Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-03-28@11:16:27 GMT

سرطان پروستات و ارتباط آن با چربی شکم

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۰۴۶۱

سرطان پروستات و ارتباط آن با چربی شکم

چربی احشایی یا چربی شکم  یکی از مواردی است که می تواند سلامت انسان را در معرض خطر جدی قرار دهد. حمل چربی اضافه در قسمت میانی بدن می تواند خطر شرایطی مانند بیماری قلبی، دیابت، اختلالات متابولیک، زوال عقل و در زنان،  سرطان پستان  را افزایش دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر ایران، حداقل دو مطالعه جدید نیز ارتباط بین چربی احشایی و سرطان پروستات را در مردان نشان داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه فقط سرطان پروستات، بلکه نوع پیشرفته ای از آن که به طور معمول مرگبار است.

در شرایطی که دلیل این ارتباط همچنان به خوبی مشخص نشده است، اما بی تردید، اعداد و ارقام دروغ نمی گویند. مشخص شده است که هرچه میزان چربی احشایی در قسمت میانی بدن مردان بیشتر باشد، احتمال مرگ ناشی از سرطان پروستات نیز بیشتر خواهد بود.

چربی احشایی با دیگر چربی های بدن چه تفاوتی دارد؟ 

چربی احشایی از برخی جهات با دیگر چربی های بدن متفاوت است که ممکن است تا حدی ارتباط آن با سرطان را توضیح دهد.

چربی زیر جلدی زیر سطح پوست جمع می شود. این نوع چربی به نوعی اندام های داخلی را عایق کرده و از آنها در برابر دماهای شدید محافظت می کند. مصرف غذاهای چرب به انباشت این نوع چربی منجر می شود.

از سوی دیگر، چربی احشایی در اعماق بدن و اطراف احشا یا اندام های داخلی بدن را فرا می گیرد. زمانی که غذاهای سرشار از کربوهیدرات مصرف کرده و به میزان کافی فعالیت بدنی نداشته باشید، این نوع چربی می تواند در بدن جمع شود. حتی فردی که به نظر لاغر می رسد ممکن است حامل چربی احشایی در قسمت میانی بدن خود باشد.

چربی احشایی در فعالیت هورمون ها اختلال ایجاد کرده و سیتوکین های التهابی تولید می کند که فشار خون را افزایش داده و شما را در معرض خطر بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی قرار می دهد.

نتایج یک مطالعه بلند مدت نشان داد که چربی احشایی ماده ای به نام پروتئین متصل شونده به رتینول 4 (RBP4) ترشح می کند که با خطر بیشتر  بیماری قلبی‌عروقی  مرتبط است.

دو مطالعه ای که چربی شکم را با سرطان مرگبار پروستات پیوند دادند

بین سال های 2002 تا 2006، تعداد 1,832 مرد برای تعیین محل دقیق چربی بدن خود مورد آزمایش قرار گرفته و همچنین شاخص توده بدنی (BMI) و اندازه دور کمر آنها ثبت شد. سپس شرایط این مردان برای بیش از یک دهه زیر نظر قرار گرفت.

از این تعداد، 172 نفر به سرطان پروستات مبتلا شدند که 43 مورد از آنها سرطان های تهاجمی (احتمال گسترش بیماری به دیگر بخش های بدن زیاد است) در نظر گرفته شدند. 41 نفر زمانی که بیماری در آنها تشخیص داده شد، به سرطان پیشرفته مبتلا بودند و 31 نفر جان خود را تا سال 2015 به واسطه سرطان پروستات از دست دادند.

و برای هر افزایش انحراف معیار در چربی احشایی، احتمال مرگ ناشی از سرطان پروستات 37 درصد افزایش داشت.

مطالعه ای دیگر که در سپتامبر 2020 منتشر شد، این ارتباط بین چربی احشایی در قسمت میانی بدن و خطر مرگ ناشی از سرطان پروستات را تایید کرد.

در این مطالعه، دانشمندان دانشگاه اکسفورد وضعیت سلامت 218,225 مرد را برای تقریبا 11 سال دنبال کردند. تمام این مردان در ابتدای مطالعه به بیماری سرطان مبتلا نبودند.

طی این دوره 11 ساله، 571 نفر جان خود را به واسطه سرطان پروستات از دست دادند. افرادی که در 25 درصد بالایی از نظر اندازه دور کمر قرار داشتند نسبت به آنهایی که در 25 درصد انتهایی بودند، 35 درصد احتمال بیشتری داشت مرگ ناشی از سرطان را تجربه کنند.

رژیم غذایی و ورزش برای کنترل چربی شکم و زندگی طولانی‌تر

به گفته پژوهشگران دانشگاه آکسفورد، شاخص توده بدنی بالا می تواند خطر بیماری های دیگر، از جمله انواع دیگر سرطان را نیز افزایش دهد، از این رو، افراد باید به پیامدهای چربی اضافه بدن توجه داشته باشند.

برای کاهش چربی بدن و تقویت سلامت آن می توانید توصیه های زیر را مد نظر قرار دهید:  

غذاهای سرشار از فیبر را هر روز مصرف کنید.  مطالعات نشان داده اند که غذاهای حاوی فیبر محلول می توانند به کاهش چربی شکم کمک کنند. از جمله گزینه های خوب در این زمینه می توان به دانه های کتان، جوانه های بروکسل، آووکادو، حبوبات و توت سیاه اشاره کرد.

از غذاهای حاوی چربی های ترانس پرهیز کنید.  غذاهایی مانند مارگارین، پیتزاهای منجمد، محصولات پخته بسته بندی شده و فست فودها از جمله شناخته شده‌ترین مواردی هستند که در این فهرست قرار دارند. برچسب مواد تشکیل دهنده محصولات غذایی را با دقت مطالعه کنید. روغن های نیمه هیدروژنه از منابع اصلی چربی های ترانس هستند.

پروتئین بیشتری مصرف کنید.  گوشت، ماهی، تخم مرغ، و لوبیاها به احساس سیری برای مدت زمان طولانی‌تر کمک می کنند. مصرف هفتگی ماهی های چرب مانند سالمون و ساردین را مد نظر قرار دهید. اسیدهای چرب امگا-3 موجود در این ماهی ها نیز می تواند به کاهش چربی احشایی کمک کنند.

از آبمیوه های صنعتی پرهیز کنید.  فروکتوز موجود در آبمیوه های پاکتی می تواند به اندازه برخی نوشیدنی های شیرین شده باشد. آب گازدار یا چای سرد شیرین نشده گزینه های بهتری در این زمینه محسوب می شوند.

از مصرف نوشابه های رژیمی پرهیز کنید.  مطالعه ای در دانشکده پزشکی دانشگاه تگزاس نشان داد که هرچه میزان مصرف نوشابه رژیمی فرد بیشتر باشد، خطر التهاب ناشی از چربی احشایی نیز افزایش می یابد.

ورزش را فراموش نکنید.  تمرینات ورزشی ایروبیک و تمرینات قدرتی را در روتین ورزشی خود بگنجانید.

پربیننده ترین معجون عسل و کشمش برای چی خوبه؟ دهان و ۱۳نشانه هشدار زردچوبه را با چی بخوریم فایده بیشتری داره؟ ماسک زدن جلوی انتقال کرونا را نمی‌گیرد؟ در پاییز به هیچ عنوان سراغ این مواد غذایی نروید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بیماری قلبی سرطان پروستات سلامت چربی شکمی سلامت انسان قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت مرگ ناشی از سرطان چربی احشایی سرطان پروستات چربی شکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۰۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میوه را کی بخوریم؛ با شکم خالی یا پر؟

به گزارش خبرآنلاین، یکی دیگر از شایعات مرتبط با سلامتی این است که میوه را فقط با معده خالی بخورید؛ همچنین بسیاری از اینفلوئنسرها مفاهیم ترکیب غذا و نظم خوردن را تبلیغ کرده اند و مردم را در مورد اینکه آیا این درست است یا نه سردرگم می کنند.

آیا باید با شکم خالی میوه بخوریم؟

سلامت نیوز در گزارشی نوشت:یک بررسی در سپتامبر ۲۰۲۰ در مجله Nutrients ، موضوع «توالی وعده‌های غذایی» را مطرح کرد، که نشان می‌دهد چگونه ترتیب مصرف غذاهای پروتئین، چربی، فیبر و کربوهیدرات بر هورمون‌ها و قند خون پس از مصرف تأثیر می‌گذارد. در حالی که تحقیقات علمی بیشتری مورد نیاز است، نتایج اولیه حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت در صورت مصرف غذاهای مبتنی بر پروتئین، چربی و فیبر قبل از کربوهیدرات، ممکن است پس از صرف غذا متوجه پاسخ ثابت‌تری به گلوکز خون شوند.

Lauren Manaker، متخصص تغذیه در چارلستون، توضیح می‌دهد که اگرچه این در یک آزمایشگاه درست بود، اما این یافته‌ها همیشه به یک شکل عمل نمی کنند.

ماناکر اشاره می کند که برای اکثر افراد مبتلا به دیابت توصیه می کند که میوه ها و سایر کربوهیدرات ها را بعد از سبزیجات، پروتئین و چربی بخورند تا از کنترل گلوکز خون حمایت کنند.

با این حال، این را یک قانون سخت نمی دانیم، زیرا جنبه‌های دیگری از رژیم غذایی افراد وجود دارد که توجه به آن‌ها هنگام حمایت از قند خون سالم در مقایسه با ترتیب غذایی که می‌خوریم، بسیار مهم‌تر است.

به عبارت دیگر، نتایج فردی در مصرف مواد غذایی متفاوت است، بنابراین خیلی زود است که بگوییم ترتیب وعده های غذایی در مورد میوه واقعاً تأثیر دارد یا خیر.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ در Nutrients نشان داد که شروع وعده‌های غذایی با غذاهای غنی از فیبر و آب به جای پروتئین یا غذاهای حاوی کربوهیدرات ممکن است به افزایش احساس رضایت کمک کند. همه میوه‌ها دو ویژگی فوق‌العاده دارند: فیبر و آب.

اما این لزوماً به این معنی نیست که باید آن عوامل را جدا کنید تا احساس سیری کنید. علاوه بر این، میوه ها تنها غذاهای حاوی مواد مغذی رضایت بخش و مفید برای بدن نیستند.

در نظر داشته باشید که همه افراد مبتلا به دیابت تشخیص داده نشده اند و با توجه به اینکه داوران علمی هنوز در مورد بسیاری از جنبه های این موضوع صحبت نمی کنند، الیزابت شاو، متخصص، موسس Shaw Simple Swaps پیشنهاد می‌کند هر یک از اعضای این گروه غذایی را بخورید، زیرا شخصاً از آن در کنار غذا لذت می‌برید. در هر مرحله از وعده‌های غذایی یا میان‌وعده‌تان، به جای تأکید بر اینکه هر کدام از مواد را با چه ترتیبی می‌خورید، آن را میل کنید. رعایت نکردن این ترتبیب بر نحوه جذب مواد مغذی تأثیری ندارد.»

شاو می‌افزاید: «میوه ها مواد مغذی مهمی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی را برای بدن فراهم می‌کنند که برای عملکرد بهتر بدنتان به آن نیاز دارید».

اگر عاقلانه وعده های غذاییتان را با یکدیگر همراه کنید، در واقع دستاوردهای سلامتی بیشتری به دست خواهید آورد.

شاو توضیح می‌دهد که برای مثال، میوه‌هایی مانند طالبی، انبه و زردآلو، همگی حاوی ویتامین‌های محلول در چربی هستند که باید همراه با منبع چربی مصرف شوند تا از مزایای سلامتی کامل این مواد مغذی بهره ببرند. ویتامین های A، D، E و K محلول در چربی هستند. هر میوه ای که حاوی هر یک از این ریزمغذی ها باشد بهتر است در کنار یک مشت آجیل یا به عنوان بخشی از اسموتی ساخته شده با آووکادو مصرف شود.

چگونه میوه بیشتری بخوریم؟

طبق داده های CDC تنها ۱۲ درصد از بزرگسالان آمریکایی مقدار توصیه شده میوه را در روز مصرف می کنند. ( آقایان باید ۲ فنجان را هدف بگیرند و خانوم ها باید ۱/۲ فنجان در روز میوه مصرف کنند).

به عنوان یک قانون کلی، بهتر است سعی کنیم از اجرای قوانینی که خوردن میوه را برای مردم سخت تر یا استرس زاتر می کند، اجتناب کنیم، زیرا اکثر ما در حال حاضر به اندازه کافی از این گروه غذایی نمی خوریم.

ماناکر می گوید: «خوردن میوه به عنوان بخشی از وعده غذایی بهتر از عدم مصرف میوه است.»

برای افزایش مصرف فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، میوه‌های تازه، منجمد، کنسرو شده یا خشک شده را به برنامه غذایی خود در طول روز اضافه کنید. یک وعده استاندارد تقریباً ۱ فنجان میوه تازه، منجمد یا کنسرو شده و ۱/۴ فنجان میوه خشک است.

شاو می‌گوید:« هنگام انتخاب میوه کنسروشده یا خشک شده، گزینه‌هایی را جستجو کنید که حاوی قند اضافه‌شده نیستند، بنابراین به سادگی از تمام مواد مغذی میوه و قندهای طبیعی موجود در آنها لذت می‌برید، نه قندهای افزوده شده در طول پردازش.»

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای خوردن میوه بیشتر، نوشیدن اسموتی‌ است. نگه داشتن میوه روی پیشخوانی که مکرراً از کنار آن می گذرد یا برای مدت طولانی در یخچال قرار می گیرد، می تواند به راحتی در یک یا دو وعده اضافی اسموتی سرو شود.

مهم نیست که چگونه میوه خود را مصرف کنید، میوه های خود را با پروتئین و چربی مصرف کنید تا به مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

در آخر

بنابراین، آیا باید میوه را با معده خالی بخوریم؟ نیازی نیست در مورد آن استرس بگیریم.

در هرزمانی از روز که دوست دارید، میوه بخورید؛ در حالت ایده آل، ۱ و نیم تا ۲ فنجان در روز. اطمینان از مصرف کافی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مهمتر از نگرانی در مورد زمان مصرف آن است.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888226

دیگر خبرها

  • در غزه و سودان چه خبر است؟/ آنقدر گرسنه می مانی تا ذره ذره آب شوی
  • روش تخلیه قند اضافه از بدن در ۳ روز
  • چربی‌سوزی مؤثر با این ۵ ماده غذایی
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • میزان ویتامین E موردنیاز بدن در سنین مختلف
  • میوه را کی بخوریم؛ با شکم خالی یا پر؟
  • آیا روغن زیتون می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؟
  • علائم بزرگ شدن پروستات چیست؟ (+ گیاه درمانی )
  • 8 مورد از مهم ترین فواید روزه داری
  • بررسی خواص گوشت شتر به بهانه خبر سقوط وحشتناک جمعیت آن در ایران/ آیا گوشت شتر گرم است؟