Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام بصیری با بیان‌اینکه بیش از ۹۶ درصد شهدا زیر ۳۰ سال سن داشتند و در مساجد تربیت شدند، گفت: از اجزای ماهوی فعالیت‌های اجتماعی مساجد، تبلیغ و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.

حجت الاسلام «احمد بصیری» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان درباره برنامه های مساجد ناحیه شمیرانات برای هفته گرامیداشت دفاع مقدس، اظهار کرد: عمده مساجد ناحیه برنامه منظمی برای این هفته تدارک دیده اند که برگزاری شب های خاطره و نیز فضاسازی ظاهری مساجد از مهمترین آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد ناحیه شمیرانات ادامه داد: برپایی نمایشگاه های آثار شهدا و دفاع مقدس نیز از دیگر فعالیت های این هفته است. خوشبختانه، 90 درصد مساجد در موضوع دفاع مقدس فعال هستند.

 

امام جماعت مسجد «امام حسین(ع)» واقع در زرگنده قلهک ادامه داد: در این خانه خدا نیز نمایشگاه دفاع مقدس را برپا کرده ایم و در طول هفته دفاع مقدس هر شب مراسم خاطره گویی توسط رزمندگان آن دوران طلایی تاریخ معاصر، برگزار می شود.

 

وی درباره دیگر فعالیت های مسجد «امام حسین(ع)» برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: ویژه برنامه «شهدای فصلی» را در منطقه شهیدآباد و زرگنده با تولیت مسجد «امیرالمومنین(ع)» و همکاری مسجد «امام حسین(ع)» اجرا می کنیم.

 

حجت الاسلام بصیری درباره تداوم رزمایش کمک های مومنانه در مساجد ناحیه شمیرانات، ابراز کرد: جمع آوری لوازم التحریر برای دانش آموزان بی بضاعت و توزیع آن در مناطق محروم را در این راستا انجام می دهیم. علاوه بر این، بخشی از کمک های مومنانه این خانه های خدا را به منطقه محروم سرآسیاب ملارد که از نظر آسیب های اجتماعی شاخصی بالا دارد، اختصاص داده ایم.

 

وی با بیان اینکه مساجد ناحیه به استمرار کمک های مومنانه اهتمام دارند، اضافه کرد: جمع آوری و توزیع کمک های مالی، توزیع گوشت قربانی میان محرومان و تهیه جهیزیه برای نوعروسان بی بضاعت در حال انجام است چنان که در مسجد امام حسین(ع) در نیمه نخست سال دو مورد جهیزیه را تامین کردیم.

 

حجت الاسلام بصیری درباره نقش مساجد و مسجدی ها در توریج فرهنگ ایثار و شهادت، ابراز کرد:  اگر فرهنگ ایثار و شهادت را با نگاه تحلیلی بررسی کنیم، درمی یابیم هیچ نهادی مثل مسجد در ترویج این فرهنگ و جذب نسل جوان به آن اثرگذار نبوده است. بیش از 96- 97 درصد شهدا زیر 30 سال سن داشتند که در مساجد تربیت شدند.

 

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد ناحیه شمیرانات تاکید کرد: مفهوم ایثار و شهادت از مساجد کلید خورده و مساجد این نقش را فراموش نکرده اند، هر چند در ترویج آن فراز و نشیب هایی داشته اند. به عبارت بهتر، از اجزای ماهوی فعالیت های اجتماعی مساجد، تبلیغ فرهنگ ایثار و شهادت است.

 

وی با بیان اینکه اجرای طرح هایی همچون طرح ملی «سه شنبه های تکریم» توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، به دلیل نمادسازی مطلوب است، خاطرنشان کرد: مساجد برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید هر روزشان با شهدا پیوند بخورد.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد تراز اسلامی ایثار و شهادت دفاع مقدس ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حجت الاسلام امام حسین ع دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۳۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله علم‌الهدی: پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله علم الهدی، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با سردار سرتیپ بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، اظهار کرد: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست کم گرفت؛ این مأموریتی است که روحیه شهادت طلبی و از خود گذشتگی را در بین اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: نهاد مقدس حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حلقه واصل و خط مقدم انتقال سیره شهدا به نسل‌های بعدی است تا این فرزندان عزیز ما که عهده دار آینده کشور و انقلاب هستند، پیرو همان طریقتی باشند که شهدای ایران اسلامی با توسل به آن، کشور را از گزند هجمه همه جانبه دشمن حفظ کردند.

وی با بیان اینکه انقلابی بودن و انقلابی ماندن جامعه در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی، به تدریج این فکر در ذهن برخی افراد ایجاد شد که اگر دوباره هجمه ای به تمامیت ارضی ایران اسلامی صورت بگیرد، شاید نسل دهه شصت و هفتاد نتواند به اندازه نسل طلایی جنگ از امانت انقلاب صیانت کند. با این حال، موضوع دفاع از حرم و پس از آن دفاع از امنیت و سلامت به همه ثابت کرد که نسل آینده کشور نه تنها کم از شهدای دفاع مقدس ندارد بلکه در برخی عرصه‌ها، از نظر ایمان و باور بر آنها پیشی گرفته است.

علم الهدی ادامه داد: نمونه شخصیت‌هایی مانند شهید محسن حججی، طلایه دار نسلی بودند که نشان اقتدار آنها را امروزه نه فقط در عرصه دفاعی و نظامی بلکه در ساحت‌های مختلف علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی و جهادی شاهد هستیم.

موزه دفاع مقدس، سنگر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی موزه‌های دفاع مقدس را سنگرهای ماندگار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در هر استان خواند و بیان کرد: این خیلی مهم است که شما متمرکز بر کار فرهنگی باشید اما تحقق چشم اندازهای فرهنگی منوط به فراهم کردن برخی زیرساخت هاست. موزه‌های دفاع مقدس و یادمان‌های شهدا، دو زیرساخت اصلی در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند و به موازات استمرار این پروژه‌های عمرانی در اقصی نقاط کشور، مطالبه برحق مردم در خراسان رضوی این است که موزه دفاع مقدس در این استان به قید فوریت تکمیل شود.

وی گفت: اهمیت موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی به پذیرش میلیون‌ها زائری است که همه ساله به قصد زیارت بارگاه منور رضوی راهی مشهدالرضا (ع) می‌شوند. بخش قابل توجه از این شمار را هم زائران خارجی تشکیل می‌دهند که اگر موزه دفاع مقدس استان نیز به بهره برداری برسد، می‌تواند توفیق این زیارت را با پیوست فرهنگی مرتبط مضاعف کند.

زائران سالانه راهیان نور، افزون از ۴ میلیون نفر

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این بنیاد در توجه به مسائل فرهنگی و زیرساختی با محوریت ترویج معارف دفاع مقدس گفت: در موضوع تکمیل پروژه موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی، تکالیف دستگاه‌ها مشخص است و همه مسئولیت دارند. در این شرایط، خوشبختانه با پیگیری‌هایی که اخیراً در دستورکار قرار گرفته، مدیریت شهری در مشهد با جدیتی بیش‌تر از قبل برای تکمیل پروژه وارد میدان شده است و امیدواریم تا در آینده نزدیک، بخش‌های نمایشگاهی موزه پذیرای علاقه مندان باشد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به کاروان‌های اعزام زائران راهیان نور و بازسازی زیرساخت‌های زیارت اعم از جاده‌ها و مراکز اسکان گفت: اگر چه تا پیش از کرونا، جمعیت زائران راهیان نور در کشور بیش از ۷ میلیون نفر در سال بود اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برای حفظ سلامتی مردم، کاروان‌های اعزام حدود دو سال فعالیت نداشته باشند. با این حال، هم اکنون فرآیند زیارت مناطق عملیاتی جنوب دوباره در حال رونق است و با افزایش ۲۰ درصدی در سال جاری به بیش از ۴ میلیون نفر رسیده است.

دیگر خبرها

  • ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر ۶ شهید گمنام در پایتخت
  • تمرین نخستین رفتارهای تشکیلاتی و سیاسی در مساجد/مسجد باید جامعه را تربیت کند
  • ترویج فرهنگ مطالعه رسالت همگانی است
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است
  • ضرورت تسریع در پروژه احداث موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی
  • آیت‌الله علم‌الهدی: پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است