Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

فرزند مردی که کیلومترها آن طرف‌تر در شمال افغانستان کارگر معدن ذغال سنگ سمنگان است با حلقه اشکی در گوشه چشمش می‌گوید "پدرم به مبایل دسترسی نداشت و ساعت‌ها بعد از اعلام نتیجه کنکور از اینکه رتبه اول شدم خبردار شد."

شمسیه علی‌زاده، رتبه اول کنکور سال ۱۳۹۹ افغانستان از روزی که نتایج این آزمون اعلام شد، سرخط خبرها و رسانه‌های اجتماعی در افغانستان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ۱۸ سال دارد و کودک دوران جنگ است. نسل سوخته‌ای که همه عمرشان را در روز و شب‌های خونین گذرانده‌اند. شمسیه در ولسوالی جاغوری ولایت غزنی به دنیا آمده و مکتب را در کابل به پایان رسانده است.

او از میان حدود ۲۰۰ هزار شرکت کننده در آزمون کنکور رتبه اول را به دست آورده و با گرفتن بیش از ۳۵۳ نمره به دانشگاه پزشکی کابل و رشته‌ای که رویای فراگیری آن را دارد راه یافته ‌است.

او می‌گوید تنها یک دوره آمادگی کنکور را در سال پایانی مکتب/مدرسه فراگرفته و پیش از آن نیز کلاس‌هایی را در مراکز آموزشی دنبال کرده است.

شمسیه می‌گوید تمام این یکسال شبانه روز تنها چهار ساعت خوابیده و ۲۰ ساعت دیگر را مشغول درس و آمادگی برای کنکور بوده است.

شمسیه که تمام یکسال گذشته را برای تمرکز بیشتر روی کنکور تلویزیون تماشا نکرده بود حالا دیگر نتیجه این آزمون را پخش مستقیم از پرده تلویزیون نگاه می‌کند.

نتایج کنکور امسال افغانستان در مراسمی ویژه و از طریق تلویزیون‌های افغانستان پخش مستقیم اعلام شد.

شمارش معکوس؛ رتبه دهم، نه، هشت... و چشم‌های مادر شمسیه که با هیجان زیادی سمت صفحه تلویزیون قفل شده. در لحظه‌ای از ثانیه عکس و سپس نام شمسیه روی پرده ظاهر می‌شود. رتبه اول کنکور!

"در اتاق نبودم. مادرم بلند صدایم زد و گفت اول نمره کنکور شده‌ای. اول فکر کردم شوخی می‌کند اما وقتی داخل اتاق شدم، عکسم روی صفحه تلویزیون بود..."

پدرش در معدن ذغال سنگ در سمنگان کارگر است. منطقه‌ای که فعالیت شبکه‌های مخابراتی در آن اکثر اوقات دچار مشکل تخنیکی است.

او دیروز هم هنگامی که با رسانه‌ها مصاحبه می‌کرد هر از گاهی که نام پدرش در میان می‌آمد اشک می‌ریخت. هیجان شریک ساختن این موفقیت با پدری حامی و بوسیدن دست‌های آبله زده او امان از شمسیه گرفته بود.

به من گفت اقوامش هم در تلاش بودند تا خبر را دست به دست کرده و به گوش پدرش برسانند که حوالی هشت دیشب موفق به تماس با پدرش شد.

"پدرم به قدری خوشحال بود که به گفته خودش احساسی که داشت را در کلمات نمی‌توانست بیان کند. برایم گفت همیشه برای چنین روزی دعا می‌کرده."

موفقیت یک زن در جامعه نسبتا مردسالار افغانستان از یک سو و از سویی دیگر به دلیل اینکه شمسیه دانش‌آموز آموزشگاهی در غرب کابل بود که دو سال قبل مورد حمله داعش قرار گرفت، همهمه این پیروزی را بلندتر کرد.

دو سال قبل حمله انتحاری در داخل مرکز آموزشی "مهدی موعود" جایی که شمسیه در آن آنجا درس می‌خواند دستکم ۴۸ کشته و دانش‌آموز ۶۷زخمی برجا گذاشت.

هرچند شمسیه می‌گوید در روز حمله به آموزشگاه نرفته بود و انفجار هم در کلاس درسی او رخ نداده اما یادآوری مرگ همسن و سالانش آن هم در راه آموزش برای او تراژیدی بزرگی بوده است.

شمسیه در خانواده‌ای با سطح اقتصاد نسبتا ضعیف به دنیا آمده و بزرگ شده است. به گفته او شماری از آرمان‌هایش که باز هم به آموختن گره خورده‌ بودند از چارچوب آرزو به مسیر تحقق نرسیدند.

او با صدایی لزران از شادی‌ به من گفت: بسیاری از برنامه‌های آموزشی که می‌خواستم پیش ببرم هزینه بالایی داشتند و به دلیل وضعیت اقتصادی که داشتیم کنسل/لغو شدن.. به همین خاطر خیلی از برنامه‌هایی که داشتم را پیش خودم خواندم و پیش بردم تا جایی که توانستم. از بعضی برنامه‌ها هم عقب ماندم.

