Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

با نزدیک شدن به تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اظهارات ضد و نقیض «دونالد ترامپ» در مورد پذیرش نتیجه این انتخابات سوالات متعددی در ذهن رای دهندگان آمریکایی ایجاد شده که پاسخ دادن به آنها در این مقطع زمانی دشوار به نظر می رسد، سوالاتی از قبیل اینکه اگر نتیجه انتخابات در شب رای گیری مشخص نشود؟ اگر نتیجه انتخابات توسط یکی از نامزدها به رسمیت شناخته نشود؟ اگر رئیس جمهور از ترک کاخ سفید امتناع کند، چه؟

نشریه بیلد آلمان امروز (شنبه) در گزارشی با اشاره به تردیدهای موجود در این خصوص نوشت: دلیل اصلی این تردیدها شخص «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ۷۴ ساله ایالات متحده است که بارها در مورد خطر تقلب در انتخابات از طریق برگه های رای گیری که از طریق پست ارسال می شود، هشدار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پنج شنبه در صفحه توییتر خود نوشت: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که انتخاب شفاف است، اما مطمئن نیستم که بتواند اینگونه باشد.» وی سپس با اشاره به شیوه رای گیری پستی نوشت: «دموکرات ها انتخابات ۲۰۲۰ ما را دستکاری می کنند!» اما اشاره به این مطلب اقدام جدیدی نیست. رئیس جمهوری آمریکا هفته ها مدعی است که اسناد انتخاباتی چندین بار برای شهروندان آمریکایی ارسال شده و این خطر تقلب در انتخابات را به شدت افزایش می دهد.

ترامپ اخیراً در جمع هواداران خود گفته است که متقاعد شده تنها با تقلب در انتخابات ممکن است رای خود را از دست بدهد. با این حال کارشناسان و دست اندرکاران برگزاری انتخابات این ادعا را رد می کنند.

تردید در پذیرش انتقال مسالمت آمیز قدرت از سوی ترامپ

در بحبوحه این مناقشات، اظهارات روز چهارشنبه ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی سر و صدای زیادی به پا کرد. وقتی خبرنگاری از او سال کرد که آیا او به انتقال مسالمت آمیز قدرت پایبند است یا نه وی گفت: «باید صبر کنیم و ببینیم چه اتفاقی می افتد.»

این پاسخ بدون عواقب نبود و انتقاد دموکرات ها و جمهوری خواهان را برانگیخت. سنا که جمهوری خواهان در آن اکثریت را دارند ، روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه ای تعهد خود را به انتقال مسالمت آمیز قدرت اعلام کرد. همچنین «میچ مک کانل» رهبر اکثریت جمهوری خواهان در سنا تاکید کرد در صورت شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، انتقال قدرت به درستی انجام می گیرد. وی در توییتر خود نوشت: «برنده انتخابات ۳ نوامبر (13 آبان) از ۲۰ ژانویه (اول بهمن) روی کار خواهد آمد.»

سناتور «میت رامنی» یکی از اصلی ترین منتقدان جمهوری خواه ترامپ نیز در توییتر خود یادآور شد: «انتقال مسالمت آمیز قدرت برای دموکراسی نیازی اساسی است. بدون آن ما هم چیزی شبیه بلاروس می شویم. هر گمانه زنی مبنی بر اینکه یک رئیس جمهور ممکن است به این ضمانت قانون اساسی احترام نگذارد ، غیر قابل تصور و غیرقابل قبول است.»

در موضوع رأی گیری پستی ، اخیراً ترامپ به پیامی از وزارت دادگستری ایالت پنسیلوانیا اشاره کرده که طبق آن ۹ برگ رأی دور انداخته شده، کشف شده است. در این ایالت، پاکت های دارای برگه های رأی گیری که از طریق پست ارسال می شوند ، باید تا روز انتخابات مهر و موم شده باشند.

طبق یافته های اولیه بازرسان ، کارمندان مرجع محلی انتخابات پاکت نامه ها را با برگه های رای گیری باز کرده اند زیرا بسیار شبیه پاکت نامه های درخواست اسناد رای گیری پستی بودند. ترامپ از این فرصت استفاده و از این بی نظمی انتقاد کرده است.

از سوی دیگر «جو بایدن» رقیب ترامپ با ناباوری نسبت به اظهارات اخیر ترامپ واکنش نشان داده و گفت: «ما در چه نوع کشوری هستیم؟ من نمی دانم در این باره چه بگویم.»

احتمال تقلب در انتخاب چقدر است؟

︎ ︎«آندریاس فالک» متخصص مسائل آمریکا و استاد مطالعات خارجی در دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ ، به نشریه بیلد آلمان گفت: ”طبق مطالعات مستقل ، احتمال تقلب در انتخابات یا سو استفاده در محدوده دو ده هزارم درصد است. و این یعنی مشکل می توان خطاهای رسمی در رای گیری را پذیرفت: در عین حال مواردی از جمله عدم تطابق امضا ، تاریخ اشتباه و غیره می توانند رای را باطل کنند.»

این اولین بار نیست که دادگاه عالی ایالات متحده در مورد انتخابات تصمیم گیری می کند. در سال ۲۰۰۰ ، جورج دبلیو بوش جمهوری خواه پس از اولین شمارش آرا در فلوریدا به «ال گور» رقیب دموکرات چنان نزدیک بود که باید شمارش دوم نیز انجام می شد. با این وجود در نهایت دیوان عالی کشور تصمیم گرفت که بازشماری مجدد متوقف شود.

