Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرزاد حمیدی روز شنبه در جلسه آموزشی مدرسین طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان استان خراسان رضوی در مشهد افزود: با توجه به روند افزایش وزن کودکان و نوجوانان، کشور در آینده با سونامی بیماری‌های غیرواگیر مواجه خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه باید روی نگرش خانواده‌ دانش‌آموزان و افزایش آگاهی ایشان در این زمینه سرمایه‌گذاری شود ادامه داد: ٨٠ درصد مرگ و میر در کشور ناشی از بیماری‌های غیرواگیری چون بیماری‌های قلبی و عروقی و فشار خون است که سرمنشاء بسیاری از آنها چاقی و اضافه وزن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با بیان این که ۵.۱ درصد تولید ناخالص کشورها صرف درمان و مقابله با چاقی می‌شود گفت: در کشور ما نیز هزینه دارو و درمان بیماری‌های غیرواگیر بخش قابل توجهی از بودجه حوزه سلامت کشور را به خود اختصاص داده است.

حمیدی با تاکید بر لزوم توجه به امر پیشگیری از بیماری‌ها افزود: یکی از مسائل اصلی در این زمینه، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن است و با توجه به شرایط کرونایی موجود که با افزایش ریزه‌خواری دانش‌آموزان و تحرک کم آنها رو به رو هستیم درصد چاقی و اضافه وزن دانش آموزان رشد خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه به دنبال اجرای طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان(کوچ) به صورت فرا سازمانی و با ایجاد احساس مسوولیت درونی در جامعه هستیم ابراز امیدواری کرد که تمامی دستگاه‌های مسوول در اجرای موفق این طرح همکاری موثری با آموزش و پرورش داشته باشند.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش گفت: انتظار این است که چاقی و اضافه وزن دانش‌آموزان به عنوان برونداد این طرح سه درصد کاهش یابد و اجرای این طرح تناسب اندام، آمادگی جسمانی و چالاکی دانش‌آموزان را به همراه داشته باشد.

حمیدی افزود: از صرفه‌جویی میلیارد دلاری در مساله درمان، کمک به امنیت ملی و پیشگیری از بیماری‌هایی که نسل آینده با آنها رو به رو خواهد بود می توان به عنوان پیامدهای اجرای این طرح نام برد.

وی ادامه داد: تغییر نگرش مخاطبان در مقیاس وسیع با کاهش رفتارهای نامطلوب و نهادینه سازی رفتارهای مطلوب از طریق رفع موانع و افزایش تسهیلات می تواند تا ٨۶ درصد در تغییر رفتار افراد موثر واقع شود و خانواده و مدرسه بایستی به صورت مشترک و در کنار هم طرح کوچ را اجرا نمایند.

برچسب‌ها مدارس مشهد مهرزاد حمیدی چاقی دانش آموزان چاقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس مشهد چاقی دانش آموزان چاقی مدارس مشهد چاقی دانش آموزان چاقی اخبار کنکور چاقی و اضافه وزن دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۴۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاق ها، عصرها ورزش کنند

به گزارش مدیکال نیوز، مطالعه جدید محققان دانشگاه سیدنی استرالیا نشان می‌دهد که انجام بیشتر فعالیت‌های بدنی در طول شب بیشترین فواید سلامتی را برای افراد چاق دارد.

مطالعه اخیر گزارش می‌دهد که بیش از ۱ میلیارد نفر در جهان به چاقی مبتلا هستند و پیش بینی می‌شود که این تعداد به طور بالقوه تا سال ۲۰۵۰ به ۴ میلیارد نفر برسد.

«آنجلو ساباگ»، محقق و فیزیولوژیست ورزشی در دانشگاه سیدنی استرالیا، گفت: «اضافه وزن یا چاقی یک عامل خطر مهم برای بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها است».

یکی از عوامل کلیدی عوارض مرتبط با چاقی، مقاومت به انسولین است - وضعیتی که در نهایت منجر به سطح بالای گلوکز خون و دیابت نوع ۲ می‌شود. ساباگ گفت: «داشتن سطوح بالای گلوکز خون می‌تواند آسیب فاجعه بار به سیستم قلبی عروقی ما وارد کند و منجر به نارسایی اندام شود.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های حدود ۳۰۰۰۰ نفر بالای ۴۰ سال را تجزیه و تحلیل کردند. همه شرکت‌کنندگان دچار چاقی بودند و حدود ۳۰۰۰ نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا بودند.

محققان سطح فعالیت بدنی آن‌ها را در صبح، بعدازظهر و عصر طی حدود هشت سال زیر نظر داشتند.

در پایان مطالعه، دانشمندان دریافتند افرادی که بیشتر فعالیت بدنی هوازی متوسط تا شدید خود را بین ساعت ۶ بعد از ظهر تا نیمه شب انجام می‌دادند کمترین خطر مرگ زودرس و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را داشتند.

هم فعالیت بدنی متوسط و هم شدید، ضربان قلب و تنفس فرد را افزایش می‌دهد. نمونه‌هایی از فعالیت بدنی متوسط عبارتند از:

• پیاده روی سریع

• چمن زنی

• بلند کردن وزنه

• شنا کردن

انواع فعالیت بدنی شدید عبارتند از:

• دویدن

• بیل زدن

• ایروبیک

• بازی فوتبال یا بسکتبال

ساباگ گفت: «نتایج ممکن است تا حدودی با بهبود تنظیم متابولیک قلبی مرتبط با انجام فعالیت بدنی در طول شب توضیح داده شود، نظریه‌ای که توسط مطالعات بالینی اخیر پشتیبانی می‌شود.»

او توضیح داد: «بدن ما در شب بیشترین مقاومت را به انسولین دارد و برای کسانی که نمی‌توانند انسولین بیشتری برای جبران آن تولید کنند انجام فعالیت بدنی در این زمان ممکن است مقداری از مقاومت طبیعی به انسولین در شب را جبران کند.»

ساباگ افزود: «علاوه بر این، یافته‌های اخیر یک مطالعه بالینی کوچک‌تر نشان داد که ورزش در اواخر روز منجر به بهبود بیشتر فشار خون می‌شود، که یک عامل خطر مهم برای مرگ زودرس و بیماری‌های قلبی عروقی است.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قیمت کتاب درسی دانش آموزان اعلام شد/ جزئیات ثبت سفارش
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد + فیلم
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی/ اعلام قیمت کتب دوره ابتدایی
  • پرداخت بدهی دو زندانی توسط دانش‌آموزان مدرسه بیان رفیع
  • پویش حمایت از کودکان غزه در دبستان شهدای روستای ویدوجا
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • دانش‌آموزان یک دبستان بدهی ۲ زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند
  • دانش‌آموزان مدرسه بیان رفیع بدهی دو نفر زندانی را پرداخت کردند
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند