Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-رسانه آمریکایی ضمن اذعان به شکست سیاست فشار حداکثری واشنگتن و عدم تسلیم ایران حتی در صورت بازگشت تحریم‌های سازمان ملل، به دولت کنونی و بعدی آمریکا توصیه کرده در قبال ایران به دیپلماسی بیشتر روی بیاورد.

وب‌سایت آمریکایی «بیزنس اینسایدر» در مقدمه گزارشی درباره ادعای آمریکا در خصوص بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، نوشت: جلسه توجیهی روز دوشنبه دولت ترامپ درباره قصدش برای اجرای تحریم‌های سازمان ملل که ادعا می‌کند از طریق سازوکار اسنپ‌ بک بازگشته‌اند، همانطور که انتظارش می‌رفت با واقعیت فاصله داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر این مطلب، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا و مجموعه‌ای از مقامات کابینه دولت آمریکا برنامه دولت برای اجرای یکجانبه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را اعلام کردند؛ اما اینکه این تحریم‌ها چطور می‌تواند اجرایی شود، مشخص نیست زیرا تنها کشور کوچک جمهوری دومینیکن گفته واشنگتن صلاحیت قانونی برای انجام این کار را دارد و سایر کشورها از جمله متحدان اروپایی واشنگتن معتقدند از آن جا که آمریکا به طور یکجانبه به مشارکت خود در برجام پایان داد، نمی‌تواند روند بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را آغاز کند.

طبق تحلیل این رسانه آمریکایی، واقعیت حقوقی مرتبط با این مسئله هر چه باشد، واقعیت سیاسی که در اعلام پامپئو نادیده گرفته شده، این است که بازگرداندن این تحریم‌ها در بهترین حالت نتیجه عکس خواهد داشت. این اقدام مذاکرات موثر با ایران را دشوارتر خواهد کرد و توافق هسته‌ای قابل قبول برای دو طرف را از دسترس خارج‌تر خواهد کرد.

بنابر این گزارش، گرچه دونالد ترامپ دوست دارد خودش را به عنوان یک دیپلمات بزرگ و به گفته خودش متخصص در انجام توافق مطرح کند، وخیم‌تر شدن روابط ایران و آمریکا در دوره مسئولیت وی یک اشتباه قابل توجه است.

ترامپ با این هدف از توافق ایران خارج شد که تهران را برای به دست آوردن معامله‌ای بهتر بر سر میز مذاکره بنشاند و وسیله رسیدن به این هدف را «سیاست فشار حداکثری» اعلام کرد؛ طرحی که جواب نداده و نخواهد داد.

به نوشته بیزنس اینسایدر، تحریم‌های ناشی از اسنپ‌بک هم مانند عناصر دیگر فشار حداکثری چیزی برای تیم ترامپ به ارمغان نیاورده جز این که رنج بیهوده به مردم ایران تحمیل کرده و تهران را برای ادامه راهش مصمم‌تر کرده است. تاکنون فشار حداکثری تنها باعث ایجاد هرج و مرج شده و همانطور که وقایع اخیر نشان داده ایران تسلیم نخواهد شد و ادعاهای پامپئو که تحریم‌ها ایران را ملزم به توقف غنی‌سازی و فعالیت‌های مرتبط خواهد کرد و اصرار او به این که بازگشت تحریم‌ها گامی به سوی صلح و امنیت بین‌المللی است، معتبر نیستند.

در ادامه این مطلب به دولت ترامپ و دولت بعدی آمریکا توصیه شده به جای بازگرداندن تحریم‌ها و حفظ فشار حداکثری علیه ایران، راهکار جدیدی را در قبال آن به کار بگیرند و قدم‌ها برای رفتن به این سو شرح داده شده است.

بنابر این گزارش، در قدم اول، دولت ترامپ باید به شرط بازگشت کامل تهران به تعهداتش، به عضویت در برجام بازگردد و با این کار می‌تواند هدف از بازگرداندن تحریم‌ها را بدون تضاد با متحدان خود، نبود پایه قانونی برای ادعایش درباره بازگشت تحریم‌ها و خطر تشدید نظامی که تحریم‌ها به همراه دارد، محقق کند.

در این مطلب ادعا شده، با ایجاد پایه‌ای برای دیپلماسی سازنده ایران و آمریکا و در حالی که ایران را بازدارندگی آمریکا و رقبای منطقه‌ای آن محدود کرده، واشنگتن می‌تواند مذاکرات مداوم با تهران را آغاز کند. آمریکا می‌تواند در این مذاکرات مسائل خود مانند توسعه برنامه موشکی ایران و مداخلات منطقه‌ای آن را نیز مطرح کند.

در ادامه گزارش گفته شده که دیپلماسی موثر متشکل از خواسته مطلق و ندادن امتیاز نیست و آمریکا می‌تواند امتیازاتی را پیشنهاد کند که به نفع امنیت خود است و در عین حال ایران را به اجابت درخواست ترغیب می‌کند. بیزنس اینسایدر در ارائه مثالی برای این موضوع، درخواست برای پایان مداخله ادعایی ایران در جنگ داخلی یمن در مقابل پایان حمایت آمریکا از ائتلاف تحت هدایت سعودی در طرف دیگر این نزاع را مطرح کرده و مدعی شده این می‌تواند یک پیروزی مضاعف برای آمریکا باشد.

در پایان این گزارش ادعا شده آمریکا بدون تغییر در روش تعیین اولتیماتوم و انتخاب حرکت به سمت دیپلماسی واقع‌گرایانه، روابطش با ایران وخیم‌تر خواهد شد.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: تحریم های سازمان ملل بازگشت تحریم ها فشار حداکثری علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۰۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد،‌ درحالیکه همزمان با سفر موفقیت آمیز «دکتر سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان، آمریکا در ادامه سنگ اندازی‌های خود را تقویت مناسبات دو کشور همسایه، دولت اسلام آباد را از خطر تحریم احتمالی آگاه ساخت، بسیاری از کارشناسان، اندیشمندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی این کشور این رویکرد را محکوم کردند.
«علامه عارف واحدی» دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در پیامی اعلام کرد: تهدیدات دولت اسلام آباد از سوی آمریکا همزمان با امضای تفاهم‌نامه‌های تجاری میان ایران و پاکستان را به شدت محکوم می‌کنیم.
وی افزود: مردم پاکستان از دولت خود توقع دارند قاطعانه در مقابل این رویکرد آمریکا ایستاده و منافع ملی پاکستان را در اولویت قرار دهند.
«ملیحه لودهی» نماینده سابق پاکستان در سازمان ملل نیز در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره روابط ایران و پاکستان گفت: این موضوع که روابط خوب ایران و پاکستان مطابق با منافع آمریکا نیست، هیچ اهمیتی ندارد.
وی با تاکید بر اهمیت سفر موفق رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان افزود: روابط دولت اسلام آباد با کشور‌های همسایه باید مطابق با منافع ملی باشد.
همچنین بسیاری دیگر از کاربران شبکه‌های اجتماعی در پاکستان در پست‌هایی این رویکرد تکراری آمریکا مبنی بر سنگ اندازی در روابط ایران و پاکستان را محکوم کرده و خواستار موضع قاطع دولتمردان اسلام آباد شدند.
گفتنی است پس از امضای ۸ سند همکاری میان ایران و پاکستان در بخش‌های مختلف از جمله حوزه تجاری در جریان سفر آقای رئیسی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی پیرامون این تفاهم‌نامه‌ها گفت: کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط تجاری با ایران باید خطر تحریم‌های اقتصادی را نیز در نظر بگیرند.

 

دیگر خبرها

  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • عقب نشینی آمریکا از تحریم گردان «نتزاه یهودا »پس از فشار تل آویو
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • فشار آمریکا و اسرائیل به قطر برای تحت فشار قرار دادن حماس
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند