Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شریف موفق به ارائه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) با قدرت تفکیک ۲۰ نانومتر شده است و برای مطالعه مورفولوژی و ترکیب شیمیایی سطح و تعیین ضخامت لایه‌های نازک پوشش‌دهی شده روی یک زیرلایه کاربرد دارد.

به گزارش ایسنا، میکروسکوپ‌های الکترونی روبشی از جمله تجهیزات مهم مورد استفاده در فناوری ‌نانو هستند که فناوری ساخت آنها در اختیار تعداد محدودی از کشورها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میکروسکوپ‌های الکترونی یکی از مهمترین ابزارهای آنالیز مواد در مقیاس نانو هستند که معمولا برای بررسی ابعاد، مورفولوژی و ساختار مواد نانو مقیاس (نانوذرات، نانوالیاف و نانولوله‌ها) از میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده می‌شود.

یکی از شرکت‌های دانش بنیان اقدام به ارائه فناوری ساخت این نوع میکروسکوپ‌ها در داخل کشور کرد و میکروسکوپ SEM این شرکت بزرگنمایی ۱۰۰ هزار برابری داشته و در آن از تفنگ الکترونی کاتد حرارتی تنگستنی استفاده شده و ولتاژ شتابدهی این SEM بین ۱ تا ۳۰ کیلو الکترون ولت است.

سیستم اسپری پیرولیز، سیستم اسپری اولتراسونیک و پروفایلومتر از دیگر تجهیزات این شرکت است.

مشابه میکروسکوپ‌های نوری که از نور مرئی برای تصویرسازی بهره می‌برند، در SEM نیز برای تصویربرداری از الکترون‌ها استفاده می‌شود و با توجه به اینکه طول موج الکترون‌ها بسیار کوتاه‌تر از طول موج نور مرئی است، قدرت تفکیک SEM بسیار بیشتر از میکروسکوپ‌های نوری است. بنابراین مطالعه مورفولوژی سطح در قدرت‌های تفکیک بالاتر مستلزم استفاده از SEM است.

بر اساس اعلام ستاد نانو، زمینه کاری عمده این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی با کاربرد در آنالیز سلول‌های خورشیدی است و علاوه بر آن طیف بزرگی از مواد آزمایشگاهی مورد استفاده در سلول‌های خورشیدی، LED و الکترونیک پرینتی نیز در این شرکت تولید می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میکروسکوپ فناوري نانو میکروسکوپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۰۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور

تین نیوز

مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد گفت: با هدف استفاده از دانش بومی در صنعت نفت و گاز ایران، و برای بهره مندی بیشتر از توان علمی و اجرایی شرکت های دانش بنیان در این حوزه، تفاهم نامه ای بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شرکت نفت پاسارگاد به امضا رسید.

 به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، اکبر دادخواه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک علمی پژوهشی بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و شرکت نفت پاسارگاد، با بیان اینکه این تفاهم نامه با هدف رفع چالش ها و معضلات صنعت قیر و آسفالت از طریق همکاری های پژوهشی و تولیدی منعقد شده است، اظهار کرد: تمرکز بر فاز اجرایی پروژه های نظری است چرا که عملگرایی در این عرصه آثار ملموسی در توسعه و رشد پایدار کشور به ارمغان می آورد.

دادخواه افزود: عملگرایی بارها مورد توصیه و توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و در ترسیم نقشه راه ما نیز کمک شایانی کرد. ضمن آنکه با توجه به احیا سطح تعاملات میان دو مجموعه روی حمایت وزارت راه و شهرسازی نیز در تحقق این امر حساب ویژه ای باز کرده ایم.

وی با بیان اینکه البته در حال حاضر نیز همکاری های سازنده ای میان دو مجموعه شکل گرفته و تفاهمنامه های مشترک متعدد با تمام زیرمجموعه های وزارت راه به امضا رسیده است، اظهار کرد: اخیرا پیشنهادی مبنی بر راه اندازی یک واحد اداری برای تولید محتوای آموزشی  و تخصصی در راستای فعالیت های شرکت  مطرح شد، از آن جایی که حفظ رضایت مشتری و ذی النفعان از اولویت های اصلی است موضوع راه اندازی این واحد با هدف ترسیم چشم انداز کارشناسی شده برای مشتریان و ذی النفعان در دستور کار قرار گرفت.

دادخواه با تاکید بر حفظ سرمایه انسانی در کشور تصریح کرد: با تربیت نیروی عملیاتی می توان در جهت حفظ سرمایه انسانی کشور و نخبه گرایی حرکت کرد و در بحث اشتغال و اجرای مسئولیت تسهیل گری کرد. در همین زمینه با تکیه بر ظرفیت های موجود همچون تنوع جغرافیایی و در راستای ارتقا عملکرد مسئولیت های اجتماعی طرح هایی در نظر گرفته است.  

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • عرضه فناوری جدید ساخت تراشه شرکت TSMC تا سال ۲۰۲۶
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور
  • لیست قیمت لوله جدار چاه کالوپ در ضخامت های مختلف