Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@11:26:13 GMT

سید محسن حبیبی پدر شهرسازی ایران درگذشت

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۶۷۳۴

سید محسن حبیبی پدر شهرسازی ایران درگذشت

دفتر ایکوموس ایران، از درگذشت سید محسن حبیبی ـ معمار، شهرساز و عضو پیوسته این موسسه فرهنگی و استاد دانشگاه تهران ـ خبر داد.

به گزارش ایسنا، سید محسن حبیبی که به عنوان پدر شهرسازی ایران نیز از وی یاد می‌شود، در حالی که پیش از این از بیماری قلبی رنج می‌برد، یکشنبه، ششم مهر درگذشت، اما هنوز علت دقیق فوت وی مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حبیبی در سال ۱۳۲۶ در کرمانشاه متولد شد و پس از گرفتن دیپلم متوسطه در سال ۱۳۴۴ در این شهر، وارد دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران شد و در دو رشته معماری و شهرسازی درجه کارشناسی ارشد خود را گرفت.

او در سال ۱۳۶۰ از رساله دکتری خود با عنوان «ترکیب شهری از شهر سنتی به شهر نوین» در دانشگاه پاریس دفاع کرد. او سال‌ها استاد شهرسازی دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران بود و در سال ۱۳۸۱ از وی به عنوان استاد نمونه دانشگاه تهران تجلیل شد.

سید محسن حبیبی علاوه بر تدریس در دانشگاه و مدیریت گروه و ریاست دانشکده و پردیس هنر‌های زیبا، در سمت‌های اجرایی و مشورتی متعدد خدمت کرد.

از او به جز شاگردان فراوان، آثار مکتوب ارزشمندی مانند: «مسکن حداقل» (۱۳۶۷)؛ «الگوی ساخت مسکن در شهر‌های خوزستان» (۱۳۷۱)؛ «مسکن و معلولین» (۱۳۷۱)؛ «اصول و ضوابط طراحی منطقه» (۱۳۷۲)؛ «استخوان‌بندی شهر تهران» (۱۳۷۶)؛ «سرانه کاربری‌های شهری» (۱۳۷۸)؛ «مرمت شهری» (۱۳۸۱)؛ «اطلس کلانشهر تهران» (۱۳۸۴)؛ «قصه شهر، تهران، نماد شهر نوپرداز ایرانی ۱۲۹۹–۱۳۳۲» (۱۳۸۹)؛ «شرح جریان‌های فکری معماری و شهرسازی در ایران معاصر» (۱۳۸۹)؛ «از شار تا شهر (تحلیلی تاریخی از مفهوم شهر و سیمای کالبدی آن، تفکر و تأثر)» (۱۳۹۰)؛ «مکتب اصفهان، زبان طراحی شهری در شهر‌های کهن» (۱۳۹۱)؛ «قصه شهر» (۱۳۹۲)؛ «خاطره شهر» (۱۳۹۴)؛ «میدان بهارستان، تجربه نووارگی در فضای شهری ایرانی» (۱۳۹۴)؛ «منطقه چیست؟» (ترجمه ۱۳۶۵)؛ «معماری بازسازی در فرانسه» (ترجمه ۱۳۶۶)؛ «فضای شهری و معلولین» (ترجمه ۱۳۶۷)؛ «شهرسازی:واقعیات و تخیلات» (ترجمه ۱۳۷۵) و «فناوری گنبد میراث فرهنگی» (ترجمه ۱۳۸۰) به جای مانده است.

بعد از اعلام علت درگذشت سید محسن حبیبی، زمان تشییع این معمار نیز اعلام می‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: محسن حبیبی دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۶۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیرگشایی‌های تبریز از پروژه‌های شاخص کشور در حوزه بازآفرینی است

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب یکی از پروژه‌های شاخص کشور است که موجب تحول چشمگیری در بافت فرسوده شهر تبریز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، محمد آئینی که ظهر امروز _سه شنبه چهارم اردیبهشت_ با هدف شرکت در ستاد بازآفرینی شهری پایدار آذربایجان‌شرقی به این استان سفر و از آخرین وضعیت پروژه‌های بازآفرینی شهر تبریز بازدید کرد.

بازدید از پروژه بازآفرینی شهری در شهرک جوانان، احیای میدان تاریخی صاحب آباد، سکونت‌گاه غیررسمی حاشیه اتوبان پاسداران و همچنین پروژه‌های نوسازی مردمی و پروژه‌های بازآفرینی پیرامون مسجد کبود و میدان شهید بهشتی شهر تبریز از جمله برنامه‌های معاون وزیر راه و شهرسازی در این سفر یک روزه به استان آذربایجان شرقی بود.

محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی در این بازدیدها اظهار کرد: تبریز و استان آذربایجان شرقی در حوزه بازآفرینی شهری از استان‌های سرآمد کشور است و می‌تواند الگویی برای سایر کلان‌شهرها محسوب شود.

وی اضافه کرد: موفقیت طرح‌های بازآفرینی شهری همچون مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب به مدد همراهی و همدلی مدیران شهری و استانی امکان‌پذیر شده است.

محمد عزتی معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز نیز که در این بازدیدها معاون وزیر راه و شهرسازی را همراهی می‌کرد در خصوص آخرین وضعیت پروژه مسیر گشایی ۴۵ متری انقلاب تصریح کرد: طول مسیر گشایی یک هزار و ۸۰۰ متر بود و در مجموع ۷۵۰ ملک در این پروژه نیازمند تملک است.

وی از پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی این پروژه مهم شهری خبر داد و اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته مقرر شده است تا این پروژه امسال به اتمام برسد و به مسیر ایده‌لو متصل شود.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز تصریح کرد: این پروژه در حوزه منطقه ۱۰ تبریز توسط شهرداری منطقه یک تبریز در حال اجرا بوده و تاکنون یک هزار میلیارد تومان برای تملک در این پروژه هزینه شده است.

عزتی ادامه داد: پروژه بزرگ مسیر گشایی خیابان ۴۵ متری انقلاب موسوم به پروژه ملی طرح نجات تبریز با هدف بازگشایی، تعریض معابر و تسهیل تردد عبوری ساکنان و رفع ترافیک شهری در سه فاز به طور همزمان اجرا می‌شود.

وی اجرای پروژه‌های مسیرگشایی در بافت‌های حاشیه‌نشین و فرسوده شهر را از اولویت‌های شهرداری تبریز عنوان کرد و گفت: با همراهی شورای اسلامی شهر و نهادهای قضائی و همچنین تلاش‌های شهردار تبریز در حوزه بازآفرینی شهری اقدامات مهمی در این خصوص انجام شده است.

کد خبر 747224

دیگر خبرها

  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد
  • مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز جزو پروژه‌های شاخص کشور اعلام شد
  • توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است
  • مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب پروژه شاخص در حوزه بازآفرینی شهری است
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است
  • جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی‌
  • مسیرگشایی‌های تبریز از پروژه‌های شاخص کشور در حوزه بازآفرینی است
  • توسعه پایانه‌های مرزی و افزایش پرواز‌ها میان ایران و پاکستان