Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@14:28:48 GMT

فعال شدن 5G تا آخر سال برای کاربران خانگی

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۷۷۲۸

فعال شدن 5G تا آخر سال برای کاربران خانگی

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، مراسم رونمایی از کاربست‌های 5G در ایران و «انعقاد تفاهم‌نامه‌های خودروی خودران و بیمارستان هوشمند» در سالن پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

محمدجواد آذری جهرمی در این مراسم با بیان اینکه در دوره‌های مختلف اتفاقات زیادی برای ایران افتاده اما کشورمان همچنان پابرجا باقی مانده است، گفت: چنگیزخان مغول به کشور ما حمله کرد، فردی که دست کمی از رئیس جمهوری فعلی آمریکا ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ایران پس از آن حمله دوباره به اوج رسید. آینده روشن برای یک فرد نیست، برای یک کشور و نسل است. رویای آینده روشن مهم است، اما مهتر از آن تلاش‌هایی است که همه افراد باید بکنند و باید توجه داشت که  هر دولتی در دوره‌های مختلف مشکلات خاص خود را دارد.


وی ادامه داد: در حوزه‌های مختلف توسعه علم، حوزه سلامت، حوزه فضایی، حوزه دانش‌بنیان و بخش‌های دیگر، تلاش‌های مختلفی انجام می‌شود. ما برای ساختن آینده روشن، برنامه ایران هوشمند را پیگیری کردیم. دانشگاه تهران این برنامه را نوشت و اندیشمندان از حوزه‌های مختلف روی آن کار کردند و منظومه مدونی از فعالیت‌ها تدوین شد. این برنامه سه ماه است که به شورای عالی فضای مجازی ارائه شده و رئیس جمهوری قول داده که در نوبت بررسی قرار گیرد.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برنامه ایران هوشمند تنها مربوط به وزارت ارتباطات نیست و همه بخش‌ها را شامل می‌شود،‌ اظهار کرد: اگر ایران هوشمند اجرا شود، در اقتصاد دیجیتال دنیا، سهمی غیرنفتی خواهیم داشت و سهمی که با محصولاتی مانند پسته و فرش وجود داشته، با اقتصاد دیجیتال به‌عنوان یک اقتصاد غیرنفتی و در تعامل سازنده با ظرفیت‌های علمی دنیا فراهم می‌شود.

فرصت همزیستی مسالمت‌آمیز با 3G‌ و 4G از دست رفت

آذری جهرمی با تاکید بر اهمیت راه‌اندازی خدمات 5G هم‌زمان با ورودی این فناوری اظهارکرد: یکی از موضوعات کلیدی در برنامه ایران هوشمند، راه‌اندازی خدمات نسل پنج است. برای ورود نسل سوم و چهارم تلفن همراه به کشور، ۱۲ سال مقاومت شد و فرصت طلایی که برای هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تکنولوژی روز آن زمان که با خودش فرهنگ و شیوه استفاده از تکنولوژی را می‌آورد، از دست رفت، اما نیاز و پیشرفت کشور به این فناوری‌ها وابسته بود.


وی با بیان اینکه با ورود این فناوری‌ها به کشور، عده‌ای نگران فضای مجازی و آفت‌های آن شدند، افزود: ما هنوز هم در قاعده حقوقی اینکه در بارگذاری محتوا در صورت بروز جرم، تولیدکننده محتوا باید پاسخگو باشد و یا فراهم‌کننده پلتفرم، به اتفاق نظر نرسیده‌ایم. در حال حاضر در نقطه‌ای قرار داریم که نسل پنج ارتباطی کلید می‌خورد و برنامه «ایران هوشمند را طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که هم‌زمان همه بخش‌ها به دنبال اجرای این برنامه باشند و به سمت این فناوری بروند.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ما پنجمین کشور در منطقه خاورمیانه هستیم که توسعه تکنولوژی نسل پنجم را آغاز کرده‌ایم، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه تا سال 1404، 10 درصد توسعه شبکه ملی اطلاعات باید در بسترهای جدید مانند نسل پنجم انجام شود. تاخیری که باعث شد پنجمین کشور باشیم، برای این بود که هماهنگی‌ها انجام شود که اکنون مجوزها در قالب شبکه ملی اطلاعات گرفته شده است.


آذری جهرمی پروژه خودروهای خودران در کیش را پایلوتی برای این پروژه دانست و افزود: موضوع سلامت هوشمند و توسعه زیرساخت‌های آن نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری شرکت ایرانسل پرداخته می‌شود. موضوع سلامت هوشمند و جراحی از راه دور هم توسط هر دو اپراتور همراه اول و ایرانسل برنامه‌ریزی شده تا زیرساخت‌های 5G پیشرفت کند. تفاهمی با مجموعه دانشگاهی برای تولید مودم‌های 5G هم برقرار شده تا برای تولید تجهیزات مربوط به نسل پنج از همین حالا سرمایه‌گذاری کنند.

ارائه 5G برای کاربران خانگی تا پایان سال

وی با تاکید بر لزوم جبران عقب‌افتادگی‌ها در حوزه ثابت، با بیان اینکه تا آخر اسفندماه سال جاری، اینترنت نسل پنجم برای کاربران خانگی به صورت نقطه‌ای فعال می‌شود، گفت: تصمیم داریم تا پایان دولت سایت‌های فعلی را به اینترنت نسل پنجم مجهز کنیم و آن را به‌صورت نقطه‌ای برای اینترنت خانگی ارتقا بدهیم. مجوزهای مربوط به این کار در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات صادر شده است. برای توسعه در این بخش نیاز به سرمایه‌گذاری دولت است و سعی می‌کنیم اینترنت نسل پنجم تا اسفندماه برای کاربران بخش خوبی از مناطق پرتراکم کشور قابل ارائه باشد.


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به سهم ۱۹٫۴ درصدی ICT در اقتصاد کشور اشاره کرد و این بخش را دارای ظرفیت‌های بسیاری برای رشد دانست و تصریح کرد: ما تمام تلاش را متمرکز کردیم تا این کار به شکل درستی پیش برود. مجموعه فعالیت‌های حوزه  ICT از لحاظ اقتصادی رشد خوبی دارد و صورت‌های مالی این شرکت‌ها به بازار بورس نیز سیگنال‌های مثبت می‌دهد تا در این زمینه سرمایه‌گذاری صورت گیرد.


آذری جهرمی درباره استفاده کاربران از شبکه شاد بیان کرد: تا روز گذشته، ۱۸۰ گیگابایت از ظرفیت ۷۰۰ گیگابیتی اختصاص‌یافته به شبکه شاد استفاده شده است. همین مسئله باعث افزایش ترافیک داخلی در شبکه شده و اگر به VOD ها نیز اجازه فعالیت داده شود، ترافیک داخلی افزایش بیشتری می‌یابد. همچنین بیش از ۱۱۰۰ دانشگاه در کشور داریم که از این تعداد ۲۰۰ دانشگاه به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و با سرمایه‌گذاری‌های لازم، باید بقیه دانشگاه‌های کشور نیز به این شبکه متصل شوند.


وی ادامه داد: در بحث آموزش آنلاین، همان‌طور که همراه اول از آموزش و پرورش پشتیبانی می‌کند، ایرانسل و مخابرات نیز در کنار بخش آموزش‌عالی و دانشگاه‌های کشور قرار گرفته و از نظر پهنای باند و زیرساخت لازم، از این بخش پشتیبانی می‌کنند با این هدف که آموزش در شرایط کرونا تعطیل نشود. امروز شبکه 5G ایرانسل در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و ساختمان مرکزی شرکت ایرانسل و مناطق اطراف این دو ساختمان، در حال خدمات‌دهی است و به زودی در منطقه عمومی عباس‌آباد تهران و دانشگاه تربیت مدرس نیز راه‌اندازی می‌شود.

امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری بر بستر 5G

در این مراسم پنج تفاهم‌نامه همکاری بر بستر تکنولوژی نسل پنجم ارتباطات (5G) با حضور محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات-، ستار هاشمی -معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات-، علیرضا زالی -فرمانده ستاد کرونا در تهران-، محمود فتوحی -رئیس دانشگاه صنعتی شریف-، محمود نیلی -رئیس دانشگاه تهران-، مهدی اخوان بهابادی -مدیرعامل همراه اول- بیژن عباسی آرند -مدیرعامل ایرانسل-، دبیر ستاد توسعه فناروی‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تعدادی از مسئولان کشور به امضا رسید.


این تفاهم‌نامه‌ها شامل «طراحی و ایجاد پایلوت حمل‌ونقل هوشمند شهری مبتنی‌بر شبکه‌های ارتباطات سلولی نسل جدید در چارچوب شبکه ملی اطلاعات در کیش»، «پیاده‌سازی خدمات مشاره جراحی از راه دور با استفاده از قابلیت‌های فناوری‌های نسل پنجم ارتباطات»، «توسعه زیرساخت‌ها، خدمات سلامت دیجیتال و پزشکی هوشمند با استفاد از فناوری نسل پنجم مخابراتی»، «توسعه زیست‌بوم فناوری‌های نسل پنجم شبکه‌های مخابراتی اینترنت اشیا یا هوش مصنوعی، توسعه فناوری‌ها، محصولات و راهکارهای حوزه شبکه مخابراتی نسل پنجم و نسل‌های آینده» بود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام

کد خبر: 1074003 برچسب‌ها وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسل پنجم اینترنت محمدجواد آذری جهرمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا کرونا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسل پنجم اینترنت محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شبکه ملی اطلاعات برای کاربران سرمایه گذاری ایران هوشمند آذری جهرمی تفاهم نامه فناوری ها نسل پنجم نسل پنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۷۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوآوری‌های ادامه‌دار با کمک هوش مصنوعی / ساخت دوربین و سمعک پردازشگر صدا و تصویر

نوآوری‌هایی که با کمک هوش مصنوعی ایجاد می‌شوند، هیچ پایانی ندارند. از جمله نوآوری های کاربردی مثل ساخت دوربینی برای افراد علاقه مند به شعر و خلاقیت‌های هنری-بصری که می‎خواهند تصاویر را با متن‌های انگیزشی و اشعار صوتی گوش کنند. همچنین ساخت سمعکی که صداها را به نوشته‌هایی بر روی موبایل تبدیل می‌کند و برای افراد سالخورده و یا افرادی که توانایی شنوایی کمی دارند مناسب می‎‌باشد.

شرکت چینی "آی فلای تک" سمعکی جدیدی را در بازار داخلی چین عرضه کرده است؛ سمعکی که مجهز به قابلیت‌های متنوعی همچون بهره صوتی"۶۵" دسی‎بل، تشخیص حرکت صحنه با کمک هوش مصنوعی و کمک شنوایی زیرنویس با هوش مصنوعی از جمله این قابلیت‌ها است. این سمعک با داشتن فناوری مدل بزرگ شناختی "استار فایر" و سامانه هوشمند تشخیص حرکات صحنه، با کمک هوش مصنوعی توسط این شرکت فناوری دیجیتال چینی ساخته شده است. این نوآوری ها باعث می‌شوند دستگاه به طور خودکار با محیط اطراف خود هماهنگ شود و سروصدای ناشی از باد، ترافیک خیابان‌ها و یا صدای صحبت های افراد نزدیک به خودش را کاهش می دهد. این موضوع سبب می‌شود کاربران بدون نیاز به تنظیمات دستی حالت‌های کم یا زیاد کردن صداهای محیط پیرامون خود را تنظیم کنند.

زیر نویس صداها بر روی نمایشگر موبایل

این سمعک با داشتن فناوری "استار فایر" برای افرادی که با وجود سرو صداهای محیط به سختی می‌توانند بشنوند مناسب می‌‎باشد. جالب تر اینکه این فناوری قابلیت زیرنویس بر روی نمایشگر را برای استفاده راحت‌تر از این وسیله فراهم می‌کند. به این شکل که کاربر می‎تواند صداها را به متن محاوره‎ای تبدیل کند و آن را بر روی صفحه نمایش تلفن همراه نشان می‌دهد. به این شکل کاربر اطلاعات مهم را می‎تواند بر روی نمایشگر ببیند.

اما اولویت اصلی سمعک "آی فلای تک" راحتی استفاده کاربر از آن است. همچنین می‎توان از این وسیله به عنوان یک هدست بلوتوثی تک گوش و یا دو گوش استفاده کرد که می تواند برای پاسخ دادن به تماس‌ها و شنیدن موسیقی گزینه مناسبی می‌باشد. باتری این گجت هوشمند ۱۴ ساعت شارژ را برای استفاده مداوم نگه می‌دارد و با اتصال قاب شارژر می‌تواند ۵۰ ساعت شارژ نگه دارد. ضمن اینکه، استفاده از فناوری "آنتی باکتریال یون نقره( ۹۹.۹)" برای پاکسازی محصول برای مدت طولانی، یکی دیگر از مزیت‌های جانبی برای کاربران می‌باشد. لازم به ذکر است قیمت این محصول از ۲۷۰۰ یوآن ( حدودا ۳۸۰ دلار ) تا ۴۰۰۰ یوآن ( حدودا ۵۶۳ دلار ) اعلام شده است.

ساخت دوربینی با فناوری"استارترک" برای ثبت احساسات

فناوری هوش مصنوعی به غیر از توانایی نوشتن ایمیل، پاسخ دادن به سوالات کاربران و تولید محتوا اکنون می‌تواند با قابلیت ساخت تصاویر سخنگو و آوازه خوان، حرکات انسانی را پیش بینی، بازسازی و حتی قضاوت کند. فناوری "استار ترک" یکی از فناوری‌های هوشمندی می‌باشد که این قابلیت را به وجود آورده است. این یک پروژه لایه باز است که با روحیه هنرمندانه و خلاقانه درهم آمیخته شده که از مرزهای هر دو بخش فراتر می‌باشد.

فناوری "استارترک" این امکان را به کاربران می‌‎دهد که با دوربین ‎های شعر که شبیه دوربین‌های عکاسی پولاروید معمولی می‎ باشد داده‌های تصویری را به اشعار انگیزشی و متن‌های روانشناسی جذاب تبدیل کند. این دوربین به جای ثبت عکس تصاویری شفاف و روشنی را ثبت و توصیف می‌کند. این دستگاه با کمک یک نمایشگر رایانه‌ای "رزبری پای" و "چت جی پی تی-۴" شرکت اوپن ای آی ساخته شده است، در واقع شکلی از ترکیب سخت‎‌افزار و نرم‌افزار هوش مصنوعی می‌باشد.

ثبت، پردازش و تجزیه تحلیل تصاویر به صدا

رایانه "رزبری پای" پس از پردازش محتوای عکس، اطلاعات بصری آن را استخراج می‌کند و سپس در مرحله بعدی به سامانه هوش مصنوعی انتقال می‌دهد. این مدل هوش مصنوعی جنبه‌های مختلف عکس‌ها را ازجمله الگوها، رنگ‌ها، عناصر برجسته و حتی حالات احساسی بنیادین منتقل شده را تجزیه تحلیل می‌کند.

ناگفته نماند که پروژه ساخت این دوربین ثبت احساسات در اصل به عنوان یک سرگرمی شروع شد تا فناوری هوش مصنوعی و خلاقیت هنری را با هم ترکیب کند. اما محققان پس از آزمایش مدل‌های هوش مصنوعی متنوع با فناوری "چت جی پی تی-۳" به موفقیت‌هایی رسیدند؛ سپس واکنش‎ های مثبت از نحوه ترکیب این دو صنعت باعث شد که پژوهشگران نمونه اولیه ساخته شده را ارتقا دهند و محصول نهایی آن را مطابق با نیاز بازار بسازند.

حمید اسدی – خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • تردز حالا ۱۵۰ میلیون کاربر ماهانه دارد
  • طرح اجرای فیبرنوری کشور امسال به اتمام می‌رسد
  • نوآوری‌های ادامه‌دار با کمک هوش مصنوعی / ساخت دوربین و سمعک پردازشگر صدا و تصویر
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • وجود ۱۲۶۰ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان
  • ۱۶ شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است
  • چرا باید حتما از پروتکل TLS (SSL سابق) استفاده کنیم؟
  • تعطیلی پنجشنبه یعنی محروم‌سازی فعال اقتصادی ایرانی از ارتباطات جهانی/ تاکنون کمیسیون اجتماعی به جمع بندی نهایی نرسیده است