Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به سفر وزیر خارجه عراق به ایران گفت: این سفر در راستای سفر الکاظمی به ایران صورت گرفته که از بُعد منطقه‌ای با توجه به ارتباطاتی که اخیرا کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس با اسرائیل برقرار کرده‌اند، از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

«محمد اخباری»، تحلیلگر مسائل منطقه، درباره سفر وزیر خارجه این کشور به تهران و ابعاد این سفر با توجه به روابط نزدیک و دوستانه ایران و عراق به خبرنگار سیاسی برنا گفت: دو کشور ایران و عراق از بُعد سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی حتی ایدئولوژیکی و ژئوپلیتیکی، روابط بسیار نزدیکی با هم دارند که این روابط نزدیک، می‌تواند تاثیرات منطقه‌ای خاص خود را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین هم رقبای منطقه‌ای ایران و هم قدرت‌های فرامنطقه‌ای که تقریبا ایران هراسی را در سراسر منطقه خاورمیانه، ترویج و گسترش می‌دهند تلاش می‌کنند که این ارتباطات را با دولت‌های مختلفی که در عراق روی کار می‌آیند، بر هم بزنند یا به نحوی این گونه جلوه دهند که روابط ایران و عراق به حداقل رسیده یا روابط دو کشور، دچار مشکل شده است.

 او افزود: این تلاش‌ها برای تخریب روابط دو کشور در حالی است که دولت‌ها در این میان نقش آنچنانی نمی‌توانند، داشته باشند چراکه ابعاد روابط ایران و عراق چنان درهم تنیده است که در ایران و عراق، هر دولتی روی کار بیاید، نمی‌تواند این ارتباط در هم تنیده را به آسانی از بین ببرد یا سطح روابط را تقلیل دهد. 

این تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به سفر فوادحسین، وزیر امور خارجه عراق، به ایران و دیدار با مقامات ایرانی تصریح کرد: این سفر در راستای سفر الکاظمی به ایران صورت گرفته که از بُعد منطقه‌ای با توجه به ارتباطاتی که اخیرا کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس با اسرائیل برقرار کرده‌اند، از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. 

اخباری بیان کرد: این سفر به ویژه در وضعیتی که کشورهای اروپایی و آمریکا در تلاش‌اند ایران را به نحوی تحت فشارهای گوناگون قرار دهند، می‌تواند یک دیدار دوجانبه پراهمیت برای دو کشور باشد. 

او در پایان گفت: از این رو ضروری است که روابط اقتصادی دو کشور بیش از پیش گسترش پیدا کند و به نوعی عراق، دروازه صادرات و واردات دلار و ارز برای ایران باشد و این رفت و آمدهای دیپلماتیک، می‌‌تواند روابط نزدیک دو کشور را بیش از پیش گسترش دهد و هر دو کشور از مزایای روابط متقابل، برخوردار شوند. 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سفر فواد حسین ایران و عراق منطقه ای دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۰۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم

فروش نفت و گاز مانند هر تجارت دیگری نیاز به بازاریابی و تلاش برای حفظ بازارهای فعلی دارد. این امر در شرایط تحریم از پیچیدگی های بیشتری برخوردار می شود. طی سال های اخیر صنایع نفت و گاز کشور تحت تحریم های شدید قرار گرفت.

وزارت نفت به دنبال راهکارهایی برای خنثی سازی تحریم ها برآمد تا بتواند نفت و گاز کشور را بفروشد. در حوزه فروش نفت از سیاست هایی همچون استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور و افزایش تولید، صدور خدمات فنی و مهندسی، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و فروش نفت به مینی ریفاینفری ها در شرق آسیا استفاده کردیم.

از آنجائیکه عمده فروش گاز کشور از طریق خط لوله و به همسایگان است، وزارت نفت سیاست به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی را مدنظر قرار داده است. در همین راستا شاهد هستیم که تلاش هایی در راستای احیای خط لوله صلح و احیای روابط با عراق صورت گرفته است. تمامی تلاش هایی که در بالا به آن ها اشاره شد، در نهایت به ما کمک کرد که فروش نفت کشور را تا حد قابل قبولی افزایش دهیم و فروش گاز را هم فراتر از زمان غیرتحریمی پیش ببریم.

تاثیر سفر اخیر رئیس جمهور به پاکستان و رایزنی در مورد خط لوله صلح 

ایرج ندیمی، نماینده ادوار مجلس در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشورمان در منطقه و افزایش روابط با همسایگان از جمله سفر اخیر رئیس جمهور به پاکستان و رایزنی در مورد خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هندوستان) تصریح کرد: هر اقدام دولت که در راستای ایجاد بازارهای جدید و افزایش روابط با همسایگان باشد، مثبت ارزیابی می شود. مسائل اقتصادی ایجاب می کند که در شرایط فعلی فعالیت بیشتری در حوزه اقتصاد انرژی داشته باشیم. از این منظر می توان گفت که دولت سیزدهم و وزارت نفت به درستی دیپلماسی فعال انرژی را به اجرا گذاشته اند.

وی ادامه داد: بهبود روابط با کشورهای همسایه و پیش بردن طرح های مربوط به مبادلات انرژی در منطقه می تواند به افزایش ارزآوری برای کشورمان منجر شود. از سوی دیگر، بر اثر دیپلماسی فعال انرژی که در منطقه به اجرا گذاشته ایم می توانیم از این موضوع جلوگیری کنیم که بازارهای فعلی از دست برود.

نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: در کنار افزایش مبادلات در حوزه انرژی با کشورهای منطقه باید به برقراری روابط حداکثری با کشورهای توسعه یافته، در حال توسعه و نوظهور مانند چین و هند نیز توجه داشته باشیم.

افزایش روابط با کشورهای بزرگ به ما کمک می کند که از  حمایت آنها بهره مند شویم

ندیمی گفت: افزایش روابط با کشورهای همسایه و دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرده است که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم و بر آن ها فائق آییم. افزایش روابط با کشورهای بزرگ مانند چین نیز به ما کمک می کند که از رأی و حمایت آن ها در عرصه بین المللی بهره مند شویم. به علاوه، افزایش روابط با دیگر کشورها در شرایط تحریمی به ما کمک می کند که در زمینه هایی مانند اکتشاف، استخراج و... نیز فرصت هایی برای همکاری با دیگران داشته باشیم.

وی ادامه داد: با توجه به تمامی مسائلی که در بالا گفته شد، بنده موافق تلاش های دولت فعلی در زمینه انرژی در راستای افزایش روابط با همسایگان و کشورهای دیگر هستم.

 هوشمندی ایران در بازطراحی تجارت انرژی کشور زمینه ساز افزایش درآمدهای ارزی

نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: عراق نیز از دیگر کشورهایی است که در همسایگی ما قرار دارد. ما با این کشور مراوداتی در حوزه انرژی داریم. حفظ این مراودات در وضعیت تحریمی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. در ارتباط با این کشور نیز به درستی وزارت نفت سیاست بهبود روابط را به اجرا گذاشته است.

ندیمی در پایان تأکید کرد: عملکرد خوبی در زمینه بازارسازی برای فروش نفت و بهبود روابط با کشورهای همسایه شاهد بودیم. همین تلاش ها بسترساز فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریمی شد. به نحوی که توانستیم فروش نفت خام کشور را به حد قابل قبولی برسانیم. در این ارتباط، سیاست هایی مانند سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی به کمک مان آمد و هوشمندی ایران در بازطراحی تجارت انرژی کشور زمینه ساز افزایش درآمدهای ارزی خواهد شد

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله مؤثر با هر گونه اجحاف به کشورهای اسلامی
  • تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  •   همۀ دوستان و دشمنانِ خاورمیانه در روایت نیویورک تایمز
  • عراق اولین شریک تجاری گمرکات مازندران در صادرات کالا
  • ۳۵ قلم کالا از مازندران به عراق صادر شد