Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-25@13:35:13 GMT

فعالیت بدنی و خواب چگونه باشد؟

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۹۰۳۴

فعالیت بدنی و خواب چگونه باشد؟

با توجه به این‌که بیداری شبانه باعث ایجاد حرارت غیرطبیعی در بدن و اختلال هضم می‌شود، ساعت طلایی برای خواب از ۱۰ شب تا ۴ صبح است.

به گزارش شریان نیوز،فشارخون بالا از دیدگاه طب رایج نیاز به کنترل و درمانی درازمدت با مصرف دارو‌های شیمیایی دارد؛ اما رویکرد طب ایرانی در مورد این بیماری چیست و آیا به ادعای برخی کانال‌ها و تبلیغات گسترده‌ای که با نام طب سنتی در فضای مجازی منتشر می‌شود، می‌توان با مصرف دارو‌های گیاهی این بیماری را در کوتاه‌مدت درمان کرد؟

 

 

دکتر زهرا شکرریز، پزشک متخصص طب سنتی درباره کنترل و درمان پرفشاری خون توضیحاتی داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش فشارخون براساس متون طب سنتی بیماری مستقلی نیست و علل مختلفی دارد؛ نظیر گرفتگی سرخرگ‌ها، انقباض یا انسداد ناکامل برخی رگ‌ها، اختلال در پمپاژ قلب ناشی از سوءمزاج گرم این عضو، افزایش فضولات بدن، بالارفتن حجم و غلظت خون که امتلا گفته می‌شود و همچنین اختلال در هر یک از اعضای گوارشی، کبدی، اعصاب و روان، کلیوی و ریوی می‌تواند باعث افزایش فشار خون شود.

نشانه‌های تشخیص پرفشاری خون

بسته به این‌که علت و سبب ایجاد فشارخون بالا چه باشد، علائم آن متفاوت است. برخی علائمی که می‌تواند دال بر فشارخون بالا باشد شامل سنگینی اعضا، کسالت، سرخی رنگ، برجستگی عروق، پری و تواتر نبض و نفس، احساس کشش در پوست، ادرار پررنگ و غلیظ، کاهش اشتها، تاری دید، دیدن خواب‌هایی که دلالت بر سنگینی می‌کند، گرمی در لمس قفسه سینه، خشم و اضطراب، لاغری، عطش، بیزاری از هوا و اشیای گرم و تمایل به هوا و اجسام خنک از این جمله‌اند.

اقدامات و پرهیزات غذایی

بیماری پرفشاری خون را می‌توان با اصلاح تغذیه به میزان چشمگیری کنترل کرد.

رازی معتقد است که انباشتگی معده از مهم‌ترین دلایل ایجاد امتلا است. به منظور جلوگیری از انواع امتلا مصرف خوراکی‌هایی مانند دوغ، ترشی، بادمجان، عدس، کلم، گندم، شوری، شیرینی، تندی و همچنین دوری از غذا‌های نفاخ، پرهیز از پرخوری و درهم‌خوری، اجتناب از حرکت به دنبال خوردن و پرهیز از فعالیت جنسی و خوابیدن بلافاصله پس از غذا توصیه شده است.

همچنین خودداری از مصرف غذا‌های غلیظ و سنگین مانند ماکارونی، الویه، فست‌فودها، گوشت گاو و کله‌پاچه از جمله این تدابیر است.
در مبتلایان به پرفشاری خون بسته به علت بروز پرفشاری، خوردنی‌های مجاز و مناسب متفاوت است.

فعالیت بدنی و خواب چگونه باشد؟

ورزش مهم‌ترین راه دفع مواد زاید و جلوگیری از امتلا و مهم‌ترین راه انتشار حرارت غریزی در بدن است. ورزش با افزایش نیروی هاضمه باعث هضم بهتر غذا و ممانعت از ایجاد اخلاط نامناسب و نشاط می‌شود و بسته به شرایط هر بیماراز سوی متخصص، ورزش‌های مناسبی پیشنهاد می‌شود.

طبق تحقیقات جدید، پیلاتس حتی در سالمندان به منظور کنترل فشار خون توصیه می‌شود.

با توجه به این‌که بیداری شبانه باعث ایجاد حرارت غیرطبیعی در بدن و اختلال هضم می‌شود، ساعت طلایی برای خواب از ۱۰ شب تا ۴ صبح است.

براساس شواهد به نظر می‌رسد مزاج دموی در وهله اول و مزاج سوداوی در مرتبه دوم بیشتر در معرض فشارخون بالا باشد.

فشارخون پایین از دیدگاه طب سنتیافت فشارخون می‌تواند به این معنی باشد که مغز مواد مغذی و اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند و در برخی از افراد سبب بروز علائمی نظیر سرگیجه و غش می‌شود و کسانی که علامت‌دار هستند باید نکاتی را رعایت کنند.

رژیم غذایی سبک و متنوع، استفاده از دارو‌های گیاهی و تغییر در سبک زندگی می‌تواند در درمان افت فشار خون مؤثر باشد.

مصرف تخم‌مرغ، غلات غنی‌شده، میوه‌ها وسبزیجات تازه و تیره‌رنگ، آجیل‌ها، مغزها، نوشیدن مایعات به میزان کافی، کشمش، ریشه شیرین‌بیان، ریحان، آب‌هویج و... در درمان فشارخون پایین مؤثر است.

نحوه درمان در طب سنتی

در طب سنتی ارائه درمانی گیاهی که سبب بهبود کامل پرفشاری خون شود نیاز به کار تحقیقاتی وسیع و طولانی دارد و در شرایط فعلی برخی درمان‌های گیاهی به کنترل فشارخون کمک می‌کند و می‌تواند باعث کاهش دوز دارو‌های مصرفی بیمار و کاهش عوارض بیماری شود. نکته قابل توجه این که در طب سنتی برای هر بیمار بسته به مزاج و شرایط و علل به‌وجود آورنده بیماری، درمان خاصی پیشنهاد می‌شود و به هیچ عنوان نمی‌توان نسخه واحدی برای همه نوشت.

منبع: شریان

کلیدواژه: فشارخون بالا پرفشاری خون طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۹۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند

نام علمی این گیاهPortulaca oleraceae  و از خانواده Portulaceae می باشد. تخم خرفه تصفیه کننده خون و رفع کننده تشنگی است و برای سرفه می تواند مفید باشد. در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد بیماری های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می شود.

به گزارش سرگرمی روز، خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد، تر و دارای نیروی قابضه است. در درمان اختلالات و التهاب مجاری ادرار موثر است. این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خون ریزی است و همچنین عصاره ساقه و برگ آن در درمان بیماری های کبدی مفید است.

از جوشانده خرفه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین درد های سینه، سوزش مجاری ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده می شود.

مصرف خوراکی خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت روده ها، قطع اسهال و تب کاربرد دارد و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درمان درد کلیه مفید است.

جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوه های ترش و یا علت دیگری ایجاد شده است را رفع می کند. البته زیاد جویدن آن نیز کندی دندان ایجاد می کند. ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده می شود. ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سر درد و دردهای میگرنی می شود.

گفتنی است که گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماری های تب دار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صوردت پودر و جوشانده استفاده می شود. خرفه در بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی را دارد. خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیدیه شده است.

از عصاره خرفه برای رفع التهابات گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می شود. افراد سرد مزاج باید خرفه را با نعناع و کرفس بخورند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • با این ورزش‌ها از مرگ زودرس نجات پیدا می‌کنید