Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از اعمال تحریم ها علیه کشورمان در سال 1397 موضوع اصلاحات ساختاری بودجه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و رهبر انقلاب در دو مرحله در سال 1397 بر روی این موضوع تاکید کردند.

به گزارش تابناک اقتصادی، در ابتدا و در آذرماه سال 1397 بود که رهبر انقلاب مقرر فرمودند نقشه راه و برنامه کلی اصلاح ساختار بودجه عمومی و کاهش کسری بودجه با افق دو سال (99-1398) تدوین و مصوب شورای عالی هماهنگی اقتصادی شود و بودجه سال 1398 نیز در چارچوب این برنامه تنظیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهلت چهار ماهه رهبری برای اصلاح ساختاری بودجه

سپس در مورخه 17 بهمن ماه 1397 بود که علی لاریجانی رئیس مجلس طی مصاحبه ای اعلام کرد: مقام معظم رهبری دستور دادند که ظرف ۴ ماه آینده اصلاح ساختاری در کشور صورت گیرد، شاید این اصلاح ساختاری به اصلاح بودجه نیز بینجامد.

در 20 فروردین ماه سال 1398 برای نخستین بار "طرح اصلاح ساختار بودجه" توسط سازمان برنامه و بودجه رونمایی شد.

رهبر انقلاب: دولت و مجلس برای برطرف کردن مشکل ساختاری بودجه همکاری کنند

پس از این رونمایی و به دلیل آنکه دیگر اقدام جدی در زمینه اصلاحات ساختاری بودجه صورت نگرفت، رهبر انقلاب در دیدار رمضانی خود با مسئولان در مورخه 24 اردیبهشت ماه 98 با تاکید مجدد برای اصلاح ساختار بودجه، به مقامات کشور فرمودند: قرار بر این شد که در چهار ماه اول سال ۹۸، مجلس و دولت با همکاری همدیگر، این مشکل ساختاری بودجه را برطرف و حل کنند؛ دو ماهش گذشته، الان دو ماه بیشتر باقی نیست.

بعد از گذشت حدود یک ماه از سخنان رهبری، سرانجام در 20 خردادماه سال گذشته سازمان برنامه و بودجه گزارش "چارچوب اصلاح ساختاری بودجه" را منتشر و اعلام کرد: چارچوب کلی برنامه اصلاح ساختار بودجه عمومی با رویکرد قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت ارائه شده است.

اظهار بی اطلاعی نمایندگان مجلس از اصلاحات ساختاری بودجه

بعد از انتشار چارچوب اصلاح ساختاری بودجه، برخی نمایندگان مجلس با اظهار بی اطلاعی نسبت به رویکرد و جزئیات اصلاحات ساختاری بودجه، انتقاداتی را نسبت به عملکرد سازمان برنامه و بودجه در این زمینه داشتند. سازمان برنامه و بودجه نیز با انتشار اطلاعیه ای در مورخه 19 تیرماه سال 1398 اعلام کرد: مقرر است که این طرح در مجلس و شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه مطرح و در نهایت با تنفیذ رهبر معظم انقلاب ابلاغ و اجرایی شود.

تیرماه 98 و جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی اصلاح ساختاری بودجه

در مورخه 23 تیرماه سال 1398 در مجلس جلسه غیرعلنی برگزار شد و علی لاریجانی رئیس مجلس در مورد این جلسه غیرعلنی گفت: موضوع مهمی در جلسه غیر علنی مطرح بود و مسئولان سازمان برنامه و بودجه، مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات به دلیل بررسی اصلاح ساختار بودجه به مجلس آمده بودند و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.

محمدباقر نوبخت رييس سازمان برنامه و بودجه كشور در مورخه 2 شهریور ماه 1398 در چهارمين جلسه ستاد تهيه و تدوين لايحه بودجه سال ۱۳۹۹ كل كشور گفت: از نظر ماهوي و ماهيتي، بودجه سال ۱۳۹۹ با بودجه سال‌هاي قبل متفاوت خواهد بود و آن لحاظ كردن اصلاحات ساختاري در بودجه است.

انتقاد دوباره رهبر انقلاب از عدم پیشرفت در اصلاحات ساختاری بودجه

بعد از این مصاحبه باز هم بحث اصلاحات ساختاری بودجه مسکوت ماند و همین مسئله موجب شد تا یک بار دیگر رهبر انقلاب در دیدار خود با کارآفرینان و تولیدکنندگان در مورخه 28 آبان ماه سال گذشته به این مسئله اشاره ای داشته باشند. ایشان فرمودند: در ابتدای سال چهار ماه فرصت داده شد تا نظام بودجه ریزی کشور اصلاح شود اما متأسفانه این کار انجام نشد.

به هر صورت بودجه 99 هم به دلیل شیوع ویروس کرونا و شرایط خاص مجلس، به تصویب نمایندگان رسید اما گویا در این بودجه باز هم خبری از اصلاحات ساختاری نبود و بودجه 99 تفاوت چندانی با بودجه سال های گذشته نداشت.

نماینده کرمان: در ساختار بودجه هیچ اصلاحی انجام نشد

در همین باره محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در جلسه علنی مجلس در مورخه 13 خرداد ماه سال جاری گفت: سوال بنده از رئیس سازمان برنامه و بودجه این است که آیا بودجه‌ای که امروز در کشور در حال اجراست، تفاوتی با بودجه سالهای قبل دارد؟ این در حالی است که علیرغم تأکید مقام معظم رهبری در سال ۹۷ در ساختار بودجه، هیچ اصلاحی انجام نشد و بودجه‌ریزی ما با سالهای قبل فرقی ندارد.

17 خرداد 99 برنامه ساختاری به مجلس ارسال خواهد شد

بعد از این پرسش نماینده کرمان از رئیس سازمان برنامه و بودجه، نوبخت در مقام پاسخ در حساب کاربری خود در توئیتر طی توئیتی در مورخه 14 خرداد ماه سال جاری نوشت:

"برنامه اصلاح ساختار بودجه با رویکرد قطع وابستگی به نفت که با همکاری صاحب نظران در سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه و پارسال به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارسال شد. برنامه مزبور به منزله جراحی بزرگ نظام اقتصادی و اداری است که نیاز به اجماع دارد. پیرو اعلام در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، شنبه (۱۷ خرداد) این برنامه را برای بررسی به مجلس ارسال خواهم کرد".

نظر نماینده تهران: سند ارسالی به مجلس به هیچ وجه برای اصلاح ساختار بودجه سند گره گشایی نیست!

طبق وعده داده شده رئیس سازمان برنامه و بودجه، اصلاحات ساختاری بودجه در روز شنبه مورخه 17 خرداد ماه سال جاری به مجلس رفت.

سیداحسان خاندورزی نماینده مردم تهران طی مصاحبه ای در 22 خرداد ماه سال جاری درباره برنامه ای که سازمان برنامه و بودجه پیرامون اصلاح ساختار بودجه در مجلس ارائه کرد، گفت: مستندی که سازمان برنامه و بودجه شنبه ۱۷ خرداد به مجلس ارسال کرد سندی است که در پاییز ۹۸ تهیه شده و خود آن منتخبی است از یک سند مفصل تر که اوایل تابستان ۹۸ توسط سازمان برنامه منتشر شده بود. جمع بندی بنده این است که به هیچ وجه برای اصلاح ساختار بودجه سند گره گشایی نیست.

وی ادامه داد: بنابراین سندی که سازمان برنامه ۱۷ خرداد تقدیم مجلس کرد و همان سند سال گذشته است، برای اینکه بتواند لایحه بودجه ۹۹ را به نحو اساسی متحول کند ناتوان است و برای مجلس یازدهم نیز سند قابل قبولی نخواهد بود.

رهبر انقلاب: اصلاح ساختار بودجه، کاری اساسی که برای بعد باقی می ماند

رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود با دولت دوازدهم در ۲ شهریور ۹۹ فرمودند: بعضی کارهای اساسی را که در دولت شما ممکن است جواب ندهد، برای دولت بعد به یادگار بگذارید؛ بگذارید با نام نیک و با تشکّر از شما در دولت‌های بعدی یاد شود. مثلاً فرض کنید اصلاح ساختار بودجه؛ این کار بلندمدّتی است، کار مهمّی است؛ یا اصلاح نظام بانکی، اصلاح نظام مالیاتی یا اصلاح قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴؛ اینها کارهای ماندگار است، کارهای اساسی‌ای است که برای بعد باقی می‌ماند.

مجلس برای اصلاح ساختاری بودجه دست به کار شد

سرانجام کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم دست به کار شد و به تازگی دست به اقدامی پیش دستانه برای ملزم کردن دولت جهت ایجاد برخی از اصلاحات ساختاری در بودجه 1400 زد. این کمیسیون طرحی را با عنوان "طرح احکام کلی بودجه 1400" تقدیم مجلس کرد. طراحان در توجیه طرح مذکور آورده اند:

"نظر به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم اصلاح ساختار بودجه به عنوان یکی از اولویت‌های مجلس و دولت و نظر به ضرورت اصلاح بودجه به عنوان یک عامل اصلی در بهبود معیشت مردم و ارتقای شاخص‌های حکمرانی مطلوب، این طرح ناظر به اصلاح بودجه ۱۴۰۰ تنظیم و ارائه می‌گردد".

محسن زنگنه، رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس طی مصاحبه ای در 1 مهر 1399 گفت: دولت اعلام کرد، برای انجام اصلاحات ساختاری در بودجه سال 1400 قطعا خلا قانونی وجود دارد و باید مجلس برای ما الزام قانونی قرار دهد، بنابراین در جلسه با نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه مقرر شد، طرحی را تحت عنوان احکام کلی بودجه 1400 با یک ماده واحده برای الزام دولت به اصلاح بودجه سال آینده ارائه کنیم.

محسن زنگنه، رئیس کمیته اصلاح ساختار بودجه مجلس طی مصاحبه دیگری در 5 مهرماه 1399 درباره این طرح گفت: شیوه مطلوب این بود که بخشی از اصلاح ساختار بودجه تحت یک لایحه از دولت دریافت می‌شد، سپس مجلس بررسی بر روی آن‌ را ادامه می‌داد اما متأسفانه دولت لایحه نداد و در نهایت با توجه به محدود بودن زمان، بخشی از احکامی را که در این زمان امکان جمع بندی داشت و دولت و سازمان برنامه می‌توانستند قول لحاظ کردن آن در لایحه بودجه را بدهند در قالب طرحی تحت عنوان «طرح احکام کلی بودجه ۱۴۰۰» اعلام وصول شد که طی آن در ۱۲ محور از دولت خواسته شده مواردی را در بودجه ۱۴۰۰ مدنظر قرار دهد. وی زنگنه با اشاره به جزئیات ۱۲ بند این طرح، اظهار داشت: این ۱۲ بند در حقیقت چند محور اصلی را مدنظر قرار می‌دهد که شامل پایدار سازی درآمدها، شفافیت، چابک سازی و انقطاع بودجه از درآمد نفت و میعانات گازی است.

این 12 بند عبارتند از:

از بودجه سال 1400 چه خبر؟

روز گذشته مورخه 5 مهر 1399 سومین نشست ستاد بودجه سال 1400 با حضور اعضا در محل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد. در اين جلسه جزييات مصارف با توجه به وضعيت موجود از جمله تحريم ها و شرايط كرونا  مورد بحث اعضا قرار گرفت. رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور نیز گفت: امروز آخرين بررسي هایی كه براي صدور  بخشنامه بودجه  لازم داشت انجام شد.

وی در حاشیه این جلسه به خبرنگاران گفت: رويكرد اصلي بودجه در شرايط ركود تورمي براي سال آينده ضمن مهار تورم  خروج از ركود است كه براي اين مهم  بايد سياست رشد اقتصادي از طريق افزايش ارزش افزوده طرح هاي توليدي و طرح هاي عمراني و زيربناي را دنبال كنيم، براي  بخش نخست (طرح هاي توليدي) از برنامه هاي جهش توليد از طريق تفويض منابع به استانها استفاده كرديم و در اين راه با استانداران موافقت نامه مبادله نموديم و براي سال آينده نيز تلاش داريم سياست صادارت غير نفتي بصورت جدي در پيش بگيريم.

وي در ادامه درخصوص مقابله با محدوديت درآمدهاي ارزي ناشي از صادرات  نفت گفت: سياست افزايش صادرات غيرنفتي تنها راه خروج از ركود است تا بتوانيم ارز مورد نياز براي كالاهاي اساسي را تامين  و بدين منظور كالاهاي اساسي مورد نياز مردم با همان نرخ ارز ۴۲۰۰ توماني عرضه مي شود.

بنابراين سال آينده آنچه كه از صادرات نفت خواهيم داشت و درآمد هاي ريالي آن به بودجه مي آيد و درآمد ارزي آن براي تامين كالاهاي اساسي خواهد بود.

معاون رييس جمهور و رئيس سازمان برنامه بودجه در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص پيش بيني قيمت فروش نفت خام  گفت: پيش بيني دولت براساس بشكه اي ۴۰ دلار در بودجه ۱۴۰۰ مي‌باشد.

وي همچنين افزود: ما سال آينده مصمم در اجرايي كردن اصلاح ساختار بودجه در روح و كالبد بودجه سال ۱۴۰۰ هستيم و به مجلس محترم ارائه خواهيم داد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه مراوه تپه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس آنفلوانزا مصطفی ادیب بودجه 1400 اقتصاد ایران نوبخت سازمان برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مکانیسم ماشه مراوه تپه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس آنفلوانزا مصطفی ادیب رئیس سازمان برنامه و بودجه اصلاحات ساختاری بودجه اصلاح ساختاری بودجه اصلاح ساختار بودجه خرداد ماه سال جاری برای اصلاح ساختار رهبر انقلاب اصلاح بودجه بودجه ۱۴۰۰ طی مصاحبه سال آینده بودجه سال سال 1398

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۹۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد، اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است.

وی متذکر شد: آخرین جلسه مجلس در این مورد در ۱۹ دی ماه سال گذشته برگزار شد که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد. همچنین مقرر شد ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیماران بپردازند که این اتفاق رخ نداده و تقریباً پرداختی از بیمه و بیمار به صورت برابر است.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشترین اشکال در این زمینه به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بازمی‌گردد، گفت: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تأمین نکرده است.

حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: همچنین سازمان برنامه و بودجه ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده و سازمان تأمین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است که باید این موارد رسیدگی شود.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر، گفت: علاوه بر جلسات صحن مجلس، بنده نیز برای بررسی علل کمبود دارو جلسات جداگانه‌ای با مسؤولان بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسؤولیت دارند، تصریح کرد: بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد، اما در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

کد خبر 6086082 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار در روند اصلاحی افتاد
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • استارت انتخاباتی حجاریان!
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید