Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@14:46:02 GMT

تولید ۲۴۷۰۰ تن گردو در آذربایجان شرقی

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۹۰۸۷

تولید ۲۴۷۰۰ تن گردو در آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: میزان تولید گردوی استان در سالجاری بیش از ۲۴ هزار و ۶۰۰ تن برآورد شده بود اما در اثر سرمازدگی باغات اغلب شهرستان‌ها نزدیک به ۲۸۹۹ تن محصول از بین رفته و اکنون میزان تولید گردو در سالجاری ۲۴ هزار و ۷۰۰ تن برآورد می‌شود.

محمدباقر بی پروا در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که سطح زیر کشت گردو در استان بالغ بر ۷۳۰ هکتار باغ غیربارور و ۹۲۰۰ هکتار باغ بارور است، گفت: نزدیک به ۸۰ درصد از گردوی استان معادل ۱۹ هزار و ۷۰۰ تن به صورت تازه خوری مصرف می‌شود و ۲۰ درصد باقی معادل ۷۹۰۰ تن نیز در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص صادرات این محصول، اظهار کرد: صادرات گدو از استان اغلب به صورت مغز گردو به استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه انجام می‌گیرد.

وی با بیان این‌که عملکرد محصول گردوی استان برابر سه تن در هر هکتار است، افزود: ارقام بومی گردو ۹۶ درصد سطح زیر کشت باغات استان را تشکیل می‌دهد و چهار درصد نیز شامل اقام اصلاح شده لر، فرنور، فرنت، فرانکت، هاوارد و ارقام نخبه محلی است.

بی پروا با بیان این‌که شهرستان‌های اسکو، عجب شیر و آذرشهر از قطب‌های مهم تولید و فرآوری گردو در استان محسوب می‌شوند، افزود: آذربایجان‌ شرقی از مجموع بیش از ۱۴۰ هزار هکتار باغات کشور حدود هفت درصد سطح زیر کشت باغ گردو دارد و بیشترین سطح زیرکشت گردو نیز در شهرهای اسکو با ۱۳۲۹ هکتار، عجب شیر با ۱۱۰۸هکتار، آذرشهر با ۹۳۵ هکتار مرند با ۸۲۷ هکتار و شبستر نیز با ۷۴۹ هکتار قرار دارد.

وی در خصوص برنامه‌های جهاد کشاورزی استان در باغات گردو، گفت: سرشاخه کاری درختان گردو با ارقام برتر اصلاح شده و نخبه محلی با هدف افزایش عملکرد در واحد و کنترل شیوع آفت کرم خراط جزو اولویت‌های جهاد کشاورزی است.

وی افزود: در بیش از ۳۰۰ هکتار باغ گردوی سطح استان با ارقام پر بار و اصلاح شده عملیات سرشاخه کاری انجام یافته است که با استقبال باغداران استان روبرو شده و در حال افزایش است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گردو کشاورزی محصولات كشاورزي صادرات محصولات کشاورزی صادرات محصولات باغی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۹۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه، پناه مردم و مستضعفان است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به سالروز تاسیس سپاه پاسداران در دوم اردیبهشت ۱۳۵۸، گفت: این نهاد انقلابی در طول حیات خود دژ مستحکم و پناه مردم و مستضعفان است.

حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم در نشست شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی، افزود: سپاه پاسداران به منظور حراست از انقلاب اسلامی و دستاورد‌های آن به دستور امام خمینی (ره) تاسیس شد و در ۲۶ شهریور ۱۳۶۴ با دستور امام به سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی گسترش یافت.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۶۹ با فرمان رهبر معظم انقلاب، ۲ نیروی قدس و سازمان بسیج به این نهاد انقلابی اضافه شد، اظهار کرد: سپاه از مردم و برای مردم است و همه این نهاد انقلابی را دژ و پناه خود می‌دانند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی با تبریک روز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پیشکسوتان، رزمندگان، فرماندهان و کارکنان این نهاد انقلابی و بسیجیان گفت: سپاه پاسداران امروز فهرست بلندی از افتخارات، تجارب و نوآوری‌های نظامی و فنی در اختیار دارد.

آل هاشم، بر تقویت و حمایت از این نهاد انقلابی و نیرو‌های مسلح به عنوان عناصر اقتدار کشور، تاکید کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: اشاعه فرهنگ مشارکت مردمی در اقتصاد از اولویت‌های برنامه ریزی شورای فرهنگ عمومی استان است.

محمدحسین بلاغی، افزود: ابعاد فرهنگی منشور سال و نقش اصلی فرهنگ در جهش تولید شامل اصلاح فرهنگ اقتصادی، توسعه اقتصاد فرهنگ بنیان، تحقق مشارکت اجتماعی و پیوست فرهنگی اجتماعی جهش تولید است.

وی با بیان اینکه مقوله اصلاح فرهنگ اقتصادی، رکن اول این منشور است، اظهار کرد: فرهنگ اقتصادی به بینش‌ها، نگرش‌ها، ارزش‌ها، ترجیحات و الگوی رفتار اقتصادی افراد جامعه اشاره می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی رکن دوم این منشور را توسعه اقتصاد فرهنگ بنیان اعلام کرد و گفت: صنایع فرهنگی و خلاق در دنیای کنونی یکی از پیشران‌های اصلی اقتصاد و تولید محسوب می‌شود و در این راستا برنامه اختصاصی مفصلی در قرارگاه صنایع فرهنگی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور تدوین شده است.

بلاغی، با اشاره به الزامات تحقق مشارکت اجتماعی به عنوان رکن سوم این منشور، ادامه داد: امید اجتماعی، انسجام اجتماعی و وحدت ملی، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از ملزومات این مقوله از دیدگاه رهبر معظم انقلاب است.

وی با بیان اینکه پیوست فرهنگی اجتماعی جهش تولید رکن چهارم این منشور است، یادآور شد: این رکن شامل عدالت فرهنگی، امنیت فرهنگی، زیست بوم گرایی و هویت فرهنگی است.

دیگر خبرها

  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی جهش تولید در استان
  • اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی رتبه‌دار در تولید شیر
  • ۳۹۵ هکتار اراضی کشاورزی در آذربایجان شرقی واگذار شد
  • درآمدهای عمومی آذربایجان شرقی ۴۱ درصد افزایش یافت
  • تحقق ۱۳۱ درصدی سهم اشتغالزایی در آذربایجان شرقی
  • افزایش ۲۸ درصدی فوتی‌های حوادث ناشی از کار در آذربایجان‌ شرقی
  • سپاه پناه مردم و مستضعفان است
  • سپاه، پناه مردم و مستضعفان است