Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری دانشجو،‌ سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس یازدهم در این ایام با دولت مماشت می‌کند یا نه؟، اظهار کرد: اسم رفتار مجلس با دولت در شرایط فعلی، درک زمان و مکان بوده زیرا مماشات یعنی چشم‌پوشی از مشکلات که مجلس چنین کاری نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر وزیری رفته وزیر بهتری نیامده است

وی ادامه داد: اگر مجلس بخواهد وزیری را استیضاح کند چاره کار نیست، زیرا هر وزیری رفته وزیر بهتری نیامده و اتفاق مثبتی رخ نداده، از این رو نمی‌توانیم بگوییم با رفتن یک وزیر معجزه‌ای رخ می‌دهد.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم در خط مطالبه‌گری حقیقی حرکت کنیم، باید تقریباً روزانه یک وزیر را عزل کنیم، اما با توجه به اینکه نهایت تا مرداد ماه سال آینده دولت فعلی روی کار است این کار را نمی‌کنیم.

وی با اشاره به وضعیت فعلی بازار خودرو تصریح کرد: اینکه هنوز خودرویی از کارخانه خارج نشده، اما در بازار، قیمت‌گذاری می‌شود، به دلیل برهم خوردن نظم در بازار سرمایه است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اقتصاد بازار یک ظروف مرتبط است، افزود: مدلی که مجلس در پیش گرفته مدل عمل ایجابی و موضوع شناسی است، از این رو به تفکیک، مشکلات رصد و بررسی می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که در جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت احتمال دارد باز هم رئیس جمهور حضور نیابد، گفت: در این باره علم غیب ندارم، رئیس جمهور می‌تواند شرکت کند و مجلس نیز صلاحیت وزیر پیشنهادی را مورد بررسی قرار خواهد داد.

عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت ربطی به حضور رئیس جمهور ندارد

نایب رئیس مجلس ادامه داد: اعتماد یا عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی صمت ربطی به حضور یا عدم حضور رئیس جمهور ندارد ما با فردی که به مجلس معرفی شده کار داریم و تلاش می‌کنیم به فرد مناسب برای وزارت رای اعتماد بدهیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا هجمه‌های بسیاری علیه مجلس یازدهم وجود دارد، گفت: مجلس کارکرد سیاسی داشته و به علت اینکه دست برخی از افراد از مجلس خالی مانده و افزون بر این، ریاست قوه مقننه و نمایندگان مورد عنایت رهبری هستند، وجود این نوع هجمه‌ها دور از ذهن نیست.

قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به این سؤال که آیا مجلس نباید نظارت خود را بر عملکرد دولت بیشتر کند، تصریح کرد: مجلس اکنون کار قرارگاهی و نقطه‌زنی انجام می‌دهد و نظارت کافی در دستور کار است، اما به جای اینکه به اشخاص بپردازیم به موضوعات مورد چالش مانند بورس، ارز و ... می‌پردازیم.

وی با بیان اینکه قوه مقننه در بررسی مشکلات کشور، بسیاری از مدیران دولتی را نیز بسیج می‌کند، اضافه کرد: مجلس با این کار به دنبال اصلاح سیاست‌گذاری‌های اشتباه است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه روش کار مجلس بیشتر ایجابی بوده تا سلبی، اضافه کرد: به دنبال رفع مشکلات مردم با تعامل هستیم.

برخی‌ها نگران هستند مجلس در افکار عمومی موفق جلوه کند

این نماینده مجلس با بیان اینکه دلایل زیادی برای مخالفت با این مجلس وجود دارد، گفت: برخی نگران هستند که چنانچه این نهاد تقنینی در افکار عمومی موفق جلوه کند - همانطور که قوه قضائیه این چنین است - و آثار سیاسی آن در انتخابات مجلس خود را نشان داد، این مجلس در افکار عمومی موفق جلوه کند و آثار خود را در انتخابات ۱۴۰۰ نشان دهد.

وی ادامه داد: بنابراین باید چهره مجلس را تخریب کنند تا مبادا این نمود کرده و گل کند و در نتیجه، آن اثر سیاسی را داشته باشد.

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه نمی‌خواهم بگویم به مجلس انتقادی وارد نیست، گفت: خیلی کارهای بهتری می‌توانستیم انجام دهیم، چه بسا بهتر می‌توانستیم عمل کنیم، اما عمده دلایل تخریب مجلس مورد عنایت بودن از سوی رهبری است.

وی افزود: اینکه بگوییم مجلس انقلابی روی کار آمده، اما باز هم موفق نیست واقعا بی انصافی است، زیرا تمام توان خود را به کار گرفته و اگر مراجعه‌ای به هر کدام از نمایندگان داشته باشید با انبوهی از پرونده‌های در دست بررسی مواجه خواهید شد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه از اجزای عملکرد کمیسیون‌ها و نمایندگان مطلع هستم و جدیت فوق‌العاده نمایندگان در پیگیری امور مردم را شاهدم، گفت: نمایندگان عالمانه، پر انرژی و با به‌کارگیری ظرفیت‌های اجرایی و علمی کشور کار را جلو می‌برند.  

هر چه پیش برود مجلس انسجام بیشتری پیدا خواهد کرد

این نماینده مجلس، با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط ویژه کشور مشکلات زیاد است، اما قوه مقننه شروع خوبی داشته، افزود: هر چه جلوتر برویم مجلس انسجام بیشتری پیدا خواهد کرد.

قاضی‌زاده هاشمی در پایان با بیان اینکه ۵۰ نفر از نمایندگان دور قبل به این دوره منتقل شده‌اند، گفت: عمده نمایندگان با وجود اینکه کارشناس و خبره‌اند، اما چهره‌های جدیدی هستند، از این رو طبیعتاً تبدیل شدن به یک تیم، زمان‌بر است، اما به طور حتم از این به بعد عملکرد مجلس هم قوی‌تر خواهد شد.

کد خبر 552597 برچسب‌ها امیرحسین قاضی‌زاده مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: امیرحسین قاضی زاده مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس وزیر پیشنهادی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۴۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ضعیف را استاندار نکنید!

به گزارش «تابناک»، رضا غبیشاوی در عصرایران نوشت: وزیری که به دلیل ضعف و ناکارآمدی از سمت خود برکنار شده / کنار گذاشته شده نباید در سمت مهم دیگری منصوب شود و پاداش بگیرد. چنین فردی را از دایره مدیریت های مهم کنار می گذارند تا جلوی تکرار اشتباه گرفته شود.

به تازگی، دولت، یوسف نوری را به عنوان استاندار جدید مازندران تعیین کرد. این در حالی است که او دقیقا یک سال قبل (فروردین ۱۴۰۲) به دلیل تقصیر وزارت آموزش و پرورش در ماجرای تاخیر پرداخت حقوق معلمان، در قالب استعفا، از سمت وزیر آموزش و پرورش برکنار شد.  

تنها چند روز قبل از برکناری، مخبر معاون اول رئیس جمهوری، وزارت آموزش و پرورش را مقصر اعلام کرد تا شمارش معکوس برای پایان حضور یوسف نوری در ساختمان خیابان قرنی شروع شود و ۵ روز بعد هم خبر استعفای برکنارگونه منتشر شد. البته هیچ کدام از متن‌های استعفای یوسف نوری و موافقت رئیسی با استعفا منتشر نشدند.

تاخیر پرداخت حقوق معلمان در آخرین روز اسفند ۱۴۰۱، فاجعه تمام عیاری را رقم زد. وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه یکدیگر را متهم کردند و اختلاف به وجود آمد. در نهایت با بررسی معاون اول رئیس جمهوری به دستور رئیس جمهوری، وزارتخانه یوسف نوری، به عنوان مقصر معرفی و چند روز بعد هم  طبق انتظارات از سمت خود کناره گیری کرد / کنار گذاشته شد.

ضمن اینکه سوابق یوسف نوری قبل و هنگام وزارت آموزش و پرورش نشان می دهد او نه در کلام و واکنش و نه در عملکرد، فرد اجرایی موفقی نیست. سپردن مسوولیت استانداری به این وزیر سابق، تنها زمینه ای را برای بروز اشتباهات بزرگتر فراهم می کند. آن هم در مازندانی که همسایه تهران است.

پس قابل پیش بینی است: یوسف نوری در مقام استاندار مازندران، با بروز سلسله اشتباهاتی، مجبور به کناره گیری یا برکنار می شود و دوره ماموریت خود را در ساری تکمیل نخواهد کرد.

وزیران یا براساس اختلاف نظر با رئیس جمهور یا دیگر مقامات یا فشار مجلس، برکنار یا استعفا می‌کنند یا به دلیل استیضاح موفق مجلس، مجبور به کناره گیری می‌شوند و در همه این موارد انتصاب آن‌ها به دیگر سمت‌ها از جمله مشاور و سفیر، قابل توجیه و معمول است. اما اینکه وزیری به دلیل ناتوانی عیان در اداره بدیهیات وزارتخانه تحت اداره خود، برکنار شود / استعفا دهد و سپس یک سال بعد به سمت استاندار معرفی شود از عجایب و غرایب روزگار ماست. آن هم وزارتخانه‌ای که یوسف نوری کارمند رسمی آن است و ۳۰ سال درآن سابقه دارد.

قابل توجه اینکه ۲ وزیر سابق که در دولت رئیسی به سمت استاندار منصوب شدند نتوانستند دوره خود را تکمیل کنند و به شکلی، برکنار یا کنار گذاشته شدند. صادق خلیلیان، وزیر کشاورزی دولت احمدی نژاد، در دولت رئیسی، استاندار خوزستان معرفی شد و بعد از گذشت یک سال و چند ماه کنار گذاشته شد.

حسین مدرس خیابانی قائم مقام و سرپرست وزارت صمت دولت حسن روحانی نیز در این دولت به عنوان اولین استاندار سیستان و بلوچستان معرفی شد، اما بعد از ۱۶ ماه، تغییر داده شد. او البته هم اکنون به عنوان مدیرعامل شرکت ملی مس ایران منصوب شده است.

استاندار، مسوولیت مهم و حساسی است. استاندار استانی، چون مازندران در کشوری، چون ایران، نیروی قدرتمند و شجاعی می‌طلبد که سابقه ارزشمندی از کارآمدی داشته باشد نه اینکه در نگارش رزومه شخصی خود، اسباب انبساط خاطر دیگران را فراهم کرده باشد.

دیگر خبرها

  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره مزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؟
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید!
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • در دور دوم انتخابات ۴۵ نماینده راهی مجلس می‌شوند
  • انتخاب پنجمین رئیس‌جمهور در وقت فوق‌العاده
  • بهره برداری از ۶ داشبورد و سامانه در مسیر شفافیت
  • جابجایی «حلقه اول» یاران رئیسی از پُستی به پُست دیگر /اصلاح کابینه، شاید وقتی دیگر! +جدول
  • تاکید قالیباف بر اتفاق‌نظر دولت‌ومجلس برای مشکلات ارزی