Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اصغر حجی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه میانگین اجرای سامانه آبیاری نوین کشوری ۲۳ درصد است، افزود: شهرستان شاهرود با میانگین ۲۴ درصدی از این برنامه جلوتر بوده و این در حالی است که در برخی از مناطق مانند خارتوران این میزان به ۶۰ درصد رسیده است.

وی ازافتتاح این طرح در محرومترین منطقه استان خبر داد و تصریح کرد: هفته گذشته در منطقه خارتوران بیارجمند طی یک دوره ۱۸ ماهه یک هزار و ۳۷۲ هکتار سامانه نوین آبیاری اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حجی با بیان اینکه در طی ۴۰ سال گذشته تنها ۲۴ چاه در این منطقه حفر شده بود، اظهار داشت: ۱۵ چاه این منطقه با هزینه ۱۰ میلیارد تومانی به سامانه آبیاری نوین مجهز شدند.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان اینکه قرار داد تجهیز چاه شانزدهم با پیمانکار بسته شده است، ابراز داشت: امسال درمنطقه خارتوران ۹۲.۵ کیلومتر لوله گذاری از منبع آب تا مزرعه انجام شده که این امر از هدر رفت سالانه ۴۲ میلیون مترمکعب معادل ۲ چاه آب با دبی ۳۰ لیتر بر ثانیه جلوگیری می کند.

وی هدر رفت آب از منبع آبی تا مزرعه در کانال های خاکی را ۶۰ درصد خواند و تصریح کرد: تاکنون لوله گذاری ۱۴ کیلومتر انتقال آب از نهرها هم انجام شده است.

حجی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد از کانال های انتقال آب در شهرستان هنوز خاکی هستند، افزود: امسال ۳۳ کیلومتر بهسازی جاده بین مزارع که براثرسیل از بین رفته بود در سطح شهرستان اجرا شد.

وی احیای قنات های شاهرود را ضروری دانست و اظهار داشت: سال گذشته برای احیای ۵۱ قنات سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شد.

وی با بیان اینکه نحوه استفاده از آب با ویژگی های بیابانی کشورتطابق ندارد، ابرازداشت: بیش از ۷۵ درصد منابع آبی کشاورزی از منابع آب زیرزمینی تامین می شود که این منابع پایدار نیستند در حالی که ۹۰ درصد این آب ها در بخش کشاورزی مصرف می شود و ناپایداری این آب ها ناپایداری کشاورزی را رقم می زند.

وی ادامه داد: بنابراین در مناطق بیابانی آنچه که اهمیت برای تامین اقلام غذایی مردم، امنیت غذایی، اشتغال و توسعه سرمایه گذاری در صنایع وابسته به کشاورزی دارد منوط به پایداری آب است.

حجی با اشاره به اینکه شاهرود سالانه بیش از ۷ میلیارد متر مکعب بارش دارد، گفت: از این مقدار ۹۰ درصد تبخیر می شود و اگر ۱۰ درصد این بارندگی ها به سفره های زیر زمینی تزریق شود برابر با مقدار آبی است که از چاه ها بیرون کشیده می شود.

وی با بیان اینکه برای تغذیه سفره های زیرزمینی تاکنون کاری انجام نشده است، افزود:در طی سالیان قبل استخرهای زیادی در سطح مزارع زده شده که به خاطر عایق بودن آنها مانع از نفوذ آب به سفره های زیر زمینی شده است.

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان شاهرود ادامه داد: به همین دلیل بسیاری از منابع آبی که در رودخانه ها جاری بوده و به سفره ها تزریق می شد جلوی آن گرفته شده است.

به گفته وی برای تامین امنیت غذایی،جهش تولید،پایداری اشتغال کشاورزی و صنایع تبدیلی باید مسئله آب جدی گرفته شود.

 سطح زمین های زراعی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین های کشاورزی استان را شامل می شود.

 سطح باغ های شهرستان شاهرود هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ های استان را شامل می شود

حدود هفت هزار هکتار از زمین های کشاورزی شاهرود به سامانه آبیاری نوین مجهز شده که حدود نیمی از این میزان در دولت تدبیر و امید اجرا گردیده است . 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کم آبی شاهرود آبیاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کم آبی شاهرود آبیاری وزارت جهاد کشاورزی کم آبی شاهرود آبیاری اخبار کنکور سامانه آبیاری نوین شهرستان شاهرود سفره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۴۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان

سید عماد شاهرخی،  در نشست طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان، گفت: ۳۷۰ هزار هکتار از اراضی دیم این استان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته‌است.

او با بیان اینکه ۳۲۶ مهندس کشاورزی در بخش خصوصی و دولتی مجری طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان هستند، اضافه کرد: ۶۹ شبکۀ مراقبت با ۴۲۰ نیرو کار رصد و پایش بیماری‌ها را در سطح مزارع انجام می‌دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۲۴ درصد از اراضی کشاورزی این استان آبی و ۷۶ درصد اراضی دیم است، تأکید کرد: ۳۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سامانۀ دیمزار‌ها ثبت شده‌است.

شاهرخی بیان کرد: سطح زیر کشت گندم در امسال ۱۰۴ درصد، جو صددرصد، نخود ۷۳ درصد، عدس ۶۲ درصد، گیاهان علوفه‌ای صددرصد، دانه‌های روغنی ۱۰۶ درصد و گیاهان دارویی ۷۱ درصد تحقق پیدا کرده‌است.

او یادآور شد: ۵۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان تحت‌پوشش بیمه است و حفظ ۳۰ درصدی بقایای گیاهی ۱۳۵ درصد تحقق یافته‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: کشت عمود بر جهت و شیب ۱۰۲ درصد، کشت مستقیم بدون شخم ۷۱ درصد، تبدیل آیش به کشت ۱۱۵ درصد، رعایت تراکم بهینه ۱۳۰ درصد و مصرف ۸۰ درصد اوره به پایه صددرصد در لرستان تحقق پیدا کرده است.

او شرح داد: بذور اصلاح‌شدۀ گندم ۹۳ درصد، جو ۵۵ درصد، نخود ۵۴ درصد، عدس ۸۰ درصد، دانه‌های روغنی ۴۵ درصد، گیاهان علوفه‌ای صددرصد و گیاهان دارویی صددرصد تحقق پیدا کرده است.

شاهرخی با اشاره به مبارزه با آفات و بیماری‌ها در طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان، خاطرنشان کرد: کنترل علف‌های هرز در سطح ۱۱۳ هزار هکتار گندم و ۵۴ هزار هکتار جو انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در سطح ۴۰۰ هکتار از اراضی این استان، یادآور شد: مبارزه با آفات در سطح ۱۵ هزار هکتار در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها انجام شده است.

او با اشاره به اجرای دو پایگاه نوآوری در راستای ارتقای بهره‌وری و انتقال دانش نوین به مزارع کشاورزی لرستان، اضافه کرد: این دو پایگاه در راستای تراکم غلات و حبوبات در خرم‌آباد و کوهدشت مستقر است.

شاهرخی گفت: میزان مصرف کود‌های پتاسه ۳۰ درصد و فسفاته ۲۰ درصد در سال زراعی جدید افزایش یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی و منابع ملی شهرستان سامان
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی و منابع ملی سامان
  • ۳۰۰ هزار هکتار از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با مشارکت مردم انجام شد
  • توسعه طرح سامانه‌های نوین آبیاری
  • توسعه طرح سامانه‌های نوین آبیاری، مردمی‌ترین طرح وزارت جهادکشاورزی
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار اراضی کشاورزی البرز