Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@08:31:22 GMT

سرداران بی سنگر؛ معلم اخلاق

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۸۸۱۹

سرداران بی سنگر؛ معلم اخلاق

ایسنا/قم هر چه بزرگتر میشدم نبودن بابا و جای خالیش بیشتر اذیتم میکرد. آدم بعضی وقتها پدر را فقط برای محبت کردن نمیخواهد. نقش بعضی از باباها در زندگی بچه هایشان بیشتر از داشتن یک رابطه ی پدر و فرزندی است. بعضی باباها میتوانند استاد اخلاق باشند.

متولد مهرماه ۱۳۳۲ در قم بود؛ پس از پایان تحصیلات متوسطه و خدمت سربازی، در سال ۵۳ در آموزش و پرورش استخدام و در دبستان امیرکبیر قم به تدریس مشغول شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۵۷ موفق به اخذ مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه تهران شد. علاوه بر مسئولیت های معلمی در قم و خلجستان، معاونت اداری مالی اداره مرکزی آموزش و پرورش قم و نهایتا مسئولیت آموزش و پرورش منطقه دو قم نیز در کارنامه درخشان این شهید عزیز دیده می شود. ضمن آنکه حضور در راهپیمایی ها، تشکیل جلسات سخنرانی و انتقال پیام حضرت امام(ره) در دوران پیروزی انقلاب، همکاری با سپاه در شناسایی و اعزام نیرو به جبهه، همکاری با جهاد و مسئولیت جهاد سازندگی بخش کهک و به ویژه فعالیت در ستادهای پشتیبانی جبهه و جنگ و جمع آوری کمک های مردمی نیز از اقدامات ماندگار این شهید عزیز به شمار می رود.

از ازدواجشان چند سال گذشته بود؛ ولی هنوز فرزندی نداشتند. رفتند خدمت آیت الله العظمی گلپایگانی و موضوع را با ایشان مطرح  کردند. حضرت آیت الله گلپایگانی توصیه فرمودند که در شب ولادت حضرت صدیقه طاهره جمعی از طلاب علوم دینی را اطعام کند و سپس متوسل شود به برترین بانوی دنیا و عقبی حضرت فاطمه زهرا چنین می کنند و یک سال بعد در شب میلاد ام ابیها خداوند علی را به آنها عطا فرمود.

شهید بزرگوار حاج علی بیطرفان از دوران جوانی فردی مومن و متعهد بود و به تحصیل علم و معرفت علاقه زیادی نشان می داد و به همین جهت به تحصیل خویش ادامه داد تا بتواند شغل معلمی را که شغل انبیاست برگزیند لذا با پایان تحصیلات متوسطه و خدمت سربازی، در سال 53 به استخدام آموزش و پرورش درآمد و در دبستان امیرکبیر به تدریس مشغول شد.

شهید گرانقدر همزمان با کار معلمی به تحصیل در مقطع کارشناسی پرداخت و در سال 57 موفق به اخذ کارشناسی حقوق از دانشگاه تهران گردید و در همان سال به معاونت مدرسه راهنمایی امیرکبیر منصوب شد. ایشان با پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان معلم راهنما و سپس نماینده آموزش و پرورش در بخش خلجستان مشغول به کار شد. در سال 62 با سمت معاون اداری و مالی در اداره مرکزی آموزش و پرورش قم اشتغال یافت و سپس مسئولیت ریاست آموزش و پرورش منطقه 2 را به عهده گرفت و تا زمان شهادت در این سمت باقی بود.

شهید بیطرفان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در برپایی و حضور در راهپیمایی ها و تشکیل جلسات سخنرانی و آموزش جوانان برای مبارزه و نیز رساندن پیام های امام خمینی به علاقه مندان و دوستداران ایشان فعال بود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تشکیل جهاد سازندگی به فرمان امام خمینی در این نهاد مقدس به فعالیت پرداخت و ضمن همکاری با شورای جهاد قم مسئولیت جهاد سازندگی بخش کهک قم را به عهده داشت.

با تشکیل سپاه پاسداران همکاری نزدیکی با سپاه داشت و در شناسایی و معرفی افراد متعهد به این نهاد مقدس سهم بسزایی داشت.

با شروع جنگ تحمیلی شهید بیطرفان با این عقیده که دفاع از حریم حکومت اسلامی تحت رهبری ولایت فقیه یک واجب شرعی است شرکت در این جهاد را برای خود توفیق بزرگ از ناحیه خداوند متعال می دانست لذا هم خود در جبهه حضور پیدا می کرد و هم در پشت جبهه در تشویق دوستان و همکاران برای عزیمت به جبهه و نیز جمع آوری کمک های مردمی برای تقویت رزمندگان و پشتیبانی جبهه ها بسیار فعال بوده و همیشه به این نکته فکر می کرد که نکند جنگ تمام شود و من از فیض شهادت محروم گردم.

شهید بیطرفان علی رغم مسئولیت هایی که در شهر داشت در چهار نوبت در سال های 61, 63، 64 و 65 در جبهه ها حضور یافت و سرانجام در تاریخ 23/10/65 در منطقه شلمچه به آرزوی دیرینه ی خود رسید و توفیق شهادت در راه خداوند را کسب نمود.
در خاطره ای از دختر شهید بیطرفان آمده است: هر چه بزرگتر میشدم نبودن بابا و جای خالیش بیشتر اذیتم میکرد. آدم بعضی وقتها پدر را فقط برای محبت کردن نمیخواهد. نقش بعضی از باباها در زندگی بچه هایشان بیشتر از داشتن یک رابطه ی پدر و فرزندی است. بعضی باباها میتوانند استاد اخلاق باشند.

توی سالهایی که نبود زیاد میرفتم سراغ دست نوشته هایش. کاغذهایی را پیدا کردم که تویشان نوشته بود: "تنبیه مالی بخاطر خلف وعده ، به خاطر کار کردن بدون وضو، به خاطر تاخیر در نماز اول وقت"

عمو جواد میگفت: پدر یک اصل داشت توی زندگی "اگر کسی رابطه ی بین خودش و خدا را درست کند، خدا رابطه ی او با مردم را درست میکند"

اینها یعنی در نبودن بابا علی دو جای قلبم میسوزد. یکی جای از دست دادن بابا یکی هم جای از دست دادن یک استاد اخلاق. انگار نبودن این باباها سخت تر است!

فرازهایی از وصیت نامه این شهید گرانقدر را با یکدیگر مرور میکنیم:

بسم الله الرحمن الرحیم

قال تعالی فی القرآن الکریم
قل ان کان ابائکم و ابنائکم و اخوانکم و ازواجکم و عشیرتکم واموال اقترفتموها و تجارة تخشون کسادها و مساکن ترضونها احب الیکم من الله و رسوله و جهاد فی سبیله فتربصوا حتی یاتی الله بأمره والله لا یهدی القوم الفاسقین .   ( سوره توبه آیه 24)
قسمتی از وصیت نامه:
اکنون که عنایت الهی بار دیگر شاملم گردید ، عزم دیدار و زیارت یار نمودم . بنا به عرف دستور و رسم اسلامی لازم دیدم چند سطری را به عنوان تذکر و وصیت و سفارش بنویسم .
5000 ریال سهم سادات به یک سید مستحق پرداخت شود .
از ثلث مالم یکسال نماز و روزه برایم خریداری نمائید .
 بعد ازشهادتم مجلس روضه خوانی ماهانه در منزلمان گرفته شود .
در خاتمه شماها را کلاً به خدای بزرگ می سپارمتان و در تربیت بچه هایم کوتاهی نکنید و سعی نمایید لوس بار نیایند . بر اساس تربیت اسلامی و انسانی، مورد محبت بی مورد افراد قرار نگیرند .                                            اللهم وفقنا لم تحب و ترضی                                                 الاحقر علی بیطرفان                                                                 65/8/11

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه قم شهدا چهل سالگی دفاع مقدس پیروزی انقلاب آموزش و پرورش رابطه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۸۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دست‌آوردی داشته؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، سردرگمی دانش‌آموزان بعد از فارغ‌التحصیلی یکی از چالش‌های مهم آموزش و پرورش است چراکه دانش‌آموزان نمی‌دانند در کدام زمینه استعداد دارند و هدایت تحصیلی به درستی در دوران تحصیل اتفاق نمی‌افتد و گاهی حتی شاهد انتخاب رشته‌های اشتباه هستیم.

برای حل این مشکل و شناسایی استعداد دانش‌آموزان از همان دوران ابتدایی طرحی در آموزش و پرورش پایه‌گذاری شد که هدف آن هدایت تحصیلی درست دانش‌آموزان بود.

طرح شهاب یا همان طرح «شناسایی وهدایت استعدادهای برتر» طرحی است که در بهمن ماه ۸۶ در راستای تحول بنیادین آموزش و پروش به تصویب هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان رسید. پس از تصویب این طرح، اولین مرحله آن به صورت آزمایشی در سال تحصیلی ۹۲ – ۹۱ و در هفت استان برای ۷% دانش‌آموزان در پایه‌های چهارم و پنجم ابتدایی، دوم سوم راهنمایی و اول، دوم و سوم متوسطه اجرا شد.

یکی از اهداف اصلی اجرای طرح شهاب در مدارس، شناسایی حوزه‌های استعدادی دانش‌آموزان و هدایت آن‌ها به نحوی است که همه آن‌ها بتوانند در یک فرصت برابر و بدون قائل شدن امتیازات خاص مادی و تحصیلی به استعدادها و توانایی‌های خود توجه کنند و آن‌ها را رشد و پرورش دهند.

اما آیا بعد از ۱۲ سال این طرح توانسته هدف استعدادیابی را محقق کند؟ از یکی از معلمان پایه ابتدایی تهران پرسیدیم که واقعیت اجرای طرح در مدارس به چه شکل است و در پاسخ گفت: طرح شهاب در راستای استعدادیابی دانش‌آموزان و کمک به انتخاب رشته در مقاطع بعدی اجرا شد. حدودا ۱۲ سال است که این طرح اجرا می‌شود اما کاستی‌های بسیاری دارد. در این طرح معلم باید دانش‌آموزان را در هشت دسته هوشی مورد بررسی قرار دهد. هر کدام از این دسته‌ها ۱۰ بخش دارد که در مجموع ۸۰ بخش می‌شود. مثلا معلم باید بررسی کند که این دانش‌آموز استعداد موسیقی دارد یا خیر یا میزان هوش کلامی و غیره او را بسنجد.

وی افزود: امروز به دلیل کمبود معلم و فضای آموزشی، کلاس‌های ما تراکم بالایی دارند و در مدرسه‌ای که من تدریس می‌کنم و واقع در منطقه ۱۶ تهران است، کلاس‌های درس بین ۳۵ تا ۴۸ دانش‌آموز دارند و چطور می‌توان چنین کار پیچیده‌ای را برای هر دانش‌آموز انجام داد؟ علاوه بر این حجم کتاب‌ها هم بسیار زیاد است و تعداد طرح‌هایی که آموزش و پرورش در حیطه وظایف معلم قرار داده، بسیار زیاد است. چطور می‌توان با چنین شرایطی انتظار کیفیت مطلوب در اجرای طرح داشت؟

این معلم توضیح داد: از جهتی این طرح برای اجرا شدن نیازمند جمع‌آوری اسناد بسیار است که با این حجم کاری که معلم دارد، انجام مطلوب آن دشوار است. من به عنوان معلم باید در طول سال ویژگی‌های رفتاری و عملکرد دانش‌آموز را بررسی کنم اما هم تعداد دانش‌آموزان زیاد است و هم من باید تلاش کنم که مطالب کتاب را تا پایان سال تحصیلی به طور کامل تدریس کنم که دیگر زمانی برای اجرای طرح شهاب باقی نمی‌ماند.

معلم دیگری موضوع آموزش‌های ناکافی را مطرح کرد و توضیح داد: یکی دیگر از کاستی‌های بزرگ این طرح، آموزش ناکافی برای معلمان است. در کلاس‌های آموزشی که برای معلمان گذاشتند، تنها مباحث تئوری مطرح شد و هیچ فعالیت کارگاهی و عملی نبود که معلم بداند چطور باید طرح را اجرا کند و تنها باید براساس تجربیات و آزمون و خطا پیش برود.

وی افزود: بخش مهمی از این طرح باید توسط مشاور مدرسه و معلم تربیتی انجام شود اما کمبود نیرو باعث شده که عملا مدارس معلم تربیتی یا پرورشی نداشته باشند. برای پر کردن خلا نبود مشاور در مدارس، برای تعدادی از معلمان کارگاه‌های چند روزه برگزار کرده‌اند تا به عنوان مشاور فعالیت کنند اما چه کسی می‌تواند تنها با چند کارگاه کار تخصصی یک مشاور را انجام دهد؟

این معلم معتقد است که هدف از طرح شهاب این بود که استعداد دانش‌آموزان کشف شود و در قالب گزارشی جامع به مقاطع بعدی ارسال شود اما بعد از اتمام دوره ابتدایی، در دوره متوسطه توجهی به این گزارش نمی‌شود و عملا اهداف طرح تحقق پیدا نمی‌کند. وی در این باره توضیح داد: نتیجه همین می‌شود که بعد از ۱۲ سال همچنان مشکل استعدادیابی و هدایت تحصیلی بر مبنای توانمندی‌های دانش‌آموزان چالش مهمی در آموزش و پرورش است. این پرونده باید در انتخاب رشته به دانش‌آموز کمک کند اما این اتفاق نمی‌افتد.

وی ادامه داد: علاوه بر این به دلیل کاستی‌های موجود معلمان ترجیح می‌دهند که امتیاز کامل هر بخش را به دانش‌آموز بدهند که در مقاطع بعدی دچار مشکل نشود چراکه مثلا وقتی خود من آموزش ندیده‌ام که چطور هوش موسیقیایی کودک را تشخیص بدهم، برای یک کودک امتیازی قرار بدهم که مانع تحصیل او در رشته هنر شود درحالی که شاید واقعا این فرد در حوزه هنر مستعد باشد. معلمان نمره می‌دهند که اگر در مقاطع بعدی ملاک انتخاب رشته این پرونده باشد، دانش‌آموز دچار مشکل نشود.

معلم ابتدایی عنوان کرد: هر سال زمان اجرای طرح را افزایش می‌دهند اما کمکی به اصل موضوع نمی‌کند. امسال هم با وجود اینکه در روزهای پایانی فروردین هستیم و معلمان هم طرح را اجرا کرده‌اند، هنوز فرم‌های مخصوص آن از اداره آموزش و پرورش به مدارس ارسال نشده که گزارش امسال را تکمیل کنند و عملا سرانجام طرح مشخص نیست.

به گزارش ایسکانیوز، اگرچه طرح شهاب هدف و محتوای خوبی دارد اما طرحی که در اجرا شکست بخورد، نمی‌تواند به اهدافش برسد. اگر استعدادیابی در دوره ابتدایی درست انجام نشود، رشته انتخابی در دوره متوسطه هم به درستی انتخاب نمی‌شود و این سردرگمی در زمان انتخاب رشته دانشگاهی هم ادامه خواهد داشت و عملا رشته این اتفاق تا ناکجا می‌رود و شاهد خیل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خواهیم بود که هنوز نمی‌دانند چه شغلی مناسب آن‌ها است. تعداد بالای دانش‌آموزان، حجم زیاد کتاب‌ها و آموزش‌های بی‌کیفیت و ناکافی معلمان از مهمترین نواقص اجرای طرح است.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1227314 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • تکریم معلمان در خور شان آنان باشد
  • تکریم معلمان در خور شان آنان باشند
  • سردار شهید حجازی؛ از مقابله با داعش تا ترور شخصیت در سریال هالیوود
  • استخدام نخبگان قرآنی به عنوان معلم از مهر امسال
  • تهیه کولر برای مدارس شهر بندر امام خمینی (ره)
  • ۹ هزار معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟
  • امسال ۷۰ هزار معلم جذب آموزش و پرورش می شوند
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دست‌آوردی داشته؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ
  • استخدام ۷۷۷ معلم و مربی امور تربیتی در چهارمحال و بختیاری