Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیجیتال ترندز،  باد یک منبع انرژی جالب و کارآمد برای تولید برق است. هرچند درحال حاضر استفاده از توربین های بادی شخصی ممکن نیست، اما گروهی از محققان آکادمی علوم چین در پکن ادعا می کنند به زودی نسخه ای از چنین توربینی را می سازند.

توربین بادی شخصی می تواند انرژی هوایی را جمع آوری کند که هنگام راه رفتن فرد به وجود می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین گجتی به جای توربین بادی در حقیقت نانوژنراتوری است که از دو تکه پلاستیک در یک لوله تشکیل شده که در مجاورت جریان هوا حرکت می کنند.  دو تکه پلاستیک طی فرآیندی که «تاثیر تریبوالکتریک» نامیده می شود، با یکدیگر تماس برقرار و جریان برق تولید می کنند. این روش مشابه تولید الکتریسته ساکن در زمانی که است که موهای فرد با یک بادکنک تماس برقرار می کند.

جریان برق تولیدی به وسیله الکترودهایی از جنس نقره به ژنراتوری بسیار کوچک منتقل می شود. هرچند کارآمدی فرایند تبدیل باد به برق در این روش  بسیار کمتر از یک توربین بادی واقعی است، اما در مقایسه با دستگاه های مشابهی که قبلا ساخته شده اند، بسیار بالاتر است.

نمونه اولیه این دستگاه می تواند ۲.۵ میلی وات برق تولید کند. چنین جریانی برای روشن کردن ۱۰۰ چراغ کوچک ال ای دی کافی است. به عبارت دیگر با کمک این ایده می توان هنگام سریع راه رفتن، آیفون را شارژ کرد.

البته محققان تصمیم دارند سیستم تولید برق را ارتقا دهند تا کاربردهای آن به طور واقعی را گسترش دهند.این تحقیق اخیرا در ژورنال «Cell Reports Physical Science» منتشر شده است.

کد خبر 5033916 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی توربین بادی انرژی های تجدیدپذیر ویروس کرونا تحقیقات علمی واکسن کرونا شبکه اجتماعی تیک تاک ایالات متحده امریکا شبکه ملی اطلاعات فیس بوک فناوری فضایی گوشی هوشمند گوگل اکتشافات فضایی سیارک امنیت اطلاعات ماهواره توربین بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۵۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، در نزدیک به یک قرنی که بشر با واکنش‌های همجوشی کار کرده است، تنها چند فناوری به دمای همجوشی پلاسما بالاتر از ۲۷ میلیون درجه فارنهایت (۱۵ میلیون درجه سانتی گراد) رسیده‌اند؛ این میزان، دمای هسته خورشید است.

با توجه به اینکه اکنون جهان به دنبال راه‌های پاک‌تر برای تامین نیاز‌های انرژی خود است، همجوشی هسته‌ای روشی پاسخگو برای تولید مقادیر زیادی انرژی شناخته می‌شود.

پلاسما و همجوشی هسته‌ای

اولین مرحله از این فرآیند، تولید پلاسما است. حالت چهارم ماده که در آن هسته‌ها و الکترون‌ها حالت اتمی خود را حفظ نمی‌کنند بلکه آزادانه شناور می‌شوند.

این همجوشی اتم‌ها ۱۰ میلیون برابر بیشتر از سوزاندن همان مقدار زغال سنگ در هر اونس، انرژی تولید می‌کند. با این حال، از آنجایی که پلاسمای همجوشی از دو جزء (هسته و الکترون) تشکیل شده است که به طور قابل توجهی جرم متفاوتی دارند پس با سرعت‌های مختلفی گرم و سرد می‌شوند.

الکترون‌هایی که به سرعت سرد می‌شوند می‌توانند گرم شدن پلاسما را محدود کنند، که مانعی در توسعه راکتور‌های همجوشی است.

اکنون شرکت دانش‌بنیان همجوشی «Zap Energy» «زَپ انرژی» از یک طرح محصورسازی پلاسما به نام آزمایش فیوژن (FuZe) استفاده می‌کند تا اطمینان حاصل شود الکترون‌ها به سرعت سرد نمی‌شوند.

در این روش، جریان‌های الکتریکی بزرگ از طریق رشته‌های نازک پلاسما هدایت می‌شوند و میدان‌های الکترومغناطیسی پلاسما را ایجاد می‌کنند که در حین فشرده سازی آن، آن را گرم می‌کنند. اما مشکل این شیوه درکوتاهی عمر پلاسما‌های به دست آمده بود. زپ انرژی با اعمال یک جریان دینامیکی در پلاسما، فرآیندی به نام تثبیت جریان برشی، این مشکل را حل کرده است.

تنظیم آزمایشی FuZe بدون استفاده از آهنربا‌ها یا لیزر‌های ابررسانا به دمای ۳۰ میلیون درجه و بالاتر رسیده است.

برخلاف سایر فناوری‌های همجوشی که با آنها آزمایش می‌شوند، FuZe برای تولید پلاسمای خود به آهن ربا‌های ابررسانا یا لیزر‌های قدرتمند نیاز ندارد و روشی بسیار مقرون به صرفه است.

نتایج FuZe در جدیدترین شماره نشریه Physical Review Letters منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • تولید ۱۰ فیلم سینمایی با موضوع شهدا در کشور
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت
  • روند دمای هوای استان قم تا پایان هفته افزایشی است
  • نخستین کارخانه تولید سیمان کربن صفر ساخته شد
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • افزایش کارایی توربین بادی با بال پرنده
  • تولید برق از عرق بدن در حین ورزش!