Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست فردا: مجلس یازدهم هنوز نوپا است، اما در همین چهار ماهه با کلی حرف و حدیث و حاشیه مواجه شده است. از حقوق و ودیعه مسکن گرفته تا دناپلاس و واکسن آنفولانزا. هر آنچه در ادوار مجلس معمول و عادی بوده، یکباره جنجالی و حاشیه ساز می‌شود! گویی که یک اتاق فرمان واتاق فکری در پشت صحنه مشغول با یک دستور کار مشخص که همان تخریب مجلس است، مشغول به کار شده و برای راه انداختن یک جنگ روانی علیه جریان حاکم بر مجلس از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا البته غیر از این اتاق فکر به نقش اظهارات و اقدامات نسنجیده برخی نمایندگان نیز توجه دارد. او در گفت‌وگویی با خبرنگار «فردا» به حاشیه‌سازی‌های اخیر برای مجلس واکنش نشان داد و گفت: «به باور من کسانی که علیه مجلس فضاسازی و جوسازی علیه مجلس اصلا مردم، مملکت و شرایط کشور را درک نکرده و به آن اهمیت نمی‌دهند. این گروه فقط می‌خواهند بازی سیاسی راه انداخته و رقبای خود را تخریب کنند».

وی افزود: «این تخریب‌گران همان‌هایی هستند که می‌خواستند بیان با این مطلب که مجلس یازدهم برای دولت شمشیر از رو کشیده است، در روزنامه‌های زنجیره‌ای خود مردم را علیه مجلس تحریک کنند. من همان وقت نیز گفتم که چرا نمی‌گویید دولت نمی‌خواهد در همکاری با مجلس شرکت کند. البته امیدواریم که چنین نباشد، اما واقعیت این است که آن گروهی که در رای آوری سال ۹۶ رئیس جمهور نقش محوری داشته و امروز به خاطر عملکرد همان دولت خجالت زده مردم هستند، اکنون بازی را به سمت جنگ روانی برده‌اند.»

این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: «این‌ها می‌خواهند بازی را به نحوی طراحی کرده و پیش ببرند که مردم ناامید، شوند».

واعظ آشتیانی ادامه داد: «به طور قطع در این شرایط واکنش مجلس و هیات رئیسه آن بسیارحائز اهمیت است و باید با تدبر موضوعات را پیگیری کنند».

وی همچنین تاکید کرد: «در تمامی ادوار مجلس، امتیازارتی برای نمایندگان و وکلای ملت قائل می‌شدند و این اصلا مساله جدیدی نبوده است. البته نیکو بود که نمایندگان این دوره از مجلس به خاطر شرایط اقتصادی مردم و فضای سیاسی کشور از دریافت برخی از امتیازات صرف نظر و اعلام میکردند که به جهت همراهی با مردم این تصمیم را گرفته‌ایم. دلیلش نیز آن است که مخالفان مجلس یازدهم به دنبال بهانه‌جویی و از کاه، کوه ساختن هستند و می‌خواهند که مجلس یازدهم را درگیر بگومگو کنند.

در پاسخ به این پرسش که ممکن است برخی رقابت‌های درون جریانی یا اظهارات و اقدامات نسنجیده مجلسیان در ایجاد این حواشی نقش داشته باشد، نیز گفت: «قطعا هر اتفاقی مثل این‌ها می‌تواند به حواشی دامن بزند. مهم‌ترین آن، اما بی تدبیری در سخن گفتن است. نا‌به‌جا و بدون درنظر گرفتن زمان و مکان حرف زدن در این شرایط اصلا جایز نیست و حکایت همان مارادونا را رها کرده و غضنفر را بچسب است».

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: «نمایندگان مجلس باید در انتخاب ادبیات و گفتمان خود دقت بیشتری به خرج داده و به نحوی عمل کنند که کمترین آسیب متوجه مجلس شود و فرصت سوء‌استفاده‌های کمتری نیز به افراد فرصت‌جو داده شود. به هر حال نوع ادبیات بسیار اثرگذار است و امیدوارم که نمایندگان مجلس یازدهم شرایط امروز کشور را به درستی درک کرده باشند و در این شرایط که از یک سو دشمنان انقلاب به آن دامن می‌زدند و از سوی دیگر برخی گروه‌های سیاسی که نه به دولت و نه به مجلس و نطام اهمیت می‌دهند؛ بهانه لازم را به تخریب‌گران مجلس و اجازه عملیات‌های روانی دیگر را ندهند.»

منبع: فردا

کلیدواژه: واعظ آشتیانی جنگ روانی مجلس یازدهم مجلس یازدهم علیه مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۱۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت ایرانی‌ها هم مانند افغانستانی‌ها توده‌ای می‌شود؟/ آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند/ موج مهاجرت ایرانیان عادی نیست

مظاهر گودرزی: شاید یک روزهایی که از مهاجرت صحبت می‌شد بلافاصله گزینه فرار مغزها به اذهان خطور می‌کرد، مسئله‌ای که به مهاجرت نخبگان دانشگاهی از کشور اشاره داشت، آن‌ها مهاجرت می‌کردند که بتوانند به تناسب مهارت خود در دانشگاه‌ها یا شرکت‌های بین‌المللی فعالیت دانشگاهی یا اقتصادی خودشان را با کیفیت بهتری ادامه دهند؛این روند متوقف نشد، حتی اگر آمارهای دقیق‌تری وجود داشته باشد مواجهه با سیر صعودی مهاجرت نخبگان دانشگاهی در سال‌های اخیر اصلاً دور از انتظار نیست. اما حالا اتفاق دیگری رخ داده، هم میل به مهاجرت و هم اقدام به مهاجرت از سطح نخبه دانشگاهی یا افراد متخصص عبور کرده و تبدیل به یک همه‌گیری شده است، طوری‌که گروه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی حتی اگر نتوانند ایده مهاجرت‌شان را محقق کنند اما احتمالاً میان اولویت‌های زندگی‌شان آن را حفظ می‌کنند تا شاید در زمان مناسبی جامع عمل به آن بپوشانند. این میل و اقدام گسترده به مهاجرت چیزی هست که اردشیر گراوند، جامعه‌شناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی از آن به‌عنوان «مهاجرت توده‌ای» نام می‌برد.

او به خبرآنلاین می‌گوید: «مردم در ابعاد مختلف احساس ناامنی عمومی می‌کنند، بنابراین فرزندان‌شان را به خارج از کشور می‌فرستند. مهاجرت و باروری ویژگی چسبندگی دارند، یعنی اگر یک نفر مهاجرت کند نفر بعدی را با خودش می‌برد، به نظرم مهاجرت به‌بیرون از ایران همچنان ادامه دارد و ممکن است شکل جدی‌تر پیدا کند یعنی مثلاً مانند افغانستانی‌ها توده‌ای مهاجرت کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «خانوار ایرانی با مسئله از دست دادن یک عضو خانواده مواجه شده است، یعنی مهاجرت‌های داخلی و خارجی سبب شده عموم خانوارهای ایرانی یک عضو خانواده خود را از دست بدهند و از آن دور شوند.»

مهاجرت و نبود افق دید برای آینده

درهمین‌باره سمیه توحیدلو، جامعه‌شناس به خبرآنلاین می‌گوید: «به نظر می‌رسد به‌عنوان هفتمین کشور مهاجر فرست شناخته می‌شویم. یکی از دلایل مهاجرت فشار اجتماعی است یعنی اگر فرد شرایط خوبی داشته باشد فشار هم نسلی‌ها و اطرافیان برای مهاجرت اتفاق می‌افتد. یکی از دلایل تشویق به خارج رفتن جوانان، نبود افق دید برای آینده است. وقتی افراد از تصمیم‌گیری برای آینده ناتوان می‌شوند به این دلیل است که نمی‌دانند فردا روزی چه اتفاقی خواهد افتاد، ارزش پول ملی چه‌قدر می‌شود، و انواع مسائلی که ثبات را متزلزل می‌کند. این موضوعات باعث انواع مهاجرت می‌شود.»

اوا ادامه می‌دهد: «یک بخشی از مهاجرت جامعه ما برخلاف گذشته، مهاجرت خانوادگی است. نگرانی از اینده فرزندان به نوعی در میزان مهاجرت در سال اخیر تاثیرگذار بوده است. نمودهای مهاجرت انقدر زیاد است که هرکسی در حلقه اطراف خودش آن را لمس می‌کند، نمونه‌اش در بیمارستان‌ها، فضای آکادمیک و دانشگاهی دیده می‌شود. آمار و رقم مهاجرت آن‌قدر زیاد است که جمعیت ایرانیان خارج از کشور بعد از این حجم از مهاجرت تغییرات بزرگ و گسترده‌ای خواهد داشت.»

آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند

همچنین فاطمه موسوی ویایه، جامعه‌شناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی درباره موج مهاجرت ایرانی‌ها به خارج از کشور به خبرآنلاین می‌گوید: «همه ناظران توافق دارند موج فعلی مهاجرت ایرانیان عادی نیست. هیرشمن در مقاله «خروج، اعتراض، دولت» اشاره می‌کند گاهی شهروندان در تقابل با دولت به این نتیجه می‌رسند که اعتراض به جایی نمی‌رسد یا هزینه‌اش بسیار زیاد است و خروج را در دستور کار خویش قرار می‌دهند و از کشورشان مهاجرت می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «افزایش ۱۴۰ درصدی موج مهاجرت جوانان متخصص در یک‌سال اخیر که بیش از نیمی از آنان زن بودند را می‌توان توسل به استراتژی خروج به دلیل ناامیدی از تغییر و اصلاح دولت دانست. علوم اجتماعی ورای تصمیم‌های فردی به روابط و ساختارهای اجتماعی می‌نگرد، با این زاویه دید آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند و به‌همین دلیل کشور را ترک می‌کنند.»

این جامعه‌شناس بیان می‌کند: «امسال شرایطی مشابهی با سال ۱۴۰۲ خواهد داشت، یعنی صبر و انتظار ضمنی جامعه در شرایط انسداد سیاسی، مشکلات اقتصادی مانند گرانی، تورم، بیکاری و فقر افزایش پیدا می‌کند، به تبع آن موج مهاجرت و آسیب‌های اجتماعی چون سرقت، اعتیاد، خودکشی و خشونت‌های اجتماعی از جمله قتل و نزاع بیشتر خواهد شد. مشکلات زیست محیطی مثل آلودگی هوا، کمبود آب و فرونشست زمین بدتر خواهد شد. جامعه ایران مثل فنری است که در حال جمع شدن است و این فنر در سال ۱۴۰۳ فشرده‌تر می‌شود.»

فاصله گرفتن مردم و حکومت با افزایش بگیر و ببندها

نیره توکلی، جامعه‌شناس هم نظر مشابهی دارد، او به خبرآنلاین می‌گوید: «وقتی دولت‌های تمامیت‌خواه سرکار می‌آیند ذره‌ای تلاش نمی‌کنند که مردم را به خودشان جذب کنند بنابراین سیر مهاجرت بیشتر می‌شود طوری‌که حالا مسئله‌ مهاجرت بسیار ناامیدکننده است.»

او ادامه می‌دهد: «امید دادن به مردم خیلی باید بیشتر از این باشد. راه حل مقابله با این همه تبلیغاتی که برای مهاجرت می‌شود این است که مردم احساس فاصله با حاکمیت نکنند اما با بگیر و ببند، تمامیت‌خواهی و یکدست کردن حکومت به نفع یک جناح، این فاصله بیشتر می‌شود.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895405

دیگر خبرها

  • آمریکا و اسرائیل با ایجاد عملیات روانی علیه ایران به دنبال کاهش فشارهای بین‌المللی هستند/ اتفاق امروز صبح، ادامه جنگ روانی رژیم صهیونیستی است
  • عملیات اصفهان نوعی فرافکنی آمریکا بود
  • آشتیانی: صنعت نفت بعد از دریافت گل اول متلاشی شد/ شانس قهرمانی پرسپولیس زیاد است
  • ادعای آسیب‌دیدن نیروگاه دیمونا در حمله ایران علیه رژیم صهیونیستی کذب و عملیات روانی است
  • ادعای آسیب دیدن ساختمان نیروگاه دیمونا عملیات روانی است
  • «لایحه امنیت زنان» در هزار توی آمدن یا نیامدن به صحن علنی مجلس
  • وضعیت ایران قبل و بعد از انتخابات اخیر؛ قیمت دلار در ابتدای مجلس یازدهم چند بود؟
  • مهاجرت ایرانی‌ها هم مانند افغانستانی‌ها توده‌ای می‌شود؟/ آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند/ موج مهاجرت ایرانیان عادی نیست
  • لایحه تجارت پس از ۲۰ سال در مجلس یازدهم تعیین تکلیف شد
  • تعیین تکلیف لایحه تجارت پس از ۲۰ سال