Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@16:40:39 GMT

بهترین موادغذایی برای سلامت دندان‌ها

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۴۳۶۳

برای پیشگیری از ایجاد پوسیدگی دندان‌ در کنار استفاده از مسواک و نخ دندان، تغذیه صحیح، بهترین روش‌ برای محافظت از این عضو کاربردی است. ناطقان: یکی از چیز‌هایی که در سلامت دندان‌ها تأثیرگذار است، نوع غذا‌هایی است که مصرف می‌کنیم. اینکه چه غذا‌هایی برای سلامتی دندان‌ها مفید هستند یا چه زمان باید دندان عقل را کشید، از پرسش‌هایی است که قصد داریم در این گزارش به آن پاسخ دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علت پوسیدگی دندان

به اعتقاد «اشتفان زیمر» دندانپزشک آلمانی، علت پوسیدگی دندان‌ها به تغذیه نادرست باز می‌گردد؛ بطوری که پوسیدگی دندان به دلیل خوردن زیاد کربوهیدرات‌ها به خصوص قند است. باکتری‌های موجود در رسوبات دندانی از قند، سبب تولید اسید‌هایی می‌شود که به نوبه خود باعث پوسیدگی دندان می‌شوند.

دکتر زیمر اظهار می‌کند: مسئله تنها به آنچه ما می‌خوریم ختم نمی‌شود؛ بلکه زمان و چگونگی آن نیز مهم است.

او در ادامه می‌گوید: به هنگام فاصله میان وعده‌های غذایی، فرآیند پیچیده‌ای در دهان شکل می‌گیرد. رسوباتی از باکتری‌ها در دهان وجود دارد که از قند، اسید تولید می‌کنند. سپس میزان PH به سطحی پایین کاهش می‌یابد (یعنی اسیدیته افزایش می‌یابد) و کلیسم موجود در دندان‌ها را از بین می‌برد.

سفید کردن دندان

این دندانپزشک آلمانی می‌افزاید: حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد تا مقدار PH دوباره از این مقدار عبور کند و در این مدت، دندان‌ها ضعیف هستند.

اما خبر خوب این است که بدن در صورتی که زمان کافی در اختیار داشته باشد، به تنهایی این کار را انجام می‌دهد. این بدان معناست که در میانِ وعده‌های غذایی، چند ساعت استراحت کنید و میان وعده سبک و یا نوشیدنی، بین آن نخورید.

چگونه دندان را سفید کنیم؟
نقش سبزیجات  در سلامت دندان

سبزیجات از بهترین انتخاب‌ها در خصوص میان وعده‌ها هستند؛ چرا که دربردارنده مواد قندی کمتری بوده و نیازمند جویدن بیشتری هستند، به مانند ساقه‌های کرفس که سرشار از فیبر‌هایی است که تا حدی دندان‌ها را تمیز می‌کند. همچنین فلفل و هویچ نیز مفید هستند.

اما کسانی که خوردنی‌های شیرین را دوست دارند، می‌توانند سیبی را بخورند که دارای مقداری شیرینی باشد؛ اما نباید شیرینی آن زیاد باشد. برعکس، خوردن میوه‌هایی که میزان زیادی قند دارند، به مانند موز، نیازمند آن است که دندان‌ها بلافاصله پس از آن مسواک شوند.
خوراکی های مضر برای دندان

بهتر است غذا‌هایی خورده شود، که به دندان نمی‌چسبند؛ چرا که شستن دندان‌ها در این موارد دشوار بوده و سبب می‌شود این مواد برای مدتی طولانی بر روی دندان‌ها باقی بمانند و در نتیجه به دندان‌ها آسیب برسانند.برای مثال «چیپس» به سطح محل جویدن می‌چسبد و از طریق کربوهیدرات فراوان، به آنجا آسیب می‌رساند.

دندان عقل نهفته
ویتامین‌های لازم برای دندان

به طور کلی ویتامین ها، نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان‌ها دارند. از این رو، میوه‌ها و سبزیجات سبز رنگ و نیز زرد رنگ، در بردارنده مقدار فراوانی ویتامین A هستند که به نوبه خود برای غشای مخاطی دهان مفیدند؛ همچنانکه ویتامین دی (D) نیز دارای اهمیتی فراوان برای رشد دندان‌ها و قدرت آنهاست.

