Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@15:01:03 GMT

افزایش بیماران بدحال در موج جدید کرونا

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۲۴۲۸

افزایش بیماران بدحال در موج جدید کرونا

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه پیک جدید اپیدمی کرونا از مرداد پیش بینی شده بود، گفت: باید به طور عاجل برای کنترل این شرایط فکر شود؛ بیشتر از اینکه به فکر دارو، درمان و یا تشخیص بیماری باشیم، باید پیشگیری کنیم؛ در غیر اینصورت احتمال دارد سیستم درمان در پاییز و زمستان به طور ناگهانی دچار مشکل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر پیام طبرسی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیک جدید اپیدمی از مرداد ماه قابل پیش بینی بود، گفت: در اواخر مرداد که تا حدی آمار بیماری کم شده بود، تبعات و مخاطرات برخی بازگشایی‌ها، مسافرت‌های شهریور ماه و تجمعات بارها مطرح شد، در همان زمان پیش بینی شد که عدم اعمال محدودیت‌ها می‌تواند منجر به وقوع پیک‌های جدید بیماری شود و متاسفانه مجدداً از همان جایی که طی ۷ ماه گذشته تجربه داشتیم، ضربه خوردیم و الان در آغاز پیک جدید بیماری قرار داریم.

پیک جدید بین ۴ تا ۸ هفته طول می‌کشد

وی ادامه داد: بر اساس تجربیات کسب شده طی چند ماه گذشته، زمانی که یک پیک جدید شروع می‌شود بین ۴ تا ۸ هفته طول می‌کشد و در مورد پیک جدید معلوم نیست که به قله رسیده‌ایم یا هنوز آمار در حال افزایش است. البته به نظر می‌رسد که آمارها افزایشی است؛ چراکه هنوز تعداد بستری‌ها بیشتر از ترخیصی‌هاست و کماکان تعدادی بیمار در لیست انتظار هستند.

تخت‌های بیمارستانی پر شده است

 وی با بیان اینکه در پیک جدید بیماری بسیاری از بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در حال بستری بیماران کرونایی هستند، اظهار کرد: با وجود افزایش ظرفیت‌ها حداقل در تهران هنوز با کمبود تخت برای بستری مواجه هستیم و تخت‌های بیمارستانی در حال حاضر پر شده است.

طبرسی با تاکید بر اینکه اگر مداخله‌ جدی صورت نگیرد، امواج  بیماری در طول پاییز ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: تا زمانی که واکسن قطعی و اثربخشی برای بیماری تولید نشود، تنها راه موجود رعایت نکات بهداشتی و پروتکل‌هاست.

گزارش اولین مورد "پارکینسون" ثابت شده به دنبال کووید

این متخصص عفونی با بیان اینکه علائم بیماری تغییر زیادی نکرده، عنوان کرد: با این حال کووید ۱۹ یک بیماری ویروسی است که هر چه جلوتر می‌رویم، علائم جدیدی از آن شناسایی می‌شود. مثلاً شب گذشته اولین مورد "پارکینسون" ثابت شده به دنبال کووید در امریکا گزارش شد.

افزایش تعداد بیماران بدحال شاخصه موج جدید بیماری

وی افزایش تعداد بیماران بدحال را شاخصه موج جدید بیماری عنوان کرد و گفت:  تنها چیزی که در موج جدید مشاهده می‌شود افزایش تعداد بیماران بدحال است؛ به عبارت دیگر تعداد بیماران نیازمند خدمات ویژه متاسفانه در این موج بیشتر شده، همین مسئله باعث شده که گاهی اوقات به خاطر نبود تخت ویژه در ای سی یو، بیمار نیازمند خدمات ویژه در بخش بستری و مراقبت شود.

وضعیت اپیدمی نسبت به اسفند و فروردین وخیم‌تر است

طبرسی وضعیت اپیدمی را نسبت به اسفند و فروردین وخیم‌تر دانست و ادامه داد: انتظار ما چیز دیگری بود،  چراکه بیماری در ابتدا ناشناخته بود ولی طی چند ماه گذشته تجربیات زیادی کسب شده، با این حال متاسفانه میزان مرگ و میرها نیز نسبت به اسفند و فروردین بالاتر  است.

وی در خصوص پیش بینی وضعیت اپیدمی، با بیان اینکه اظهار نظر درباره آینده اپیدمی باید توسط متخصصان اپیدمیولوژی انجام شود، گفت: چندین بنگاه علمی در این خصوص پیش‌بینی‌هایی داشته‌اند؛  بر اساس نمودار اعلام شده از سوی دکتر حریرچی، اگر با همین روال پیش برویم ممکن است در آبان ماه به ۶۰۰ مورد مرگ روزانه برسیم و یک پیش بینی دیگر نیز نشان دهنده ۹۰۰ مورد فوت روزانه در اواسط آذر ماه است، البته اگر هیچ اقدام مداخله‌ای صورت نگیرد.

طبرسی وضعیت و آمار فعلی مرگ و میرها را نیز غیرقابل قبول دانست و گفت: روز گذشته اعلام شد که ۴۱۲۰ نفر در حال حاضر در آی ‌سی ‌یوها بستری هستند که اگر آمار ۵۰ درصدی فوت بیماران بستری در آی سی یو ها را در نظر بگیریم، متاسفانه تعداد فوتی‌ها رقم قابل توجهی خواهد بود.

افزایش احتمال انتقال بیماری در فصول سرد سال

معاون بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به نگرانی‌های موجود درباره وضعیت اپیدمی در پاییز و فصول سرد سال، اظهار کرد: اولا ویروس‌های تنفسی در تابستان فعالیت کمتری دارند که در رابطه با ویروس کووید ۱۹ این اتفاق رخ نداد؛ یعنی در تابستان نیز شدت خود را حفظ کرد؛ در حالیکه انتظار داشتیم که در تابستان مقداری فروش کند. از طرف دیگر طی فصول سرد سال حضور افراد در فضاهای سربسته بیشتر می‌شود و در این شرایط احتمال انتقال بیماری نیز افزایش پیدا می کند.

وی با اشاره به افزایش آمار ابتلاهای خانوادگی، گفت: در فصول سرد سال به دنبال افزایش حضور افراد در فضاهای سربسته، میزان انتقال‌های خانوادگی بیشتر می‌شود؛ چراکه اگر یک نفر از اعضای خانواده مبتلا شود، در فضای سربسته بیماری را به سایرین نیز منتقل می‌کند.

تنها راهکار ممکن محدود کردن مجامع است

وی همچنین به بحث بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و تاثیر آن بر افزایش شیوع بیماری اشاره کرد و گفت: به این مسایل باید جدی‌تر نگاه شود؛ فرقی نمی‌کند و در هر تجمعی احتمال انتقال وجود دارد. به عنوان یک مثال ساده در لیگ فوتبال آسیا با وجود برگزاری بازی‌ها در فضای باز قبل از هر بازی از فوتبالیست‌ها و کادر مسابقات تست کرونا گرفته می‌شود و اگر مثبت باشد، احتمال حذف تیم وجود دارد. بر این مبنا پروتکلی برای بازگشایی مدارس نداریم، پروتکل مدارس یعنی هر دو یا سه روز از دانش آموزان و کادر مدارس تست حلقی گرفته شود که امکان پذیر نیست؛ بنابراین تنها راه ممکن محدود کردن مجامع است.

 این متخصص عفونی همچنین به نگرانی‌ها در خصوص تداخل کرونا با آنفولانزا اشاره کرد و گفت: هر دو بیماری ویروسی بوده و احتمال بروز همزمان آنها وجود دارد و در صورت بروز همزمان مرگ و میر آن افزایش می یابد.  الان توجیهاتی وجود دارد که اگر کسی آنفولانزا بگیرد مستعد ابتلا به کرونا شده و بالعکس، لذا اگر دو اپیدمی باهم اتفاق بیفتد، مطمئناً کنترل آن بسیار سخت‌تر می‌شود.

خطر برای سیستم درمان در پاییز و زمستان

 طبرسی با تاکید بر اینکه باید به طور عاجل برای کنترل این شرایط فکری شود، اذعان داشت: بیشتر از اینکه به فکر دارو، درمان و یا تشخیص بیماری باشیم، باید پیشگیری کنیم؛ چراکه اگر الان پیشگیری نکنیم، ممکن است سیستم درمان در پاییز و زمستان به طور ناگهانی دچار کلاپس (فروپاشی) شود؛ چراکه اگر نیروی انسانی درگیر شود جایگزینی ندارد، کمااینکه همین الان نیز نیروی جایگزین نداریم و اگر نیرویی مبتلا شود، افراد باقیمانده باید بیشتر کار کنند تا بتوانند جای او را پر کنند.

 وی با بیان اینکه این فشار کاری  کیفیت کار  در سیستم درمان را صد در صد کاهش می‌دهد، گفت: اگر به همین روال پیش برویم، کمبودهای مهمی در زمینه دارو و تجهیزات خواهیم داشت، بنابراین تنها راه چاره کنترل بیماری و پیشگیری است. همانگونه که وزارت بهداشت بارها اعلام کرده، هرچند متاسفانه اقدام عملی مناسبی از طرف تصمیم گیران صورت نمی‌گیرد.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تخت‌های کرونای بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان یک مرکز ارجاعی از ابتدای اسفند تا به امروز همواره پر بوده است، گفت: ما از روی آمار مراجعه به اورژانس متوجه ورود بیماری به پیک جدید می‌شویم. به عنوان نمونه در ۲۱ شهریور میزان مراجعه کننده به اورژانس کرونا روزی ۶۰ نفر بود که الان این رقم به ۲۰۰ تا ۲۲۰ نفر افزایش یافته است.

مبتلایان قبل از تشدید بیماری به بیمارستان مراجعه کنند

 طبرسی با اشاره به آمارهای جهانی در این رابطه، عنوان کرد: ۸۰ درصد مبتلایان بدون نیاز به بستری خوب می‌شوند، ۱۵ درصد در بخش بستری شده و ۵ درصد وارد آی سی یو می شوند، از ۱۵  درصدی که در بخش بستری می‌شوند، ۳۰ درصد کارشان به آی سیو کشیده می‌شود و بر اساس آمار جهانی از هر ۱۰ نفری که بستری می‌شوند یک نفر فوت می‌کند.

این متخصص عفونی در خاتمه با بیان اینکه این آمارها نباید مانع مراجعه بیماران به مراکز درمانی شود، گفت: نباید بگذاریم بیماری وارد مراحل حاد و شدید شده و بعد به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه کنیم؛ چراکه شاید دیگر نتوان کاری برای بیمار انجام داد. بنابراین اگر فردی احساس ضعف و بیحالی شدید، تب طولانی، افت اکسیژن، تنگی نفس و احساس فشار بر روی قفسه سینه داشت باید سریعا به مراکز درمانی مراجعه کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس آنفلوآنزا بیمارستان مسیح دانشوری تعداد بیماران بیماران بدحال وضعیت اپیدمی فصول سرد سال جدید بیماری سیستم درمان موج جدید پیک جدید پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۲۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟

پوست پروانه‌ای عبارتی است که شاید اخیراً بیشتر آن را شنیده باشید. این عبارت مربوط به یک عارضه دردناک پوستی است که از آن تحت عنوان بیماری ای بی یاد می‌شود. پوست حساس این بیماران، آنها را در برابر اندک تنش‌های وارده آسیب‌پذیر می‌کند. اینکه چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟ امری است که برای اولین‌بار توسط مؤسسه خیریه حمایت از بیماران پوستی خاص یا همان خانه ای بی به‌طورجدی مطرح شد.

اولین گام برای کمک به این بیماران دردمند، شناخت این بیماری و چالش‌هایی است که افراد مبتلا با آن درگیر هستند. درصورتیکه قصد کمک رسانی به این بیماران نیازمند و مظلوم را دارید، با ما در ادامه همراه باشید تا بهترین ئ آسان ترین روش کمک را فراگیرید.

بیماری ای بی چیست؟

بیماری ای بی که احتمالاً آن را با عنوان بیماری پوست پروانه‌ای می‌شناسید یکی از عارضه‌های پوستی ژنتیکی نادر در جهان است. گفته می‌شود این بیماری از هر ۵۰ هزار نفر یک نفر را مبتلا می‌کند. همچنین بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته به نظر می‌رسد علت این بیماری نادر اندکی ریشه در وراثت افراد دارد؛ اما نه به طور قطعی! بدین معنی که افرادی که والدین آنها به این بیماری مبتلا هستند امکان ابتلا بیشتری برای آنها وجود دارد.

بیماران مبتلا به این عارضه دردناک، پوستی به ظرافت پوست پروانه دارند که نسبت به کوچک‌ترین تنش و محرکی واکنش نشان داده و تاول می‌زند! این تاول‌ها به زخم‌های دردناکی تبدیل می‌شوند و گاهی ممکن است منجر به آسیب به اندام‌های داخلی بدن شده و خطر جدی داشته باشد. این بیماری در تمامی سنین مشاهده می‌شود، اما درصورت بوجود آمدن در کودکان، زندگی فرد را تبدیل به جهنم می‌کند؛ چراکه تحمل بیماری ای بی برای کودکان، امری طاقت فرسا و فوق العاده سخت است.

انواع پوست پروانه‌ای

بیماری ای بی دارای انواع مختلفی است که بر اساس آن شدت و خطرات قابل‌پیش‌بینی بیماری تعیین می‌شود. از نظر پزشکان و متخصصان بیماری ای بی دارای ۴ نوع با علائم متفاوت است:

پوست پروانه‌ای ساده (EBS):

متداول‌ترین نوع بیماری EB مربوط به این دسته است. علائم از خیلی خفیف تا خیلی شدید بیمار را درگیر می‌کنند. این نوع بیماری اغلب لایه اولیه پوست یا همان اپیدرم را درگیر می‌کند؛ بدین معنی که تاول‌ها در این ناحیه ایجاد می‌شود و تنها در موارد استثنا به اندام‌های داخلی سرایت می‌کنند. در این دسته تاول‌ها به‌ندرت به زخم‌های دردناک تبدیل می‌شوند اما باز هم کنار آمدن با این مدل از بیماری پروانه ای، بسیار سخت است.

پوست پروانه‌ای اتصالی (JEB):

عوارض این نوع از حد متوسط تا شدید متغیر بوده و تاول‌ها نیز اغلب در دهان و مری ایجاد می‌شوند. البته بر اساس اطلاعات موجود این نوع بیماری ای بی بسیار نادر است.

پوست پروانه‌ای اضمحلالی (DEB):

محل ایجاد تاول در این دسته از بیماری ای بی لایه میانی یا همان لایه درم بوده و شدت عارضه نیز خفیف تا شدید گزارش شده است.

پوست پروانه سندروم کیندلر:

این نوع بیماری ممکن است تمامی لایه‌های پوست را درگیر کند که البته بسیار نادر است. افرادی که به بیماری پوست پروانه سندروم کیندلر مبتلا هستند، شرایطی بسیار سخت دارند و همین امر موجب می‌شود تا کمک کردن و یاری رساندن به این بیمارها، تبدیل به امری خداپسند شود.

علائم بیماری ای بی

در پاسخ به سوال چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟ باید بگوییم شناخت مهم‌ترین مرحله در کمک به این بیماران دردمند است. آگاهی از علائم بیماری به شما کمک خواهد کرد تا از بروز مشکلات احتمالی برای مبتلایان جلوگیری کنید. البته شناسایی کامل بر عهده پزشک متخصص است؛ اما به‌طورکلی از جمله علائم این بیماری پوستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بروز تاول در اندام‌های داخلی همچون مری و حلق بروز تاول در نواحی مختلف من‌جمله دست، پا زانو و آرنج‌ها پینه‌های ضخیم در کف پا و دست کاهش سطح گلبول‌های قرمز و بروز کم‌خونی انگشتان به هم چسبنده دست‌وپا ضخامت و تغییر شکل ناخن‌ها بروز پدیده میلیا مشکلات بلع کندی روند رشد کودکان

با بررسی دقیق این علائم، می‌توانید تا از خود و عزیزانتان در برابر این بیماری سخت، تا حد بسیار زیادی محافظت نمایید.

چطور بیماران پوست پروانه‌ای را شناسایی کنیم؟

بر اساس تحقیقات صورت‌گرفته بیماری ای بی از همان دوران نوزادی بروز می‌کند؛ اما گاهی ممکن است فرد تا سنین بزرگسالی نیز متوجه آن نشده باشد. تشخیص این بیماری معمولاً به کمک نمونه‌برداری از نواحی مختلف پوست انجام می‌شود؛ بدین صورت که نمونه برداشته شده توسط میکروسکوپ مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته می‌گیرد. از طرفی گفته می‌شود انجام برخی آزمایش‌های ژنتیکی نیز جهت تشخیص این بیماری محتمل است.

درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به ای بی

اولین پرسش مبتلایان به بیماری پوست پروانه‌ای و اطرافیان آنها در مورد درمان‌پذیری این عارضه است. متأسفانه باید بگوییم هیچ درمان قطعی برای بیماری ای بی وجود ندارد. تمامی توصیه‌ها و درمان‌های تجویزی، موقتی و برای کاهش علائم بیماری هستند. شرایط ویژه این بیماران مستلزم مراقبت دائم، مصرف مکرر دارو و درمان‌های متعدد است. خانه ای بی تنها نهادی است که برای اولین‌بار جامعه را با این بیماری سخت مواجه کرد.

هدف این مجموعه ارزشمند، حمایت از بیماران ای بی و آموزش اطرافیان آنها برای ایجاد شرایط بهتر و راحت‌تر برای زندگی این افراد است. تامین بخشی از هزینه‌های درمانی، تامین داروهای مورد نیاز، پانسمان و… از جمله اقدامات "مؤسسه خیریه حمایت از بیماران پوستی خاص" به شمار می‌رود. اگر شما نیز مایل به مشارکت در این کار خداپسندانه هستید می‌توانید با پرداخت صدقه آنلاین، به این مؤسسه خیریه در جهت تأمین هزینه‌های متعدد درمان بیماری ای بی کمک کنید.

جمع‌بندی

بیماری ای بی یا همان بیماری پوست پروانه‌ای از جمله بیماری‌های نادر و خاص در سراسر جهان است. افراد مبتلا به این عارضه، پوستی بسیار حساس نسبت به کوچک‌ترین تنش‌ها دارند. اینکه چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟ یکی از اهداف اصلی انجمن حمایت از بیماران پوست پروانه‌ای است. خانه‌ای بی تنها نهادی است که در جهت بهبود زندگی مبتلایان به این عارضه دردناک فعالیت و تلاش می‌کند. اگر شما هم تمایل دارید در این چرخه مهربانی سهمی داشته باشید می‌توانید در تامین بخشی از هزینه‌های سرسام‌آور درمان این بیماری مشارکت کنید.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟
  • افزایش میزان استفاده از فضای مجازی در نوروز و ضرورت حفظ امنیت کودکان
  • توصیه‌های روزه داری و مصرف دارو‌ها
  • بهره مندی بیماران SMA از مزایای صندوق بیماری‌های خاص-صعب‌العلاج
  • بهره مندی بیماران SMA از مزایای صندوق صعب‌العلاج
  • بهره مندی بیماران «اس ام ای» از مزایای صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج
  • بهره مندی بیماران اس ام‌ای از صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!