Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- اردبیل؛پیغام فتح|حامد قادری: ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ بود که حزب بعث عراق با همراهی استکبار و حمایت بسیاری از کشورهای غربی تهاجمی وسیع را به ایران اسلامی آغاز کرد.

اما این تهاجم به مرزهای ایران اسلامی مقدمه‌ای شد برای ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی‌های ملتی که ثابت کردند حتی بدون امکانات نیز اجازه دست درازی دشمن به ذره‌ای از خاک کشور را نمی‌دهند و همواره از ارزش‌ها و آرمان‌های خود دفاع می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی اگر شب و روز از دفاع مقدس و اقدام جانانه ملت ایران سخن به میان آید، قلم از نشر عظمت آن وامی‌ماند، دفاع مقدس گنج عظیمی در دریای عمیقی است که غواصی در آن بسیار سخت است.

دفاع هشت ساله ملت حسینی ایران تمام معادلات مادی دنیای پر از جهل استکبار را در هم ریخت و این شدنی نبود مگر با توکل به خداوند، توسل به اهل بیت(ع) و تبعیت از ولایت.

شما را دعوت می‌کنیم به خواندن خاطرات شیرین و به یاد ماندنی خلبانی که با تمام توان برای مقابله با هجمه دشمن بعثی وارد میدان شده بودند. در زیر کاپتان «میرحمید موسوی»، خلبان اردبیلی هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران ملاحظات خود را از اولین روز جنگ تحمیلی  بیان می‌کند.

هجوم بی‌وقفه ارتش عراق از آسمان و زمین به خاک ایران

این خلبان اردبیلی می‌گوید: هوانیروز قهرمان قبل از آغاز جنگ تحمیلی عملیات‌های مختلفی را در اقصی نقاط کشور انجام می‌داد و من در ماموریت‌های غرب کشور بودم.

 

کاپتان موسوی به روز ۳۱ شهریور سال ۵۹ اشاره کرده و ادامه می‌دهد: در آخرین روز شهریور ماه جنگ ناجوانمردانه و نابرابری توسط صدام شروع شد و ساعت ۲ و ربع بعد از ظهر، حملات هوایی حزب بعث عراق علیه کشورمان آغاز شد و طی این حملات هوایی ۲۰ نقطه ایران اسلامی زیر بمباران قرار گرفت و بعضی از پایگاه‌ها، خانه‌ها و روستاها آسیب دیدند.

جانباز ۸ سال دفاع مقدس افزود: پس از این حملات در پایگاه مراغه به دور هم جمع شدیم و ۱۱ شب بود که سرگرد طاهری وارد جلسه شد و اعلام کرد که فردا بعد از نماز صبح، استارت عملیات را می‌زنیم و مستقیم به سمت کرمانشاه و سر پل ذهاب حرکت می‌کنیم و مهمات لازم را به آنجا می‌رسانیم.

 

پیام حیات‌بخش تیمسار فلاحی را به فرماندهان هوانیروز رساندم

موسوی اذعان کرد: بعد از نماز صبح بی‌وقفه به سمت کرمانشاه حرکت کردیم و زمانی رسیدیم که کرمانشاه به شدت بمباران شده بود و کماکان در حال بمباران بود و در یک شرایط سخت، در پایگاه کرمانشاه نشستیم.

خلبان اردبیلی دفاع مقدس گفت: پس از تحویل مهمات به پادگان سر پل ذهاب، تیمسار فلاحی پیام مهمی را به من نقل کرد تا این پیام را به هوانیروز منتقل کنم؛ در این پیام گفته شد که «اگر هوانیروز تا ۲ ساعت دیگر خود را به این منطقه نرساند ارتش عراق از تنگه رد می‌شود و دیگر نمی‌توان جلوی آنها را گرفت.»

موسوی می‌گوید: پیام تیمسار فلاحی را در سر پل ذهاب دریافت کرده و در تهران به فرماندهان هوا نیروز رساندم و مجددا ماموریت داشتم مهمات دیگری را از بروجرد به مناطق جنگی برسانم.

وی افزود: بر فراز پادگان ابوذر سر پل ذهاب پرواز می‌کردم که دیدم زره پوش‌های نفربر دشمن زیر آتش هستند و ارتشی‌های عراق نیز ادوات زرهی را ترک کرده‌اند و لباس‌های نظامی خود را در آوردند و با پیراهن‌های سفید به سمت کوه‌ها فرار می‌کنند.

شکست سنگین دشمن در روز اول با حضور مقتدر هوانیروز

خلبان اردبیلی جنگ تحمیلی با اشاره به وقوع یک معجزه در محل جنگی سر پل ذهاب در روز اول جنگ، می‌گوید: مشاهده اولیه‌ای که از منطقه سر پل ذهاب داشتم کاملا ناامیدکننده و فاجعه بار بود اما وقتی از بروجرد به سمت این محل برگشتم، صحنه کاملا برعکس شده بود و ارتش عراق شکست سختی را از هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران متحمل شده بود.

کاپتان موسوی گفت: کار انجام گرفته توسط هوانیروز در منطقه جنگی سرپل ذهاب در دنیا بی‌نظیر بود و عراقی‌ها به هیچ وجه باورشان نمی‌شد که این‌چنین از آنها در مرز ایران پذیرایی شود.

وی تصریح کرد: با چشمان خود دیدم که از پمپ بنزین سر پل ذهاب تا قصر شیرین ادوات زرهی عراق بود که داشت می‌سوخت و خلبانان شکاری و نفربر تا شب در منطقه پرواز کردند.

پرواز ۱۴۰ فروند هلی کوپتر و جنگنده ایرانی در آسمان عراق

جانباز ۸ سال دفاع مقدس بیان کرد: در اولین روز جنگ، خلبانان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با ۱۴۰ فروند هلی کوپتر و جنگنده هوایی مختلف تمام آسمان عراق را در اختیار داشتند و هدف‌های مختلفی را نیز مورد هدف قرار دادند و در طی ۶ روز اول کاری کردند که صدام یک طرفه اعلام آتش بس کرد.

صدام در ۷ روز اول به زانو درآمد

کاپتان موسوی گفت: پس از۷ روز جنگ که با پیروزی قاطع ایران همراه بود، نبرد همچنان ادامه یافت و در طول ۸ سال سپاه مقتدر، ارتش قهرمان و نیروهای مردمی، متحد و یک شکل و یک نواخت کاری کردند که کل دنیا از قدرت ایران حیران شد.

وی عنوان کرد: مردم همان مردم و ایران هم همان ایران است و کشورهای مرتجع منطقه و مستکبران باید حواسشان را جمع کنند و اگر کج فکری و خطایی کنند، برای آن‌ها باتلاقی درست می‌کنیم که دودمانشان در این باتلاق گرفتار می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، جانباز ۷۰ درصد، کاپتان میر حمید موسوی در سال ۱۳۳۲ در روستای «گندیشمین» از توابع اردبیل بدنیا آمده و در زمان طاغوت فعالیت‌های انقلابی داشته و از نخستین روزهای آغاز جنگ تحمیلی یکی از خلبانان فعال ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.

وی رشادت‌های زیادی را از خود نشان داد و در ۲۳ عملیات جنگ تحمیلی شرکت داشته و چندین بار به شدت مجروح و در نهایت قطع نخاع شده است و یقینا استان اردبیل به داشتن چنین مردانی می‌بالد.

فرزندان دیار سبلان در ۸ سال دفاع مقدس حضور پررنگی داشتند و نقش موثری را در پیروزی جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم بعث ایفا کردند و در نهایت ۳ هزار و ۴۰۰ شهید گلگون کفن تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شد.

-انتهای پیام/3463/618/

منبع: فارس

کلیدواژه: جنگ تحمیلی جنگ عراق دفاع مقدس خلبان سرپل ذهاب ارتش جمهوری اسلامی ایران خلبان اردبیلی جنگ تحمیلی سر پل ذهاب دفاع مقدس روز اول روز جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۱۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش غافلگیر شده بود؟ /سند سِری ارتش درباره آغاز جنگ تحمیلی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ۲۹ فرودین ماه در تقویم رسمی کشور به نام «روز ارتش» نام گذاری شده است. حضرت امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در پیامی خطاب به ملت ایران روز ۲۹ فروردین را «روز ارتش» اعلام کردند تا ارتش در این روز در شهرستان‌های بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازد و پشتیبانی خود را از جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران و حضور خود را برای فداکاری در راه استقلال و مرزهای کشور اعلام کند.

بنا به روایت ایسنا، این اقدام به فاصله حدود دو ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دو هفته پس از برگزاری همه پرسی در مورد نظام سیاسی آینده کشور و رأی مردم به تغییر رژیم شاهنشاهی و برپایی حکومت جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت.

امیر سرتیپ مسعود بختیاری از فرماندهان دفاع مقدس و پژوهشگران حوزه جنگ در رابطه با نقش ارتش در دوران دفاع مقدس توضیح داده است: «ساده‌اندیشی است اگر باور داشته باشیم که توقف نیروهای عراقی در اوایل جنگ ناشی از وصول به اهداف خود و برابر طرح ریزی قبلی بوده است، زیرا یک تجزیه و تحلیل کارشناسی نظامی نشان می‌دهد که عراق بجز تصرف ناتمام خرمشهر، به هیچ یک از اهداف تاکتیکی خود دست نیافته و بایستی پیشروی خود را ادامه می‌داد، ولی در اثر شدت پایداری نیروهای ما، ناچار در میان بیابان‌های وسیع خوزستان و مناطق کوهستانی ایلام و کرمانشاهان زمین گیر و سنگرنشین شد و آن تفریح نظامی رویایی صدام حسین به چنان کابوس هولناکی تبدیل شد که هشت سال رژیم بعثی را امکان خلاصی از آن نبود. با شعله ور شدن آتش جنگ تحمیلی، ارتش جمهوری اسلامی ایران، برای برقراری کنترل و اداره و هدایت جنگ تا سرکوب متجاوز و پیروزی نهایی، استراتژی عملیاتی خود را که شامل ۳ مرحله کلی زیر بود انتخاب و اقدام به اجرای آن کرد:

مرحله اول: متوقف کردن هر چه سریعتر پیشروی دشمن در همه محورها.

مرحله دوم: پدافند در مقابل دشمن و اقدام به بازسازی نیروهای خودی برای کسب آمادگی حمله متقابل.

مرحله سوم: اجرای حملات متقابل به منظور آزادسازی مناطق اشغالی و انهدام نیروی متجاوز.

این که می‌گویند ارتش غافگیر شد، کاملا نادرست است

همچنین امیر سرتیپ دوم مروت آزادبخت فرمانده «تیپ ۵۵ هوابرد» در دوران دفاع مقدس می‌گوید: عناصر اطلاعاتی ارتش و ژاندارمری پیش از آغاز رسمی جنگ، فعالیت‌ها و تحرکات ارتش عراق را زیر نظر داشتند. به دنبال این رصدها، گروه‌های اطلاعاتی ارتش مانند امیر سید تراب ذاکری تمام فعالیت‌های رژیم بعثی صدام را گزارش می‌دادند و پوشش اطلاعات گسترده‌ای را از سال ۱۳۵۸ تا لحظه آغاز رسمی جنگ داشتیم. از همین رو این که می‌گویند ارتش غافگیر شد، کاملا نادرست است.

پیش از ۶ ماه اول سال ۱۳۵۹ از سوی عراق ۶۳۶ بار مرزهای ایران مورد تجاوز نیروهای هوایی، زمینی و دریایی قرار گرفت که ۴۹۰ مورد آن از سوی وزارت خارجه ایران به سازمان ملل متحد گزارش شد. در آن زمان به دلیل مسائل بعد از انقلاب، ارتش در حال کوچک شدن بود و عده‌ای می‌خواستند تا این یگان نظامی منحل شود.

از جمله آن برخی از طرح‌ها به ارتش ابلاغ شده بود مانند خدمت در موطن اصلی و نصف شدن سربازخانه‌ها. ازهمین رو ارتش نیروی انسانی کارآزموده و خوبی در اختیار نداشت چرا که حتی فرماندهان ارتشی را هم تصفیه می‌کردند. با این حال براساس گزارش‌هایی که ارتش به دولت و مجلس ارائه کرد، «طرح ابوذر» از سوی ارتش در ۷۶ صفحه ارائه شد که درآن به بنی‌صدر رئیس جمهور وقت، گزارش احتمالی حمله ارتش عراق بیان شده بود و ارتش مطابق آن طرح‌هایی داشت.

پیش بینی آغاز جنگ توسط ارتش

در همین رابطه سید تراب ذاکری افسر اطلاعاتی ارتش درباره روزهای نخست جنگ تحمیلی معتقد است: پوشش اطلاعات گسترده‌ای را از سال ۱۳۵۸ تا لحظه آغاز رسمی جنگ داشتیم. از همین رو این که می‌گویند ارتش غافگیر شد، کاملا نادرست است.

در متن این سند «سِری» که روز ۱۲ شهریور ماه ۱۳۵۹ در دو برگ تهیه شده است و به نیروی زمینی و رونوشت آن جهت آگاهی و اقدام مقتضی به ژاجا، نهاجا، نداجا، سماجا (مرکز فرماندهی) و سپاه پاسداران نیز ارسال شده بود، آمده است:

در آخرین بررسی که روی گسترش یگان‌های عراقی در مرز به عمل آمد، قرائن تعرض ارتش عراق در مناطق یادشده زیرین مشهود است. محتمل‌ترین معبر تعرضی ارتش عراق به خاک جمهوری اسلامی ایران عبارت‌اند از:

۱. عماره ـ بستان ـ دوصلق ـ جسر نادری ـ اندیمشک و دزفول.

عماره ـ بستان ـ سوسنگرد ـ اهواز به استعداد یک لشکر، ۲ تیپ مکانیزه و یک تیپ زرهی.

کوت ـ موسیان ـ عین‌خوش ـ اندیمشک ـ دزفول به استعداد یک لشکر.

۲. بصره ـ تنومه ـ شلمچه ـ خرمشهر.

بصره ـ تنومه ـ کوشک ـ اهواز به استعداد یک لشکر، ۲ تیپ پیاده مکانیزه و یک تیپ زرهی.

عملیات بصره ـ خرمشهر به‌وسیله عناصر نیروهای ویژه با عبور از سیبه به آبادان و کوت‌زین به خرمشهر پشتیبانی می‌شود. ضمناً عملیات عبور از رودخانه [اروند]به‌وسیله آتش توپخانه از ساحل دور حمایت می‌گردد.

۳. معبر بعقوبه ـ المنصور ـ جلولا ـ خانقین با یک لشکر زرهی و یک لشکر پیاده مکانیزه به‌اضافة یک تیپ پیاده مکانیزه برای هدف‌های خسروی ـ قصرشیرین و سرپل‌ذهاب. همین تعرض احتمالاً از معبر مندلی ـ سومار ـ گیلان‌غرب ـ قلاجه و اسلام‌آباد.

۴. نیروهای عراقی مستقر در حلبچه ـ چناره ـ پنجوین ـ چوارتا ـ قلعه‌دیزه و مرگه‌سور، تعرض را به‌صورت تک پشتیبانی با فریب و یا نمایش نیرو و یا تظاهر به‌منظور تثبیت نیروهای ایران در منطقه کردستان و آذربایجان‌غربی اجرا خواهند کرد.

۵. احتیاطات تأمینی و آمادگی و مراقبت برای خنثی‌کردن یک تعرض غافلگیرانه در جبهه وسیع را برابر طرح‌های مصوبه داشته باشید.

۶. جابه‌جایی نیروهای عراقی را در مناطق بلافصل مرز و یا تقویت‌های احتمالی را تاحدّ امکان اعلام دارند.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896617

دیگر خبرها

  • ریزپرنده‌های ساقط‌ شده در اصفهان هیچ خسارت مالی و جانی نداشتند/پیام ایران به روشنی به آمریکا و سایر طرف‌ها منتقل شده است
  • «خلبان صدیق» برای دومین‌بار به کتابفروشی‌ها آمد
  • مجموعه ارتش استان بوشهر تا پای جان برای دفاع از کشور تلاش می‌کند
  • ارتش غافلگیر شده بود؟ /سند سِری ارتش درباره آغاز جنگ تحمیلی
  • نقش هوانیروز مهم و تاثیرگذار است
  • تجلیل از فرماندهان نیروهای مسلح به مناسبت روز ارتش در مهاباد
  • چگونه بصیرت امام خمینی (ره) موجب تقویت بنیان ارتش شد؟
  • گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در همدان
  • از تسلیم در ۸۰ ساعت تا تحقق وعده صادق در ۵ ساعت
  • حجت الاسلام ادیانی با صدور پیامی روز ارتش را تبریک گفت