Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش اخیر مرکز آمار از تورم شهریور ماه، نگرانی‌ها از موج دوم تورم را افزایش داده است. این گزارش نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه (تورم پیش‌نگر) از ۱۹.۸ درصد در فروردین ماه سال جاری با حدود ۱۵ واحد افزایش، به رقم ۳۴.۴ درصد در شهریور ماه افزایش یافته است. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هفته گذشته بود که مرکز آمار گزارش خود از تورم شهریور ماه سال جاری را ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سالانه شهریور ماه ١٣٩٩ برای خانوار‌های کشور به ٢٦,٠ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ٠.٢ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین نرخ تورم نقطه‌ای در شهریور ماه ١٣٩٩ به عدد ٣٤,٤ درصد رسیده است. منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین ٣٤.٤ درصد بیشتر از شهریور ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان» هزینه کرده اند. علاوه بر این نرخ تورم ماهانه شهریور ١٣٩٩ به ٣,٦ درصد رسیده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل، ٠.١ واحد درصد افزایش داشته است. در این گزارش همچنین دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه در شهریور ماه ١٣٩٩ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ٢٣,٤ درصد برای دهک اول تا ٢٩.٩ درصد برای دهک دهم اعلام شده است.

شباهت رفتار تورم با سال ۹۷

گذشته از جزئیات مفصل گزارش مرکز آمار، یک نکته در موضوع تورم چندان به چشم نیامد. بررسی روند تورم در ماه‌های اخیر نشانه‌هایی جدی از بازگشت تورم یا به عبارت دیگر آغاز موج دوم تورم ارائه می‌دهد. مروری بر آمار‌های ارائه شده توسط مرکز آمار نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه به عنوان شاخص پیش نگر تورم سالانه، پس از رسیدن به رقم ۵۲.۱ درصد در اردیبهشت ماه سال ۹۸ با طی روندی نزولی به رقم ۱۹.۸ درصد در فروردین ماه سال جاری رسیده است. فروردین ماه سال جاری، اما نقطه عطف مسیر تورمی در کشور بوده است. به‌طوری که پس از آن شاخص تورم نقطه به نقطه تغییر جهت داده و در حال طی روندی صعودی است چنانکه این شاخص با حدود ۱۵ واحد افزایش طی ۵ ماه، به رقم ۳۴.۴ درصد افزایش یافته است. مسیر کنونی تورم نقطه به نقطه تا حدودی مشابه همان مسیری است که این شاخص در سال ۹۷ پیمود. جالب آنکه رقم تورم نقطه به نقطه در مهر ماه سال ۹۷ و در طی مسیری صعودی به ۳۳ درصد رسیده بود.

رشد دوباره نرخ ارز در ماه‌های اخیر

همزمان با افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه به عنوان شاخص پیش نگر از مسیر تورم سالانه، نرخ ارز هم طی ماه‌های اخیر با رشدی قابل توجه همراه شده است. گزارش‌های رسمی سامانه سنا نشان می‌دهد نرخ ارز از رقم ۱۵ هزار و ۲۵۰ تومان در پایان فروردین ماه سال جاری با رشدی حدودا ۹۰ درصدی به رقم ۲۸ هزار و ۵۵۰ تومان در روز شنبه ۵ مهر ماه رسیده است.

رشد نرخ ارز در ماه‌های اخیر می‌تواند به عنوان نشانه دیگری از بازگشت موج دوم تورم تفسیر شود. همچنین با توجه به تاثیر مستقیم نرخ ارز بر تورم، روند صعودی نرخ ارز در ماه‌های اخیر می‌تواند به عنوان عامل مهمی در تداوم روند صعودی نرخ تورم تبدیل شود.

زنگ خطر معیشتی به صدا درآمد

هرچند شاخص تورم در هر کشوری همواره در مسیری پرنوسان در حرکت است، اما روند ماه‌های اخیر شاخص تورم نقطه به نقطه (تورم پیش نگر) نشان می‌دهد این روند چیزی فراتر از نوسانات کوتاه مدت است. همین مسئله نگرانی‌ها را از بازگشت تورم یا به عبارت دیگر موج دوم تورم آن هم در فاصله کوتاهی از موج پیشین تورم افزایش می‌دهد. بازگشت تورم به مسیر صعودی در حالی است که بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری و طی اطلاعیه‌ای از سیاست جدید خود برای مدیریت نقدینگی با عنوان «هدفگذاری نرخ تورم» رونمایی کرد.

بانک مرکزی در این اطلاعیه هدف خود از نرخ تورم سال جاری را ۲۲ درصد با دامنه مثبت و منفی ۲ واحد درصد اعلام کرد. با این حال اکنون و در فاصله تنها چهار ماه از این اطلاعیه، نرخ تورم سالانه شهریور ماه به ۲۶ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه به ۳۴.۴ درصد رسیده است. پیشی گرفتن ۸ واحد درصدی شاخص تورم نقطه به نقطه نسبت به شاخص تورم سالانه نشان می‌دهد روند صعودی تورم سالانه تا حدود دو ماه آینده ادامه دارد. در چنین شرایطی دستیابی بانک مرکزی به هدف ۲۲ درصدی برای تورم سال جاری دور از دسترس به نظر می‌رسد. گذشته از این موضوع، بازگشت تورم به مدار صعودی، معیشت مردم را مجددا زیر فشار سنگین افزایش قیمت‌ها قرار گرفته و تامین بسیاری از نیاز‌ها را سخت‌تر از گذشته می‌کند. از همین رو لازم است مسئولان دولت و مجلس همزمان نسبت به اتخاذ تدابیری برای کنترل تورم و همچنین حفظ قدرت خرید دهک‌های متوسط به پایین اقدام کنند. منبع: رادار اقتصاد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تورم نرخ ارز نقدینگی فروردین ماه سال جاری تورم نقطه به نقطه ماه های اخیر نرخ تورم نقطه نرخ تورم سال بازگشت تورم تورم سالانه نشان می دهد درصد رسیده بانک مرکزی مرکز آمار شاخص تورم واحد درصد پیش نگر نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۶۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ تورم ماهانه در استان یزد

محمدعلی شاه‌حسینی معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد با اشاره به نتایج شاخص نرخ تورم ماهانه استان یزد در فروردین سال ۱۴۰۳ از سوی مرکز آمار ایران، اظهار کرد: بر اساس آمار‌ها نرخ تورم فروردین ماه در استان یزد ۲.۳ درصد بوده که نسبت به مقدار مشابه در کشور حدود ۰.۳ درصد کمتر است.

وی از روند کاهشی نرخ تورم ماهانه زیر گروه‌های کالایی خوراکی‌ها و غیر خوراکی‌ها در استان خبر داد و افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در اسفندماه ۱۴۰۳، تورم ماهانه استان یزد برای زیرگروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، ۲.۲ درصد و برای زیرگروه «کالا‌های غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۴ درصد بوده که به ترتیب یزد در گروه کالایی خوراکی‌ها رتبه ۲۵ و در گروه کالایی غیرخوراکی‌ها رتبه ۲۶ کشور (بر اساس رتبه بندی بالاترین نرخ تورم به کمترین نرخ) را کسب کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد اظهار داشت: نرخ تورم نقطه به نقطه استان یزد نیز پس از ماه‌ها به زیر میانگین کشوری رسید، این درحالی است که نرخ برای استان در فروردین ماه ۱۴۰۳ معادل ۲۹.۳ درصد بود که نرخ کشوری ۳۰.۹ درصد می‌باشد.

شاه‌حسینی با اشاره به پایین‌تر بودن نرخ تورم ماهانه از شاخص‌های متناظر کشوری تصریح کرد: این موضوع نشان از موفقیت رصدخانه کنترل و پایش تورم استان یزد و برنامه‌های پیش‌بینی شده توسط مدیران اقتصادی استان برای کاهش تورم است.

وی خاطرنشان کرد: تداوم برنامه‌های پیش‌بینی شده در راستای کنترل تورم در استان موجب خواهد شد تا فاصله تورم سالانه استان از شاخص متناظر کشوری به کمترین میزان ممکن کاهش یابد.

شاه‌حسینی خاطرنشان کرد: رصدخانه کنترل و پایش تورم استان که به ابتکار استاندار یزد ایجاد گردیده، با رصد دقیق ریشه‌های تورمی استان و تدوین طرح‌های بهبود، به صورت مستمر و شبانه روزی تلاش کرد با اجرای برنامه‌های اصلاحی تورم استان را مهار کند و تاکنون در دو شاخص تورم ماهانه و نقطه به نطقه موفقیت چشم گیری داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی
  • ◄ تورم حمل و نقل رکورد زد
  • تورم اردیبهشت‌ماه به کانال ۲۰ درصد می‌رسد؟
  • نرخ تورم ماهانه و نقطه به نقطه استان یزد کاهش یافت
  • افزایش ۱۶ درصدی متوفیان تصادفات ترافیکی در کرمانشاه
  • روند کاهشی نرخ تورم ماهانه در استان یزد
  • آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟
  • تورم ماهانه و نقطه به نقطه یزد مهار شد
  • افزایش ۵۷ درصدی دستمزد ۱۴۰۱ بیکاری را ۸ درصد کاهش داد
  • تورم فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد