Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزاد نبی زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در مورد نوسان بازار بورس در روزهای اخیر، اظهار داشت: بازار سرمایه برای خرید و فروش است و بر اساس عرضه و تقاضا و ارزشمندی سهام پایه‌گذاری شده است و باید اجازه دهیم تا مکانیسم عرضه و تقاضا بازار را به تعادل برساند.

وی با بیان اینکه تجربه نشان داده، برخی جهت‌گیری‌ها چه در بورس ایران و چه در بورس‌های جهانی نتیجه معکوس داده است، تصریح کرد: معتقدم بازار سرمایه مسیر خود را پیدا کرده و از نوسانات فعلی عبور خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس بازار سرمایه پیش بینی کرد: بازار سرمایه در پائیز با نوساناتی همراه است، اما در  صورت عملکرد درست متولیان در مدیریت مشکلات موجود، در پایان این فصل به تعادل رسیده و به مسیر رشد و رونق باز می‌گردد.

به اعتقاد نبی زاده فشار ورود نقدینگی و افزایش ضریب نفوذ بازار سهام به یکباره در بین توده مردم که از ابتدای سال جاری اتفاق افتاد، سبب شد این بازار از روال منطق و عقلانیت لازم خارج شود، وجود حداقل 15 میلیون کد بورسی فعال  در بازار سهام حکایت از ورود قشر جدیدی به بازار سرمایه داشت که متاسفانه حرفه‌ای و تحلیل گر نبوده و عمدتا دنباله رو بودند.

وی ضعف در به کارگیری نهادهای مالی نقش آفرین در بازار سرمایه اعم از سبدگردان‌ها، مشاوران و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در مدیریت معاملات تازه واردان به بورس را از عوامل به وجود آمدن جو سنگین ترس و نگرانی به خصوص در زمان افت شاخص‌های بورس ذکر کرد و افزود: خوشبختانه مطلع شدیم تقویت این ابزارها در دستور کار و برنامه‌های کوتاه مدت سازمان بورس قرار گرفته و قرار است صندوق ها و سبدگردان های جدید وارد عرصه شوند.

نبی زاده خاطرنشان کرد: ما نیز پیش از این چنین اقداماتی را به سازمان بورس پیشنهاد کرده بودیم و حتی معتقدیم می‌توان سازو کارهایی را اتخاذ کرد که سهامداران خرد و تازه وارد، مستقیما وارد عرصه معاملات نشوند و از طریق نهادهای مذکور و به صورت غیر مستقیم اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.  

وی گفت: حتی سازمان بورس می‌تواند الزامات قانونی لازم و مشوق های موثر را در این باره به اجرا بگذارد، به گونه‌ای که افراد تازه وارد از فیلترهایی عبور کنند و کدهای جدید به طور مستقیم وارد بورس نشوند و سرمایه‌های کم به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردان‌ها هدایت شوند.

مدیرعامل کارگزاری دلیران پارس با اشاره به اینکه برخی رخدادهای بین المللی موقتا چشم اندازهای پیش روی بازار را با ابهام رو به رو کرده است، گفت: در عین حال همچنان بسیاری از صنایع در بازار مانند سهام کانی‌ها، فلزی، پالایشی، پتروشیمی و دارویی دارای ارزش ذاتی بوده و می‌توان از سرمایه‌گذاری در آنها نتایج خوبی گرفت.

نبی زاده در واکنش به نگرانی‌های اخیر سهامداران خرد در برابر نوسانات بازار تاکید کرد: توصیه‌ام این است که هیچ گاه بازار سهام را یک بازار کوتاه مدت نبینید، سرمایه‌گذاری کوتاه مدت در بورس پاسخگو نبوده و برای حصول نتیجه باید به این بازار نگاه میان مدت و بلند مدت داشت.

وی با اشاره به فراز و نشیب‌های بازار سرمایه در 20 سال اخیر تحت تاثیر رخدادهای سیاسی و اقتصادی مختلف گفت: بازار این دوره ها را نیز تجربه کرده و افرادی که صبر داشته باشند، سود خواهند برد.

نبی زاده نقش بورس را در اصلاح ساختارهای اقتصادی و تامین سرمایه کشور بسیار مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: متاسفانه خود شرکت‌های بورسی از روزهای پررونق بازار بهره‌ای نبردند و قانون  افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران و فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم دیر در دستور کار متولیان امر قرار گرفت.

وی لزوم افزایش سرمایه از محل آورده سهامداران را امری ضروری جهت توسعه و رونق اقتصاد دانست و اجرای آن را  پس از اصلاحاتی که از طریق تجدید ارزیابی در ساختار مالی شرکتها ایجاد شد، محرکی در راستای رشد اقتصادی دانست. ضمن اینکه با جذب نقدینگی توسط شرکتها هدف اصلی بازار سرمایه به عنوان بستر تامین مالی نیز محقق خواهد شد.

وی اضافه کرد: باید هر چه سریعتر راهکارها و بسترهای لازم ایجاد شود تا شرکت ها بتوانند با بازگشت اقبال به بازار، نسبت به افزایش سرمایه خود اقدام کنند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار رشد بورس بازار سرمایه سرمایه گذاری نبی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۰۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر در ترکیب هیئت پذیرش شرکت‌های استارت‌آپی/پذیرش دانش‌بنیان‌ها در حوزه های مختلف

مجید عشقی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار توضیح داد: سال گذشته در حوزه‌های مختلف پذیرش دانش‌بنیان‌ها را داشتیم.

