Web Analytics Made Easy - Statcounter

افراط بد است؟ تفریط چطور؟ اما آیا جواب دادن به این سوالات به ظاهر ساده برای همه ساده است؟ بخوانید و قضاوت کنید.
به گزارش «تابناک»، از تجویز استعمال روغن بنفشه برای مصون شدن در مقابل کرونا یا پیچیدن نسخه دارویی که نام یک امام را رویش گذاشته و مدعی هستند که مبتلایان کووید-۱۹ را شفا می‌دهد و حتی درمان‌های متفاوتی مثل گزیده شدن با زنبور یا دود کردن سرگین یک حیوان برای خلاصی از مشهورترین بیماری این روز‌های بشریت، ویروس کرونا مجالی یگانه و بی نظیر برای سنجش برخی باور‌ها پیش روی بشر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرصت آزمودن ادعا‌هایی که برخی شان به سادگی مردود شده اند و بعضی شان حالا قوت زیادی یافته اند. ادعا‌هایی که احتمالا نمونه‌های مشابه زیادی در سراسر کره خاکی دارند، اما بعید است در کشوری به مانند ایران مجال برای طرح در رسانه ملی و پمپاژ به افکار عمومی در ابعاد کلان در اختیارشان قرار گیرد و از آن فراتر، یگانه راهکار خلاصی از این بیماری مرگبار معرفی شوند.
البته بی انصافی است که به این موارد اشاره کنیم و درباره برخورد صورت گرفته با چند مدعی طب اسلامی و درمان خودسرانه شان در یکی از بخش‌های کرونایی سخن نگوییم، اما جز آن برخورد، می‌توان مدعی شد که وسیع‌ترین بحران حوزه سلامت در کشورمان هم نتوانست بساط درمان‌های تایید نشده و ادعا‌هایی که برخی به طب سنتی یا حتی اسلام نسبت می‌دهند را برچیند.
اتفاقی که ظاهرا برخی پزشکان صاحب نام چشم انتظار وقوعش در ابعاد وسیع تری بوده اند. این را می‌شود از نامه امروز جمعی از پزشکان به وزیر بهداشت دریافت که در آن با اشاره به دو رویداد، خواسته‌هایی بعضا عجیب از جمله برچیدن بساط تدریس و به کارگیری طب سنتی مطرح شده است. تقاضا‌هایی که بسیاری از مطرح کنندگانش، روسای انجمن‌های علمی تخصص‌های مختلف پزشکی و حوزه درمان هستند.
آن گونه که در مقدمه نامه آمده، «ورود واحد‌هایی آموزشی طب سنتی به کوریکولوم رشته پزشکی عمومی» و «گسترش آموزش توصیه‌های شبه علمی و برگرفته از طب سنتی به مردم از طریق رسانه‌های فراگیر، به ویژه صداوسیما»، دو عاملی هستند که نگارش این نامه را موجب شده اند. نامه‌ای که تاکید دارد: «بر این باوریم که رشته پزشکی با توجه به رسالت والای خود در خدمت رسانی به مردم، نیاز به حفاظت از گزند باور‌های خرافی از یک سو و پالایش از شبه علم و اطلاعات ابطال شده، منسوخ شده و حتی سنجش نشده از سوی دیگر دارد.».
اما اگر تصور می‌کنید که منظور نگارنندگان نامه، امثال طب اسلامی یا طب‌های جعلی دیگر بوده، سخت در اشتباهید چراکه در ادامه متن تاکید شده: «می دانیم که براساس زمینه‌ی طب سنتی ایران، بسیاری از آورده‌های آن هنوز با ملاک‌های به روز و پذیرفته شده‌ی سنجش علمی آزموده نشده است و کمتر اثری از آن در راهنما‌ها و استاندارد‌های بالینی علمی دیده می‌شود.» نکاتی که با مرورشان، فضا برای طرح خواسته‌هایی از وزیر فراهم آمده که از جمله آنها، حذف واحد‌های طب سنتی و حتی رشته تخصصی طب سنتی است!
البته امضاکنندگان نامه کوشیده اند که تا حدی جانب انصاف را رعایت کنند و حتی یادآوری کرده اند که اگر مصادیق این طب بتوانند تاییدیه‌های علمی روز جهان را دریافت کنند، از آن‌ها استقبال خواهند کرد! اظهار نظری که تلویحا تاکید دارد آنچه امروز طب سنتی می‌خوانیم، علم نیست. برداشتی که در نامه با صراحت بیشتر مورد اشاره قرار گرفته: «از جنابعالی [وزیر بهداشت]... تقاضا می‌کنیم برای روشن کردن مرز‌های اطلاعات علمی از شبه علم، خرافات، برداشت‌های شخصی و نیز اطلاعاتی که به روش‌های علمی سنجیده نشده، وارد عمل شوید.»
و پایان بخش این نامه عجیب، خواسته‌هایی عجیب است که چند نمونه از آن‌ها بدین شرح است: «حذف واحد درسی طب سنتی به شکل کنونی از برنامه آموزشی رشته پزشکی»، «حذف رشته تخصصی طب سنتی به شکل کنونی»، «حذف دفتر طب ایرانی از چارت سازمانی وزارت بهداشت» و «درخواست از صداوسیما و سایر رسانه‌های اثرگذار برای ممانعت از حضور افرادی که با عنوان پزشک یا کارشناس، اطلاعات غیرعلمی را در اختیار مردم قرار می‌دهند و پایش و نظارت بر اجرای آن.»
طرح تقاضا‌هایی عجیب و دور از انتظار که اگر بگوییم برخوردی غیرعلمی هستند، سخنی به اغراق نگفته ایم؛ تقاضای برخورد‌هایی غیرعلمی که افرادی خواستار وقوعش شده اند که مدام بر علم تاکید کرده اند و خود گرفتار افراط و تفریط بسیار شدید هستند. افرادی که بایستی بهتر از ما و شما بدانند که در مقابله با ویروس کرونا، علم مدرن هم تا کنون توفیق خاصی به دست نیاورده الا به آزمودن و تلاش کردن. راهی غیرعلمی که اگر به نگارندگان این نامه باشد، بایستی وزیر مسدودش کند!
اتفاقی که البته در هیچ نقطه‌ای از کره خاکی رخ نمی‌دهد و هیچ فردی خواستار برچیدن بساط تخصص دیگر نمی‌شود مگر آنکه اسیر افراط و تفریط باشد. دو سویه نامطلوب رفتار که سرزدنش از هیچ کسی قابل قبول نیست، چه فرد معممی باشد که مدعی درمان کرونا با داروی فلان امام شود و چه پزشک متخصصی که می‌گوید هرچه جز آنچه خودش خوانده، شبه علم است و باید با همه ابزار‌ها و با تمام قوا (حتی با نظارت و احتمالا اعمال جریمه خاطیان!) جلویش را گرفت!

منبع: تابناک

کلیدواژه: الهام چرخنده نادر مختاری مکانیسم ماشه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس آنفلوانزا ویروس کرونا طب سنتی نامه وزیر بهداشت الهام چرخنده نادر مختاری مکانیسم ماشه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس آنفلوانزا طب سنتی شبه علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۷۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام امضا شد

به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب گرایلو عصر امروز چهارشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: به دنبال رونق و رشد فعالیت‌های ترانزیتی در چند سال اخیر، یک فقره تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با یک شرکت فعال در این حوزه به ارزش هشت میلیون دلار برای احداث و بهره‌برداری از مخازن نگهداری فرآورده‌های سبک و سنگین نفتی به امضا رسید.

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه، سرمایه‌گذار خارجی مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی سبک و سنگین به ظرفیت ۴۰ هزار متر مکعب با هدف فعالیت‌های ترانزیتی احداث می‌کند.

وی گفت: امید است انعقاد این تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با شرکت بازرگانی خارجی بتواند سرآغازی برای تقویت فرآیند فعالیت‌های ترانزیتی و حضور پررنگ‌تر سرمایه گذاران در زمینه توسعه فعالیت‌های لجستیکی و ایجاد زیرساخت‌های بندری در اراضی توسعه‌ای این بندر بزرگ تجاری بشود.

گرایلو اظهار کرد: با اتخاذ تمهیدات مناسب به منظور بهره‌گیری از مزیت‌های ترانزیتی در مجتمع بزرگ بندر امام، ترانزیت کالا در سال گذشته به بیش از سه میلیون و ۷۲۷ هزار تن رسید که بیش از ۲ برابر رشد را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد.

کد خبر 6088182

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد
  • امضا تفاهم نامه همکاری میان جهاد کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان
  • آغاز اجرای طرح فیبر نوری در بیرجند
  • ایران و روسیه تفاهم‌نامه امنیتی امضا کردند
  • تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام امضا شد
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • تفاهم نامه مدیریت مصرف در حوزه صنایع شهرستان خوی امضا شد 
  • آذری جهرمی: ترمز تشدید نارضایتی عمومی را بکشید؛ فردا نگویید توطئه دشمن بود
  • هشدار آذری جهرمی: ترمز تشدید نارضایتی عمومی را بکشید/ فردا نگویید توطئه دشمن بود
  • برای حل مشکلات لرستان، تمام‌قد در کنار دولت ایستاده‌ایم