Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ پیغام فتح؛ ویژه‌نامه چهلمین سالگرد آغاز دفاع مقدس ـ نفیسه اسماعیلی:کتاب‌ها و ناشران دفاع مقدس معمولا سهم چشمگیری از نشر کشور را تشکیل داده و عموما این کتاب‌ها با استقبال عمومی روبه‌رو می‌شوند.

در این گزارش در پی آن هستیم تا با قیاسی میان صفحات منتشرشده در کل نشر آماری از کتاب‌های دفاع مقدس، نسبت آن را با کل نشر کشور استخراج کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در مجال چهارمین دهه از دفاع مقدس حالا باید نگاهی جامع‌نگر و آسیب‌شناسانه به عرصه نشر داشته باشیم و بدانیم از صفحات منتشر شده در بازار کتاب حالا چند درصد از سهم نشر به موضوع دفاع مقدس اختصاص دارد.

۴ دهه، ۴۰ سال و آماری از سهم صفحات دفاع مقدس

بر این اساس از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۹ مجموعاً یک میلیون و ۴۳۴ هزار و ۱۹۷ عنوان کتاب منتشر شده است. نکته مهم اینکه از میان ۱۵۲۰۵ کتاب دفاع مقدسی که طی این ۴۰ سال منتشر شده چه در بخش عمومی و چه کودک و نوجوان، سهم کتاب‌های دفاع مقدس نسبت به کل کشور ۱.۱ درصد است.

حالا به بررسی میان صفحات منتشر شده در بازار کتاب طی ۴ دهه می‌پردازیم که شاید برای مخاطبان خالی از لطف نباشد. از مجموع ۸۹۱ میلیون و ۵۴۱ هزار و ۳۰۹ صفحه‌ای که طی این مدت در کشور منتشر شده ۷ میلیون و ۷۱۲ هزار و ۴۵۹ صفحه سهم کتاب دفاع مقدس است که نسبت این دو به یکدیگر، سهم ۰.۹ درصدی کتاب دفاع مقدس را نشان می‌دهد.

به جدول زیر نگاه کنید:

سال کل کتاب‌های دفاع مقدس کل کتاب‌های کشور کتاب‌های دفاع مقدس نسبت به کل کتاب‌های کشور (بر حسب درصد) صفحات کتاب‌های دفاع مقدس صفحات کل کتاب‌های دفاع مقدس صفحات کل کتاب‌‌های کشور صفحات کتاب‌های دفاع مقدس نسبت به کل کتاب‌های کشور (بر حسب درصد) ۱۳۶۸ ۲۰ ۷،۷۱۱ ۰.۳ ۱۶،۵۰۰ ۱۷،۵۵۶ ۱۱،۳۲۳،۷۲۸ ۰.۲ ۱،۰۵۶ ۱۳۶۹ ۲۹ ۸،۱۶۲ ۰.۴ ۲۵،۳۶۲ ۲۶،۵۹۴ ۹،۸۹۸،۴۱۰ ۰.۳ ۱،۲۳۲ ۱۳۷۰ ۲۷ ۷،۵۶۲ ۰.۴ ۱۱،۷۸۹ ۱۳،۴۸۳ ۶،۹۶۷،۴۷۸ ۰.۲ ۱،۶۹۴ ۱۳۷۱ ۱۶ ۷،۴۹۲ ۰.۲ ۱۳،۰۴۷ ۱۵،۵۸۰ ۶،۷۵۲،۹۷۱ ۰.۲ ۲،۵۳۳ ۱۳۷۲ ۳۵ ۸،۲۰۳ ۰.۴ ۱۹،۵۶۱ ۲۰،۳۳۷ ۱۰،۷۰۱،۶۱۳ ۰.۲ ۷۷۶ ۱۳۷۳ ۶۱ ۱۰،۵۹۰ ۰.۶ ۳۹،۲۵۵ ۴۰،۴۵۰ ۱۲،۳۵۱،۶۲۲ ۰.۳ ۱،۱۹۵ ۱۳۷۴ ۵۰ ۱۱،۹۷۰ ۰.۴ ۴۳،۸۰۸ ۴۵،۲۳۹ ۱۳،۰۰۵،۱۲۰ ۰.۳ ۱،۴۳۱ ۱۳۷۵ ۷۹ ۱۴،۵۴۵ ۰.۵ ۴۷،۶۲۲ ۴۹،۴۰۸ ۱۶،۶۸۷،۵۳۴ ۰.۳ ۱،۷۸۶ ۱۳۷۶ ۹۹ ۱۵،۳۹۵ ۰.۶ ۴۹،۱۳۶ ۵۲،۲۲۳ ۱۶،۶۲۷،۴۷۵ ۰.۳ ۳،۰۸۷ ۱۳۷۷ ۸۸ ۱۷،۳۲۶ ۰.۵ ۵۷،۵۸۹ ۵۹،۱۲۹ ۱۹،۶۰۸،۴۱۶ ۰.۳ ۱،۵۴۰ ۱۳۷۸ ۶۸ ۲۱،۳۰۷ ۰.۳ ۴۴،۲۱۰ ۴۹،۱۴۶ ۲۴،۹۴۳،۹۶۴ ۰.۲ ۴،۹۳۶ ۱۳۷۹ ۱۱۱ ۲۴،۷۹۳ ۰.۴ ۵۶،۱۱۸ ۶۷،۴۸۲ ۲۸،۱۰۷،۲۴۹ ۰.۲ ۱۱،۳۶۴ ۱۳۸۰ ۱۹۶ ۳۲،۲۶۳ ۰.۶ ۱۲۲،۵۸۴ ۱۴۰،۷۳۸ ۳۶،۶۷۱،۳۴۰ ۰.۴ ۱۸،۱۵۴ ۱۳۸۱ ۲۶۰ ۳۵،۷۰۵ ۰.۷ ۱۲۷،۳۳۹ ۱۳۵،۳۶۷ ۳۵،۶۵۸،۴۲۶ ۰.۴ ۸،۰۲۸ ۱۳۸۲ ۳۰۲ ۳۷،۶۶۰ ۰.۸ ۱۵۲،۰۷۸ ۱۵۹،۱۶۸ ۳۶،۸۸۷،۶۹۵ ۰.۴ ۷،۰۹۰ ۱۳۸۳ ۳۱۵ ۴۲،۰۹۲ ۰.۷ ۱۳۴،۳۳۳ ۱۴۸،۲۶۹ ۳۸،۱۲۴،۶۹۰ ۰.۴ ۱۳،۹۳۶ ۱۳۸۴ ۳۷۷ ۵۳،۵۴۰ ۰.۷ ۱۵۶،۶۷۰ ۱۶۶،۲۷۱ ۴۷،۸۷۷،۷۲۵ ۰.۳ ۹،۶۰۱ ۱۳۸۵ ۴۲۷ ۵۳،۶۹۷ ۰.۸ ۱۹۸،۰۰۳ ۲۰۴،۹۸۴ ۴۷،۲۴۷،۲۶۰ ۰.۴ ۶،۹۸۱ ۱۳۸۶ ۵۸۰ ۵۶،۸۵۲ ۱.۰ ۲۶۵،۱۴۷ ۲۷۳،۴۵۲ ۴۶،۵۸۲،۳۱۴ ۰.۶ ۸،۳۰۵ ۱۳۸۷ ۶۲۳ ۵۷،۱۷۲ ۱.۱ ۳۴۳،۰۱۲ ۳۷۱،۶۱۴ ۴۳،۱۴۰،۶۸۱ ۰.۹ ۲۸،۶۰۲ ۱۳۸۸ ۷۶۵ ۶۰،۸۸۱ ۱.۳ ۵۲۷،۸۴۲ ۵۵۰،۹۷۸ ۴۰،۶۲۰،۱۴۷ ۱.۴ ۲۳،۱۳۶ ۱۳۸۹ ۹۷۷ ۶۵،۲۴۵ ۱.۵ ۶۸۲،۰۳۶ ۶۸۵،۲۲۶

۴۰،۵۵۸،۳۲۰

۱.۷ ۳،۱۹۰ ۱۳۹۰ ۱۰۳۱ ۶۸،۹۴۵ ۱.۵ ۵۸۰،۲۸۲ ۵۹۱،۶۱۶ ۴۱،۰۳۶،۹۰۷ ۱.۴ ۱۱،۳۳۴ ۱۳۹۱ ۸۴۶ ۶۴،۳۲۴ ۱.۳ ۵۴۴،۴۷۵ ۵۴۹،۲۹۶ ۳۳،۳۶۷،۹۰۴ ۱.۶ ۴،۸۲۱ ۱۳۹۲ ۷۷۴ ۶۶،۶۹۶ ۱.۲ ۴۵۸،۲۲۱ ۴۶۲،۷۶۵ ۳۰،۸۵۳،۲۶۲ ۱.۵ ۴،۵۴۴ ۱۳۹۳ ۹۴۶ ۷۴،۰۸۷ ۱.۳ ۵۳۲،۴۳۲ ۵۳۷،۵۷۲ ۳۰،۷۰۷،۱۴۰ ۱.۸ ۵،۱۴۰ ۱۳۹۴ ۹۵۸ ۸۱،۷۷۶ ۱.۲ ۴۲۳،۰۵۸ ۴۳۶،۰۰۸ ۳۱،۹۹۶،۵۰۶ ۱.۳ ۲،۹۵۰ ۱۳۹۵ ۱۲۶۵ ۸۹،۸۴۵ ۱.۴ ۴۴۰،۳۴۱ ۴۴۱،۸۱۵ ۲۸،۹۳۷،۷۵۷ ۱.۵ ۱،۴۷۴ ۱۳۹۶ ۱۱۷۶ ۹۹،۹۶۷ ۱.۲ ۵۱۱،۰۹۱ ۵۱۵،۳۷۲ ۳۲،۲۵۶،۷۰۸ ۱.۵ ۴،۲۸۱ ۱۳۹۷ ۱۲۶۰ ۱۰۱،۷۶۵ ۱.۳ ۴۱۱،۳۶۲ ۴۱۳،۰۰۹ ۲۹،۰۴۳،۶۶۱ ۱.۴ ۱،۶۴۷ ۱۳۹۸ ۱۰۶۰ ۱۰۵،۵۶۳ ۱.۰ ۳۳۰،۶۵۹ ۳۳۲،۱۹۴ ۳۴،۸۹۹،۶۷۰ ۱.۰ ۱،۵۳۵ ۱۳۹۹ ۳۸۴ ۳۱،۰۶۶ ۱.۲ ۱۴۹،۲۷۲ ۱۵۰،۱۱۸ ۷،۰۹۷،۶۱۶ ۲.۱ ۸۴۶

سال ۷۸ و ۷۹ میزان صفحات دفاع مقدس کاهش یافت

تعداد صفحات کل کتاب‌های دفاع مقدس در سال ۱۳۶۸ یعنی ابتدای فعالیت ادبیات دفاع مقدس ۱۷ هزار و ۵۵۶ صفحه کتاب بوده و در آن روزها نسبت صفحات کتاب‌های دفاع مقدس به کل کتاب‌های کشور ۰.۲ درصد. این میزان تا سال ۷۳ ادامه یافت، اما پس از آن یک دهم درصد افزایش و پس از آن باز (طی سال‌های ۷۸ و ۷۹) روند کاهشی شد.

دهه هشتاد تعداد صفحات آثار دفاع مقدسی رشد کرد

دهه ۸۰ به یک باره رشد صفحات دفاع مقدسی را شاهد بودیم؛ به نحوی که به ۰.۴ درصد رسیدیم و به نوعی سال‌های پایانی دهه ۸۰ یعنی سال ۸۸ و ۸۹ را باید به عنوان سال‌های اوج‌گیری تعداد صفحات آثار دفاع مقدس بشناسیم. (آمار تعداد صفحات در این دوره زمانی به ۱.۷ درصد رسید)

دهه نود و ثبت آماری بی‌مانند!

بر اساس این گزارش، سال‌های ابتدایی دهه نود روند همچنان افزایشی بود. ولی سال ۱۳۹۴ کاهش اندک و مقطعی رخ داد و باز هم در سال ۹۶ میزان صفحات کتاب‌های دفاع مقدس به کل کتاب‌های کشور به ۱.۵ درصد رسید.

در حال حاضر که ۶ ماه از سال ۹۹ سپری شده است، آمار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نشان می‌دهد طی ۴۰ سال اخیر بیش‌ترین تعداد صفحه کتاب دفاع مقدس در همین ۶ ماه منتشر شده است.

بیشترین آمار صفحات کتاب‌های دفاع مقدسی

این در حالی است که در سال جاری و تاکنون ۷ میلیون و ۹۷ هزار و ۶۱۶ صفحه کتاب منتشر شده و سهم کتاب‌های دفاع مقدس ۱۵ هزار و ۱۱۸ صفحه بوده است.

در میان تالیفات کتاب‌های عمومی دفاع مقدسی و کتاب‌های کودک و نوجوان سال ۹۷ یکی از بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است و سهم کتاب‌های عمومی در این سال ۴۱۱ هزار و ۳۶۲ کتاب و کودک و نوجوان هزار و ۶۴۷ کتاب بوده است.

دولت سازندگی و روند نزولی کتاب‌های دفاع مقدسی

بر اساس بانک اطلاعاتی سال ۷۱ کمترین صفحات به دفاع مقدس اختصاص یافت و در حالی که ۶ میلیون و ۷۵۲ هزار و ۹۷۱ صفحه در کل نشر منتشر شده بود اما تنها در حوزه دفاع مقدس ۱۵ هزار و ۵۸۰ صفحه در بازار کتاب ثبت شد.

در این گزارش به این نکته اشاره می‌شود که هرچند در این روزها گرانی کاغذ بیداد می‌کند و برای انتشار آثار ناشران تامل خاص خود را دارند، اما نباید از انتشار رشادت‌ها و ایثار رزمندگان‌مان در سال‌های باشکوه دفاع مقدس کوتاه آمد که هرچه در این مسیر قلم زده شود و کتاب منتشر شود باز هم کم است.

بیشترین صفحات کتاب دفاع مقدسی در زمان کدام دولت‌ها منتشر شد؟

در پایان این گزارش این نکته هم لحاظ می‌شود که در میان دولت‌های پس از سال ۶۸ که این گزارش را در بر می‌گیرد، اوج‌گیری تعداد بالای صفحات مربوط به دولت محمود احمدی‌نژاد در دهه ۸۰ و به طور خاص از سال ۱۳۸۸ بود. تعداد صفحات کتاب‌های دفاع مقدس نسبت به کل کتاب‌های کشور در دوره اصلاحات نیز بین ۰.۲ تا ۰.۴ درصد متغیر بود.

سال ابتدایی دولت تدبیر و امید، روند صفحات کمی نزولی شد ولی در سال دوم آمار افزایش یافت و بعد باز هم سیر نزولی شروع شد. به شکلی که سال گذشته این نزول چشمگیرتر شد، ولی در سال پایانی دولت حسن روحانی (۱۳۹۹) منحنی صفحات کتاب‌های دفاع مقدس اوج گرفت که البته نباید از توجه اساسی ناشران به محور مقاومت و انتشار خاطرات شهدای مدافع حرم غافل بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پیغام فتح کتاب صفحه نشر کشور کل کتاب های کشور کتاب دفاع مقدس تعداد صفحات دفاع مقدسی منتشر شده منتشر شد سهم کتاب کل نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۱۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهنه سربازان دفاع مقدس: 1600 میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم

نشست خبری دبیرکل کانون کهنه سربازان جنگ ایران و عراق در خصوص روند پیگیری حقوقی غرامت ایران در جنگ تحمیلی از طریق مجامع بین‌المللی پیش از ظهر امروز(چهارشنبه 29 فروردین ماه 1403) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جماران، رضا شرفخانی، دبیرکل کانون کهنه سربازان جنگ ایران و عراق، در این نشست با اشاره به نحوه برخورد مجامع بین‌المللی با کهنه سربازان کشورهای مختلف، گفت: کهنه سرباز کسی است که برای دفاع از وطن، خاک و ناموس به پا می‌خیزد. در همه کشورهای جهان، اگر یک کهنه سرباز به اداره ای مراجعه کند، بالاترین مقام  آن  اداره از او استقبال به عمل می‌آورد و به او احترام می‌گذارد. ولی متأسفانه در کشور ما کهنه سربازان چنین جایگاهی را ندارند.

وی یادآور شد: در سال 1372 هیأتی از سوی سازمان ملل جهت تهیه گزارش به ایران و عراق آمدند و تأکید داشتند که کشور عراق به عنوان متجاوز باید به ایران غرامت پرداخت کند. اما متأسفانه سیاست‌های حاکمیت و دولت‌های گذشته باعث شده که این حقوق را پیگیری نکنند؛ و توجهی به قوانین بین‌المللی نسبت به حق و حقوق کهنه سربازان نمی‌شود تا جایی که این عزیزان  با کمترین حقوق مشغول گذران زندگی هستند.

شرفخانی با اشاره به پیمان دو کشور ایران و عراق برای مسکوت گذاشتن غرامت جنگ تا سال 1400، اظهار داشت: در سال 1400 به طور رسمی وارد شدیم و با 130 نماینده مجلس ملاقات داشتیم. آنها در این خصوص تردید داشتند و بیان می‌کردند که فعلا مصلحت نیست که این موضوع پیگیری شود و ما گفتیم طبق قانون اساسی شما سوگند خورده‌اید که مدافع حق و حقوق ملت، از جمله کهنه سربازان، باشید.

وی با بیان اینکه کشور کویت بعد از 50 روز جنگ، تمام غرامتش را از عراق گرفت، افزود: کشور متجاوز باید تنبیه شود تا هیچ گاه کشوری جرأت تعدی به کشور دیگر نداشته باشد. بر این اساس ما در سال 1401 دادخواستی با بیش از 37 هزار شکایت به قوه قضائیه دادیم. در مرداد ماه سال 1403 به عنوان هشتمین کشور کانون کهنه سربازان را ثبت کردیم و به دیوان دادگستری لاهه علیه کشور عراق و کشورهای حامی او یعنی آلمان، هلند، انگلیس، آمریکا، فرانسه، روسیه و چین شکایت کردیم.

دبیرکل کانون کهنه سربازان جنگ ایران و عراق، ادامه داد: به دلیل اینکه قوانین بین‌المللی می‌گوید باید اصل شکایت روشن باشد، در مهر ماه 1402 متممی به آن شکایت زدیم و رسما از کشور عراق به خاطر متجاوز بودن و گرفتن اصل غرامت شکایت کردیم و در این زمینه با هماهنگی حقوقدانان، با یک مؤسسه حقوقی بین‌المللی قرارداد بستیم.

وی تأکید کرد: در قوانین ژنو و لاهه اشاره شده، چنانچه با عدم ورود دولتی در این زمینه مواجه باشیم، کهنه سربازان می‌توانند برای گرفتن حق و حقوق خود اقدام کنند. دولت عراق محکوم به پرداخت است و کارشناسان ما نیازی نمی‌بینند که دولت ایران وارد شود.  چون دولت بدون اجازه کهنه سربازان با دولت عراق پیمان 10 ساله بسته بود که در سال 1400 این پیمان نیز ملغی شد.

شرفخانی گفت: با نماینده حقوق بشری سازمان ملل به عنوان زیان دیده ارتباط گرفتیم ولی متأسفانه وزارت امور خارجه در زمینه پیگیری این حقوق ملت ایران کوتاهی کرد. بعد از پیگیری شعبه 208 دادگاه مفتح، نامه‌هایی از طریق وزارت امور خارجه و شورای عالی امنیت ملی نوشتند که کهنه سربازان را تشویق کنید از شکایت خودشان صرف نظر کنند؛ چون برای ما بار مالی دارد.

وی افزود: دولت به خاطر وصول 6 میلیارد دلار از کره هزار راه می‌رود، در حالی که سال 88 کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی غرامت جنگ ایران و عراق را  1100 میلیارد برآورد کرده بود و الآن طلب ما بیش از 1600 میلیارد دلار است. ما به عنوان یک سمن مستقل اعلام می‌کنیم همان طوری که کویت غرامتش را گرفت، ما هم غرامت می‌خواهیم. دولت عراق الآن وضع خوبی دارد و می‌تواند این غرامت را پرداخت کند. اما متأسفانه به علت مماشات حاکمیت و دولت از این حق کهنه سربازان چشم پوشی شده است.

دبیرکل کانون کهنه سربازان جنگ ایران و عراق، اظهار داشت: جامعه کهنه سربازان ما مظلوم‌ترین قشر در دنیا هستند. جانبازان اعصاب و روان به علت نبود دارو جانشان را از دست می‌دهند. ان شاء الله با تأسیس سازمان کهنه سربازان به صورت مستقل یا زیر نظر وزارت دفاع، این ضعف‌ها برطرف شود. جامعه هدف ا هیچ رضایتی از بنیاد شهید ندارد؛ چون هیچ گونه خدماتی به کهنه سربازان نمی‌دهند و بودجه رزمندگان مورد بی مهری دولت‌ها قرار گرفته است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه بتوانند غرامت جنگ تحمیلی را از عراق بگیرند، گفت: فراکسیون ایثار و شهادت مجلس چقدر قانون به نفع کهنه سربازان تصویب کرده است؟ در هیچ کشوری درصد جانبازی نداریم و فقط در ایران داریم. هیچ جانبازی الآن از وضعیت درمان خودش رضایت ندارد و هیچ کشوری این طور نیست. وقتی داروی یک جانباز اعصاب و روان یا یک جانباز شیمیایی تحت پوشش بیمه نیست، چه کار باید کرد؟

شرفخانی تأکید کرد: ژنو برای آزادگان خسارت مشخص کرده؛ چرا دولت جمهوری اسلامی پیگیر این خسارت نیست؟ بنیاد شهید خانه دوم ایثارگران است ولی مجلس باید ورود کند و انجمن کهنه سربازان را از بنیاد شهید منفک کند. اگر حق کهنه سرباز رعایت می‌شد، امروز جانباز ما به خاطر نبود دارو شهید نمی‌شد. ما تعهد اخلاقی داریم و به شهدا قول داده‌ایم که پیگیر حقوق آنها باشیم.

به گزارش خبرنگار جماران، حمید واحدی جانشین دبیرکل کانون کهنه سربازان جنگ ایران و عراق، نیز در این نشست گفت: وزارت امور خارجه خسارات و غرامت جنگ تحمیلی را قبول دارد. اما متأسفانه در لایحه بنیاد شهید به شعبه 208 دادگاه مفتح متنی آمده که توهین‌های زیادی به ایثارگران شده است. امیدوارم رسانه‌ها، نمایندگان مجلس و دولت بتوانند به درد جامعه درد کشیده و رها شده ایثارگران برسند.

رضا وثوقی، رئیس شورای مشورتی کانون کهنه سربازان جنگ ایران و عراق، نیز سخنان کوتاهی در پایان این نشست داشت و گفت: امیدواریم یک گذاری در رسانه‌ها شاهد باشیم که بحث ایثار و کهنه سربازان زنده شود.

 

دیگر خبرها

  • انتشار صد عنوان کتاب در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • «تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»
  • طرح نوروزی راهداری کردستان به روایت آمار
  • نقش ارتش در دفاع مقدس و امنیت تبیین شود
  • کهنه سربازان دفاع مقدس: ۱۶۰۰ میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم
  • صحت سنجی ادعای وجود ۵۰ هزار خودروی خارجی در گمرکات کشور
  • صحت سنجی ادعای ورود ۵۰ هزار خودروی خارجی به گمرکات
  • گردهمایی جانبازان ۷۰ درصد شهرستان همدان
  • کهنه سربازان دفاع مقدس: 1600 میلیارد دلار غرامت جنگ را از عراق طلب داریم
  • کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت عبدالله حاجی صادقی منتشر شد