وی اعلام کرد: برای ورود سایر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال به بازار سرمایه در نظر داریم شناسایی دارایی‌های نامشهود آنها در صورت‌های مالی به رسمیت شناخته شود.

عشقی افزود: برای این کار ترکیب هیئت پذیرش را تغییر دادیم و افرادی که با این فرآیند آشنایی دارند در هیئت پذیرش حضور خواهند داشت.

رئیس سازمان بورس تصریح کرد: همچنین در تلاش هستیم که روند پذیرش این شرکت‌ها در بازار سرمایه سرعت بگیرد.

به گفته وی؛ گاهی اوقات در بدنه اقتصادی کشور تصمیماتی بدون در نظر گرفتن اثرات بر سایر بخش‌ها اتخاد می‌شود. وقتی نرخ سود بانکی را به ۳۰ درصد می‌رسانند، این موضوع اثرات جدی بر بازار سرمایه و نرخ تأمین مالی بنگاه‌ها می‌گذارد.

عشقی تأکید کرد: بخشنامه‌هایی که به یکباره ابلاغ می‌شود هم سهامداران را غافلگیر می‌کند که مشارکت مردم با غافلگیر شدن آنها محقق نمی‌شود.

رییس سازمان بورس خاطرنشان کرد: تصدی‌گری دولت در برخی شرکت‌ها و تغییرات ممتد مدیران در بنگاه‌های اقتصادی، مخاطرات جدی برای شرکت‌ها و امنیت سرمایه‌گذاری دارد.

وی اعلام کرد: برنامه داریم در سال ۱۴۰۳ شرکت‌ها را براساس رعایت دستورالعمل حاکمیت شرکتی رتبه‌بندی کنیم.

شرکت‌های کوچک از سکو‌های تأمین مالی جمعی استفاده کنند

عشقی اظهار کرد: در حال حاضر شرکت‌های کوچک برای تأمین مالی می‌توانند از سکو‌های تأمین مالی جمعی استفاده کنند و برای تأمین مالی‌های متوسط هم در نظر داریم خطی برای تأمین مالی تعریف کنیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار توضیح داد: نرخ تورم تجمعی از سال ۹۹ تاکنون بیش از ۳۰۰ درصد بوده، این در حالی است که قیمت سهام به‌صورت متوسط ۲۵ درصد زیر قیمت اوج سال ۹۹ است. ضمن آنکه در حال حاضر برخی سهام نصف آن قیمت‌ها هم نیست.

وی گفت: یکی از دلایل اصلی عقب ماندگی بازار از تورم و بازار‌های موازی کاهش سودآوری شرکت‌ها به دلیل افزایش بهای تمام شده آنها است. به عبارتی میزان سرمایه‌گذاری که در شرکت‌ها انجام می‌شود متناسب با سودآوری آنها نیست و اگر این روند ادامه پیدا کند، سرمایه‌گذاری جدیدی در این صنایع انجام نمی‌شود.

عشقی افزود: نکته دیگر اینکه سود خالص شرکت‌ها در آخرین فصل، ۱۳ درصد کاهش یافته و باعث شده جلوی رشد سهام آنها گرفته شود.

رییس سازمان بورس تصریح کرد: معمولا بورس با یک فاصله‌ای از بازار‌های موازی حرکت می‌کند. این فاصله ۶ ماه و حتی یک سال و دو سال است.

پرونده‌های تخلفاتی شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند، در دست بررسی است

وی اعلام کرد: پرونده‌های تخلفاتی شرکت‌هایی که اسفند ماه سود سهام عدالت را پرداخت نکردند، در دست بررسی است. اغلب این شرکت‌ها با کمبود نقدینگی مواجه هستند. در دستور کار است که تا خرداد مرحله پایانی سود سهام عدالت پرداخت شود.

عشقی اظهار کرد: گواهی سپرده شمش را از طریق بورس کالا تعریف کردیم و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، گواهی سپرده شمش را از معادن طلا خریداری می‌کنند و افراد هم واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق طلا را می‌خرند.

رییس سازمان بورس در برنامه صف اول تاکید کرد: در سال گذشته ۱۶ هزار میلیارد تومان از شرکت‌های تولید کننده طلا خریداری شد. همچنین در این راستا هم خزانه بورس کالا افتتاح شد.

عشقی خبر داد: برای کاهش هیجانات ناشی از ناآرامی‌های سیاسی دامنه نوسان را محدود کردیم و این موضوع برای روز چهارشنبه هم تمدید شده است. همچنین خبر دیگر اینکه ۲۰۰ شرکت در مرحله پذیرش بورس و فرابورس هستند و در حال بررسی درخواست‌ها هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • توجه اهالی بازار سرمایه به نقدشوندگی و حمایت از شاخص‌ساز‌ها جلب شد
  • شرکتی که به دنبال فروش سهام ایران خودروست
  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • بورس در پی جبران سریع
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
  • تغییر در ترکیب هیئت پذیرش شرکت‌های استارت‌آپی/پذیرش دانش‌بنیان‌ها در حوزه های مختلف