Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-23@08:30:42 GMT

افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه در کشور

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۷۶۰۲

افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه در کشور

خبرگزاری آریا - یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بزرگترین دستاورد بازار سرمایه در طول تاریخ فعالیت خود و اقدام منحصر به فرد آن در دنیا، ایجاد ضریب نفوذ بالای بازار سرمایه در کشور بود که این بازار مورد استقبال میلیون‌ها سهامدار در بازار سرمایه قرار گرفت و به عنوان بزرگترین ثروت در کشور حاصل شد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از ایرنا، علیرضا تاج‌بر با اشاره به اینکه در یک سال اخیر با اقدام‌های انجام شده جذابیتی برای سرمایه‌گذاری در بورس میان سرمایه گذاران ایجاد شد، افزود: بزرگترین دستاورد بازار سرمایه در طول تاریخ فعالیت خود و اقدام منحصر به فرد آن در دنیا، ایجاد ضریب نفوذ بالای بازار سرمایه در کشور بود که این بازار مورد استقبال میلیون‌ها سهامدار در بازار سرمایه قرار گرفت و به عنوان بزرگترین ثروت در کشور حاصل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: علت حضور این افراد، اعتمادی بود که در بازار سرمایه به دلیل صحبت‌های مطرح شده از سمت دولت ایجاد شد.
حرف‌های ضد و نقیض بورس را نزولی کرد
تاج‌بر به اصلاح شاخص بورس اشاره کرد و گفت: عدم وجود هماهنگی‌ها و حرف ضد و نقیض در مرداد ماه باعث شد تا اعتماد مردم خدشه‌دار شود و دیگر بازار سرمایه را به عنوان بازاری امن نگاه نکنند.
این کارشناس بازار سرمایه به خروج هیجانی مردم از بازار سرمایه در یک ماه اخیر اشاره کرد و گفت: با اقدام‌های انجام شده در چند وقت اخیر برای بازگشت رشد به بازار نه تنها اعتماد مردم بهتر نمی‌شود بلکه گاهی اوقات تاثیر عکس دارد و شرایط را نا به سامان‌تر می‌کند.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط کلان و بنیادی حاکم در اقتصاد کشور، بازار سرمایه بهترین شرایط را نسبت به دیگر بازارها دارد، اظهار داشت: بازار سرمایه دلار محور است و با صعود نرخ دلار ارزش جایگزینی و فروش شرکت‌های صادرات محور افزایش پیدا می‌کند که این افزایش‌ها را در گزارش شهریور ماه و 6 ماه شرکت‌ها شاهد خواهیم بود.
به گفته تاج‌بر، از طرف دیگر در بازارهای موازی شاهد حبابی هستیم که بسیار فاجعه‌انگیز است در حالی که در بورس اکثر صنایع فاقد حباب هستند و در موقعیتی مناسب برای سرمایه گذاری قرار دارند.
زمان، لازمه برگشت اعتماد و رونق دوباره به بازار سرمایه
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه برگشت اعتماد و رونق دوباره به بازار سرمایه نیازمند زمان است و احتیاجی به قول و و وعده و وعید نیست، اظهار داشت: برای جلب اعتماد دوباره مردم به بازار سرمایه و بروز پتانسیل‌های شرکت‌ها برای افزایش سودآوری باید زمان داده شود، در صورت اختصاص این زمان به بازار سرمایه به طور حتم دوباره از اواخر یا اواسط مهر ماه شاهد رونق بازار سرمایه خواهیم بود و به مرور شرایط تعادلی به معاملات این بازار باز می گردد.
تاج‌بر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عده ای از کارشناسان معتقدند بورس از آبان ماه و بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مدار صعودی باز می گردد، گفت: اواسط مهر ماه به دلیل انتشار گزارش بسیاری از شرکت های صادر کننده و ایجاد جذابیت مضاعف در اکثر سهم های اصلاح شده می توان شاهد بهبود روند معاملات بورس بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این جذابیت باعث می شود تا تعدادی از افراد ریسک پذیر نسبت به سرمایه‌گذاری دوباره در بورس پیشگام شوند و ریسک انتخابات آمریکا را کنار بگذارند.
رشد غیرطبیعی بورس در تیر و خرداد ماه
وی به غیرطبیعی بودن رشد بورس در تیر و خرداد ماه اشاره کرد و گفت: ذات بازار سرمایه به این شکل نیست که به صورت مداوم در حال صعود باشد بلکه بازار سرمایه باید با نوسان همراه باشد و گاهی در معاملات این بازار شاهد افت باشیم.
وی با بیان اینکه صعود و نزولی مداوم شاخص بورس، نشانه بیمار بودن روند معاملات بازار است، اظهار داشت: روند صعودی بورس در دو ماه گذشته و روند نزولی که بازار اکنون در پیش گرفته است طبیعی نیست و نشانه وجود هیجان در معاملات این بازار است.
تاج‌بر با بیان اینکه هر ریسکی در بازار با اثر متعددی همراه است، اما در این زمینه که انتخابات آمریکا بعد از اصلاح 60 درصدی بازار تا چه میزان تاثیرگذار است و باید نسبت به آن ترس داشته باشیم یا خیر قابل بررسی است، گفت:در این زمینه گروهی از تحلیلگران معتقدند با انتشار گزارش 6 ماهه شرکت‌ها تاثیر این ریسک کمرنگ می‌شود و بعد از انتخابات آمریکا شاهد روند صعودی بازار خواهیم بود.
درک دولت از محاسن بازار سرمایه
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دولت در یک سال گذشته محاسن بازار سرمایه را به طور کامل درک کرده است، به همین دلیل اکنون به دنبال به کار گرفتن اقدام‌های لازم برای تداوم رشد این بازار است، خاطرنشان کرد: در سال 84 آرزوی فعالان بازار، مطرح شدن بورس از سوی مسوولان ارشد کشور بود تا در این میان دغدغه بورس را پیدا کنند، همچنین این افراد آرزو داشتند تعداد سهامداران در بورس از 100 هزار نفر در سال 93 به 400 هزار نفر برسد در حالی که اکنون تعداد سهامداران در بازار ده‌ها برابر تعداد اعلام شده است.
وی با بیان اینکه کشور تا چند سال گذشته بانک محور بود و بیشتر وزرا به دنبال سیاست پولی و مالی براساس بانک بودند، گفت: اکنون دغدغه مسوولان کشور اعم از وزیر و دیگر مقام‌های عالی کشور بورس است، به همین دلیل می‌توان نسبت به آینده این بازار امیدوار بود.
بازار سهام راهی جز صعود ندارد
تاج‌بر خاطرنشان کرد: دو ماه در بازار، نظاره‌گر روند صعودی پرسرعت شاخص بورس بودیم و اکنون طبیعی است که برگشت تعادل به معاملات بورس طی یک روند نزولی فرسایشی انجام شود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بازار سهام راهی جز صعود ندارد، اظهار داشت: برای سرمایه گذاری در کشور راهی جز ورود نقدینگی به بورس وجود ندارد زیرا نرخ سود سپرده بانکی برابربا نرخ تورم نیست و باعث کاهش ارزش پول مردم خواهد شد.
وی افزود: سرمایه‌گذاری در بازارهایی مانند سکه و طلا با هزینه نگهداری و مالیاتی همراه هستند به همین دلیل بورس تنها گزینه موجود برای حفظ کشور و ارزش سرمایه مردم است.
تاج بر گفت: به نظر می‌رسد شاخص بورس دوباره از کانال دو میلیون واحد عبور کند و حتی تا پایان سال عددی بالاتر از آن را لمس کند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه سرمایه گذاری شاخص بورس شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۷۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی در بورس انرژی قیمت پیدا می‌کند

علی نقوی مدیر عامل بورس انرژی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با اهمیت بحث گواهی صرفه‌جویی گفت: همه می‌دانیم در کشور ما برای حوزه انرژی با چند مشکل از جمله بیش مصرفی و مصرف بالاتر از استاندارد در صنعت و خانوار برای انواع حامل‌های انرژی مواجه هستیم که برای مدیریت و کاهش این موارد در دنیا روش‌های مختلفی به کار می‌رود یکی از این روش‌ها استفاده از ابزار‌هایی است که مشارکت خود مصرف کننده را در پی دارد یا مشوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در نظر می‌گیرد که در ایران این موضوع در چارچوب بازار بهینه سازی مصرف انرژی و محیط زیست مطرح شده است که با توجه به پذیرش گواهی‌های صرفه جویی برق و گاز توسط هیئت پذیرش بورس انرژی ایران، امیدواریم شرکت توانیر و شرکت ملی گاز ایران بزودی شاهد آغاز معاملات آن باشیم.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: اتفاقی که رخ می‌دهد این است که صرفه‌جویی قیمت پیدا می‌کند و در بازار میزان صرفه‌جویی قابل معامله می‌شود و اگر بازار شکل و عمق خوبی بگیرد انگیزه لازم میان سرمایه‌گذاران ایجاد خواهد کرد.

 نقوی می‌گوید: پس با این گواهی، صرفه‌جویی بها پیدا می‌کند و سرمایه‌گذاران می‌توانند میزان صرفه‌جویی را در یک بازار شفاف رقابتی به فروش برسانند و اگر این بازار بتواند جذابیت خاص خود را داشته باشد می‌تواند انگیزه بیشتری را برای سرمایه‌گذاران جهت صرفه‌جویی و سرمایه‌گذاری در این حوزه ایجاد کند.

او افزود: البته که چالش‌هایی مانند دولتی بودن، قیمت‌های متنوع در بخش‌های مختلف انرژی هم در این زمینه مطرح می‌شود که این مسئله سبب شده این بازار با تاخیری شکل بگیرید.

مدیر عامل بورس انرژی گفت: گواهی صرفه‌جویی جویی در حوزه تمام حامل‌های انرژی قابلیت استفاده دارد و مقرارت آن موجود است و به شکل صریح در آیین‌نامه اجرایی بازار بهینه سازی مصرف انرژی و سوخت بحث گواهی صرفه جویی برق و گاز به عنوان دو عامل انرژی مهم دیده شده خوشبختانه در برنامه هفتم هم احکام خوبی برای توسعه این بازار در نظر گرفته شده است. مطالعاتی را در خصوص بنزین و گازوئیل با نهاد‌های مسئول مطرح کردیم و این آمادگی وجود دارد که در حوزه سایر حامل‌های انرژی هم از این گواهی استفاده کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • بهروز افخمی: باید به سینمای چین و روسیه نفوذ کنیم
  • بهروز افخمی : باید به سینمای چین و روسیه نفوذ کنیم
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت
  • ۲۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه تزریق شد
  • بورس ۲۷ هزار واحد قد کشید
  • راهکار کنترل اجاره‌بها چیست؟
  • صرفه جویی در بورس انرژی قیمت پیدا می‌کند
  • یک چالش جدی بودجه ای برای بورس