اگر زندگی با شمسیه یار بماند او تا چند سال دیگر پزشک خواهد شد. رشته‌ای که جذابیتش برای او در کمک یک انسان به هم نوعش بدون در نظرداشت قوم و نژاد و تبعیض است.

او می‌گوید:"از صنف/کلاس نهم بود که تصمیم گرفتم یک داکتر/پزشک خوب شوم. یکی از جذابیت‌های دکتر بودن برایم این است که یک دکتر باعث نجات جان انسان‌ها می‌شود آن هم بدون در نظرداشت اینکه طرف مقابلش از کدام نژاد است و بدون هیچ نوع تعصبی به زنده بودن و نفس انسان احترام دارد و برای نجات جانش کوشش می‌کند."

آرزوهای بزرگ‌تری هم در سر دارد. شمسیه در کنار پزشکی به سیاست هم علاقه دارد و می‌گوید تلاش می‌کند شایسته ریاست جمهوری افغانستان شود و از این راه به کشورش خدمت کند.

با به دست آوردن رتبه اول کنکور دولت زمینه تحصیل او در خارج از کشور را نیز فراهم کرده است.

می‌گوید دوست دارد در خارج از کشور تحصیل اما پس از پایان دوره تحصیلی دوباره برگردد و به افغانستان خدمت کند.

حالا که گفتگوهای صلح میان دولت و گروه طالبان در دوحه پایتخت قطر نیز جریان دارد شمسیه امیدوار است که در این مذاکرات حقوق و دستاوردهای زنان نیز در نظر گرفته شود.

کنکور امسال افغانستان به دلیل شیوع کرونا با تاخیر چندماهه برگزار شد.

در این دور از کنکور حدود ۲۰۰ هزار نفر شرکت کردند که از این میان بیش از ۹۸ درصد موفق شدند تا به دانشگاه‌های دولتی و خصوصی راه یابند.

براساس اطلاعات اداره ملی امتحانات افغانستان از میان حدود ۱۷۳ هزار شرکت کننده در این آزمون بیش از ۶۶ هزار به مراکز آموزش عالی، بیش از ۱۵ هزار به مراکز آموزش نیمه عالی، ۸۸ هزار نیز به مراکز آموزش عالی خصوصی راه یافته‌اند.

منبع: بی بی سی

منبع: آفتاب

کلیدواژه: افغانستان کنکور مراکز آموزش رتبه اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۷۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زانتی: اینزاگی خودش هم خبر ندارد چه کرده است!

به گزارش "ورزش سه"، اینتر با هدایت سیمونه اینزاگی امشب یک دستاورد بزرگ را رقم زد و به بیستمین قهرمانی تاریخ باشگاه در سری A دست پیدا کرد.

شاگردان سیمونه اینزاگی در دربی میلان با نتیجه 2-1 رقیب دیرینه خود را شکست داده و چهار هفته مانده تا پایان فصل قهرمانی‌شان را مسجل کردند.

خاویر زانتی، نایب رئیس اینتر، درباره قهرمانی در سری A به دازن گفت:"این یک شب فوق العاده است، تمام اینتری‌ها منتظر این لحظه بودند. ما در یک شب مهم اسکودتو را به دست آوردیم، این بچه‌ها با کسب این قهرمانی کار خارق العاده‌ای انجام دادند، آن‌ها ستاره دوم را به دست آوردند."

از چه زمانی مطمئن شدید که اینتر قهرمان می‌شود؟

از ابتدا همه می‌خواستند فصل مهمی را داشته باشند و می‌دانستیم که تیم قدرتمندی هستیم. قهرمانی شایسته این تیم بود. لحظات سختی وجود داشت که به توانایی‌های خود شک نکردیم. کار همیشه در نهایت نتیجه می‌دهد و در لحظات سختی باید بیشتر به آن ایمان داشت، این تیم ارزش‌های مهمی به خصوص از نظر انسانی دارد.

در مورد اینزاگی چه صحبتی دارید؟

اول از همه او به عنوان یک مرد، فوق العاده است. و سپس اینکه در مدیریت لحظات دشوار بسیار خوب است، او به کارش اعتقاد دارد. فکر می‌کنم او خودش نمی‌داند چه کرده اما مطمئنم میلیون‌ها هوادار اینتر را در سراسر جهان خوشحال کرده است.

دیگر خبرها

  • فرمانداران استان کرمان آماده هرگونه حادثه احتمالی باشند
  • آمادگی بانک جهانی برای آغاز پروژه «کاسا هزار» در افغانستان
  • جامعه باید نحوه ارتباط با گروه‌های ویژه را آموزش ببیند
  • اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان شهرستان میاندوآب برای برگزاری امن کنکور سراسری
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • نصیرزاده: کلینزمن گزینه تراکتور نیست
  • 10 تا از تقلب هایی که در فوتبال انجام شد ولی کسی ندید (فیلم)
  • زانتی: اینزاگی خودش هم خبر ندارد چه کرده است!
  • ایران یک خیابان به نام خودش در پاکستان دارد + فیلم