Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-24@22:42:07 GMT

پیش بینی برداشت ۲۷۰ هزار تن وش پنبه در کشور

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۱۲۰۱

پیش بینی برداشت ۲۷۰ هزار تن وش پنبه در کشور

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی خبر داد: سطح زیر کشت پنبه ۹۸ هزار هکتار بوده و پیش‌بینی می‌شود که ۲۷۰ هزار تن وش پنبه برداشت شود.

 

به گزارش پول نیوز، ابراهیم هزارجریبی، مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری که به مناسبت دومین همایش ملی روز جهانی پنبه در کاشمر برگزار شد، گفت: موضوعات اقتصاد مقاومتی، امنیت غذایی و تولید محصولات اساسی از سیاست‌های راهبردی دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به نگاه ویژه دولت در چهار محصول اساسی گندم، روغن، شکر و پنبه، گفت: انتخاب این چهار محصول نشان‌دهنده نگاه ویژه دولت به این محصولات و اهمیت آنان دارد.

هزارجریبی با اشاره به نامگذاری سال جاری با نام جهش تولید، گفت: با دستور معاون اول رئیس جمهور به وزارتخانه‌های تولیدی از جمله وزارت جهاد کشاورزی محصولات اولویت‌دار اعلام شده است و پنبه در کنار سه محصول اساسی اولویت‌دار در سال جهش تولید قرار گرفته است.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اقدامات خاصی با مشارکت کارشناسان، کشاورزان و بخش‌های خصوصی در این دوره کوتاه انجام شده است، تصریح کرد: سطح زیر کشت پنبه ۹۸ هزار هکتار بوده و پیش‌بینی می‌شود که ۲۷۰ هزار تن وش پنبه برداشت شود.

وی با اشاره به رشد ۸ درصدی سطح زیر کشت پنبه، گفت: تولید این محصول نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد رشد داشته است.

مجری طرح پنبه کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه با آغاز برنامه ششم حدود ۶۸ درصد رشد تولید در پنبه را شاهد بوده‌ایم، گفت: البته همچنان با دوره درخشان پنبه که در آن صادرکننده بودیم فاصله زیادی داریم.

هزارجریبی با اشاره به اینکه بحث خوداتکایی پنبه روی میز دولت قرار دارد، گفت: امید می‌رود در چشم‌انداز ۱۴۰۴ افق توسعه با نگاهی ویژه‌ای که داریم خود اتکایی رقم بخورد که البته با نگاه ویژه‌تر زودتر محقق می شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: روز جهانی پنبه در ۷ اکتبر توسط سازمان ملل نامگذاری شده و در این راستا کشورمان نیز اولین همایش جهانی روز ملی پنبه را برگزار کرد.

وی دلیل انتخاب شهرستان کاشمر برای برگزاری همایش جهانی روز پنبه را وجود تمامی زنجیره ارزش تولید پنبه در این شهرستان عنوان کرد و یادآور شد: برگزاری این همایش سبب بررسی و تصمیم گیری‌های خوبی در حوزه شد.

هزارجریبی با اشاره به اینکه امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا نتوانستیم همایش را به‌صورت عمومی برگزار کنیم، بیان کرد: در حوزه گیاهی، الگوی خوبی برای مدیریت مصرف کود انجام شده است. همچنین برای کنترل آفات، سامانه جامع پایش عوامل خسارت‌زای پنبه راه‌اندازی شده و ۱۳۵ نفر در ۴۳۸ نقطه کشورمان تاکنون ۲۵۲۲ گزارش در مورد عوامل خسارت‌زا ارائه داده‌اند.

وی در پایان گفت: با کنترل آفات می‌توانیم افزایش محصول و کاهش هزینه و حداکثر بهره‌وری را داشته باشیم.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تولید پنبه پول نیوز برداشت پنبه وزارت جهاد کشاورزی جهش تولید وزارت جهاد کشاورزی مجری طرح پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۱۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد

به گزارش قدس آنلاین، حسین اصغری درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: در حال حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و ... تامین می شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولید کننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولید کننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز سال جاری نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه سال جاری در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از ۷۰۰ تن گل محمدی در خراسان جنوبی
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • تولید ۱۷ درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد
  • آغازبرداشت نوبرانه گوجه سبز از باغات سرپل ذهاب
  • پیش‌بینی برداشت دانه‌های روغنی در کنگاور بیش از چهار هزار تن است
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • آغاز کشت پنبه در استان گلستان / کشاورزان به توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی توجه کنند
  • آغاز کشت پنبه در استان گلستان / کشاورزان به توصیه کارشناسان جهادکشاورزی توجه کنند