Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@17:43:08 GMT

ارتباط تیروئید با بیماری‌های قلبی عروقی

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۹۵۵۹

ارتباط تیروئید با بیماری‌های قلبی عروقی

بر اساس مطالعه تیروئید تهران که توسط مرکز تحقیقات غدد پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم طراحی شده و در حال اجرا است، شیوع و بروز بیماری‌های تیروئید و ارتباط تست‌های تیروئید با بیماری‌های قلبی-عروقی و عوامل خطر بوجود آورنده آن نظیر فشار خون بررسی می‌شود.

به گزارش ایسنا، غده تیروئید در جلوی گردن واقع است که با هورمونی که به داخل خون ترشح می‌کند، تکامل سلولهای مغزی و نیز سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلال در ترشح این هورمون به اشکال کم کاری و پرکاری می‌تواند اشکالات متعددی در سلامت افراد ایجاد کند.

بر این اساس  مطالعه‌ای تحت عنوان مطالعه تیروئید تهران در جمعیت تحت مطالعه قند و لیپید تهران در شرق تهران توسط مرکز تحقیقات غدد پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طراحی شده و در حال اجرا است که در مقدمه آن آمده است: با توجه به اینکه اختلالات عملکرد غده تیروئید از شایعترین بیماری‌های حوزه غدد درون ریز و متابولیسم به حساب می‌آید، دانستن محدوده طبیعی ترشح این هورمون، سیر طبیعی تغییرات آن در افراد عادی و نیز ارتباط میزان آن با بیماری‌های قلبی عروقی حائز اهمیت است.

اطلاعات ما در این حوزه مربوط به منابع خارجی و عمدتا غربی است که از روی پژوهش‌های انجام شده بر روی مردمان همان مناطق استخراج و در کتب مرجع درج شده است. اما آیا جمعیت ایرانی با توجه به تفاوت‌های وراثتی و اقلیمی نیز تابع همان مقادیر هستند؟

برای پاسخ دادن به این پرسش، مطالعه‌ای تحت عنوان مطالعه تیروئید تهران در جمعیت تحت مطالعه قند و لیپید تهران در شرق تهران توسط مرکز تحقیقات غدد پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طراحی شده و در حال اجرا است.

دکتر فریدون عزیزی، رییس پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم ضمن تاکید بر اهمیت این موضوع اظهار کرد: بومی سازی حدنصاب‌ها در حوزه دانش پزشکی می‌تواند به بهبود سطح سلامت جامعه کمک کند. امروزه با توجه به تعداد قابل ملاحظه فارغ التحصیلان در حوزه علوم پزشکی، این توانمندی بصورت بالقوه در کشور جهت تطبیق معیارهای تشخیصی با جمعیت ایرانی وجود دارد.

وی به اطلاعات موجود در مطالعه قند و لیپید تهران به عنوان یک مطالعه مبتنی بر جمعیت با سابقه بیش از 20 سال اشاره کرد و از محققان دعوت کرد تا با ایده پردازی‌های ابتکاری و استفاده از این بانک عظیم اطلاعاتی درخصوص حل مسائل بهداشتی کشور به پژوهش بپردازند.

همچنین دکتر عطیه آموزگار، فوق تخصص غدد و از مجریان اصلی مطالعه تیروئید تهران توضیح داد که این مطالعه در چهار فاز، به بررسی تست‌های تیروئیدی می پردازد.

وی افزود: شیوع و بروز بیماری‌های تیروئید و ارتباط تست‌های تیروئید با بیماری‌های  قلبی-عروقی و عوامل خطر بوجود آورنده آن نظیر فشار خون از جمله اهداف این مطالعه بوده که بررسی و گزارش شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیماری های قلبی عروقی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم مطالعه تیروئید قلبی عروقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، منیر ظفرنژاد مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی اظهار کرد: بر اساس تازه‌ترین گزارش‌های منتشر شده در دنیا، پایین بودن فعالیت‌های فیزیکی، تغذیه ناسالم، خواب نامناسب و مصرف سیگار، کلسترول، قند و فشارخون بالا، چاقی و استرس از عوامل بروز بیماری قلبی است در حالیکه تغذیه سالم و افزایش فعالیت‌های فیزیکی دو فاکتور مهمی هستند که می‌توانند بر بسیاری از موارد بالا را تاثیر گذار باشند

وی با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره تخصصی فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی که در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران برگزار می‌شود، اظهار داشت: این کنگره سه روزه که از ۵ الی ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی با مشارکت ۱۵ انجمن علمی قلبی برپا می‌گردد بزرگ‌ترین کنگره سالانه قلبی در ایران است.

دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی ادامه داد: دلیل اهمیت برگزاری کنگره‌های تخصصی در زمینه قلب نسبت به سایر کنگره‌ها، این است که به بررسی و تبادل نظر در مورد بیماری‌های قلبی بعنوان عامل اصلی مرگ ومیر در ایران (۴۶ درصد) می‌پردازد. اهمیت دیگر این کنگره، چون همیشه انتقال تجارب و یافته‌های علمی بین رشته‌ای و آشنایی با نقش تخصص‌های مرتبط با قلب در درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.

مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امسال برگزاری این کنگره با هفته سلامت نیز همزمان شده و در نتیجه زمان مناسبی برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در مورد علل، شیوع و پیشگیری از بیماری‌های قلبی در سطح جامعه است. ضمن اینکه، بالا بردن دانش و آگاهی جامعه نسبت به فاکتور‌های خطر بیماری‌های قلبی می‌تواند کمک بزرگی در پیشگیری از مشکلات قلبی داشته و بار هزینه‌های بالای درمان را کاهش دهد.

وی افزود: ریسک فاکتور‌های قابل کنترل قلبی از مواردی است که برای کاهش ابتلاء به بیماری‌های قلبی باید تبلیغات وسیعی در مورد آنها انجام گیرد.

 گفته وی، شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی امسال نیز برنامه‌های تخصصی خود را در سه روز برگزار می‌کند. مباحث فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی مطرح شده شامل ۶ پانل تخصصی از جمله پانل رویکرد فیزیوتراپی در نارسایی قلبی، پانل رویکرد فیزیوتراپی در هایپرتنشن، پانل رویکرد فیزیوتراپی در ICU قلب، پانل رویکرد فیزیوتراپی در دیابت، پانل مشترک با انجمن نارسایی قلب با عنوان "فعالیت فیزیکی و ورزش در بیماری‌های قلبی عروقی"، و پانل مشترک با انجمن پرستاران قلب با عنوان "چالش‌های بازتوانی قلبی" است.

ظفرنژاد تصریح کرد: کارگاه‌های آموزشی نیز شامل فاز‌های ۱، ۲و همچنین فاز ۳ بازتوانی قلبی، کارگاه احیای قلبی ریوی و کارگاه آموزشی تنفس، توانبخشی و توانمند سازی ساختار‌های حیاتی بدن با استفاده از روش‌های توازن ذهن و تنفس دیافراگمی، می‌باشند. بعلاوه‌ی مباحث رویکرد فیزیوتراپی در بیماری‌های عروق محیطی، آموزش الکتروکاردیوگرام ویژه فیزیوتراپیست ها، بررسی رادیوگرافی ریه در بخش‌های ویژه و ارائه مقالات منتخب است.

وی در پایان گفت: در کنگره امسال جمعی از اساتید فیزیوتراپی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شیراز، گیلان، جندی شاپور و هرمزگان حضور خواهند داشت که بر غنای علمی کنگره افزوده خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی