Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-03-19@11:23:34 GMT

بازگشت تعادل به بازار ارز

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۷۶۱۴

بازگشت تعادل به بازار ارز

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، تصمیم بانک مرکزی در روزهای پایانی شهریورماه درباره تسهیل فروش ارز صادراتی، گام مهمی برای رفع نیازهای ارزی و ایجاد تعادل در بازار به شمار می رود. در چارچوب تسهیل و تسریع تامین ارز وارد کنندگان در بازار ارز به پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها و معدنی‌ها اعلام شد که آنها نیز می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را، علاوه بر صرافی‌های بانکی، مستقیم به صرافی‌های مجاز برای واردات کالاهای دارای تخصیص ارز بفروشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این در حالی است که پیشتر، صادرکنندگان نسبت به محدودیت‌های فروش آزادانه ارز گلایه داشته و آن را موجب کند شدن بازگشت ارز به کشور می‌دانستند. تا قبل از این تصمیم، صادرکنندگان پتروشیمی که جزو بزرگترین صادرکنندگان کشور به شمار می رفتند، مجاز بودند ارز صادراتی خود را فقط به صرافی های بانکی به فروش برسانند.

ممکن است عده‌ای سوال کنند که چرا این تصمیم تنها مشمول صادرکنندگان پتروشیمی می‌شود و نه تمام صادرکنندگان؟ آمار حاکی از آن است که طی سال‌های گذشته بیش از دو سوم صادرات از منابع ارزی غیرنفتی کشور متعلق به سه گروه پتروشیمی، فولاد و معدن بوده است.  

بنابراین بانک مرکزی با این شیوه، بزرگترین صادرکنندگان را برای بازگرداندن تعادل به بازار ارز مورد هدف قرار داد و به این ترتیب صنایع صادرکننده مذکور که عرضه‌کنندگان بزرگ ارز به حساب می‌آیند، می‌توانند به جای فروش ارز به صرافی‌های بانکی، ارز حاصل از صادرات را به صرافی‌های تضامنی بفروشند.

می‌توان خوشبین بود که با این روش، صادرکنندگان انگیزه بیشتری برای بازگرداندن ارز به کشور داشته باشند و همچنین عرضه ارز در بازار نیز افزایش یابد که نتیجه آن بازگشت تعادل به بازار ارز خواهد بود.  

در این میان عده‌ای معتقدند با این تصمیم بانک مرکزی، صادرکنندگان منتفع شده و می‌توانند ارز خود را با نرخ بالاتری فروخته و سود بیشتری کسب کنند؛ این در حالی است که احمد مهدوی، دبیر انجمن صنعت پتروشیمی به خبرنگار اقتصادی ایرنا می‌گوید: نرخ عرضه ارز پتروشیمی هماهنگ است و مانند سایر صادرکنندگان، هر پتروشیمی نمی‌تواند برای خودش نرخ جداگانه تعریف کند. بنابراین برای صادرکنندگان پتروشیمی تفاوتی ندارد که ارز خود را در صرافی بانکی به فروش رسانند یا صرافی غیر بانکی.

به گفته وی این تصمیم از چند روز گذشته به تمام پتروشیمی‌ها ابلاغ شده و در حال اجراست.  

مهدوی با اعتقاد به اینکه این تصمیم منجر به تسهیل فرایند ثبت سفارش می‌شود، گفت: گاهی واردکنندگانی که ثبت سفارش کرده و تائیدیه بانک مرکزی دریافت کرده‌اند، برای تخصیص دچار مشکل می‌شدند که این امر، فرایند واردات را طولانی‌ می‌کرد. اما با تصمیم جدید بانک مرکزی، می‌توان به تسریع در واردات اقلام ضروری امیدوار بود.

آنچه مشخص است، آزاد شدن فروش ارز پتروشیمی‌ها در صرافی‌ها که در راستای تسریع در تأمین ارز واردکنندگان بوده، می‌تواند منجر به کاهش فشار بر تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه و از سوی دیگر بر صادرکنندگان برای فروش ارز در بازار باشد.

پربیننده ترین قیمت دلار ۳ مهر ماه ۱۳۹۹ قیمت دلار سکه در پایان هفته چند؟ (۱۳۹۹/۷/۳) ارزش دلار بالا رفت ریزش طلا با اوج گرفتن دوباره کرونا/ اونس طلا ۴۰دلار کاهش یافت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی ارز صادراتی بانک مرکزی پتروشیمی بازار ارز قیمت ارز صرافی ارز صادراتی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت بانک مرکزی بازار ارز فروش ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۷۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید و فروش خودرو در بازار متوقف شد + جدول قیمت

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، با نزدیک شدن به روز پایانی سال، همچنان خرید و فروش خودرو در بازار راکد است و اکثر مردم ترجیح می‌دهند معاملات خود را به سال آینده موکول کنند. البته نکته مهم اینجاست که یک هفته اخیر به خاطر افزایش نرخ دلار، قیمت خودرو روند صعودی داشته است که همین امر تعلل مردم را در خرید خودرو بیشتر کرده است.

بیشتر بخوانید: قیمت روز محصولات ایران‌خودرو دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲

علاوه بر این بررسی‌ها نشان می‌دهد در ۶ ماهه گذشته، قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی ۲۵ تا ۲۸ درصد افزایش داشته است و مشخص نیست در سال آینده قیمت خودرو به چه سمتی خواهد رفت.

البته کارشناسان خودرو معتقدند نوسانات قیمت در بازار خودرو متاثر از نرخ تورم و قیمت دلار است. اگر این موضوعات با تغییراتی همراه شود قیمت خودرو نیز افزایشی خواهد بود.

در حال حاضر خرید و فروش در بازار خودرو متوقف شده است و آن دسته از افرادی که نیازمند خرید خودرو بودند معاملات را انجام داده و مابقی افراد نگران از ضرر و زیان خرید و فروش خود را به سال آینده موکول کردند.

بررسی بازار نشان می‌دهد در قیمت‌های داخلی ثبات قیمت وجود داشته و در خودروهای مونتاژی نیز تغییرات قیمتی بسیار ناچیز است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1224992 برچسب‌ها خودرو

دیگر خبرها

  • خرید خودروی ژاپنی با ۸۰۰ میلیون / سوزوکی جیمنی ارزان به بازار رسید!
  • خرید و فروش خودرو در بازار متوقف شد + جدول قیمت
  • افتتاح اولین شعبه صرافی ملی در خراسان جنوبی
  • اولین شعبه صرافی ملی در خراسان جنوبی راه اندازی می‌شود
  • هیبریدی‌ها؛ برگ برنده تویوتا
  • تولیدات سیستان و بلوچستان باید به سمت صادرات پیش برود
  • اخذ مجوز اولین شعبه صرافی ملی در خراسان جنوبی
  • اولین شعبه صرافی در خراسان جنوبی راه اندازی می‌شود
  • برآورد فروش ۱۰.۴ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی جم‌پیلن در ۱۴۰۲
  • مسیر ترانس خزر محرک اصلی رشد صادرات قزاقستان