Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-23@11:19:25 GMT

سکوت قالیباف در مقابل جنجال های اخیر مجلس

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۲۵۸۲۵

خرداد: چند روز پس از آنکه نمایندگان مجلس به واسطه دریافت دنا پلاس ۶۰۰ میلیونی با نصف قیمت و از دم قسط و بالاگرفتن انتقادات به آنان و در شرایطی که وزیر بهداشت و درمان دولت دوازدهم طی دلنوشته‌ای از عدم تخصیص یک میلیون دلار برداشت شده از صندوق توسعه ملی به حوزه درمان خبر داده بود، ناگهان انتشار تصویر یک رسید در شبکه اجتماعی توییتر، دوباره مجلس را به سیبل اصلی انتقادات تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اعتماد در ادامه نوشت:بنابر آنچه در این رسید منتشر شده، بهداری مجلس یازدهم، زیر نظر اداره کل سلامت مجلس - که ریاستش از دوره دهم برعهده شهلا میرگلوی‌بیات، نماینده حوزه انتخابیه ساوه در مجلس نهم است - ۱۵۰۰ عدد واکسن آنفلوآنزا را در شرایطی دریافت کردند که مطابق گفته‌های مقامات رسمی، این محموله هنوز در تمام داروخانه‌های ایران توزیع نشده و در دسترس عموم جامعه قرار نگرفته است.
اصولگرایان ابتدا در قبال توزیع اولین محموله توزیع واکسن کرونا در مجلس، آن‌هم به صورت رایگان در شرایطی سکوت پیشه کردند که ساعاتی پس از بالاگرفتن انتقادات، خبرگزاری برنا به نقل از رییس اصولگرای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اصالت سند منتشرشده در شبکه اجتماعی توییتر را تایید کرد.
حسینعلی شهریاری در جریان این گفتگو که دقایقی بعد، به شکل تعدیل شده در خبرگزاری «خانه ملت» - خبرگزاری رسمی قوه مقننه - هم منتشر شد، گفت که «من موافق دریافت این واکسن‌ها نبودم ابتدا باید مردم دریافت می‌کردند بعد به مجلس ارایه می‌شد. تعداد ۱۵۰۰ واکسن برای نمایندگان مجلس، خدمه و کارکنان است. بهداری گفت که تعدادی مریض سرطانی در مجلس داریم به همین دلیل این را دریافت کرده‌ایم.» این نماینده اصولگرا سپس به تندی پارلمان را هدف قرار داد و گفت که «من این مجلس را انقلابی نمی‌دانم و انتقاد‌ها را درست می‌دانم.»
پس از این اظهارات بود که برخورد دوگانه فعالان سیاسی- رسانه‌ای اصولگرا در شبکه‌های اجتماعی خودنمایی کرد، ولی بهداری مجلس در این کش و قوس ترجیح داد از جنجال‌ها دوری کرده و در بیانیه‌ای خبر از بازگرداندن واکسن‌های ویروس آنفلوآنزا به شرکت توزیع‌کننده دهد.
بهداری مجلس تقدیم ۱۵۰۰ واکسن آنفلوآنزا به مجلس را مطابق روال هرساله اعلام کرد و همزمان کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز تاکید کرد که «به هر حال نمایندگان مجلس گروه‌های در معرض خطر هستند و به‌طور کلی توزیع واکسن آنفلوآنزا برای مراکز بهداشتی صورت گرفته است»، اما ناظران باتوجه به نایاب بودن این واکسن در اکثر قریب به اتفاق داروخانه‌های ایران، از ارجح بودن نمایندگان نسبت به عموم جامعه انتقاد کرده و حتی برخی این قبیل اقدامات را با سیستم ارباب -رعیتی حاکم بر نظام پهلوی مقایسه کردند.
در این میان، اما محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب دهمین دوره مجلس که با تصمیم شورای نگهبان از حضور در انتخابات یازدهمین دوره پارلمان منع شد، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر تقدیم واکسن به نمایندگان در شرایط نایابی آن برای گروه‌های پرخطر، نوشت که «اختصاص اولین محموله واکسن آنفلوآنزا به مجلس فقط نشانگر توخالی بودن شعار‌های نمایندگان مجلس یازدهم نیست؛ بلکه نشانه‌ای از فاصله نهادینه‌شده حاکمیت از مردم است. محموله قرص‌های فاوپیراویر را هم محرمانه از چین وارد و عمده‌اش را صرف درمان مقامات و از ما بهتران کردند.»
این توییت صادقی مطابق انتظار با واکنش‌های تند و تیز نمایندگان مجلس یازدهم و البته دیگر اصولگرایان فعال در توییتر مواجه شد و ازجمله سیدنظام‌الدین موسوی، نماینده اصولگرای تهران در همین زمینه صادقی را مخاطب قرار داد و نوشت که «بنده به عمرم واکسن آنفلوآنزا نزده‌ام، قرص فاوپیراویر را هم حقیقتا نمی‌دانم چه مصرفی دارد. ظاهرا این موارد در مجلس قبل روال بوده، لذا از آقای محمودصادقی به عنوان صاحب تجربه خواهش می‌کنم لیستی از واکسن و قرص‌هایی که در مجلس قبل مصرف می‌کرده‌اند را اعلام کنند تا در مجلس جدید ممنوع شود.»
علاوه بر او، احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیات‌رییسه مجلس و از نزدیک‌ترین نمایندگان به محمدباقر قالیباف، رییس مجلس یازدهم در توییتر خود خطاب به صادقی نوشت «شما که دوره قبل بودی میدانی مجلس ۸۰۰۰ کارمند و بازنشسته داره حدود ۲۰۰نفر صعب‌العلاج و نیازمند واکسن، داروخانه مجلس مثل همه داروخانه‌ها طبق روال هرسال درخواست داده و این واکسن برای نماینده‌ها نیست، ضمنا مجلس واکسن‌ها را برگردانده درحالی که نمایندگان دوره قبل اکثرا استفاده می‌کردند.»
امیرآبادی که از قرار معلوم از توییت صادقی به‌شدت عصبانی بود، در واکنش به توییت دیگر نماینده تهران در مجلس دهم که به حدیثی از امام اول شیعیان اشاره کرده بود، نوشت «تو که دوره قبل جزو مقامات بودی و هرچه مجلس تعارف می‌زد نه نمی‌گفتی؛ تو دیگه چرا؟ بذار اونایی که مجلسی نیستن، اعتراض کنند؛ اگر اجازه بدی به معاون اجرایی بگم تمام دریافتی‌ها و خدماتی که گرفتی حتی واکسن آنفلوآنزا را اعلام عمومی کنند.»
درست به همان میزان که نمایندگان مجلس دهم و یازدهم بر سر آنچه ناظران ورای این دعوا‌های جناحی، آن را «رانت پارلمان‌نشینی در ایران» می‌خوانند، به زد و خورد توییتری مشغول بودند، محمدباقر قالیباف که این روز‌ها عملا قدرتمندترین مرد پارلمان ایران است، مطابق معمول به جنجال‌های ایجادشده حول محور ساختمان هرمی شکل میدان بهارستان واکنشی نشان نداد و ترجیح داد سکوت اختیار کند.
جالب آنکه مشاوران قالیباف هم که به‌لحاظ تفکرات سیاسی و جناحی به منتهی‌الیه راست سیاست ایران گرایش دارند، ترجیح دادند در شرایطی سکوت اختیار کنند و از ماجرای تحویل ۲۹۰ خودروی ۶۰۰ میلیونی به نمایندگان و تقدیم اولین محموله واکسن آنفلوآنزا به مجلسی‌ها سخنی به میان نیاورند که همین چندی پیش و پس از سفر هیات ۱۵۰ نفره مجلس یازدهم به استان خوزستان، از نظارت میدانی و شفافیت و مسائلی از این دست سخن گفته و پارلمان یازدهم را تافته‌ای جدابافته از سایر مجالس تاریخ جمهوری اسلامی توصیف می‌کردند.
نکته قابل‌تامل آنکه در این میان برخی کاربران اصولگرای شبکه‌های اجتماعی نیز به انتقاد از شورای نگهبان پرداخته و همسو با اصلاح‌طلبان از نقش این نهاد در روی کار آمدن چنین مجلسی گفته و خواستار پاسخگویی قالیباف و سایر افراد نقش‌آفرین در اتفاقات رخ‌داده شدند؛ پاسخگویی که از قرار معلوم در سطح شعار باقی مانده و رییس قوه مقننه همچنان ترجیح می‌دهد از نام و یاد و محبوبیت فرمانده سابق سپاه قدس جمهوری اسلامی استفاده کرده و خاطرات خویش با او را برای ایرانیان بیان کند، نه آنچه خود کرده و می‌کند. برچسب ها: قالیباف ، مجلس

منبع: خرداد

کلیدواژه: قالیباف مجلس واکسن آنفلوآنزا نمایندگان مجلس مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۵۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه ذوالنوری به قالیباف: اگر رئیس شوم، از بیرون به صورت اتوبوسی جمعیت ناآشنا به مجلس نمی‌آورم

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر بازگشت قدرت به نمایندگان، گفت: امروز مراجع فرامجلسی بر خلاف نص صریح قانون به جای مجلس تصمیم می‌گیرند.

به گزارش خانه ملت، حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه، ۳ اردیبهشت ماه) در نطق میان دستور خود ضمن تبریک سالروز تشکیل و تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تنبیه سنگین رژیم کودک کش صهیونیستی توسط سپاه به همه مردم، به بیان برخی ایرادات ساختاری که در طول سالیان متعدد، موانعی در کارآمدی بالاتر مجلس شورای اسلامی ایجاد کرده است فارغ از افراد و اشخاص پرداخت، گفت: در انتخابات اخیر علیرغم همه فشار‌های بیگانگان و تبلیغات گسترده برای دلسرد کردن مردم، حضور باشکوه مردم دشمن را مأیوس کرد و برگ زرین دیگری بر کتاب قطور افتخارات ملت افزود که شکرانه این حماسه کارآمدی بیشتر و تحول مجلس در حل مشکلات کشور و بازسازی سرمایه اجتماعی است.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه مجلس زمانی کارآمدتر خواهد شد که عوامل ناکارآمدی و موانع کارآمدی برطرف شود، عنوان کرد: مجلس از دو بخش تشکیل شده که منابع انسانی این دو بخش را ایجاد کرده است؛ یکی نمایندگان و یکی کارکنان.

وی بر همین اساس تصریح کرد: در حوزه کارکنان؛ اگر رئیس مجلس بنده شدم از بیرون به صورت اتوبوسی و قطاری جمعیتی که هیچ آشنایی با مجلس ندارند آوردم و بر قله مسئولیت‌های مجلس مستقر کردم، کارمندی که ۲۰ یا ۳۰ سال در انتظار این است که به قله برسد و بتواند تجربه چند ده ساله خود را در خدمتگذاری بیشتر مصروف کند باید ارزش افزوده عمر خود را در اختیار یک نیروی بیرونی که با منجنیق بر نوک قله پرتاب شده، بگذارد. آیا این کارمند انگیزه کاری و همیّت قسمتی در تحول مجلس را دارد؟

حجت الاسلام ذوالنوری ادامه داد: در حوزه نمایندگان مجلس؛ امروز در اثر تغییرات سالیان و تحولات آیین نامه، شرایطی فراهم شده که مجلس نه تنها نماینده محور نیست بلکه هیأت رئیسه محور هم نیست و رئیس محور است. مجلسی می‌تواند کارآمد باشد که همه نمایندگان در آن تأثیر و سهم داشته باشند. گاهی به بهانه گرایش‌های سیاسی، بخشی از نمایندگان مجلس کنار گذاشته می‌شوند و در حاشیه قرار می‌گیرند؛ گاهی نمایندگان در تصمیمات تأثیر ندارند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه اضافه کرد: مطلبی به عنوان مصوبه مجلس به شورای نگهبان ارسال می‌شود و وقتی اعتراض می‌شود چند روز بعد برای رأی گیری به مجلس می‌آید. امروز نمایندگان مجلس نمی‌توانند تأثیر اصلی را ایفا کنند لذا قدرت باید به نمایندگان بازگردد. نمایندگان در مقابل مردم و موکلین و درباره همه موضوعات کشور باید پاسخگو باشند در حالی که در تصمیمات تأثیر جدی ندارند.

وی در ادامه با بیان اینکه متأسفانه اختیار مجلس به دستگاه‌های بیرونی واگذار می‌شود با تأکید مجدد بر اینکه مراد و منظور وی اشخاص نیستند بلکه شرایط ساختاری است، گفت: اگر رئیس مجلس در جلسه سران قوا یا شورا‌های متعدد شرکت می‌کند، تصمیمی گرفته می‌شود که از جنس قانونگذاری بوده، آن تصمیم یا باید از قبل در مجلس استمزاج و نظر نمایندگان اخذ شود و یا باید نمایندگان در جریان قرار بگیرند.

حجت الاسلام ذوالنوری با اشاره به اینکه امروز مراجع فرامجلسی خلاف نص صریح قانون اساسی که تنها جایگاه رسمی قانونگذاری کشور است، به جای مجلس و نمایندگان ملت تصمیم می‌گیرند، ولی نمایندگان مجلس باید پاسخگو باشند، عنوان کرد: پس نمایندگان باید در کارآمدی مجلس نقش اصلی را ایفا کنند و مجلس به جای رئیس محوری باید نماینده محور شود همچنین مجلس باید به مسائل اصلی کشور ورود پیدا کند.

عضو مجمع نمایندگان استان قم با طرح این سوال که چند درصد از تلاش پسندیده مجلس به ویژه در دوره یازدهم که ملقب به لقب «مجلس انقلابی» شد که افتخاری ماندگار در تاریخ است، از جنس ریل گذاری بوده است، اظهار داشت: ما ۴ سال مهلت داریم و اگر هر سال یکی از مشکلات اساسی کشور از جمله خودرو، مسکن، فساد مالی و اداری و بانکی و اجتماعی را در دستور کار قرار داده و حل کنیم، باعث افزایش مشارکت و سرمایه اجتماعی مردم می‌شود و آن را ترمیم می‌کند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: باید شکرانه رأی مردم، تشکیل مجلسی کارآمد در دوره آتی با اصلاحات آیین نامه داخلی مجلس و برگرداندن اختیار به نمایندگان منتخب مجلس باشد.

دیگر خبرها

  • اظهارات معاون رئیسی درباره تعطیلات آخر هفته، بودجه ۱۴۰۳ و لوایح بررسی نشده در مجلس یازدهم
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • کنایه ذوالنوری به قالیباف: اگر رئیس شوم، از بیرون به صورت اتوبوسی جمعیت ناآشنا به مجلس نمی‌آورم
  • انتقادات تند ذوالنوری از قالیباف در صحن مجلس /قدرت باید به نمایندگان برگردد
  • دفاع بازرس جبهه پایداری از ریاست 4 ساله قالیباف بر مجلس /رئیس مجلس را متهم به تک روی می کنند / اعضای هیات رئیسه با تعارف کار می کردند
  • پنج اخطار برای یک مجلس
  • جلسه تندروها برای حذف قالیباف از ریاست مجلس دوازدهم/چه کسانی میدان‌دار شده‌اند؟
  • جلسه رسایی با منتخبان مجلس دوازدهم با طعم ریاست مجلس
  • پنج اخطار رهبری به مجلس انقلابی در مورد چه بود؟
  • ۵ اخطار رهبری به مجلس انقلابی در مورد چه بود؟