کشیدن دندان عقل
چه زمانی باید دندان عقل کشیده شود؟

در برخی موارد دندان عقل سبب درد‌های شدیدی می‌شود که باید کشیده شود.

متخصص جراحی دهان، فک و صورت آلمانی «تورستن ریچرت» (Torsten Reichert) در این زمینه می‌گوید: مشکلات دندان عقل به دلیل کوچک بودن فک و یا رشد این دندان در موضعی نادرست به وقوع می‌پیوندد، یعنی پدیدار شدن دندان عقل به شکل جزئی یا اینکه به صورت وارونه بیرون آید.

او افزود: دندان‌های عقل اکثرا سبب ایجاد مشکلاتی مانند التهاب ها، ورم و درد شده و دندان‌های مجاور را نیز اذیت می‌کند.

این جراح آلمانی می‌گوید: دندان‌های عقل تا سن ۲۰ سالگی ظاهر می‌شوند که باید آن‌ها را کشید و در صورت لزوم، پیش از ۲۵ سالگی انجام شود؛ زیرا برداشتن استخوان‌های اطراف با وجود تشکیل ریشه آسان است. گاهی نیز پزشک مجبور می‌شود تا دندان عقل را در صورت آنکه مانع رشد و خروج داندان‌های مجاور شود، زودتر بکشد.

دندان عقل همچنین در زمان وقوع عوارضی مانند عفونت اطراف تاج دندان که سبب درد شدید به هنگام بازکردن دهان می‌شود، کشیده می‌شود؛ اگر دندان عقل در مقطعی، عوارضی ایجاد کند، کشیده می‌شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: موادغذایی ، سلامت ، دندان ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: موادغذایی سلامت دندان ها پوسیدگی دندان دندان عقل دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۴۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم موادغذایی فاسد در تعطیلات نوروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا،  حسین فرشیدی، در همایش تجلیل از خادمان سلامت نوروزی ۱۴۰۳ که با حضور وزیر بهداشت، معاونین و مدیران وزارت بهداشت و جمعی از تلاشگران سازمان اورژانس و حوزه‌های بهداشت و درمان در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: حوزه بهداشت و پیشگیری با مشارکت مردمی و فرهنگسازی ارتقا خواهد یافت.

وی ضمن قدردانی از تلاش و همکاری پلیس راهور در ایام نوروز و کاهش تصادفات رانندگی در ایام نوروز، گفت: پیشگیری از بروز حادثه و بیماری، شرط اول سلامتی است، بنابراین با توجه به تنوع فرهنگی در کشورمان، سعی داریم خدمات حوزه بهداشت و فرهنگسازی و افزایش سواد سلامت را پررنگ‌تر از گذشته، تداوم و ارتقا بخشیم.

فرشیدی با بیان اینکه در طرح سلامت نوروزی ۱۴۰۳ بیش از یک میلیون و ۷۰۰ بازدید بهداشتی صورت گرفته است، افزود: در این بازدید‌ها بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم موادغذایی فاسد توسط کارشناسان بهداشت کشف و معدوم شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در حوزه بیماری‌های واگیر، یک میلیون مورد علائم سندرومیک بررسی و غربالگری شد.

وی با بیان اینکه در ایام نوروز اقدامات روتین حوزه بهداشت از جمله واکسیناسیون‌ها نیز انجام و هیچ خدمتی تعطیل نشد، عنوان کرد: در این ایام بازدید‌های بهداشتی ۷۰ درصد افزایش یافت و تیم‌های بهداشتی در سراسر کشور و در پایگاه‌های مرزی، در خدمت رسانی به مردم، از هیچ تلاشی فروگذاری نبودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • هزار و ۶۱ کیلوگرم موادغذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان امحاء شد
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • معدوم‌سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم موادغذایی فاسد در تعطیلات نوروز
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان
  • دانش آموزان روستایی خوزستان فلوراید تراپی شدند
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری
  • اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری کشور