Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس خودرو گفت: دناپلاس ۶۰۰ میلیونی و سایر قیمت‌های نجومی این روزهای بازار، پیامد ۳۰ سال مونتاژکاری در بازار بزرگی است که فروش کالا در آن برای خودروسازان تضمین شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مرتضی شجاعی، درباره دلایل ناتوانی خودروسازان در تأمین بازار داخلی، گفت: 2 خودروساز بزرگ کشور از اواخر دهه 60 با اهدافی همچون دستیابی به دانش فنی به روش مهندسی معکوس، سراغ شرکای فرانسوی و کره‌ای رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مونتاژ محصولاتی همچون پژو405 ، کیا پراید و بعدها رنو مگان و کیا سراتو زاییده همین تفکر و سیاست بود.

وی افزود: تجربه نشان داده است مونتاژکاری صرف خودروسازان نه تنها هیچ‌گاه به اهداف ترسیم شده برای صنعت خودرو منجر نشد، بلکه منافع مصرف‌کنندگان و دولت‌ها را نیز تضییع کرده است. مصرف‌کننده همواره به جهت گرانی و کاهش کیفیت اولیه خودروها با گذر زمان، متضرر و شاکی بوده و از طرفی منفعت دولت‌ها نیز با تخصیص حداکثری ارز و عدم‌النفع ناشی از تعرفه‌های ناچیز گمرکی برای تولیدات CKD خودروسازان نادیده گرفته شده است. به عنوان مثال در سال 1396، قطعات منفصله خودرو با بیش از یک میلیارد و 800 میلیون دلار ارز صدرنشین اقلام وارداتی به کشور بوده است!

مدیران صنعت خودرو به دنبال اقدامات تبلیغاتی

شجاعی درباره دلایل ناکامی در دستیابی به اهداف ترسیم شده صنعت خودرو گفت: تمرکز مدیران صنعت خودرو در ادوار گذشته بر مانور تبلیغاتی و احیاناً جذابیت گردش‌های  مالی در جریان رونمایی از محصولات جدید مونتاژی بوده که این مهم ناشی از ساختار سیاسی، دولتی و وابسته به منابع قدرت و ثروت در صنعت خودروی کشور است.

این کارشناس صنعت خودرو تأکید کرد: فارغ از اینکه چقدر بومی‌سازی تدریجی محصولات غالباً از رده خارج شرکای خارجی با شرایط اقتصادی ایران منطبق بوده، مسئله مهم‌تر این است که خودروسازان همواره در دستیابی به توفیق تولید خودروی باکیفیت و ایمن مبتنی‌بر دانش بومی به عنوان خروجی مونتاژ محصولات خارجی درمانده بوده‌اند. بماند که برای دستیابی به این مهم از دیرباز بیشترین تعرفه در سطح جهان بر روی کالای قاچاق‌ناپذیری به نام خودرو در کشور وضع شد. بنابراین، استمرار روند پیشین در صنعت خودرو حتی با وجود رفع کامل تحریم‌ها امکان‌پذیر نیست!

پشت‌پرده استقبال مشتریان از محصولات رنو

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به دلایل استقبال مصرف‌کنندگان از محصولات خانواده رنو گفت: با وجود اینکه در بازار ایران به ظاهر خودرو اهمیت بسزایی داده می‌شود، اما کلافگی مشتریان از کیفیت پایین محصولات و مراجعات مکرر به مراکز تعمیراتی و عقب ماندگی فاحش صنعت خودرو در فناوری، منجر شد تا مردم به خرید محصولات خودروسازی داچیا به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های اقتصادی خودروسازی رنو روی آورند.

وی درباره افزایش شدید قیمت‌ها در بازار خودرو نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و افزود: افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو به عنوان یکی از مولفه‌های بروز التهاب در این بازار ناشی از فعل‌وانفعالات صنعت خودرو به عنوان تأمین‌کننده طرف عرضه و فشار سفته‌بازی در طرف تقاضا است. معتقدم دناپلاس 600 میلیونی و سایر قیمت‌های نجومی این روزهای بازار، پیامد 30 سال مونتاژکاری در بازار بزرگی است که فروش کالا در آن برای خودروساز تضمین شده است.

شجاعی با اشاره به ضرورت بازنگری در سیاست‌های صنعت خودرو گفت:  مهم‌ترین رخداد صنعت خودرو که بسیار صلب و آهسته پیش می‌رود و نسبتی با فشار وارده بر جیب مصرف‌کننده در شرایط سخت تحریمی ندارد، تنوع بخشیدن به سبد محصولات است که می‌تواند بساط احتکار و سوداگری در این بازار را جمع کند. از طرفی بازار خودرو نیازمند ایجاد شفافیت در حوزه معاملات است که طرح اخیر مجلس درباره عرضه خودرو در بورس کالا می‌تواند در این راستا باشد.

انتهای پیام

منبع: تسنیم

 

منبع: دانا

کلیدواژه: صنعت خودرو قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۹۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت+ جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_نسبت به روزهای گذشته نوسان چندانی ندارد و بیشتر خودروهای داخلی و مونتاژی بازار کمترین تغییر قیمت را به ثبت رساندند اما تعداد اندکی مانند خودروی جتا VS۷ محصول وارداتی شرکت ماموت خودرو افت قیمت ۱۰۰ میلیون تومانی نسبت به روز گذشته پیدا کرده است.

ساینا اتوماتیک S یکی از ارزان‌ترین سدان‌های دنده اتومات بازار، امروز ۱۱ میلیون تومان گران‌تر شده و با ۵۰۸ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

سمند سورن پلاس از سدان‌های محبوب و پرفروش ایران‌خودرو نیز پنج میلیون تومان ارزان‌تر از روز گذشته و با قیمت ۷۸۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

تارا دنده‌ای V۱ سه میلیون تومان افت قیمت داشته و به نرخ ۸۸۱ میلیون تومان رسیده است.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۵۵ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۵۷ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۸۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۳۶ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۹۲ میلیون تومان، پژو پارس ۶۸۶ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۲۳ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۸۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای پارانوما (ارتقا) ۸۴۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۳۹ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۴۵ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۲۰ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۸۵ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۹۸ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۵۰ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۶۷ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۸ میلیون تومان، کوییک S استاندارد ۴۳۹ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۱ میلیون تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۷۰ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۱ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی نیز افت‌وخیز چندانی دیده نمی‌شود.

جک J۴ آپشنال ارزان‌ترین سدان مونتاژی کرمان موتور، نسبت به روز گذشته پنج میلیون تومان افت قیمت دارد و با ۸۹۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

ام‌وی‌ام X۳۳ دنده‌ای کراس یکی دیگر از جدیدترین محصولات مدیران خودرو نیز تغییری نسبت به دیروز ندارد و با نرخ یک میلیارد و ۹۵ میلیون تومان معامله می‌شود.

فونیکس آریزو ۶ پرو سدان رده‌بالای مدیران‌خودرو امروز بدون تغییر قیمت و با یک میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

فونیکس تیگو ۸ پرومکس یکی از گران‌قیمت‌ترین خودروهای مونتاژی بازار نیز با رشد ۵۰ میلیون تومانی، وارد کانال سه میلیارد تومان شده است.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۷۰ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۹۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۷۵ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۷۷ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۵ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۶۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۴۷ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۳۰۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 746298

دیگر خبرها

  • قیمت رانا در بازار امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار +جدول
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • اثر دلار کاهشی بر قیمت خودرو‌های پرطرفدار داخلی
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول
  • قیمت خودرو امروز ۳ اردیبهشت+ جدول
  • گریه و زاری عجیب حواله‌داران پژو پارس ۴۰۰ میلیونی که در بازار ۷۰۰ میلیون تومان است + فیلم