Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیروز با فوت۲۰۷ بیمار مبتلا به کووید۱۹ عدد مرگ و میر ناشی از این بیماری بعد از ۵۱ روز دوباره خیز برداشت تا آمار فوتی‌ها مرز بیش از ۲۰۰ فوتی در روز را جابه‌جا کند. حالا با گذشت نزدیک به دو ماه در حالی آمار قربانیان به بالاترین حد خود در۵۱ روز گذشته رسیده است که مسئولان حوزه سلامت و اعضای کمیته‌های علمی ستاد مقابله با کرونا از کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی به شدت ابراز نگرانی می‌کنند

به‌طوری که رئیس جمهوری ادامه این روند را موجب بازگشت برخی محدودیت‌ها می‌داند و خواستار اعمال برخی مجازات‌ها برای افراد متخلف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین بار ۱۴مرداد ماه بود که تعداد جانباختگان ناشی از ویروس کرونا با ۲۱۲قربانی در یک روز رکورد زد. 207 جانباخته و 3 هزار و 563 بیمار جدید کووید 19طی 24ساعت در کشور، جدیدترین آماری است که دیروز از سوی سخنگوی وزارت بهداشت اعلام شده است.
به گفته دکتر سیما سادات لاری ۲۴استان کشور هم اینک در وضعیت قرمز قرار دارند و با این تفاسیر تقریباً هیچ نقطه غیر قرمزی در کشور وجود ندارد. دیروز در حالی آمار فوتی‌های کرونا دوباره از مرز ۲۰۰ مورد فوت عبور کرد که این آمار برای بسیاری از مسئولان حوزه بهداشت که در حال رصد مبتلایان و فوتی‌های ناشی از ویروس کووید 19 در کشور هستند قابل پیش‌بینی بود چرا که با افزایش سفرهای برون‌شهری، برخی بازگشایی‌ها و ‌بی‌توجهی عده‌ای به شیوه‌نامه‌های عزاداری و برگزاری اجتماعات و از همه مهمتر کاهش استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی دست به دست هم داده‌اند تا وارد موج سومی بشویم که پیش از این هشدارش را داده بودند.
مردم هم درباره اینکه چرا همانند گذشته از خود، خانواده و حتی دیگران مراقبت نمی‌کنند و از شیوه‌نامه‌های بهداشتی پیروی نمی‌کنند می‌گویند از این وضعیت خسته شده‌اند و مجبور هستند تا با دید و بازدید و سفر، کمی از فشار روحی که بیش از هفت ماه است ناچار به تحمل آن شده‌اند، بکاهند. برخی از آنها می‌افزایند که مسأله کار و معیشت اقتصادی باعث شده تا کرونا را از یاد ببرند. سیادتی یکی از کارکنان بانک در این باره می‌افزاید: فصل پاییز به‌طور طبیعی زمینه انتقال بیماری مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا را تشدید می‌کند و این بهترین شرایط برای خیز دوباره بیماری کروناست لذا مردم به‌طور فردی باید وارد عمل شوند. نباید بی‌تفاوت بود. خانم محسنی هم در این باره می‌گوید: مهار بیماری و پیشگیری از ابتلا به این ویروس راه‌حل ساده‌ای دارد که ماسک و رعایت بهداشت فردی است وگرنه ساده‌انگاری نسبت به این ویروس تلفات بالایی را خواهد داشت.
مردم سبک زندگی با کرونا را بپذیرند
دکتر مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درباره این وضعیت و افزایش تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا می‌گوید: برخی از بیمارستان‌ها به‌خاطر اینکه وارد موج سوم کرونا شده‌ایم مشکل کمبود تخت دارند. متأسفانه تعدادی از بیمارستان‌‌ها روزی 50 بیمار بدحال را بستری می‌کنند و این در حالی است که مبتلایانی که وضعیت‌شان به نسبت بهتر است برای مداوا به خانه‌هایشان راهنمایی می‌شوند. با توجه به اینکه تعداد مبتلایان بدحال هر روز افزایش می‌یابد متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی از این عزیزان به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای، سن بالا یا دیر مراجعه کردن به مراکز درمانی جان خود را از دست می‌دهند.»
وی می‌افزاید: «مسئول بخشی از افزایش آمار مبتلایان و جانباختگان خود مردم هستند. باید بگویم مردم از این وضعیت خسته شده‌اند و رفت و آمدها، سفرها و سایر رفتارها وعادات آنها به دوران پیش از کرونا بازگشته است. این مشکل نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورهای دنیا هم گریبانگیر دولت‌هاست. مردم همانند گذشته پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و سفرها و شرکت در مراسمات مختلف و... به افزایش این آمار دامن زده است. مردم باید به این نتیجه برسند که چاره‌ای نیست و باید با این مسأله کنار بیایند و فعلاً این نوع سبک زندگی را بپذیرند. سرعت انتقال ویروس کووید 19 نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است؛ سهل‌انگاری و غفلت افراد باعث دربرگیری و انتقال این ویروس به افراد دیگر می‌شود. ما به هموطنان می‌گوییم که تنها راه پیشگیری از ابتلا و کمک به کادر درمان خود آنها هستند. یعنی رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی.»
عطسه ؛عامل انتقال ویروس کرونا
دکتر حمید سوری، اپیدمیولوژیست و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره دلایل افزایش ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید 19 در روزها و هفته‌های اخیر به «ایران» می‌گوید: «دلیل افزایش ابتلا و‌ موارد فوتی بسیار پیچیده نیست چرا که ارتباط با «مواجهه‌یافتگی با پیامد» در همه بیماری‌ها دارد و باید ماهیت این مواجهه‌یافتگی را تحلیل و تجزیه کنیم. در رابطه با این ویروس باید بگویم یکی از راه‌های انتقال آن از قطرات ریز عطسه  است.
امکان جابه‌جایی از راه هوا هم وجود دارد. وقتی ما با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی این مسیر را برای انتقال ویروس مهیا می‌کنیم پس باید منتظر پیامد آن هم باشیم.» وی می‌افزاید: «در حال حاضر بخشی از مردم جامعه نسبت به این ویروس حساسیت‌شان کمتر شده است. تعداد افراد حساس به بیماری در کشور به نسبت قبل کم شده ، بنابراین در مواجهه با افراد بیمار شانس دربرگیری بالا می‌رود. همه اتفاقات چند هفته اخیر همچون سفرهای فراوان که گویا کرونا شیوع ندارد، بازگشایی مدارس و برگزاری اجتماعات شانس مواجهه را بالا می‌برد. شاید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا باید محل و اماکن اجتماعات را ضدعفونی کنیم ولی چگونه می‌شود از شانس مواجهه با بیماری جلوگیری کرد. برای کاهش این آماری که هر روز اعلام می‌شود باید زنجیره انتقال را قطع کنیم. مثل زدن ماسک و استفاده از دستکش، فاصله‌گذاری اجتماعی، رعایت بهداشت فردی، مراقبت از افراد پرخطر و... وگرنه باید منتظر افزایش آمار فوتی‌ها و مبتلایان به کووید 19 باشیم.»
قرنطینه آخرین سیاست ماست
معاون آموزشی وزارت بهداشت و درمان ضمن ابراز نگرانی از افزایش آمارهای مبتلایان و جانباختگان به ویروس کووید 19 در کشور به «ایران» می‌گوید: «متأسفانه عدم رعایت برخی از پروتکل‌های بهداشتی طی چند هفته گذشته تأثیرش را در این روزها گذاشته است. مسافرت‌های گسترده، افول رعایت بهداشت فردی، کاهش حساسیت مردم نسبت به این بیماری، افزایش برگزاری اجتماعات که در شهریورماه فزونی داشته است از مواردی است که هم‌اکنون تأثیر آن را شاهد هستیم. ابتلا به انواع شدید و خطرناک بیماری نتیجه‌اش افزایش مرگ و میر مبتلایان شده است.
در حال حاضر ابزار جادویی برای کنترل بیماری نداریم همچون واکسن و دارو و... بنابراین باید با رعایت بهداشت فردی و پروتکل‌های بهداشتی بتوانیم سرعت شیوع این ویروس را کنترل کنیم. باید یاد بگیریم که چگونه با این ویروس و مبتلا نشدن به آن، زندگی کنیم.»
دکتر علی‌اکبـــــــــر حقدوســــــــــــــت اپیدمیولوژیست درباره مطرح شدن برخی پیشنهادها برای وضع قرنطینه دوباره در کشور یادآور شد: «قرنطینه 100 درصد شهرها جزو آخرین سیاست‌های ماست چون آثار سوء اقتصادی و اجتماعی دارد. زمانی که مسئولان و مردم این بیماری را جدی گرفتند شاهد بودیم که تعداد مبتلایان کاهش معنا‌داری داشت ولی وقتی مسئولان و از طرفی مردم موضوع را جدی نمی‌گیرند شاهد افزایش مبتلایان و جانباختگان هستیم. در این وضعیت باید مقابل حمله این ویروس بایستیم و تنها راه برای مقابله رعایت بهداشت فردی و پروتکل‌های بهداشتی است.»


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پروتکل های بهداشتی رعایت بهداشت فردی کووید 19 فوتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۸۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ آنچه در قبال شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم، هشداری بود که یک پاندمی چگونه می تواند جغرافیای انسانی و زیستی را پشت سر گذاشته و به بدن همه انسانها در تمامی نقاط دنیا رسوخ کند! در این میان باید به هشدارهای ناظر بر وقوع پاندمی های جدید توجه کرد، حتی اگر این فراگیری شدت و حدت کمتری نسبت به کوید-19 داشته باشد. 

دانشمندان هشدار دادند «آنفلوانزا» عامل بیماری‌زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد.به نوشته وبسایت گاردین،‌ یک نظرسنجی بین‌المللی که قرار است آخر هفته آینده منتشر شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوانزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.جان سلمانتون گارسیا از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد:‌ «این باور که آنفلوانزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.»

آنچه ماجرا را جدی تر می سازد، معطوف به تکامل و جهش ویروس آنفلانزاست. اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوانزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند،‌ این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.»

بنا بر اطلاعات منتشرشده از این پژوهش،‌ ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند،‌ اعتقاد دارند که محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری، پس از آنفولانزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است. آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع، برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ Sars-CoV-2 (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.وجه مشترک این تحقیق این است که آنفلوانزا تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان ( سویه اچ۵ان۱ H5N1) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.این موارد مطالعاتی، هشدارهایی هستند که تصور نکنیم دوران شیوع پاندمی های فراگیر و خطرناک به پایان رسیده و پیش بینی ها و اقدامات لازم را در این خصوص صورت دهیم. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد