Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@12:41:33 GMT

استعفای روحانی راهگشاست یا راهی برای فرار؟

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۷۰۶۴

استعفای روحانی راهگشاست یا راهی برای فرار؟

به گزارش  روزنامه جهان صنعت نیوز  بحث استعفای روحانی را عباس عبدی بر سر زبان‌ها انداخت. او دیروز در یادداشتی برای روزنامه «اعتماد» به سناریو‌های سه‌گانه بعد از انتخابات آمریکا و مدیریتی که هر یک از آنان ایجاب می‌کند، اشاره و تاکید کرده است:  «متاسفانه در ایران استعفا هم به سرنوشت طلاق دچار شده است. هر زوجی که طلاق می‌گیرند، حتما باید با دشمنی و نفرت و کینه‌ورزی و بدگویی حتی زد و خورد و دعوا همراه باشد، در حالی که می‌توان دوستانه هم طلاق گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر دو نفر متوجه شدند که به هر علتی نمی‌توانند با یکدیگر زندگی کنند می‌توانند دوستانه و مدنی از یکدیگر جدا شوند. استعفای دیوید کامرون نخست‌وزیر بریتانیا را به یاد بیاوریم؛ هنگامی که رفراندوم برگزیت رای آورد، خیلی راحت و مدنی استعفا داد و خانم ترزا می ‌جانشین او شد. این استعفا‌ها اعتراضی نیست بلکه راهگشاست. هر کدام از حالات سه‌گانه‌ای که در انتخابات آمریکا رخ دهد، نیازمند مدیریتی سیاسی در ایران است که برای آن برنامه داشته باشد. بدون شک و تردید این مدیریت به روحانی و تیم او سپرده نخواهد شد و با حضور آنان نیز چنین مدیریتی را دیگران نیز نمی‌توانند عهده‌دار شوند. بهتر است مدنی رفتار شود و برای ۱۰ ماه باقی‌مانده شخص دیگری عهده‌دار حل این مشکل شود. حداقل به خاطر مردم و کشور باید کاری کرد. اگر برای حل مشکلات و گرانی آدرس کاخ سفید داده می‌شود، در این صورت کسی که قادر به گفت‌وگو با آن نیست باید کنار رود و راه را باز کند تا دیگران اقدام کنند. حداقل به خاطر کشور و مردم چنین کنید.»

این پیشنهاد با استقبال عبدالله رمضان‌زاده نیز مواجه شد. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «به نظرم پیشنهاد خوبی است برای رهایی از سردرگمی و مشخص شدن مسوولیت‌ها!»

همین توئیت هم به شائبه تلاش اصلاح‌طلبان برای تطهیر دولت روحانی و نادیده گرفتن نقش سوءمدیریت‌ها در شرایط کنونی کشور دامن زد. لازم به یادآوری است که آنان سال قبل هم همین راه را رفته بودند.

فرضیه‌های غلط


شاید اگر در دولت نخست روحانی و یا سال اول دولت دوم حرف از استعفا زده می‌شد، بیشتر خریدار داشت اما حالا که فقط چند ماه به پایان کار مانده و اوضاع کشور در هیچ حوزه‌ای خوب نیست، این حرف‌ها چه معنی دارد غیر از فرار از مسوولیت؟!

فعالان سیاسی اصولگرا با همین منطق پیشنهاد عبدی را نقد می‌کنند. به عنوان مثال، بیژن مقدم فعال سیاسی و رسانه‌ای اصولگرا در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» کناره‌گیری رییس‌جمهور را از دو جهت منتفی دانست و گفت: «اولا تاکنون نشنیده‌ایم که شخص آقای روحانی تمایلی به استعفا و کناره‌گیری از قدرت داشته باشند. دوما در مجلس که حق قانون برکناری رییس‌جمهور و صدور عدم کفایت او را دارد، دیگر چنین زمزمه‌هایی مطرح نیست. آنچه هم که قبلا بود بحث سوال از رییس‌جمهور بود.»

وی در انتقاد از پیشنهاد اخیر عباس عبدی به روحانی مبنی بر کناره‌گیری از سمت ریاست‌جمهوری گفت: «حرف آقای عبدی این است که ما با توجه به انتخابات آمریکا، نیازمند کسی هستیم که بتواند با آنان تفاهم، تعامل و شاید مذاکره بپردازد و این فرد روحانی نیست چون چنین اجازه‌ای ندارد بنابراین بهتر است برود کنار تا فردی آید که اجازه دارد. به نظر من این مطلب چند اشکال دارد.»

مقدم به فرضیه‌های غلط عبدی اشاره کرد و گفت: «اولین فرض غلط این مقاله آن است که مذاکره حلال مشکلات است. آقای عبدی و دوستان‌شان باید توضیح دهند که منظورشان چه نوع مذاکره‌ای و در چه سطحی است؟ محورهای آن چیست؟ ما در آن به چه نتیجه‌ای خواهیم رسید؟ و طرف آمریکایی چه دستاوردی خواهد داشت؟ چون فرض ما این است که مذاکره حداقل با فردی مثل ترامپ حلال مشکلات نیست.»

بیشترین فرصت برای مذاکره با آمریکا در اختیار دولت روحانی بوده است 

این کارشناس سیاسی ادامه داد: «‌نکته دومی که عبدی می‌گوید این است که روحانی برود چون این فرصت را در اختیار ندارد. سوال من این است که چه فرصتی به روحانی داده نشد؟ حوزه مذاکره با آمریکا قبل، در حین و بعد از برجام در دولت آقای روحانی بیش از هر دولت دیگری بود و در هیچ دولت دیگری مذاکره با این گستردگی سابقه ندارد، حتی در دولت احمدی‌نژاد که به نظر عبدی و… اصولگرا بوده و چنین میدانی را داشته است. حتی به آنها نیز چنین میدانی برای ارتباط و مذاکره با آمریکا داده نشد.»

استعفا راهگشاست یا راهی برای فرار؟

وی همچنین گفت: «سومین مساله آن است که آقای عبدی استعفای رییس‌جمهور را راهگشا می‌داند. اما من  معتقدم که استعفای او راه  فرار است و هیچ چیزی را تغییر نمی‌دهد غیر از آنکه آقایان از مسوولیت‌هایی که هفت سال بر عهده داشتند، فرار کنند و مشکلات را بر عهده فرد دیگری اندازند. بنابراین هیچ راهگشایی در کار نیست و کسی که با شعارها، وعده‌ها و ادعاهای خود هفت سال کشور را تا اینجا رسانده است، باید چند ماه دیگر را نیز ادامه دهد و دوره خود را به اتمام رساند.»

مقدم در پاسخ به این پرسش که دلیل پافشاری برخی اصلاح‌طلبان بر ضرورت استعفای روحانی در حالی که این امر بعید به نظر می‌رسد، چیست گفت: «درست است که اصلاح‌طلبان مطمئن هستند استعفا رخ نمی‌دهد اما وقتی که مدل آقای عبدی استعفا را طرح و تحلیل می‌کنند این پیام به افکار عمومی و مردم منتقل می‌شود که دست رییس‌جمهور برای نجات شما باز نیست. القای این امر هم غیر از یک دروغ تجربه‌شده آشکار، چیز دیگری نیست. اینکه بگویند روحانی راهکار حل همه مشکلات را دارد اما اجازه نمی‌دهند، فقط یک بازی سیاسی است.

یک مثال می‌زنم. آقای روحانی می‌داند که اداره کشور قواعدی دارد و این‌طور نیست که یک نفر شب بخوابد و صبح تصمیم بگیرد یعنی موضوعات ملی که میلیون‌ها نفر را درگیر می‌‌کند باید در مراکزی سنجیده و پخته شود اما یکباره می‌گوید که مردم منتظر و خوشحال باشید تا یک گشایش اقتصادی داشته باشیم، البته اگر رهبری موافقت کنند! این یعنی چه؟ یعنی اینکه ما می‌خواستیم گشایش ایجاد کنیم و رهبری مخالف بودند. بعد هم معلوم می‌شود که منظورشان از گشایش اقتصادی پیش‌فروش بودجه دولت بعدی در حوزه نفتی است در حالی که قبلا خودشان برداشتن از جیب دولت بعدی را مورد نقد قرار می‌دادند.»

آخر 8 سال یادشان می افتد اختیار نداشته اند!

وی افزود: «آقای روحانی وقتی این وعده را می‌دهد، می‌داند که محقق نخواهد شد اما می‌خواهد به مردم بگوید که من قصد گشایش اقتصادی داشتم و اجازه ندادند. این روش‌ها اما روش‌های سوخته است چه در حوزه مسائل داخلی و چه اقتصادی و سیاست خارجی.»

این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر اینکه اصلاح‌طلبان مطرح‌کننده استعفای روحانی می‌دانند که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد اما می‌‌گویند، گفت: «می‌خواهند بگویند که ما راهکارهایی داشتیم و نگذاشتند. این بحث‌های نگذاشتند، اختیار نداشتن و… همان موضوعی است که همه آقایان آخر دوره ریاست ‌جمهوری یادشان می‌افتد. روز اول که شروع به کار می‌کنند فکر می‌کنند همه اختیارات را دارند و در همه حوزه‌ها وعده می‌دهند اما روز آخر می‌گویند ما اختیار نداشتیم.»

