Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

در نشست مجازی "عبدالهاشم حسن نیا " معاون وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و "آکاکی ساغیراشویلی"  معاون وزیر اقتصاد گرجستان آخرین وضعیت ترانزیت و حمل و نقل کالا و مسافر میان دو کشور  بررسی شد.

به گزارش سفارت جمهوری اسلامی ایران در تفلیس در این نشست که با حضور سید "جواد قوام شهیدی" سفیر کشورمان در گرجستان برگزار شد دو طرف با  ارائه گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مرزهای خود با کشورهای همسایه پس از شیوع ویروس کرونا، بر ضرورت ایجاد کریدورهای سبز برای از سرگیری صادرات و واردات و تجارت بین دو کشور با همکاری با کشورهای منطقه تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر راه و شهرسازی ایران با تشریح اقدامات انجام شده در مبادی مرزی ایران با کشورهای همسایه و اجرای موثر خدمات و مراقبت‌های بهداشتی برای بازگشایی مرزها، خواستار  تسهیل ورود ناوگان حمل و نقلی و ترانزیتی ایرانی به گرجستان با رعایت مقررات بهداشتی شد.

سفیر ایران در گرجستان نیز با تاکید بر اهمیت راه اندازی هر چه سریعتر مسیر سبز برای ناوگان حمل ونقل تجاری و ترانزیتی دو کشور خواستار تشریک مساعی دو طرف به منظور رفع مشکلات ترددی در موضوع کالا، خدمات و مسافر شد.

قوام شهیدی همچنین با توجه به مشکلات ایجاد شده برای تردد اتباع  و مقیمین ایرانی به گرجستان در پی شیوع کرونا از طرف گرجی خواست آخرین تصمیمات و برنامه‌های این کشور در بازگشایی مرزهای هوایی با سایر کشورها را که قرار است از ابتدای ماه جولای (۱۲ خرداد) اعمال شود به طور رسمی به سفارت ایران منعکس کند تا اقدامات و تمهیدات لازم در این خصوص در نظر گرفته شود.

ساغیراشویلی نیز ضمن اشاره به اهمیت جایگاه  ایران برای گرجستان در حوزه‌های تجاری و گردشگری‌، به تصمیمات اخیر ستاد هماهنگی مبارزه با کرونا برای کاهش تدریجی محدودیت‌ها  اشاره کرد و تصمیم گیری‌ها در زمینه رفع محدودیت‌ها در حوزه‌های گردشگری و ترانزیت را با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و منوط به استعلام از وزارت بهداشت آن کشور کرد.

وی همچنین با تشریح آخرین تصمیمات اتخاذ شده در حوزه‌های حمل و نقل کالا و مسافر اظهار کرد، تدابیر لازم در تمامی حوزه‌ها در نظر گرفته شده لکن نیازمند است که زیرساخت‌های آن نیز در مبادی مرزی و فرودگاهی فراهم شود.

 معاون وزیر اقتصاد گرجستان در عین حال تاکید کرد که تردد گردشگران و مسافران به مقصد گرجستان بر اساس رده بندی میزان گستردگی اپیدمی کرونا در کشورها خواهد بود و بر این اساس مسافران از مبدا هر گروه از کشورها نیازمند مدارک بهداشتی مربوط به آن گروه خواهند بود.

ساغیراشویلی ضمن استقبال از فعال کردن طرح کریدور سبز، تحقق آن را یکی از اولویت‌های دولت گرجستان در حوزه حمل و نقل برشمرد.

وی در عین حال بر افزایش ظرفیت‌های ریلی و بهره مندی هر چه بیشتر از آن در حوزه حمل و نقل کالا میان دو کشور تاکید کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ترانزیت ایران و گرجستان معاون وزیر حمل و نقل دو کشور حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عوامل خارجی و داخلی در کاهش انگیزه پژوهشگران

دانشمند یک درصد دنیا معتقد است عوامل داخلی و خارجی که شامل تحریم بین‌المللی و تحریم داخلی است موجب شده است تا پژوهشگران برای نگاشتن مقاله در پایگاه استنادی و پژوهش های کاربردی با موانع زیادی رو به رو شوند.

علی ملکی، دانشمند یک درصد برتر جهان در گفتگو با ایسنا، درباره علل کاهش مقالات علمی در پایگاه های استنادی گفت: نگاشتن مقاله در پایگاه های استنادی تا دو یا سه سال قبل رشد داشت و رشد علمی خوبی را شاهد بودیم؛ اما در چند سال اخیر به دلیل مشکلات بیرونی و البته داخلی این رشد افت کرده است. از دلایل بیرونی برخی معتقدند دنیا رشد شتابان و پر سرعت ایران را بر نمی‌تابد؛ حتی یک‌گروه تخصصی در دنیا شکل گرفته تا اساتید و پژوهشگران ایرانی را در زمینه علم زمین‌ بزنند و آنان حرف زیادی در زمینه پیشرفت های علمی نداشته باشند.

وی افزود: این گروه تخصصی بین المللی در چند سال اخیر به صورت شفاف به پژوهشگران ایرانی می گویند، مقالات شما به دلیل تحریم های آمریکا یا ممنوعیت های اتحادیه اروپا نمی تواند حتی مورد بررسی قرار گیرد.

وی که در حال حاضر چند سالی است که نفر اول پژوهشی در دانشگاه علم و صنعت ایران است و در کشور هم جزو نفرات اول این حوزه شناخته شده اند، گفت: شاید در این زمینه ملموس ترین اتفاق ها را دیده ام، به این دلیل با صراحت می گویم، درصد چشمگیری از پژوهش های ما با این بن بست ها مواجه شده است. شاید در دو یا سه سال قبل این درصد کمتر بوده ولی در حال حاضر بسیار بالاست‌.

این شیمیدان برجسته کشور بیان کرد: مقالاتی که برای آن زحمت کشیده شده است و می توانند در رتبه بندی علمی دنیا هم برای کشور افتخار آفرین باشند و مرجعیت علمی کشور را بالا ببرند، متاسفانه با استناد به این تبصره ها، مورد قبول قرار نمی گیرند. خیلی از مجلات معتبر از پژوهشگران و محققان ایرانی همانند کشورهایی چون سوریه، کره شمالی و برخی از کشورهای دیگر، تعهدی مبنی بر اینکه پژوهشگر نباید هیچ امتیازی از دولت جمهوری اسلامی ایران برای مقاله اش دریافت کرده باشد، اخذ می کنند. لذا خیلی از پژوهشگران ما مجبورند غیر واقع بگویند که از امتیازی استفاده نکرده اند تا مقاله ایشان به چاپ برسد. در حالی که حقوق بگیر این دولت هستند. اگر چه ممکن است در اصل راست هم گفته و  از هزینه شخصی برای پژوهش استفاده کرده باشند. برای مثال، شخص بنده برای پژوهش های تیمم از هزینه های شخصی قابل توجهی هم استفاده می کنم. 

این پژوهشگر برتر با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر، پژوهشگران برتر به حاشیه رانده شده اند، گفت: بودجه و امکانات پیشگامان علمی و دسترسی به مراکز علمی بین المللی محدود شده است. وقتی گرنت یا پژوهانه اساتیدی محدود می شود، ارتباط علمی او با دنیا کم می شود. این اساتید می‌توانستند علوم جدید را در فرصت مطالعاتی یا کنفرانس ها بدست بیاورند. ولی این امکان از بین رفته است. اساتید اندکی قادر و یا علاقه مند هستند که از محل درآمدهای شخصی خودشان کارهای تحقیقاتی خوبی انجام دهند یا فرصت های مطالعاتی و سفرهای علمی بروند. برای نمونه، در دانشگاهی که فعالیت های تحقیقاتی یک ساله استادی حدود ۲۵۰۰ امتیاز پژوهشی کسب کرده بود و اعتبار قابل انتظار وی طبق فرمول همان دانشگاه، حدود ۷۵۰ میلیون بوده و بر اساس آن هم برنامه ریزی و هزینه کرده است، تنها سقف حدود ۱۰۰ میلیونی در نظر گرفته اند. یعنی مابقی هزینه های صدها میلیونی را انتظار دارند پژوهشگر از منابع درآمدی و حتی وامهای شخصی خرج کند! بنابراین با اینگونه تصمیمات مدیریتی ناپخته و مضر، انجام طرح های تحقیقاتی بلندمدت، مرز دانشی و بخصوص کیفیت آنها بدون شک کاهش می یابد.

وی گفت: در نتیجه رتبه علمی کشور در دنیا هم پایین می آید. متاسفانه در صورت ادامه یافتن این رویکرد انقباضی در حمایت از پروژه های اساتید، دانشجویان و پژوهشگران، در کنار حقوق و مزایای بسیار کمتر در مقایسه با همترازهای علمی بین المللی، پیش بینی می شود طی سال های آتی شاهد کاهش کیفیت علمی فارغ التحصیلان و نتایج علمی و حتی افزایش موج مهاجرت نخبگان و فرار مغزهای کشور هم باشیم. مگر آن که دلسوزان آینده ایران چاره ای عاجل برای این موضوع بیندیشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وضعیت مطلوب مراکز درمانی یزد در طرح سلامت نوروزی
  • رایزنی‌ها با ترکمنستان در زمینه انرژی و ترانزیت ثمربخش بود
  • رایزنی‌ها با ترکمنستان در زمینه انرژی، ترانزیت ثمربخش بود
  • بررسی معطلی ۱۰ ساله برخی توافقات کلان در حوزه‌های نفتی و حمل و نقل
  • اقدامات دولت در توجه به راه‌آهن و ترانزیت بی‌سابقه بوده است
  • بررسی عوامل خارجی و داخلی در کاهش انگیزه پژوهشگران
  • گیر و گور اقتصاد ایران چیست؟
  • عراق همچنان «خویشاوند» ایران / روابط تهران- بغداد در ۱۴۰۲
  • ایران در حوزه ارتباطات از رتبه ۸۱ به ۷۵ دست یافت/ لایحه امنیت کاربران در دست بررسی است
  • افزایش ۵۰ درصدی صادرات از گمرکات آذربایجان غربی