این در حالی بود که عامل تعیین کننده، این واقعیت بود که ال گور با مشاهده نتایج آرا، شکست خود را علناً اعتراف کرد. اما آیا ترامپ نیز این کار را خواهد کرد؟ با توجه به اظهارات اخیر ترامپ هنوز این امر قعطی نیست. فالک نتیجه گیری می کند که برای مشروعیت انتخابات، آشکار بودن برنده نهایی انتخابات یک مزیت است.

در همین رابطه «جیمز دیویس» متخصص سیاست آمریکا بر این باور است که «اگر نتیجه بسیار نزدیک شود ، این احتمال وجود دارد که با یک درگیری رقابتی مواجه شویم.»

به نوشته مجله آمریکایی 'آتلانتیک' در حال حاضر ملاحظاتی در میان جمهوری خواهان وجود دارد که از منتخبان ایالت ها می خواهد و در صورت تردید نیز به ترامپ رای دهند. بر این اساس برخی از جمهوری خواهان روی این گزینه حساب می کنند که اگر در نتیجه انتخابات تردیدی وجود داشته باشد ، لیست دوم رای دهندگان جمهوری خواه توسط قانونگذار تحت سلطه جمهوری خواهان پیشنهاد می شود. در این صورت تصمیم گیری باید توسط کنگره جدید به ریاست معاون رئیس جمهور «مایک پنس» در ژانویه انجام شود.

اگر ترامپ از ترک کاخ سفید خودداری کند چه؟

سوالی باقی مانده که دیوانه وار به نظر می رسد ، اما حتی بین کارشناسان آمریکایی نیز مورد بحث است، این است: اگر ترامپ از ترک کاخ سفید خودداری کند چه ؟ آیا نهایتا سرویس مخفی باید اقدامی انجام دهد و رئیس جمهوری را از مسند قدرتش کنار بزند؟

فالک به این سوال اینگونه پاسخ می دهد که «در شرایط اضطراری بله. اما کار به آنجا نخواهد کشید.» چنین وضعیتی همچنین می تواند به درگیری مجدد بین طرفداران ترامپ و مخالفانش منجر شود. فالک می گوید: «اعتراضات به نتیجه انتخابات وجود خواهد داشت که ممکن است به خشونت تبدیل شود ، اما من فکر می کنم که دامنه این اقدامات اعتراضی محدود خواهد بود و یک پدیده در سطح کشور نخواهد بود.»

دیویس نیز با این ایده موافق است: « با پیروزی رئیس جمهور جدید ، احتمالاً مخالفان وی شکست احتمالی نامزد محبوب خود را غیرقانونی می دانند. در چنین شرایط پرتنشی ، متأسفانه نمی توان توسل به خشونت را منتفی دانست.»

به گزارش ایرنا، در نظرسنجی‌های ملی انتخابات ریاست جمهوری «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات پیشتاز است. اما این پیروزی نامزد دموکرات را تضمین نمی‌کند. در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶میلادی، «هیلاری کلینتون» نامزد حزب دموکرات و رقیب دونالد ترامپ، تقریبا در کل مبارزات انتخاباتی نسبت به ترامپ برتری آشکاری داشت. اما وی در نهایت در انتخابات مجمع گزینندگان (الکترال کالج) مقابل ترامپ شکست خورد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ترامپ بایدن جابجایی قدرت انتقال مسالمت آمیز قدرت انتخابات ریاست جمهوری تقلب در انتخابات نتیجه انتخابات جمهوری خواهان رئیس جمهور رای گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۹۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی

نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد ترامپ با حدود ۲ درصد نسبت به بایدن پیشتاز است گرچه با احتساب نامزدهای حزب سوم بایدن از رئیس جمهور سابق پیشی می‌گیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نتایج نظرسنجی‌های جدید شبکه ان‌بی‌سی نشان می‌دهد رابرت کندی نامزد مستقل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشتر از جو بایدن می‌تواند به دونالد ترامپ در صندوق آرا در روز انتخابات صدمه بزند.

در یک نظرسنجی پایاپای که روز یکشنبه منتشر شد، ترامپ با حدود 2 درصد نسبت به بایدن پیشتاز است گرچه با احتساب نامزدهای حزب سوم بایدن از رئیس جمهور سابق پیشی می‌گیرد.

 همچنین در یک رقابت پنج نفره بین ترامپ، بایدن، کندی، کورنل وست نامزد مستقل و جیل استین نامزد حزب سبز، جو بایدن با 2 درصد پیشتاز است. در این نظرسنجی بایدن 39 درصد و ترامپ 37 درصد محبوبیت دارد در حالی که کندی حدود 13 درصد آرا را به خود اختصاص داده است.

علاوه بر این، از بین طرفداران بایدن در رقابتی پایاپای، حدود 7 درصد به سمت کندی تمایل پیدا کرده اند. این رقم در بین طرفداران ترامپ 15 درصد است.

براساس این نظرسنجی، جمهوری خواهان در مقایسه با دموکرات ها دیدگاه مطلوب تری نسبت به کندی دارند. حدود 40 درص از رای دهندگان جمهوری خواه کندی را دوست دارند در حالی که 16 درصد دموکرات ها کندی را دوست دارند.حدود 53 درصد دموکرات ها دیدگاه منفی نسبت به کندی دارند.

همچنین مشخص شد که اکثریت شرکت کنندگان در این نظرسنجی معتقدند کندی می تواند به شانس بایدن بیشتر از ترامپ در صندوق های رای، آسیب برساند.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021،  نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات‌ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود. در حال حاضر جو بایدن نامزد پیشتاز دموکرات‌ها و دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان در نظرسنجی‌ها هستند.

پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده 6 ژانویه برای ترامپبهبود دیدگاه‌ها نسبت به ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • واکنش سازمان ملل به بازداشت دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • سرکوب جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی در آمریکا
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید