Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@19:45:14 GMT

وقتی کرونا، ادای آنفلوآنزا را در می‌آورد

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۹۱۷۵

وقتی کرونا، ادای آنفلوآنزا را در می‌آورد

ایسنا/خوزستان یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه نمی‌توان مرز مشخصی بین آنفلوآنزا و کووید - ۱۹ تعیین کرد، گفت: علائم بالینی کووید - ۱۹ و آنفلوآنزا می‌توانند بسیار نزدیک باشند زیرا هر دو ویروس عمدتا دستگاه تنفسی را درگیر می‌کنند.

دکتر ساسان موگهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تفاوت‌های بروز دو بیماری کووید - ۱۹ و آنفلوآنزا، اظهار کرد: ناشناخته‌های زیادی در مورد بیماری کووید - ۱۹ وجود دارد و هر چه جلوتر می‌رویم می‌بینیم که تظاهرات بالینی این بیماری بسیار متنوع است و از بسیاری از بیماری‌ها تقلید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مشکلات دستگاه گوارش مانند اسهال، قرمزی چشم، عفونت بافت نرم، ضایعات پوستی متفاوت، درگیری قلبی و درگیری‌های مغزی می‌توانند از علائم کرونا باشند. این بیماری، هزارچهره است و می‌تواند خود را مشابه بسیاری از بیماری‌های دیگر نشان دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه نمی‌توان مرز مشخصی بین آنفلوآنزا و کووید - ۱۹ تعیین کرد، گفت: علائم بالینی کووید - ۱۹ و آنفلوآنزا می‌توانند بسیار نزدیک باشند زیرا هر دو ویروس عمدتا دستگاه تنفسی را درگیر می‌کنند.

موگهی بیان کرد: دستگاه تنفسی انسان شامل قسمت‌های فوقانی و تحتانی است که قسمت فوقانی شامل سینوس‌ها، بینی، حلق و حنجره است و قسمت تحتانی دستگاه تنفسی از نای (مجاری تنفسی بزرگ) شروع می‌شود و سپس به مجاری تنفسی کوچک‌تر تبدیل می‌شود که به کیسه‌های هوایی ریه که محل تبادل اکسیژن و دی‌اکسید کربن هستند، می‌رسند.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: آنفلوآنزا قسمت فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند یعنی آنفلوآنزا می‌تواند با علائم مربوط به سینوس‌ها، درگیری بینی، گلو درد شدید و درگیری حنجره و تغییر صدا تظاهر پیدا کند. در مقابل، کرونا عمدتا قسمت تحتانی دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند پس کرونا می‌تواند با سرفه، تنگی نفس و درد قفسه سینه خود را نشان دهد. تب‌های بالا و بدن درد بسیار شدید نیز عمدتا علائم آنفلوآنزا هستند و کمتر در کووید - ۱۹ دیده می‌شود.

وی بیان کرد: البته آنفلوآنزای شدید یا عارضه‌دار نیز می‌تواند قسمت تحتانی دستگاه تنفسی را دچار مشکل کند که در این شرایط، تابلوی بالینی آن کاملا مانند بیماری کووید - ۱۹ است و از این بیماری، غیر قابل افتراق است.

موگهی با اشاره به علائم هشدار کووید - ۱۹ و آنفلوآنزا، افزود: درگیری شدید در قسمت تحتانی دستگاه تنفسی که خود را به شکل تندی نفس، درد قفسه سینه، احساس فشردگی در قفسه سینه و تنگی نفس نشان می‌دهد، علائم هشدار کووید - ۱۹ و آنفلوآنزا هستند و در صورت بروز چنین حالت‌هایی، بیماران باید به پزشک مراجعه کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: نوع خفیف آنفلوآنزا و کووید - ۱۹ درمان خاصی نیاز ندارند؛ استراحت، تغذیه مناسب، مصرف مایعات کافی، در منزل ماندن، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک کفایت می‌کند اما در حالت شدید هر دو بیماری، باید به پزشک مراجعه شود و بر اساس شرح حال بیمار، اقدامات درمانی انجام شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری بیان کرد: پاییز و زمستان فصل بروز آنفلوآنزا است و در این بازه زمانی ممکن است برای بسیاری از مراجعه‌کنندگان دارای علائم شدید بیماری، هر دو درمان را انجام دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس ۱۹ و آنفلوآنزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۹۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟

به گزارش «تابناک» به نقل از گجت نیوز، فاکتورهایی مانند سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، استعمال دخانیات و عفونت هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) ریسک بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. اگر جزو گروه‌های پرخطر هستید، لازم است با علائم و شیوه‌های تشخیص این بیماری بیشتر آشنا شوید.

بهترین راه برای تشخیص سرطان معده چیست؟

بهترین و مطمئن‌ترین راه برای این‌که بدانید به سرطان معده (Stomach cancer) مبتلا هستید یا خیر، آزمایش است. در ادامه آزمایش‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که پزشکان گوارش اغلب آن‌ها را برای تایید سرطان معده و رد سایر احتمالات پزشکی توصیه می‌کنند:

    آزمایش خون: این تست می‌تواند شامل آزمایش CBC و تومور مارکرها مانند CEA باشد. این تست سرطان معده در منزل به‌راحتی انجام می‌شود و نیازی نیست حتما به آزمایشگاه مراجعه کنید. برای این آزمایش‌ها به نمونه خون نیاز دارید که از ورید بازویی گرفته می‌شود.

 •   تست‌های تصویربرداری پزشکی مانند سی‌تی اسکن
 •    آزمایش بلع باریم (Barium swallow): این تست یک روش تصویربرداری پزشکی است که برای تشخیص مشکلات و بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش فوقانی مانند معده و مری استفاده می‌شود.
 •    آندوسکوپی فوقانی: در این آزمایش لوله ظریف و باریکی به نام آندوسکوپ از راه دهان وارد مری و معده می‌شود. در انتهای آن یک لنز قرار دارد که از وضعیت داخلی اندام‌های گوارشی تصویر تهیه می‌کند. پزشک با بررسی این تصاویر در مانیتور بروز سرطان معده را بررسی خواهد کرد.
 •   بیوپسی: در واقع این آزمایش به‌طور دقیق مشخص می‌کند که آیا سرطان معده رخ داده است یا خیر. پزشک در طی آندوسکوپی نمونه‌ای از بافت معده را خارج می‌کند و به آزمایشگاه می‌فرستد.

علائم اولیه سرطان معده چیست؟

سرطان معده مانند بسیاری از سرطان‌های دیگر در مراحل ابتدایی نشانه خاصی ندارد یا علائم آن با سایر بیماری‌های گوارشی همپوشانی دارد. بسیاری از بیماران به بهانه مشکلات گوارشی به دکتر گوارش مراجعه می‌کنند و در ادامه متوجه می‌شوند به این بیماری مبتلا شده‌اند. در واقع آن‌ها زمانی متوجه سرطان معده می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده است. از علائم اولیه سرطان معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوء هاضمه

این مشکل گوارشی اغلب با احساس ناراحتی در قسمت بالایی یا میانی شکم، سوزش معده، احساس پُری شکم و ترشی دهان همراه است. سوءهاضمه می‌تواند به دلایل مختلف مانند پُرخوری، استرس و مصرف بیش از حد غذاهای چرب نیز ایجاد شود.

تهوع و استفراغ

سرطان معده به تدریج باعث تخریب بافت‌های سالم معده و کاهش اسید معده می‌شود. این فرآیند باعث اختلال در فرآیند جذب و هضم غذا خواهد شد و می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد. از سوی دیگر، تومورهای سرطانی به‌طور مستقیم بر سیستم گوارش فشار وارد می‌کنند.

این موضوع نیز منجر به بازگشت اسید معده به مری، حالت تهوع و استفراغ می‌‌شود. همچنین سرطان معده ممکن است سطح هورمون‌ها و مواد شیمیایی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد، این مشکل نیز می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد.

نفخ بعد از غذا خوردن

سرطان معده به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث ایجاد تغییراتی در عملکرد دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است به نفخ و تورم شکمی پس از غذا خوردن منجر شود. برای مثال تومورهای سرطانی باعث ایجاد فشار در قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش می‌شوند. این فشار می‌تواند عصب و بافت‌های حسی در دیواره معده را تحریک کند و باعث ایجاد نفخ شود.

کاهش حجم معده

همین‌طور که تومورها رشد می‌کنند، حجم معده را نیز اشغال خواهند کرد. به همین دلیل معده خیلی زودتر از ظرفیتش پُر می‌شود. در این حالت بیمار با خوردن مقدار کمی از غذا احساس سیری پیدا می‌کند. همچنین تومورهای سرطانی با تحریک عصب‌های معده باعث می‌شوند بیمار زودتر از حد طبیعی احساس سیری داشته باشد. این مشکل در طولانی‌مدت با کاهش وزن همراه می‌شود.

اگر به‌طور مکرر با این علائم گوارشی مواجه هستید باید برای بررسی‌های بیشتر و تشخیص دقیق به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. همچنین به یاد داشته باشید بروز این علائم به این معنی نیست که حتما به سرطان معده مبتلا شده‌اید.

گاهی اوقات مشکلات ناشی از غدد می‌توانند منجر به بروز علائمی مانند کم‌اشتهایی یا کاهش وزن شوند، اگر تشخیص این باشد پزشک گوارش شما را به دکتر غدد ارجاع می‌دهد.

علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته چیست؟

زمانی که بیماری پیشرفت می‌‌کند، علائم سرطان معده نیز به‌طور خاص دیده می‌شوند. از رایج‌ترین علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد

درد ناشی از سرطان معده به فاکتورهایی مانند مکان و اندازه تومور بستگی دارد. این درد می‌تواند در ناحیه معده و یا بافت‌های اطراف آن حس شود. بیماران اغلب آن را دردی تیز و مزمن توصیف می‌کنند که می‌تواند به سایر نواحی بدن مانند پشت، شکم، شانه‌ها و حتی قفسه سینه منتشر شود. همچنین بسیاری از بیماران پس از غذا خوردن با تشدید این درد مواجه می‌شوند.
خون در مدفوع یا مدفوع سیاه

یکی از عوارض متداول سرطان معده خونریزی معده است. تومور با آسیب رساندن به عروق خونی در دیواره معده باعث خونریزی داخلی می‌شود. این خون در فرآیند هضم قرار می‌گیرد و باعث سیاه شدن مدفوع خواهد شد. باید بدانید خون روشن و تازه در مدفوع اغلب نشانه‌ خونریزی اندام‌های گوارشی تحتانی است و در بیشتر مواقع به بیماری‌هایی مانند بواسیر و هموروئید مرتبط است.

استفراغ خونی

تومورهای سرطانی به عروق خونی آسیب می‌زنند و باعث خونریزی می‌شوند. این خون وارد دیواره معده وارد می‌شود و به دلیل حساسیتی که این قسمت از دستگاه گوارش دارد، ممکن است بیمار خون را به‌صورت استفراغ تخلیه کند.

آب آوردن شکم

رشد تومور در دیواره معده به انسداد آن منجر می‌شود و از عبور مواد غذایی جلوگیری می‌کند. این مشکل با انبساط معده و شکم همراه است، زیرا مواد غذایی و مایعات درون معده تجمع می‌یابند.

به این موضوع توجه داشته باشید که این علائم جدی هستند و در صورت بروز آن‌ها به مشاوره با پزشکان متخصص نیاز دارید. با این حال بروز این علائم اصلا به این معنا نیست که حتما سرطان معده رخ داده است.

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا