Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

فواد حسین وزیر امور خارجه عراق امشب (شنبه ۵ مهرماه) با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و با راهبردی خواندن روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق ، پیرامون مسائل دوجانبه ، منطقه ای و بین المللی گفت و گو کرد. 

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: حاکمیت، امنیت، استقلال و یکپارچگی عراق همواره مورد تاکید ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما معتقدیم عراق کنونی نقش مثبت ، مهم و اثرگذاری در منطقه دارد. 

قالیباف در ادامه از دخالت آمریکا در منطقه و حضور تروریست‌های داعش که توسط آمریکا تقویت شدند، به عنوان آفت صلح و ثبات و رفاه عراق و منطقه یاد کرد. 

وی تصریح کرد: برخی کشورهای منطقه تحت فشار آمریکا به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی پرداختند، بی تردید جهان اسلام نباید نسبت به این موضوع سکوت کند و لازم است چرا که موضوع فلسطین الویت اول امت اسلامی است. 

رئیس قوه مقننه کشورمان با تاکید بر اینکه ایران از عراق به عنوان کشوری اسلامی و همسایه ای مهم همواره حمایت می‌کند، یادآور شد: یکی از مهمترین مطالبات مردم، دولت و پارلمان عراق خروج آمریکا از این کشور است که ریشه ناامنی هاست.

وی افزود: حمله تروریستی آمریکا علیه سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس توهین به حاکمیت عراق و نقض استقلال این کشور بود. شواهد نشان می دهد که آمریکا در منطقه به تقویت تروریست ها از جمله داعش پرداخته است. 

قالیباف ادامه داد: آمریکا در طول تاریخ از طریق خیانت به سایر کشورها، مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرده است. 

وی با تاکید بر اینکه همواره تثبیت صلح و امنیت در عراق و منطقه مهمترین دغدغه جمهوری اسلامی ایران است، تنها راه حل مشکلات موجود در کشور عراق را خروج آمریکا از این کشور دانست.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمایت مجالس دو کشور از توسعه هر چه بیشتر روابط، به سفر اخیر نخست وزیر عراق به تهران اشاره کرد و با تاکید بر تداوم صادرات انرژی به عراق بر ضرورت پیگیری توافقات فیمابین از جمله لایروبی اروندرود و اتصال راه آهن بصره – خرمشهر جهت تسهیل خدمات دو کشور تاکید کرد. 

در ادامه فواد حسین ضمن تشکر از رئیس مجلس شورای اسلامی و ابلاغ سلام مقامات عالی عراق گفت: امروز به کشور همسایه و برادر ایران سفر کردم که تاریخ و جغرافیای کشورمان بدان پیوند خورده و منافع سیاسی و اقتصادی مشترکی داریم. 

وزیر امور خارجه عراق در ادامه به تشریح برخی تحولات منطقه ای و بین المللی پرداخت و اظهار امیدواری کرد که ایران همچون گذشته از این کشور حمایت کند.

وزیر امور خارجه عراق با اشاره به جدول زمانی خروج آمریکا از عراق ، پایبندی مردم ، مجلس و دولت  عراق را به حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشورش مورد تاکید قرار داد.

فواد حسین در پایان بر ضرورت تحکیم هر چه بیشتر روابط دوجانبه بین ایران و عراق تاکید کرد و لایروبی اروندرود و اتصال راه آهن بین ایران و عراق را از مهمترین مباحث در دستور کار دو کشور خواند.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: محمدباقر قالیباف سردار سلیمانی وزیر امور خارجه عراق خروج آمریکا از عراق عراق محمد باقر قالیباف سردار سلیمانی وزیر امور خارجه عراق رئیس مجلس شورای اسلامی خروج آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: به‌دنبال تحولات اخیر در منطقه و افزایش سطح تنش‌ها میان تهران و تل‌آویو، رسانه‌های غربی با موج‌سواری روی برخی اظهارنظرهای شخصی، تلاش کردند این‌گونه جلوه دهند که با توجه به اقدام‌های تروریستی رژیم‌صهیونیستی، ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر کند؛ رویکردی که می‌کوشید ایران را «نزدیک‌تر از همیشه» به سلاح هسته‌ای نشان دهد.

این در حالی بود که در روزهای اخیر ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امورخارجه در نشست‌خبری با خبرنگاران، ضمن بیان اینکه ایران به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود در چارچوب عضویت ایران در آژانس و در چارچوب معاهده ان. پی. تی و موافقتنامه جامع پادمان ادامه می‌دهد، تاکید کرد موضوع «سلاح هسته‌ای» در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی ندارد و بارها مواضع جمهوری‌اسلامی در این زمینه اعلام شده و تغییری دراین دکترین رخ نداده است.

ادامه ادعاهای ضدایرانی گروسی

ازسوی دیگر اما رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در گفت‌وگو با خبرگزاری «دویچه‌وله» آلمان، مدعی شد غنی‌سازی اورانیوم ازسوی ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران دامن می‌زند. او با تاکید بر اینکه نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است، ادعا کرد «ایران چند هفته، نه چند ماه با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت».

گروسی همچنین اضافه کرده‌است که «آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان آژانس و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل قصد دارم به‌زودی به ایران سفر کنم».

چرا ساخت سلاح هسته‌ای در دستورکار نیست؟

یک عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس در گفت‌وگو با همشهری آنلاین در واکنش به برخی گمانه‌زنی‌های غربی درباره «احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران» گفت: دکترین جمهوری‌اسلامی ایران در حوزه هسته‌ای کاملا شفاف و روشن است و همواره نیز به‌صورت رسا ازسوی مقام‌های ایرانی اعلام شده‌است.

محمود عباس‌زاده با تاکید بر اینکه ایران همواره به‌دنبال این است که از همه ظرفیت‌های موجود در حوزه هسته‌ای به‌منظور دستیابی به تکنولوژی‌های روز استفاده کند، اظهارکرد: همواره تاکید کرده‌ایم که ساخت سلاح هسته‌ای در دستورکار جمهوری‌اسلامی قرار ندارد.

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه همواره تاکید کرده‌ایم ساخت سلاح هسته‌ای را از نظر شرعی مجاز نمی‌دانیم، معتقدیم داشتن سلاح هسته‌ای به مفهوم برخورداری از بازدارندگی مطلوب نیست.

سلاح هسته‌ای امنیت نمی‌آورد

این عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس عنوان کرد: در شرایطی کنونی نشان داده‌ایم مولفه‌های پرقدرت‌تر و موثرتری به‌منظور ایجاد بازدارندگی در مقابل شرارت‌های دشمنان در اختیار داریم که عملیات موشکی – پهپادی «وعده صادق» یکی از نمودهای آن به حساب می‌آید.

عباس‌زاده با تاکید بر اینکه معتقدیم سلاح هسته‌ای امنیت نمی‌آورد، گفت: با دستیابی به سلاح هسته‌ای بازدارندگی ایجاد نمی‌شود. ما علاوه‌بر انواع مولفه‌های مناسب بازدارندگی، از قدرت نرم قابل‌توجهی برخورداریم که از توانمندی‌های جمهوری‌اسلامی به‌حساب می‌آید.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون جزو قدرت‌های برتر جهان به‌شمار می‌رویم و در سطح منطقه «قدرت اول» محسوب می‌شویم، تصریح کرد: دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران تحت‌تاثیر تکانه‌های مقطعی قرار نمی‌گیرد. غربی‌ها به‌خوبی می‌دانند که توسعه صنعت هسته‌ای ایران با فعال کردن چرخه حوزه‌های مختلف، از پزشکی گرفته تا کشاورزی، می‌تواند ایران را به قدرت اقتصادی تبدیل کند.

اظهارنظرهای شخصی، موضع نظام نیست

عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با تاکید بر اینکه رژیم‌صهیونیستی در شرایطی نیست که به‌عنوان «تهدید جدی» برای ایران به‌حساب آید و سبب تغییر در دکترین دفاعی ما شود، اظهارکرد: به قول هنری کیسینجر، اسرائیل به‌مثابه ناو جنگی آمریکا در منطقه است و در مسیر فروپاشی قرار دارد.

عباس‌زاده با بیان اینکه هیمنه پوشالی ساخته شده برای این رژیم با عملیات «وعده صادق» نیروهای مسلح ایران بیش از گذشته درهم شکست، ادامه داد: غربی‌ها باید استراتژی استعماری خود در منطقه ما را مورد تجدیدنظر قرار دهند. نکته اینجاست که دیگر ملت‌ها اجازه نمی‌دهند غرب، رژیم صهیونیستی را به‌عنوان یک غده سرطانی در قلب منطقه به‌مثابه پایگاهی برای خود قرار دهد.

وی همچنین درباره برخی اظهارنظرهای داخلی پیرامون احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران ادامه داد: اینها بیش‌از هر چیز، اظهارنظر شخصی است و موضع نظام و ساختارهای تصمیم‌سازی کشور به‌حساب نمی‌آید.

عباس‌زاده اضافه کرد: البته اینکه برخی گمانه‌های خود را مطرح می‌کنند اشکالی ندارد و همه در اظهارنظر آزاد هستند، اما مواضع نظام دراین عرصه همواره از مجاری مشخص خود اعلام می‌شود.

کد خبر 846764 برچسب‌ها ایران و اسرائیل هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر ویژه حمله ایران به اسرائیل هسته‌ای - دفاع

دیگر خبرها

  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور
  • دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقتنامه امنیتی دو کشور
  • السودانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک ما برای انجام عملیات علیه دیگران استفاده شود
  • تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است