Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@00:36:32 GMT

اطلس تصادفات شهر قزوین تدوین شد

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۲۵۶۵۳

اطلس تصادفات شهر قزوین تدوین شد

ایسنا/قزوین سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قزوین گفت: طی تحلیل و همکاری مشترک بین شهرداری و پلیس اطلس تصادفات شهر قزوین تدوین شد.

شیما زرآبادی‌پور در جلسه کمیته پایش تصادفات که در استانداری قزوین برگزار شد، تصریح کرد: اطلاعات مربوط به تصادفات شهر قزوین از سال ۹۴ تا ۹۸ در قالب اطلس تصادفات طی تحلیل و همکاری مشترک با پلیس راهور تهیه و تحلیل‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در بخشی از این اطلس تقاطع‌های حادثه‌خیز شهر بر مبنای فراوانی و شدت به تعداد ۱۹ مورد مشخص‌شده که تقاطع ولیعصر (عج)، نسیم شمال بلوار تاکستان، تقاطع دادگستری، میدان مینودر تقاطع نسیم شمال بلوار میرزا کوچک خان، میدان خلیج‌فارس، میدان تهران قدیم ازجمله آن‌ها است.

بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قزوین؛ سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قزوین اظهار کرد: بیشترین عامل انسانی مؤثر در تصادفات مربوط به عجله و شتاب بی‌مورد است که با افزایش سرعت منجر به‌شدت تصادف می‌شود، بازه‌های سنی ۲۰ تا ۳۰ سال و همچنین ۳۰ تا ۴۰ سال بیشترین حادثه‌دیدگان تصادفات در شهر قزوین هستند.

وی عنوان کرد: پراید و موتورسیکلت بیشترین وسیله نقلیه در تصادفات درون‌شهری قزوین بوده است، با توجه به بررسی صورت گرفته برنامه خود را بر مبنای استراتژی کاهش تصادفات در نظر گرفته‌ایم و یکی از اهداف اصلی ما در دوره پنج‌ساله کاهش سالانه ۱۰ درصدی تصادفات است.

زرآبادی پور یادآور شد: اعمال قانون در ساعات اوج ترافیک منجر به کاهش وقوع تصادفات می‌شود، شهرداری قزوین تاکنون ۹۰ دستگاه دوربین نظارت تصویری، ۳۰ دستگاه دوربین‌های ثبت تخلف سرعت و ۶ دستگاه دوربین ثبت عبور از چراغ‌قرمز در سطح شهر قزوین نصب‌کرده است و هم‌اکنون ۳۶ تقاطع هوشمند مرکزی در سطح شهر وجود دارد که تا پایان سال این میزان به ۴۰ دستگاه می‌رسد،

سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: ارائه آمار فوتی‌های تصادفات سال‌های ۹۸ و ۹۹ از سوی پزشکی قانونی، ارائه داده‌ها و مشارکت مالی بیمه‌ها در کاهش تصادفات شهر قزوین در نقاط دارای اولویت توسط بیمه‌ها و افزایش روشنایی معابر در نقاط حادثه‌خیز توسط شرکت برق ازجمله نیازمندی‌ها برای رفع نقاط حادثه‌خیز است.

وی تأکید کرد: برخی اقدامات از سوی پلیس و دستگاه قضا همچون پلمب کاربری‌های جاذب سفر و حادثه‌ساز همچون نمایشگاه‌های خودرو به‌واسطه پذیرش خارج از ظرفیت در نمایشگاه‌ها بخش دیگری از این نیازمندی‌ها را تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی تصادف ترافیک تصادفات شهر قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۵۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه‌ای موفق برای حل یک معضل ترافیکی در قم/ دوربین‌هایی که جان مردم را نجات می‌دهند

مسئله تصادفات شهر قم که آمار‌ها از کشته شدن سالانه ۱۰۰ شهروند در آن سخن می‌گویند، یکی از چالش‌های مدیریت شهری در سال‌های اخیر است، موضوعی که مسائل مختلف از فرهنگ شهروندی گرفته تا وجود نقصان‌هایی در اعمال قوانین راهنمایی و رانندگی بر آن اثرگذار هستند.

سال ۱۴۰۲، یکی از اقدامات پیگیری شده برای حل این معضل نصب سامانه‌های نظارت و کنترل سرعت در معابر دارای اولویت برای ثبت تخلفات رانندگی بود، آنچه نشان داده است تأثیر خوبی بر کاهش تصادفات منجر به جرح و فوت داشته است و می‌تواند در حفظ و حراست از جان و سلامت شهروندان و زائران مؤثر باشد.

خیابان‌هایی که به جاده مرگ می‌رسند

در همین راستا، بلوار غدیر، بلوار شهید خداکرم و بلوار شهید سردار سلیمانی از جمله معابر پر تصادف شهری در سال‌های گذشته بودند که بیشترین کشته‌های ترافیکی در آنها رخ می‌داد. حالا از معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم خبر می‌رسد که تصادفات جرحی و فوتی در یکی از این محور‌ها به صفر رسیده است. خبر خوشی که می‌تواند نشانه اثرگذاری سامانه‌های نظارت هوشمند و ثبت تخلفات رانندگی بر ایمنی شهروندان و حفظ جان آنها باشد.

رضا خانه‌زاد یزدی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اقدامات معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری در راستای هوشمندسازی هرچه بهتر حوزه حمل‌ونقل شهر قم در سال ۱۴۰۲، خاطرنشان کرد: هوشمندسازی حوزه حمل‌ونقل یکی از اهداف اصلی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم بود.

وی افزود: تلاش ما این بود که سرعت حرکت در محور‌های پرخطر که حوادث ناگوار در آن رخ می‌داد را کنترل کنیم، این کار انجام شده و در حال حاضر بلوار غدیر با پنج سامانه هوشمند در حال ثبت کنترل سرعت است.

افزایش سامانه‌های هوشمند ثبت تخلفات رانندگی

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به ایمن‌سازی دیگر مسیر‌های پرحادثه در شهر قم ادامه داد: این هوشمندسازی در بلوار حاج خدا کرم در حال انجام است و در سطح پردیسان نیز ۱۲ سامانه نصب شده و آماده خدمت‌رسانی است.

خانه‌زاد یزدی تاکید کرد: زمانی اهمیت این موضوع جلوه می‌کند که بدانیم قبل از سال ۱۴۰۲ در کل شهر قم هفت سامانه داشتیم، اما در حال حاضر ۲۱ سامانه افزوده شده که رشد قابل توجهی است و برای شهر قم رکورد مناسبی محسوب می‌شود.

سوانح رانندگی از چالش‌های اجتماعی است که بروز آنها علاوه بر ایجاد معلولیت‌های مختلف، در تبدیل یک خانواده توانمند و خود اتکا به یک عنصر نیازمند حمایت تأثیر مستقیم دارد. این سوانح می‌تواند یکی از دردناک‌ترین پدیده‌های اجتماعی باشد که هم حوزه اقتصاد را تحت تأثیر قرار دهد و هم در حیطه سلامت چالش‌آفرین شود.

تصادف و تبعات اقتصادی و اجتماعی آن

سید محمد آقامیری، استاندار قم با ابزار نگرانی از آمار‌ها تصادفات در استان اظهار کرد: طبق بعضی برآورد‌ها افزون بر ۷۰ درصد فوتی‌های سوانح رانندگی در قم را مردان تشکیل می‌دهند که فوت آنها به عنوان سرپرست خانوار، چالش‌های اساسی برای اعضای خانواده ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: فرهنگ راهنمایی و رانندگی باید از همان دوران کودکی به ویژه در مدارس نهادینه شود که این موضوع به آموزش‌های مستمر نیاز دارد.

استاندار قم رعایت قوانین در حیطه رانندگی را موضوعی فرهنگی دانست و تاکید کرد: تجربه کشور‌های دیگر نشان می‌دهد که سخت‌گیری و وضع قوانین بازدارنده در کنار اقداماتی در حیطه فرهنگ‌سازی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

ثبت تخلفات رانندگی جدی گرفته شود

سردار حسین تیموری، رئیس پلیس راهور فراجا بهمن سال گذشته در سفری به قم در جلسه‌ای با موضوع تصادفات استان قم، اعمال قانون مؤثر را راهکار مشکلات در این عرصه دانسته بود.

وی با بیان اینکه ایستگاه‌های پلیس راهنمایی و رانندگی در سطح شهر قم اندک است و نیرو‌های راهور با مشکلاتی همراه هستند، خواستار همکاری شهرداری قم در افزایش تعداد ایستگاه‌های راهنمایی و رانندگی شده بود.

به گفته حمید عرب لاریمی، رئیس پلیس راهور شهرستان قم توجه نداشتن به جلو بیشترین سهم را در میان دیگر دلایل تصادفات شهر قم دارد. به گفته وی این مسئله به این مهم بازمی‌گردد که شهروندان هنگام رانندگی با تلفن همراه به گفتگو می‌پردازند و همین مسئله زمینه‌ساز وقوع تصادفات در شهر قم می‌شود.

همچنین غلامرضا صدفی، رئیس پلیس راهور استان قم با اشاره به اینکه در شهر قم سالانه نزدیک به ۵۰ عابر پیاده جان خود را در تصادفات از دست می‌دهند، گفت: توجه نکردن به جلو و تعیین نشدن مسیر صحیح از مهم‌ترین دلایل تصادفات در شهر قم است.

رئیس پلیس راهور استان قم با تشکر از اقدامات شهرداری، تاکید کرد: اگر بتوانیم دو بلوار غدیر و حاج خداکرم را کنترل کنیم، ۲۵ مورد فوتی در شهر قم کاهش خواهد داشت، به نحوی که در بلوار غدیر طی سال گذشته ۱۶ مورد فوتی معادل ۱۴ درصد و در بلوار حاج خداکرم هشت مورد فوتی معادل ۹ درصد از تصادفات شهر را به نام خود ثبت کرده‌اند.

مدت‌هااست مسئله تصادفات ترافیکی و آثار سو ناشی از آن در حوزه اقتصادی و اجتماعی به موضوع بحث محافل کارشناسی و مدیریتی تبدیل شده است. به نظر می‌رسد مسائلی همچون توجه نداشتن به جلو، تعیین نکردن مسیر مناسب و در مجموع خطای انسانی را نباید تنها عامل فوت و جراحت در تصادفات دانست، چراکه اگر سرعت متوسط در معابر شهری کاهش پیدا کند، حتی با وجود وقوع تصادف، میزان تلفات و خسارت کاهش محسوسی خواهد داشت، موضوعی که نیاز به تغییر عوامل مختلف دارد و تجربه کاهش تخلفات و تصادفات در بلوار غدیر قم می‌تواند الگوی خوبی برای پرداختن جدی‌تر به این مسئله باشد.

منبع:ایمنا

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • گلایه از خرابی جاده روستای یله گنبد بخش کوهین در قزوین
  • تجربه‌ای موفق برای حل یک معضل ترافیکی در قم/ دوربین‌هایی که جان مردم را نجات می‌دهند
  • تدوین برنامه مشارکت مردم در صندوق توسعه کشاورزی
  • ۳۱ جلد کتاب در حوزه دانش بومی و محیط زیست تدوین شد
  • اطلس دانش سنتی محیط زیست کشور تدوین می‌شود
  • اعمال قانون ۴۰ هزار خودرو توسط دوربین‌های کنترل سرعت
  • از تاکسی‌ها برقی تا ساخت تقاطع‌های غیر همسطح در نشت شورا
  • اطلس دانش سنتی محیط‌زیست کشور تدوین می‌شود
  • از تاکسی ها برقی تا ساخت تقاطع های غیر همسطح در نشت شورا
  • کاهش 100درصدی تصادفات در کردستان