Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ تا کنون اگر ورود نظامیان به سیاست منع می‌شد یا دست‌کم نظامیان باید لباس رزم را کنار می‌گذاشتند تا وارد عرصه سیاست شوند، از دوره‌ای به بعد ماجرا تغییر کرد و از این صحبت شد که «گزینه نظامی» در انتخابات کیست و کدام نظامی باید رییس شود. روز گذشته نیز محسن رفیقدوست از فرماندهان سابق سپاه در مصاحبه‌ای تاکید کرد که رییس جمهور آینده باید فرمانده سپاه باشد؛ به این ترتیب موضوع «منع حضور نظامیان در سیاست» آهسته آهسته فراموش شد و نظامیان ایده «قلمروگشایی» را با قدرت پیش بردند؛ چهره‌هایی همچون محمدباقر قالیباف و محسن رضایی چهره‌های پیش‌برنده همین ایده هستند که سال‌هاست در انتخابات مختلف کاندیدا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهادهای نظامی که تا کنون با اما و اگر یا پشت پرده در انتخابات حضور داشتند یا دخالت می‌کردند، اکنون در حال تئوریزه کردن ایده «حضور یک نظامی به عنوان رییس جمهور» هستند و این تئوری را پیش می‌برند که شرایط کنونی ایجاب می‌کند که یک فرمانده نظامی رییس جمهور شود؛ مثلا اگر ترامپ مجددا رییس جمهور شود، یک گزینه نظامی می‌تواند با او مقابله کند. به این ترتیب آنها ایده حضور نظامیان را تئوریزه می‌کنند و با همین استدلال اسامی مختلف نظامی به گوش می‌خورد؛ از سعید محمد در قرارگاه خاتم گرفته تا سردار قالیباف و در روزهای گذشته یک نام جدید به لیست بلند بالا اضافه شده است؛ سردار رستم قاسمی وزیر پیشین نفت و فرمانده اسبق قرارگاه خاتم الانبیا.

قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء «بزرگ‌ترین پیمانکار پروژه‌های دولتی ایران» است که پس از پایان جنگ ایران و عراق تشکیل شد. این قرارگاه ۱۳۵هزار نفر نیرو دارد، اما از این جمع، برخی پیشرفت کردند و به مناصب بالا رسیدند. یکی محمدباقر قالیباف که مسیر پیشرفتش را با قرارگاه آغاز کرد، دیگری سعید محمد که حالا برای برخی اصولگرایان بدل به منجی شده است و دیگری رستم قاسمی وزیر نفت احمدی نژاد در زمان تحریم.

بیشتر بخوانید: سعید محمد، پدیده انتخابات ۱۴۰۰ اصولگرایان/ رئیس جمهور جوان انقلابی از قرارگاه خاتم می‌آید؟

به گزارش رویداد۲۴ سید محمد خاتمی ۸ سال یک وزیر نفت داشت و روحانی هم لااقل در وزارت نفت دست به تغییر نزده است. اما احمدی نژاد هر دو سال، یکبار وزیر نفت را تغییر داد. چهارمین وزیر نفت او، رستم قاسمی بود که ماموریتی بسیار دشوار در وزارت نفت داشت و قرار بود تحریم‌های نفتی ایران را دور بزند؛ او هم موفق بود و هم شکست داشت؛ چه آنکه برخی حامیانش او را «معمار دور زدن تحریم‌ها» می‌دانند و البته منتقدانش معتقدند پای بابک زنجانی با لابی رستم قاسمی به وزارت نفت باز شده است.

رستم قاسمی در دولت روحانی مدتی مشاور اسحاق جهانگیری بود، اما اواخر سال ۹۵، نام او به عنوان یکی از نامزد‌های بالقوه انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد. در آن مقطع گفته می‌شد قاسمی نامزد انتخابات شده است تا تایید صلاحیت بگیرد و ثابت کند در پرونده بابک زنجانی متهم نیست و حتی جبهه یکتا (که در آن مقطع توسط جمعی از مدیران محمود احمدی‌نژاد تشکیل شده بود) به شدت از نامزدی او حمایت می‌کرد و رستم قاسمی را به عنوان نامزد اختصاصی خود معرفی کرده بود؛ با این حال رستم قاسمی اصلا برای انتخابات نامزد نشد.

به جز پرونده بابک زنجانی، در پرونده فساد اقتصادی بزرگ پتروشیمی کشور، هم انتقاداتی به رستم قاسمی شده است. آغاز رسیدگی به این پرونده و شناسایی متهمان اصلی در سال ۹۲ بود. دیوان محاسبات در سال ٨٩ متوجه اختلاف حساب‌ها می‌شود. حمیدرضا کاتوزیان رییس کمیسیون انرژی مجلس در آن سال از عدم پیگیری پرونده انتقاد می‌کند که شائبه‌ها از سال ٨٩ تا ٩٢ بوده و در سال ٩٣ با گزارش زنگنه وزیر نفت جریان شروع می‌شود، اما روند رسیدگى پنج سال طول می‌کشد.» 

بعضی رسانه‌ها نوشته بودند در این پرونده نقش پسرهای ٢ نفر از مدیران ارشد نفتى دولت احمدى نژاد و وزیر سابق دولت گذشته و داماد وزیر سابق دولت کنونی مشهود است.

بیشتر بخوانید: سردار حسین دهقان، گزینه نظامی بلاتکلیف انتخابات ریاست جمهوری/ سرداری که حامل هیچ پیامی نیست!

سپاه رستمی آماده دور زدن تحریم‌ها!

نقطه مثبت رستم قاسمی برای حضور در دوره آینده انتخابات، تجربه او در دور زدن تحریم‌ها در دولت محمود احمدی نژاد است. کمتر از یک سال از سکانداری او بر وزارت نفت می‌گذشت که تیموتی گایتنر وزیر وقت خزانه‌داری وقت آمریکا، شرکت ملی نفت ایران را به‌دلیل آنکه وزارت نفت در تصدی رستم قاسمی است، شرکتی وابسته به سپاه پاسداران اعلام کرد! البته این ادعا از سوی وزارت نفت ایران به‌شدت تکذیب شد. هم‌زمان با تصدی وزارت نفت، در سال ٢٠١٣ نام رستم قاسمی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که هرساله از سوی نشریه «فارن‌پالیسی» منتشر می‌شود، قرار گرفت.

قاسمی همچنان از روش‌های فروش نفت در دولت احمدی‌نژاد دفاع می‌کند: «آمریکا اسم آن تحریم‌ها را فلج‌کننده گذاشته بود و برخی هم به ما می‌گفتند شما که نمی‌توانید صد‌ هزار دلار را جابجا کنید، چطور می‌خواهید این وضع را پیش ببرید، بنابراین اوایل تحریم کار ما بسیار سخت بود و تجربه هم نداشتیم و همه دنیا علیه ایران بسیج شده بود، اما توانستیم با مقاومت روز‌های سخت را پشت‌سر بگذاریم و به راهکار‌های عبور از تحریم‌ها برسیم.»

رستم قاسمی هرچند حالا مسولیت رسمی ندارد، اما آمریکایی‌ها معتقدند او هنوز چهره‌ای موثر در فروش نفت ایران خارج از ضوابط تحریم‌های ایالات متحده است. سال گذشته رستم قاسمی در لیست تحریم شده‌های دولت آمریکا قرار گرفت. در بیانیه تحریم ایران آمده بود: «رستم قاسمی برای اداره شبکه خود متکی به مقامات و همکاران پاسدار مورد اعتماد خود از جمله پسرش مرتضی قاسمی است. مرتضی قاسمی به نهایی کردن قرارداد‌های نفتی این شبکه کمک کرده است. در این بیانیه نوشته شده است مرتضی قاسمی و علی قصیر -فرزند احمد قصیر- بابت فروش نفت و قرارداد‌ها پورسانت‌هایی دریافت کرده‌اند.

چالش‌های رستم قاسمی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

به گزارش رویداد۲۴ طرح یک نام برای انتخابات ریاست جمهوری کار ساده‌ای است و هر فعال سیاسی می‌تواند کمی لابی کند و نام خود را به عنوان گزینه انتخابات مطرح کند یا دست‌کم در زمان ثبت نام نامش را به عنوان گزینه احتمالی برای حمایت احزاب به میان بیاورد. برخی این روش را پیش می‌برند و برخی دیگر که کمی جدی‌تر هستند، از هماکنون جلساتشان را آغاز کرده‌اند؛ نظامیانی همچون حسین دهقان و رستم قاسمی در همین دسته قرار می‌گیرند که شنیده‌های رویداد۲۴ حاکی است که جلسات رایزنی آنها با افراد مختلف آغاز شده است. با این حال آنها بهتر می‌دانند که این اول راه است.

پیش از این درباره سردار حسین دهقان این ایده مطرح شد که او حامل هیچ پیامی در انتخابات نیست و اساسا مشخص نیست قرار است پا به انتخابات بگذارد تا چه مشکلی را حل کند. درباره رستم قاسمی اما این مشکل وجود ندارد. او می‌تواند خود را فردی بنامد که می‌تواند تحریم‌ها را دور بزند. فارغ از اینکه چه انتقاداتی به او وجود دارد یا نام او در چه پرونده‌هایی مطرح شده، او برای حامیانش «گزینه دور زدن تحریم‌ها» است بنابراین در انتخابات می‌تواند این پیام را پیش ببرد که در شرایط تحریم، بهترین گزینه است. این سخنی است که حامیان او می‌گویند اما حقیقت آن است که نهایت تجربه او، حضور در قرارگاه خاتم و دو سال حضور در وزارت نفت بوده است؛ به همین دلیل نخستین سوال این است که آیا با چنین تجربه‌ای می‌توان به گزینه‌ای مانند رستم قاسمی اتکا کرد؟

این سوال را ابتدا نه افکار عمومی، که جریان‌های سیاسی از خود می‌پرسند و آن را تحلیل می‌کنند تا بدانند آیا می‌توانند روی چنین گزینه‌ای ائتلاف کنند؟ اگر چنین سوالی را امروز مطرح کنیم، بسیار خوشبینانه و بلکه رویاپردازانه است اگر بگوییم پاسخ آن مثبت است؛ چه آنکه انتخابات محل رایزنی جریان‌های سیاسی برای ائتلاف روی گزینه‌های احتمالی است و از این جهت سخت بتوان جریانی سیاسی یا حزبی پیدا کرد که حامی رستم قاسمی باشد. با این اوصاف شاید رستم قاسمی بتواند یک گزینه در سایه خوب یا در نهایت یک معاون اول خوب برای یک دولت اصولگرایان باشد، اما اینکه او بخواهد در قامت ریییس جمهور قرار بگیرد، کار سختی است. با این حال هرچند اصولگرایان تعدد نامزد دارند، اما عبور از اسم رستم برای هیچ کس ساده نیست.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 رستم قاسمی انتخابات ریاست جمهوری 1400 انتخابات ریاست جمهوری دور زدن تحریم ها رستم قاسمی قرارگاه خاتم رییس جمهور احمدی نژاد وزارت نفت وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۳۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: «نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و نمایندگانش نتوانستند کاملاً به تعهدات خود طبق این قرارداد انتخاباتی پایبند بمانند؛ بنابراین مجوز نقل و انتقال نفت و گاز ونزوئلا تمدید نخواهد شد».

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزرای دانشجو به نقل از الجزیره، آمریکا تحریم‌های خود علیه بخش نفت ونزوئلا را به خاطر آنچه شکست دولت این کشور در پایبندی به اصول دموکراتیک در آستانه انتخابات اعلام کرده، دوباره وضع کرد.

دولت بایدن اعلام کرد مجوز ونزوئلا را که در روز پنجشنبه منقضی شده بود تمدید نمی‌کند. این مجوز تا حدی اقدامات تنبیهی علیه بخش نفت ونزوئلا را از ماه اکتبر برداشته بود. یک قرارداد انتخاباتی در آن زمان با پشتوانه آمریکا بین دولت ونزوئلا و مخالفان آن در باربدوس بسته شد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: «نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و نمایندگانش نتوانستند کاملاً به تعهدات خود طبق این قرارداد انتخاباتی پایبند بمانند؛ بنابراین مجوز نقل و انتقال نفت و گاز ونزوئلا تمدید نخواهد شد».

وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز چهارشنبه اعلام کرد یک مجوز جایگزین صادر کرده که به شرکت‌ها ۴۵ روز فرصت می‌دهد کسب و کار و نقل و انتقال نفت و گاز با این کشور عضو اوپک را خاتمه دهند.

میلر اضافه کرد: «مادورو و نمایندگانش مانع ثبت نام آزادانه گروه مخالف در انتخابات شده‌اند، مخالفان سیاسی را ترسانده‌اند و بسیاری را بازداشت کرده‌اند».

دولت مادورو علیرغم توافق ماه اکتبر برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه، چندین مخالف مهم سیاسی را از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ جولای منع کرده است.

مجوز آمریکا برای نقل و انتقال نفت و گاز ونزوئلا به دنبال توافق دولت این کشور برای برگزاری انتخابات رقابتی‌تر با حضور ناظران بین‌المللی صادر شده بود.

با وضع دوباره تحریم‌های نفتی، فروش سوخت در ونزوئلا ضربه سختی خواهد خورد و شرکت‌های نفت آمریکایی فعال در ونزوئلا باید به دنبال کسب مجوز‌های خاص باشند.

اگر آمریکا مجوز‌های شخصی کافی صادر نکند، شرکت نفت دولتی ونزوئلا باید به سراغ میانجی‌هایی برای فروش نفت خود زیر قیمت بازار مخصوصاً به آسیا برود.

دیگر خبرها

  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • پریدر استعفایش را پس گرفت و نیامد/ ثبت نام ۱۵ کاندیدا برای ریاست شطرنج
  • ثبت‌نام ۱۵ نفر در انتخابات فدراسیون شطرنج/ پریدر نیامد
  • پریدر استعفا داد،جوانمرد تنها گزینه جدی/ حضور سرپرست و نایب رئیس سابق فدراسیون شطرنج در انتخابات
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان
  • اعتراض گودرزی در انتخابات ترای اتلون/اسبقیان:رای نمی‌دهم
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان | رقابت این ۴ نقر به قالیباف