منبع: الف

کلیدواژه: استعفای روحانی اصلاح طلبان آقای روحانی رییس جمهور آقای عبدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۷۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 استاد حوزه علمیه قم : اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خراب تر نکنیم

 استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: در عصر حاضر، عالِم را روحانی خطاب می‌کنند. روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست. باید فکر و عمل و خواب و همه چیز او به معنویت مربوط باشد. روحانی برای دنیا حرکت نمی‌کند.

به گزارش شفقنا، آیت الله دوزدوزانی تبریزی در درس اخلاق خود در مسجد اعظم قم گفتند:

«الإمامُ عليٌّ عليه السلام : زَلَّةُ العالِمِ كانكِسارِ السَّفينَةِ تَغرَقُ ، و تُغرِقُ. ( بحار الانوار، ۳۹ ، ۵۸)

امام على عليه السلام می فرمایند: لغزش عالم مانند شكسته شدن كشتى است كه سرنشينان خود را غرق مى كند و خودش هم غرق مى شود.

اشتباه عالم مانند اشتباه فرد عادی نیست. (فکر و عمل اشتباه او) عده ای را منحرف می‌کند، مانند محمدعلی باب، دین مردم را سست (و منحرف) می‌کند. در عصر حاضر، عالِم را روحانی خطاب می‌کنند. روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست. باید فکر و عمل و خواب و همه چیز او به معنویت مربوط باشد. روحانی برای دنیا حرکت نمی‌کند. روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش  و تبلیغ کند‌.

برگردد آنکه با هوس کشور آمده است
سر ناورد به افسر شاهی گدای ما

زندگانی عالمان را بخوانید. سید نعمت الله جزائری چه گونه زندگی می‌کرد؟ آه ، من خجالت می کشم. بعضی می‌گویند نمی‌شود. خب برای چه طلبه شده اید؟ اگر برای دنیا آمده اید، بروید. نتیجه عکس دارد. می آیند؛ گمراه می‌شوند؛  قومی را به گمراهی می‌کشند.

داستان شقرانی که از موالی امام صادق علیه السلام است را خوانده اید و می‌دانید! امام است، تقیه می‌کند، رفته است پیش منصور. شقرانی از امام درخواست وساطت برای معیشتش  را دارد. شرابخوار است اما امام که جانم به فدایش، قبول می‌کند.
کار که حل شد امام فرمودند: إِنَّ اَلْحَسَنَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَحْسَنُ لِمَكَانِكَ مِنَّا وَ إِنَّ اَلْقَبِيحَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ قَبِيحٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَقْبَحُ لِمَكَانِكَ مِنَّا. ( بحارالانوار، ۴۷، ۳۵۰)

خوبی از همه خوب است، اما از تو خوبتر چون به ما منسوب هستی و بدی برای همه بد است، اما از تو بدتر زیرا که تو منسوب به ما هستی. تو از شيعيان امام صادق علیه السلام هستی ( بایست مراقب رفتار و کردارت باشی)

امام علیه السلام پندی دیگر هم برای ما دارد: کسی که خلاف می‌کند با اشاره  و تلویحا به او تذکر دهیم. نگوییم نمازت باطل است. بگوییم در رساله این را ، اینطور خوانده‌ام. وظیفه ما خیلی سنگین است. خطا اگر در حوزه باشد بسیار بد است. اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خرابتر نکنیم.

آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود. حتی الامکان اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، خرابتر نکنیم. ان شاءالله موفق باشیم که مردم را هدایت کنیم و شرط آن ابتدا هدایت خودمان است.

والسلام علیکم و رحمت الله  و برکاته»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حسین عبدی: چند ماه را از دست دادیم اما شبانه‌روز کار می‌کنیم
  •  استاد حوزه علمیه قم : اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خراب تر نکنیم
  • در دور دوم انتخابات ۴۵ نماینده راهی مجلس می‌شوند
  • در دور دوم انتخابات ۴۵ نماینده راهی خانه ملت می‌شوند
  • دولت انگلیس به زودی شماری از پناهجویان را راهی روآندا می‌کند
  • خانم ترانه علیدوستی، یک ایران نگران حال شماست!
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • تربیت شاگرد و روحانی مبارز
  • عکسی جالب از تفاوت استقبال از حسن روحانی و ابراهیم رئیسی در فرودگاه پاکستان /تراز دیپلماسی!