Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه زهرا احسانی گفت: انقلاب اسلامی مبشر تمدن خاصی است که می خواهد زندگی زمینی را به آسمان معنویت متصل کند و شاخصه های انقلاب اسلامی نسبت به انقلاب های صد سال اخیر همین خصوصیت است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ استاد دانشگاه البرزی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: تحولات جهان عرب، مرهون پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم این انقلاب عظیم و فراملی می باشد که می تواند نوید دهنده شکل گیری تمدن نوین اسلامی در خاورمیانه با حاکمیت مردم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه زهرا احسانی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی حاکم بر ایران، نمونه مناسبی برای کشورهای مسلمان می باشد و با توجه به اینکه ذات این جنبش ها و انقلاب ها با انقلاب ایران هم سنخ است و از جوهر اسلام برخوردار است ملت ها و کشورهای مسلمان می توانند از تجربیات، توفیقات و ناکامی های جمهوری اسلامی ایران بهره برداری کنند.

وی افزود: آموزه ها و تجربه های انقلاب اسلامی ایران و نیز تحولات جهانی در دو دهه گذشته در روند کنش اجتماعی هماهنگ و مقابله با استبداد رژیم های اقتدراگرا موثر بوده اند به ویژه اینکه مردمی بودن این جنبش ها از همان الگویی تبعیت می کند که در انقلاب اسلامی ایران از آن استفاده شد در چنین شرایطی طبیعی است که امکان گسترش موج های انقلابی و مردمی اجتناب ناپذیر خواهد بود.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: در اواخر قرن بیستم فرهنگ مدرنیته که به تمامیت خود رسیده با فرهنگ شیعه در مقابل هم قرار گرفتند. تمدن شیعه آمده است تا وعده الهی پیامبران را محقق کند و به بشریت بفهماند شیعه وظیفه سنگینی بر عهده گرفته و آن تمدن سازی است.

احسانی گفت: انقلاب اسلامی مبشر تمدن خاصی است که می خواهد زندگی زمینی را به آسمان معنویت متصل کند و شاخصه های انقلاب اسلامی نسبت به انقلاب های صد سال اخیر همین خصوصیت است، یعنی این انقلاب نه شبیه انقلاب الجزایر است و نه شبیه انقلاب کوبا و نه شبیه بقیه انقلاب ها.انقلاب اسلامی بستر آغاز عصری دیگری در تاریخ معاصر است که منجر به ظهور تفکری جدید برای بشر خواهد شد.

وی ادامه داد:بیداری اسلامی نیم قرن اخیر، به ویژه انقلاب اسلامی ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) حرکتی در جهت جبهه حق و برای احیای مجدد دین و معنویت و بازگرداندن دین به عرصه مدیریت، اجتماعی جهان است.

این استاد استانی افزود:ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی با دو میراث متفاوت در مدیریت اجتماعی مواجه بود اول؛ میراث مدرنی که از زمان مشروطه در حال گسترش بود که تا حدود زیادی ساختارهای آن مانند دولت مدرن، محاکم قضایی مدرن، شهرسازی مدرن، طبقه متوسط و تجار مدرن و ... در ایران تثبیت شده است.

احسانی ادامه داد:دوم: میرات اسلامی به محوریت حکمت نظری و فقاهت اسلامی که حوزه های علمیه اسلامی میراث دار آن هستند. انقلاب اسلامی در دفاع از میراث دوم و در نقد میراث اول و برای بازگشت فقاهت و حکمت به رأس هرم قدرت فرهنگی ظهور یافت؛ لذا مدعی عدالت دینی در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در مقیاس بین المللی و جهانی بوده و هست؛ بنابراین اگر انقلاب اسلامی نتواند موضع خود را در برابر علوم و فنون و مدل کشور داری مدرن تبیین کند در فرآیند توسعه سکولاریسم ، منزوی و منحل می شود و جریان جهانی سازی به سود لیبرال دموکراسی به پایان می رسد.

وی گفت: جریان ها و جنبش های اسلامی به لحاظ محتوا، شکل و شیوه مبارزه تا حد زیادی از همدیگر فاصله دارند زیرا از یک طرف جریانه های رادیکال و محافظه کار، از نظر روشی در مقابل همدیگر هستند و از سوی دیگر جریان های سنت گرا و نوگرا از نظر محتوا در برابر یکدیگر قرار می گیرند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: این پراکندگی محتوایی که خود باعث دوری این جریانه ها از مراکز اندیشه و عمل اسلامی است، علت اصلی تفرقه و پراکندگی جنبش های اسلامی و عدم تحقق اهداف و آرمان های اسلام در دنیای کنونی است.

احسانی افزود: تمدن غرب به این دلیل مانع اعتلای تمدن اسلامی است که می خواهد تمامیت خود را در همه ابعاد نشان دهد و اجازه نمی دهد که چیزی برخلاف مسیر حرکت تمدن غرب اظهار وجود کند و لذا برای ما که کی خواهیم تمدن اسلامی را احیا کنیم؛ تمدن غرب یک مانع بزرگ است، البته این مانع در زمینه نظام سیاسی نیست بلکه اگر در زمینه های دیگر هم منطبق بر فرهنگ و تمدن اسلامی کار کنیم و مثلا بخواهیم اقتصاد اسلامی یا هنر اسلامی پیاده کنیم؛ تمدن غرب مانع می شود.ولی اگر بخواهیم یکباره ارتباط خود را با دنیا و تمدن غرب قطع کنیم، خیلی راحت نیست؛ چرا که تمدن غرب بسیاری از جاها را اشغال کرده و عرصه های مختلف حیات اجتماعی ما در اشغال تمدن و فرهنگ غرب است.

وی  تصریح کرد:غربیان نشان دادند فرهنگ آن ها دو جنبه دارد؛ یکی جنبه آزادی خواهی و دموکراسی و دیگری جنبه سلطه و نشان دادن؛ که هر جا بین این دو جنبه اختلاف بیفتد، اولویت با سلطه است.

این استاد دانشگاه گفت: اگر ما شیعیان فقط به استقرار نظام اسلامی بسنده کنیم غربیان خیلی خوشحال می شوند و نظم اسلامی را با نظام غربی تحقیر می کنند پس همان طور که نظام لیبرال غرب تمدن غرب را به بعنوان پشتوانه خود دارد، نظام اسلامی هم تمدن اسلامی را به عنوان پشتوانه و جهت دهنده پست سر خود دارد.

احسانی در خاتمه خاطر نشان داد: ایده آل و نقطه اوج تمدن اسلامی در فرهنگ ما حضرت امام عصر (عج) هستند که اکنون در دوره غیبت کبرا به سر می برند و ما به طرف شاخص های این تمدن در حرکت هستیم.

 

انتهای پیام/


 

منبع: دانا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی تمدن اسلامی انقلاب ها تمدن غرب جنبش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۳۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اقبال لاهوری از تمدن مغرب زمین به ما

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ۳ فروردین با همراه تعدادی از وزرا از جمله محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عازم پاکستان شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سفر درباره مناسبات فرهنگی دو ملت ایران و پاکستان، گفت: شاید برای اثبات تقدم ارتباط و دیپلماسی فرهنگی با برخی کشورها نیاز به استدلال، بحث و گفت‌وگو داشته باشیم اما در مورد برخی از حوزه‌های فرهنگی و کشورهای حوزه تمدنی به هیچ استدلالی نیاز نداریم.

وی افزود: با پاکستان به دلیل همگرایی‌های تاریخی، فرهنگی و تمدنی گسترده‌ای که داریم چاره‌ای جز تقدم به تعامل فرهنگی نداریم؛ ما با تعامل فرهنگی با دوستان، برداران و خواهران پاکستانی در صف امت واحده قرار می‌گیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه توفیق داریم در شهر اقبال لاهوری قرار داریم و روح فرهنگ ایرانی حاکم است، گفت: به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با پاکستان و مردم این کشور احساس همدلی، همگرایی و وحدت می‌کنیم. اقبال لاهوری از غرب و دل مشغولی‌های تمدن مغرب زمین به ما هشدار و بیدار باش می‌دهد و ما را به بیداری از خواب و رخوت دعوت می‌کند؛ در همین راستا در شعری می‌گوید: از هند و سمرقند و عراق و همدان خیز / از خواب گران خواب گران خواب گران خیز، از خواب گران خیز

اسماعیلی در پایان گفت: با وجود بزرگان، شعرا و حکمایمان امروز بیشترین بستر همدلی و همگرایی را با مردم پاکستان داریم و انشاالله این سفر آغازی دوباره برای ارتباطات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای میان دو کشور بزرگ و مهم در جهان اسلام خواهد بود.

کد خبر 6086562 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • دمیدن روح در دنیای امروز با تمدن نوین اسلامی
  • تمدن اسلامی به همه مردم دنیا خدمت خواهد کرد
  • قدردانی حزب تمدن اسلامی ازسپاه برای عملیات تنبیهی علیه صهیونیستها
  • هشدار اقبال لاهوری از تمدن مغرب زمین به ما
  • فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • راز ظهور قدرت ایران در نظم نوین جهانی
  • گفت‌وگو با مسعود نجابتی، چهره سال هنر انقلاب اسلامی/ پیش‌درآمد هنر انقلاب برای طرح تمدن نوین اسلامی
  • جنگ نرم در غرب مخرب‌تر از نبرد سخت فلسطین و اسرائیل است
  • ورود یگان ویژه به کویر برای رشد ایران اسلامی
  • رکن اصلی سبک زندگی ایرانی-اسلامی، معماری تمدن‌پایه است