Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

مهرداد بذرپاش رئیس کل دیوان محاسبات کشور ، در جلسه بررسی آخرین وضعیت کالاهای موجود در بنادر و گمرکات کشور با بیان اینکه، نبودن رسوب کالاها در گمرک غیرمتعارف است، اظهار داشت: انتظار می‌رود در ترخیص کالاهای اساسی از جمله روغن و کنجاله که ارز ۴۲۰۰ تومانی آن تامین شده ولی کمبود آن در بازار احساس می‌شود و بر این اساس قیمت آن افزایش می‌یابد، تسریع شود تا به بحران تبدیل نشود

وی افزود: علت افزایش قیمت کالاها در برخی موارد، نه کاهش عرضه‌ی کالا و نه تغییر قیمت ارز، بلکه فقط ضعف نظارت است

بذرپاش می‌گوید: شرایط تامین ارز و کمبود منابع را درک می‌کنیم ولی عدم هماهنگی در تعریف و تامین نیازهای وارداتی و بوروکراسی‌های بعضاً سردرگم، تولید و اشتغال را به خطر انداخته و صدمات جبران ناپذیری را خواهد داشت

رئیس دیوان محاسبات با بیان اینکه عدم استقرار قانون پنجره واحد تجارت، ضعف هماهنگی است، تصریح کرد: در یک حاکمیت واحد، دستگاه‌ها و دولت و همه کمک کنند تا این قانون اجرایی شود و مردم منتظر تصمیم مدیران نباشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موانع برطرف و مشکلات حل شود. همچنین سامانه جامع تجارت و ارتباط بین سامانه‌ای بانک مرکزی، گمرک و وزارت صمت هنوز به خوبی راه اندازی نشده است

وی با تاکید بر اینکه پرکردن انبارهای کشور در شرایط تحریم، پیشنهاد خوبی است، اضافه کرد: ۸ میلیون تن کالا در انبارها دپو شده است. هرچند این میزان در مقایسه با سال‌های قبل بالا نیست ولی در شرایط کنونی بازار قابل قبول نیست و بازار را دچار تلاطم می‌کند. باید کالاهای اساسی به ویژه مواد غذایی سبد خانوار، مواد اولیه و کالاهای واسطه ای در اسرع وقت به دست مردم برسد

بذرپاش ادامه داد: سیاست واردات در مقابل صادرات هم روش مناسبی است که اگر صادرکنندگان اطمینان حاصل کنند که می‌توانند کالای مورد نظر را وارد نمایند، از این تصمیم استقبال خواهند نمود

رئیس دیوان محاسبات گفت: کالاهای فاسدشدنی را نمی‌توان گرفتار روندهای اداری طولانی مدت نمود و باید گمرک مراحل ترخیص این کالاها را تسریع کند و دیوان محاسبات کشور نیز از کمک‌های لازم درخصوص اخذ مجوزهای قانونی دریغ نخواهد کرد

وی تاکید کرد: میزان دقیق کالاها در مبادی و ورودی کشور باید شفاف باشد و نباید به عنوان محدوده مناطق آزاد و یا ویژه اطلاعات کالاها ناقص باشد و اگر نیاز به اصلاح قانون باشد باید سریعا انجام شود

بذرپاش افزود: کشور در شرایط جنگ اقتصادی است؛ می‌بایست قرارگاهی عمل کنیم و همه ساختارها و دستگاه‌ها به فکر سهولت در انجام امور و کمک به مردم باشند

دیوان محاسبات با بیان اینکه برای جلوگیری از هزینه‌های گزاف انبارداری و افزایش قیمت تمام شده کشتی‌های حامل کالا هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود، از  بانک مرکزی خواست تا در اسرع وقت نسبت به تامین ارز مواد اولیه، اجزاء و قطعات مربوط به واحدهای تولیدی مطابق تصمیمات ستاد اقتصادی دولت اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه عملکرد سازمان توسعه و تجارت در ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها مورد نقد قرار دارد، گفت: قانون و رویه‌ها در این خصوص وجود دارد و هماهنگی‌های لازم بین دستگاه‌ها توسط سازمان توسعه و تجارت باید انجام می‌شد که ترک فعل کرده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دیوان محاسبات کشور بذرپاش بذرپاش تامین ارز گمرکات کشور دیوان محاسبات کشور دیوان محاسبات دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۰۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود

به گزارش خبرگزاری مهر، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیأت دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.

بر این اساس کالاهایی مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند. نکته قابل توجه در این میان حذف چای از این لیست است.

در این راستا مسعود طاهری کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به ۱۰ درصد را تصمیمی نادرست خواندند. یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می‌شود.

طاهری با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هر یک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می‌شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد.

طاهری با اشاره به محدودیت‌های وارد شده به صنعت چای در یک سال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش‌های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای دچار خدشه نشود.

کد خبر 6086510

دیگر خبرها

  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • محاکم به اصل پیشگیری از تکرار جرم توجه کنند
  • اصل پیشگیری از تکرار جرم در صدور احکام جایگزین حبس لحاظ شود
  • انتقاد دیوان محاسبات از افزایش نامتعارف هزینه برخی دستگاه‌ها
  • شکایت سازمان بازرسی کل کشور از شورای شهر تهران
  • دیوان محاسبات بر لزوم تامین به‌موقع منابع نیروهای مسلح تاکید کرد
  • تاکید دیوان محاسبات بر لزوم تامین به‌موقع منابع نیروهای مسلح
  •  بررسی عملکرد بانک توسعه تعاون در دیوان محاسبات