجیهی را درباره خودرو اتخاذ کرد که متاسف شدیم. هر دوره این توجیهات است. بابا کسی که به مجلس می‌آید مگر باید خانه‌اش عوض شود، دلار و ماشین بگیرد و لباسش را عوض کند؟ امروز هفته دفاع مقدس است وقتی جانباز شیمیایی ما و رزمنده معسر ما در زندگی روزمره‌اش مانده است شما با این توجیهات خجالت نمی‌کشید؟ مجلس حمل و نقل دارد و مانند ادارات دیگر نمایندگان را می‌برد و می‌آورد این چه توجیهی است. چهارسال آمده‌اند مجلس لباس و خانه و ماشینشان را عوض کنند و بچه‌هایشان را سر کار بگذارند؟ دست از این کارها بردارید .»

او گفت: «من انتظار داشتم مجلس انقلابی بگوید ارز ماموریتی قطع شود چون پول آن از بیت المال پرداخت می‌شود.  حداقل از یمنی‌ها یاد بگیرید که با نان خشک رزم می‌کنند دم از شهید سلیمانی هم نزنید شهید سلیمانی اینگونه بود که دائما اسم او را می‌برید؟ جبران مافات کنید. »

باید دید غائله خودروهای چند صدمیلیونی چطور از سوی هیات رئیسه ای که در رأس آن قالیباف نشسته و تا به امروز سکوت اختیار کرده حل و فصل خواهد شد و آیا این آخرین حاشیه مالی مجلس یازدهمی ها خواهد بود یا...

اخبار مرتبط نماینده ای که دناپلاس 600 میلیونی را حق خودش می داند: ‌می‌خواستم بفروشم تبدیل به دو ماشین کنم! قالیباف در مورد تحویل دنا پلاس به نمایندگان مجلس توضیح می دهد واکنش احمد توکلی به ماجرای خودروی دناپلاس برای نمایندگان/ احمد توکلی خواستار عذرخواهی نمایندگان مجلس از مردم شد واکنش سخنگوی هیات رئیسه مجلس به ماجرای تحویل دناپلاس به نمایندگان واکنش تند یک نماینده به ماجرای دریافت دناپلاس: من شاسی بلند می‌خواهم! اسامی نماینده هایی که از دریافت دنا پلاس انصراف دادند چه خودرویی به نمایندگان داده شد؟ / انتقاد امام جمعه لواسان از تحویل خودروی 300 میلیونی ماجرای نماینده ای که از مجلس برای دامادش خودرو خواست!

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا احمد توکلی اصولگرایان مجلس شورای اسلامی محمدباقر قالیباف سید مصطفی میرسلیم حسن کامران قیر رایگان دناپلاس دناپلاس نمایندگان سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی برخی نمایندگان برای نمایندگان نمایندگان مجلس میلیون تومان احمد توکلی هیات رئیسه رئیسه مجلس شاسی بلند واریز شد دنا پلاس هزینه ها داده شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۶۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبات دانشگاهیان دانشگاه آزاد مشهد از منتخبان مردم در مجلس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه‌ای با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و نمایندگان منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی برگزار و دانشگاهیان مطالبات خود را از منتخبان مردم مشهد مطرح کردند.

محسن مرادی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در این نشست با ارائه گزارشی مختصر از عملکرد این دانشگاه به بیان برخی از مسائل پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی استان پرداخت و با تأکید بر ضررورت همراهی هر چه بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بدنه دانشگاهی، مسائلی از جمله مطالبات بیمه‌ای، مسائل پیرامون تأمین مسکن استادان، کارکنان و ضرورت رفع وجود تبعیض بین دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌های دولتی در زمینه جذب اعتبارات پژوهشی و آموزشی را مطرح کرد.

ضرورت توجه ویژه نمایندگان مجلس به ظرفیت‌های پژوهشی دانشگاه

منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به نقش مؤثر نهاد‌های پژوهشی و دانشگاهی در عرصه برطرف کردن مشکلات جامعه در حوزه‌های تخصصی گفت: در کنار مجموعه متمرکز پژوهشی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نهاد‌های دانشگاهی و پژوهشی محلی نیز می‌توانند نقش مهم و مؤثری را ناظر به نگاه‌های سیاستگزارانه و تبدیل تولید علم به گزاره‌های علمی برای سیاستگزاری ایفا کنند از این رو، ضروری است نمایندگان مجلس برای تأمین پشتوانه‌های فکری در قانونگذاری با بدنه دانشگاهی ارتباط مؤثر و مداوم داشته باشند.

میثم ظهوریان‌ابوترابی از تشکیل کمیسیون‌های تخصصی محلی به‌عنوان راهکاری برای استفاده هر چه بهتر از ظرفیت دانشگاهی در حوزه سیاستگزاری نام برد و افزود: تلاش می‌کنیم این موضوع را تا حد ممکن مورد توجه قرار دهیم.

وی بیان کرد: نهاد‌های آموزشی غیردولتی مانند دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل محدودیت‌های دولت در عرصه تأمین نیاز‌های آموزشی به وجود آمده و در حقیقت برخی از بار‌های به زمین مانده دولت را برداشته‌اند؛ بنابراین نباید دولت با نگاه رقیب به آنها نگاه کرده و این نگرش باید تغییر کند.

منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس با تأکید بر ضرورت ایجاد تغییرات در زمینه تعیین حقوق و دستمزد در قانون خدمات کشوری درباره ضرورت توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه عنوان کرد: این موضوع از جمله مسائل هویتی است که باید مورد توجه قرار داشته باشد. مصوبه حجاب و عفاف مصوب مجلس که در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در رفت و برگشت بوده نیز به نسبت قوانین گذشته، قانون پخته‌تری است که بخش‌های مختلف در آن مورد توجه قرار گرفت.

ضرورت توجه به دو کلیدواژه «تحول» و «وحدت»

دیگر منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی باید نصب العین نمایندگان مجلس دوازدهم قرار بگیرد، عنوان کرد: سال‌هاست در کلام رهبر انقلاب اسلامی، موضوع اصولگرایی و اصلاح طلبی مطرح نمی‌شود و مهم، انقلاب اسلامی و پیشرفت کشور بوده، ایشان دو کلیدواژه جدی دارند که باید مورد توجه قرار بگیرد و این کلیدواژه‌ها «تحول» و «وحدت» است.

احسان عظیمی‌راد توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی در کشور دچار برخورد دوگانه سیاسی است که نقات قوت آن را به حاشیه برده؛ بنابراین مورد کم توجهی وزارت علوم نیز قرار گرفته از این رو، برقراری عدالت در این زمینه باید مورد توجه مجلس شورای اسلامی نیز قرار بگیرد. نظارت بر اجرای قوانین از مهمترین وظایف نمایندگان مجلس بوده و این موضوع باید در مجلس دوازدهم به صورت جدی مورد توجه نمایندگان باشد تا آیین نامه‌های وضع شده در وزارتخانه ها، مانع از اجرای قوانین نشود.

وی از تشکیل ۲۰ کارگروه تخصصی در مشهد خبر داد که قرار است با حضور متخصصان در حوزه‌های مختلف به نمایندگان مجلس کمک کنند. همچنین نمایندگان نیز با تشکیل مجلس دوازدهم، در کنار برقراری ارتباط مداوم با بدنه مردمی، جلسات ثابت را با جوامع نخبگانی دانشگاهی برگزار خواهند کرد تا نگاه تخصصی بتواند برای رفع مسائل و مشکلات اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد.

دیگر منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس بر مطالبه مردمی از نمایندگان مشهد و کلات برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت‌های شهرستان کلات تأکید کرد.

به گزارش آنا، اعتقاد نمایندگان به این که مجلس باید در رأس امور قرار داشته باشد، توجه نمایندگان به مأموریت اصلی خود یعنی تقنین و نظارت بر اجرای قوانین، حضور فعال نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی که تحصیلات دانشگاهی آنها در آن زمینه بوده، حضور فعالانه نمایندگان در مجلس، استفاده از ابزار‌های قانونی مانند سوال و استیضاح در موارد ضروری و بدون رعایت تعارفات با افراد، توجه به این که آثار فعالیت نمایندگاه در سال‌های پس از پایان دوران نمایندگی آنها نیز در جامعه باقی می‌ماند، حمایت نمایندگان از جامعه دانشگاهیان، توجه به قوانین و مسائلی از جمله موضوع عفاف و حجاب، تلاش برای تحقق شعار سال، حمایت از تولیدکنندگان، توجه به مسائل و مشکلات زنان شاغل و ... از جمله مواردی بود که در این جلسه به آن اشاره شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مطالبات دانشگاهیان دانشگاه آزاد مشهد از منتخبان مردم در مجلس
  • بیانیه نمایندگان اقلیت‌های دینی مجلس: هرگونه خطای رژیم جعلی اسرائیل بدون پاسخ باقی نخواهد ماند
  • درخواست آیت‌الله علم‌الهدی برای نظارت جدی بر وضعیت معادن
  • ماجرای جنجالی شدن کف حقوق ۱۵ میلیونی کارگران | آیا حقوق ۱۵ میلیونی برای کارگران تصویب می‌شود؟
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود
  • مجلس جدید قوانینی را وضع کند که تحولات اقتصادی را به دنبال داشته باشد
  • وضعیت ایران قبل و بعد از انتخابات اخیر؛ قیمت دلار در ابتدای مجلس یازدهم چند بود؟
  • انصراف نمایندگان از طرح سوال وزیر کار
  • رأی اعتراضی مردم این استان به اصولگرایان است یا اصلاح طلبان؟
  • قیمت دلار در ابتدای مجلس یازدهم ۱۸ هزار تومان بود امروز بالاتر از ۶۵ هزار تومان! /وضعیت ایران قبل و بعد از انتخابات ۹۴ و ۱۴۰۲