Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-24@01:35:11 GMT

ماجرای نیمروز یک ایستگاه آتش نشانی

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۴۱۰۴

ماجرای نیمروز یک ایستگاه آتش نشانی

خبرگزاری میزان-به مناسبت روز «آتش نشان»، برای عرض تبریک به ایستگاه ۲۲ آتش نشانی سری زدیم و به این بهانه از کارهای روزمره یک آتش نشان پرسیدیم.

خبرگزاری میزان- به مناسبت روز «آتش نشان»، برای عرض تبریک به ایستگاه ۲۲ آتش نشانی که به نام شهید مهدی حاجی پور نامگذاری شده سری زدیم و به این بهانه از سختی‌های این شغل پرسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا متوجه شدیم شهید مهدی حاجی پور، سال ۱۳۹۵ برای نجات جان یک کارگر که در چاه گیر افتاده بود، جان خود را از دست داده و به همین خاطر ایستگاه ۲۲ که نزدیک به محل زندگی خانواده‌اش است، به نام او مزین شده تا خانواده و دو برادر آتش نشانش که از این محله می‌گذرند با دیدن نام و یادش به از خودگذشتگی او بیشتر از بیش، افتخار کنند.

مهدی حکاکی رییس ایستگاه ۲۲ خانی آباد در گفت‌وگو با میزان از شرایط منطقه و ویژگی‌های این ایستگاه گفت: ایستگاه ۲۲، متعلق به منطقه ۷ آتش نشانی، با بیش از ۷ هزار مترمربع مساحت، با ۳۸ نفر نیروی انسانی و با ۹ دستگاه خودرو جزء بزرگترین ایستگاه‌های منطقه است.

وی با اشاره به دلیل اهمیت این ایستگاه افزود: در این ایستگه علاوه بر عملیات حریق، تامین آب و تعمیر و تامین تجهیزات سایر ایستگاه‌های منطقه چهار و هفت که ۳۰ ایستگاه هستند، در این ایستگاه انجام می‌شود.

این مقام ارشد درباره منطقه تحت نظر این ایستگاه اظهار کرد:در این منطقه بیش از ۱۸۷ هزار نفر زندگی می‌کنند. بسیاری از اماکن پرتردد مانند فروشگاه ها، حسینیه ها، مدارس، مراکز درمانی و ... در این منطقه وجود دارد که هر روزه نیرو‌های ما برای بررسی محل‌های پرخطر و شناخت کوچه‌ها و خیابان‌ها از آن‌ها بازدید می‌کنند.

حکاکی ادامه داد: در هر منطقه، کلیه اماکن پرخطر توسط کارشناسان ایمنی سازمان آتش نشانی شناسایی شده و پس از صدور شناسنامه، دستورالعمل ایمنی دریافت می‌کنند که موظف به اجرای آن هستند.

وی افزود: خوشبختانه درحال حاضر مشکل تجهیزات نداریم، اما کمبود نیروی انسانی داریم که نیازمند توجه بیشتر است.

رییس ایستگاه ۲۲ خانی آباد درباره یکی از مشکلات آتش نشانان گفت: آتش نشانی شغل بسیار سخت و پرخطرری است که نیازمند توجه مسئولین است. مهم‌ترین خواسته آتش نشانان اعمال قوانین سختی کار است که در حال حاضر در تمام کشور به جزء پایتخت در حال اجرا است. امیدوارم به زودی این مشکل رفع شود.

بیشتر بخوانید: ویژه برنامه‌های سازمان آتش نشانی به مناسبت روز آتش‌نشان

کار‌های روزمره یک آتش نشان

مجتبی حاجیلو معاون شیفت «ب» ایستگاه ۲۲ آتش نشانی در گفت‌وگو با میزان گفت: شیفت‌های کاری آتش نشان‌ها ۲۴ ساعته است که پس از آن ۴۸ ساعت استراحت دارند. برای تمام این ۲۴ ساعت، برنامه ریزی دقیقی صورت گرفته است.

وی در تشریح برنامه کاری آتش نشانان افزود: تمامی آتش نشانان هر شیفت، باید قبل از شروع شیفت کاری در ایستگاه محل خدمت حاضر شده و لباس فرم مناسب فصل بپوشند.

این مقام مسئول در سازمان آتش نشانی ادامه داد:برنامه کاری از ساعت ۶ و ۴۵ آغاز و تا ۷ صبح روز بعد ادامه دارد.

حاجیلو گفت: تحویل و تحول شیفت و ملزومات ایستگاهی و خودر‌ها اولین اقدام آتش نشانان پس از حضور در محل کار است. هر روز صبح تمام تجهیزات در هر شیفت بازدید شده و مطمئن می‌شویم که درست کار می‌کنند.

وی افزود:جلسه توجیهی فرمانده با پرسنل و آموزش مجازی از دیگر برنامه‌های روزانه آتش نشانی است. در کلاس‌های آموزشی، تمام تکتیک‌ها به صورت عملی و تئوری هر روز تمرین می‌شوند تا هیچ جای سوال یا ابهامی برای آتش نشان‌ها در عملیات به وجود نیاید. همچنین از آنجایی که در هر عملیات، اتفاق‌های تازه‌ای رخ می‌دهد و هیچ عملیاتی شبیه به عملیات قبلی نیست، تمرینات زیاد جزء ملزومات کار آتش نشانی است.

معاون شیفت «ب» ایستگاه ۲۲ آتش نشانی با اشاره به مرکز پرخطر هر منطقه گفت: در هر شیفت، روزانه همکاران ما از مناطق پر خطر بازدید کرده و توصیه‌های ایمنی لازم را به مالکان یادآور می‌شوند. به عنوان مثال در منطقه ما انبار‌ها و کارگاه‌های رنگ پرخطر بوده که هر روز از آن‌ها بازدید به عمل می‌آید.

حاجیلو افزود: سازمان آتش نشانی مبالغی را برای هزینه ناهار در فیش حقوقی آتش نشان‌ها لحاظ می‌کند بنابراین افراد با تهیه اقلام خوراکی، در کنار یکدیگر ناهار درست کرده و همه با هم پس از ناهار، به انجام فرائض دینی می‌پردازند.

وی ادامه داد:پس از ناهار، تصمیم گیری به مدت سه ساعت بر عهده فرمانده است. در این زمان ممکن است به دستور فرمانده آتش نشان‌ها استراحت کنند و یا مجددا در کلاس حضور پیدا کنند.

این آتش نشان ارشد اظهار کرد: بررسی روزانه شیر‌های آب آتش نشانی زرد رنگ منطقه نیز جزء وظایف ماست به طوریکه در ساعات بعدازظهر، شیر‌ها تست می‌شوند که حتما آب از آن‌ها خارج شود. آب این شیر‌ها نیز از آب فشار قوی شهر تامین می‌شود و در صورت تمام شدن آب مخازن، از آن‌ها برای تامین آب خودرو‌ها استفاده می‌کنیم.

معاون شیفت «ب» ایستگاه ۲۲ آتش نشانی با بیان اینکه آتش نشان‌ها باید از لحاظ فیزیکی همیشه آماده باشند، گفت: ورزش نیز به عنوان یکی از برنامه‌های آتش نشان‌ها است که روزانه انجام می‌شود.

حاجیلو اظهار کرد: پس از صرف شام، نوبت به شهرشناسی می‌شود. آتش نشان‌ها برای هرچه سریعتر رسیدن به محل حادثه، باید تمام خیابان‌های اصلی و فرعی منطقه را بلد باشند، بنابراین هر شب یک تیم برای شناخت مناطق مختلف محل، اعزام می‌شوند. هر چقدر آشنایی ما با محله بیشتر باشد، زودتر به محل حادثه می‌رسیم.

وی با اشاره به اینکه بر اساس استاندارها، آتش نشانی باید زیر سه دقیقه به محل حادثه برسد، بیان کرد: شناخت آتش نشانی هر ایستگاه از منطقه خود باید به گونه‌ای باشد که پس از اعلام حادثه، در کمتر از سه دقیقه به محل حادثه برسند که این امر تقریبا تحقق پیدا می‌کند، اما عاملی مانند ترافیک باعث تاخیر در رسیدن آتش نشان‌ها به محل حادثه می‌شود.

این آتش نشان ارشد ادامه داد: در ساعات شب، استراحت و سپس نظافت ایستگاه و تحویل شیفت در روز بعد انجام می‌شود.

حاجیلو در پاسخ به این سوال که اگر زنگ به صدا درآید، تکلیف انجام برنامه روزانه چه می‌شود، گفت: در هر ساعت از روز و در هر قسمت از برنامه که حادثه‌ای به ما اعلام شود، سریعا کار‌های خود را رها کرده و به محل حادثه اعزام می‌شویم. پس از اتمام ماموریت نیز، تامین آب مخازن خودرو‌ها و بررسی مجدد تجهیزات در اولویت است و سپس برنامه روزانه اجرا می‌شود.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: آتش نشانی آتش نشان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آتش نشانی آتش نشان ایستگاه ۲۲ آتش نشانی سازمان آتش نشانی محل حادثه آتش نشان ها آتش نشانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۴۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت هوای پاک در مناطق ۴ و ۱۱ پایتخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بنابر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در حال حاضر شاخص کیفیت هوای تهران روی عدد ۷۹ است و هوای پایتخت در وضع قابل قبول و سالم قرار دارد. شاخص آلودگی هوای تهران در ۲۴ ساعت گذشته روی عدد ۷۲ قرار داشت و کیفیت هوا قابل قبول بود.

براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، ۱۶ ایستگاه در وضع قابل قبول (زرد) قرار دارند. در دو ایستگاه پارک رازی. منطقه ۱۱ و دانشگاه علم وصنعت. منطقه ۴ وضع پاک یا سبز ثبت شده است.

این در حالی است که عدد شاخص در ۴ ایستگاه (شادآباد. منطقه ۱۸، شهرری. منطقه ۲۰، شهرداری منطقه ۱۹ و فرمانداری شهرری. منطقه ۲۰) وضع ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) را نشان می‌دهد.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی کنترل کیفیت هوای تهران ایستگاه پارک رازی در منطقه ۱۱ با شاخص ۳۲ و قرار گرفتن در وضع پاک، بهترین شرایط را در شهر تهران دارد و ایستگاه فرمانداری شهرری در منطقه ۲۰ با شاخص ۱۴۲ و وضع ناسالم برای گروه‌های حساس آلوده‌ترین نقطه تهران است.

گفتنی است؛ از ابتدای سال جاری تا امروز ۵ روز هوای پاک و ۲۷ روز هوای قابل قبول، در روزشمار شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است و این آمار برای سال ۱۴۰۲، ۶ روز هوای پاک، ۲۶ روز هوای قابل قبول و یک روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس بوده است.

دیگر خبرها

  • نجات جان ۲۳ نفر در حادثه آتش‌سوزی آپارتمان ۶ طبقه در قم/مصدومیت آتش‌نشان قمی
  • ثبت هوای پاک در ۶ منطقه تهران
  • مصدوم شدن آتش‌نشان تهرانی در حریق کارگاه آهنگری + عکس
  • آغاز دومین پویش نجات طبیعت شیراز
  • ثبت هوای پاک در مناطق ۴ و ۱۱ پایتخت
  • آتش‌نشانی رشت مانور عملیاتی برگزار می‌کند
  • برگزاری مانور آتش نشانی امشب در رشت
  • نجات زن جوان یزدی از زیر آوار خانه قدیمی
  • مانور سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت
  • حریق منزل مسکونی در سبزواربا ۲ مصدوم