Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، رضا مریدی: سال تحصیلی ۹۹ متفاوت‌ترین سال برای بازگشایی مدارس بود، بازگشایی که از ابتدا با نگرانی و دلواپسی اولیا و خانواده برای فرستادن دانش آموزان به کلاس‌های درس بود. آمارهای نگران کننده از شیوع ویروس کرونا و قرمز شدن تمام استان‌ها موجی از نگرانی را در خانواده‌ها ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۵ شهریور علیرغم اینکه از سوی وزارت آموزش و پرورش زمان بازگشایی رسمی مدارس اعلام شد اما با استقبال کم خانواده‌ها روبرو شد.

از سوی دیگر تدبیر استفاده از سامانه شاد برای تحصیل آنلاین هم راهگشا نبود و بسیاری از خانواده‌ها به دلیل گرانی و تورم ناخواسته که حتی مسئولان را در مهار آن عاجز کرده است، نتوانستند گوشی‌های هوشمند و تبلت را برای فرزندانشان تهیه کنند. مسئولان استانی و کشوری با اینکه لفاظی و بازی با واژه‌ها هرمزگان را به عنوان پایتخت اقتصادی کشور معرفی می‌کنند ولی بیش از نیمی از جمعیت این استان از تأمین حداقل‌های تحصیلی در شرایط کرونا عاجز هستند.

آمارهای رسمی هرمزگان را جزو گران‌ترین استان‌های کشور معرفی می‌کنند

با مروری بر آمار و ارقام اعلامی از سوی مرکز آمار ایران هرمزگان جزو دو استان گران و تورم افسارگسیخته در کشور است. طبق آمار مرکز آمار ایران در مرداد ماه ١٣٩٩ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (۱۰۰=١٣٩٥) به ٢٣٥, ٩ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٥ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان لرستان با ٥.٥ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان قم و مازندران با ٢.٣ درصد افزایش است.

درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ۳۰.۴ درصد است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان هرمزگان ٣٤.٨ درصد است. همچنین نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای کشور به عدد ٢٥.٨ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان ٣١.١ درصد گزارش شد.

همچنین بر اساس همین آمار در مرداد ماه ١٣٩٩ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی (۱۰۰=١٣٩٥) به ٢٤٢, ٥ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٢ درصد افزایش داشته است. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (٣١.٧ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۰.۳ درصد) است.

توان خرید گوشی و تبلت را نداریم

مادر دانش آموز پایه دوازدهم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: من سه فرزند محصل در پایه اول ابتدایی، دهم و یک دانشجو دارم. با توجه به اینکه کارمند هستیم ولی از عهده خرید سه تبلت یا تلفن همراه بر نمی آییم. هزینه تبلت و گوشی بسیار بالا است و حتی به صورت اقساطی نیز ارائه نمی‌گردد. خانواده هائی که در شرایط شیوع کرونا، اقتصاد آنها دچار نوسان شده است چگونه می‌توانند تبلت و گوشی به دانش آموزان خود بخرند.

این ولی دانش آموز گفت: چون نت ضعیف است و تحصیل بچه‌ها با مشکل مواجه شده بود، برای خرید اینترنت وای فای اقدام کردیم که هزینه حدود ۹۵۰ هزار تومان بود. دقیقاً دو روز بعد از خرید، همسایه ما نیز اقدام به خرید اینترنت وای فای کرد که قیمت آن از ۹۵۰ هزار تومان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده بود.

ولی دانش آموز دیگر به خبرنگار مهر می‌گوید: من دو بچه دارم که به علت از کار افتادگی پدر خانوداه توان خرید تبلت جدید را نداریم. یکی از فرزندانم ازگوشی خودم استفاده می‌کند و ناچارا با این وضعیت بیماری، دیگری را به کلاس‌های حضوری می‌فرستم.

دانش آموز «م. نجفی» دانش آموز بنت الهی صدر ناحیه دو بندرعباس گفت: ما چهار خواهر و برادر دانش آموز هستیم که دو نفر از ما به صورت حضوری درس می‌خوانیم و دو نفر دیگر به صورت دو نوبت صبح و بعد از ظهر در مجازی درس می‌خوانند. قیمت تبلت‌ها بسیار بالا هستند و از توان خرید بسیاری از خانواده‌ها به دور است.

۷۰ هزار دانش آموز نیازمند در هرمزگان وجود دارد/۴۴ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند

چندی پیش بود که مطابق اعلام مدیر کل کمیته امداد هرمزگان، بیش از ۴۴ هزار دانش آموز تحت پوشش کمیته امداد استان برای تحصیل و آموزش در فضای مجازی نیازمند تبلت و تلفن همراه هستند.

الهیاری عنوان کرد: در استان هرمزگان قریب به ۷۰ هزار دانش آموز نیازمند داریم، ۴۴ هزار نفر آنهایی هستند که به نوعی متصل به کمیته امدادو بخشی نیز نیازمندانی هستند که از هیچ گونه خدماتی بهره مند نیستند و ضرورت دارد با این مشارکت تجهیزات را آماده و در اختیار آنها قرار دهیم.

اگر دانش آموزان تحت پوشش بهزیستی و خانواده‌هایی که به علت مریضی، از کار افتادگی، اعتیاد، زندان و غیره سرپرست خانواده (پدر) تحت پوش هیچ نهاد حمایتی نیستند و در امرار معاش زندگی در شرایط سخت اقتصادی کشور درمانده اند، را به این جمع اضافه کنیم، در خوشبینانه ترین حالت آماری بیش از ۴۵ هزار دانش آموز را می‌توان متصور شد که از عهده خرید تبلت و تلفن همراه که روز به روز از دسترس آنها دور تر می‌شود؛ را ندارند.

افزایش غیر معقول موبایل و تبلت به خاطر بازگشایی مدارس

با سری به بازار مرکزی فروش تلفن همراه و تبلت بندرعباس، دریافتیم که قیمت گوشی و تبلت در ایام بازگشایی مدارس دچار افزایش یک تا یک و نیم میلیون تومانی شده است. بازاری که به گفته فروشندگان با سابقه این دستگاه کاربردی در زندگی مردم، به علل مختلفی قیمت گذاری آن به دست شرکت‌های وارده کننده افتاده است.

در شرایطی که خانواده‌ها مجبور به تهیه تبلت و یا موبایل برای تحصیل فرزندانشان هستند، قیمت‌ها به صورت نجومی و غیر واقعی افزایش می‌یابد و این نه به خاطر نوسانات قیمت دلار و درهم است بلکه پشت این افزایش فضایی قیمت‌ها، بی تدبیری مسئولین امر و سود جوئی شرکت‌های وارد کننده ای هستند که در بازار موبایل رها شده، به هر صورت که دوست دارند بر پیکره اقتصاد رنجور عموم مردم جامعه فشار وارد می‌کنند.

سینا. م از بازاری‌های باسابقه بازار موبایل بندرعباس در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: قیمت موبایلی که بدون ریجستری بین ۲ میلیون تا ۲.۵ میلیون است با دخالت شرکت وارد کننده، باید ۳.۵ میلیون تومان به دست خانوداه ها بدهیم.

وی گفت: با بازگشایی مدارس قیمت تلفن همراه نیز با رشد بی سابقه‌ای روبرو شده است و با علم به نیاز مردم به تبلت و گوشی همراه برای تحصیل فرزندانشان، قیمت‌ها را به صورت غیر واقعی افزایش دهند که این امر فشار بسیار زیادی را برای خانواده‌ها در این شرایط سخت اقتصادی تحمیل می‌کنند.

سینا اظهار داشت: یک شرکت که با نظارت دولت، تنظیم و تأمین کننده سهم مهمی در بازار موبایل ایران را دارد، به مدت یک سال است که موفق به خرید از این شرکت نشدیم و به نظر می‌رسد دلال‌ها و سودجویی‌هایی نیز در عرضه موبایل این شرکت نفوذ پیدا کرده است.

مرتضی امان جو یکی دیگر از فروشندگان باسابقه در این بازار به خبرنگار مهر می‌گوید: بندرعباس دیگر آن شهری که گوشی ارزان را می‌توان در آن تهیه کرد نیست و این ذهنیت با شرایط فعلی و انحصاری شدن واردات از بین رفته است

وی افزود: قیمت گوشی‌ها از یک سال قبل تا کنون در کشورهای همسایه ثابت بوده و تمام تغییرات و نوسانات بازار موبایل به برنامه ریزی نادرست و اختصاصی کردن شرکت‌های وارد کننده بر می‌گردد. بنده برای ثبت شرکت وارد کننده دستگاه تلفن همراه اقدام کرده ام ولی ثبت شرکت وارد کننده بسیار سخت و نیازمند داشتن افراد با نفوذ در برخی دستگاه‌ها می‌باشد و این مجوزها انحصاری شده است.

این فروشنده بازار مویابل بندرعباس تصریح کرد: مگر شرکت‌ها با چه ارزی گوشی همراه را وارد می‌کنند که این افزایش قیمت آنهم فقط برای گوشی‌های در دسترس عامه مردم اتفاق افتاده است؟ اگر با ارز نیمائی و دلار دولتی گوشی همراه را وارد می‌کنند که مصیبت و عمق فاجعه بسیار زیادتر است.

به نظر می‌رسد در ابتدا با اجرای ریجستری گوشی‌های تلفن همراه، قیمت موبایل در یک سال گذشته با جهش ۴ الی ۶ برابری روبرو شد و با مسجل شدن تحصیل مجازی دانش آموزان، فرصت مناسب برای افزایش غیر واقع برای سود جویان سیری ناپذیر در این بازار فراهم شده است. از طرفی فقط تبلت و تلفن همراه‌هایی با افزایش قیمت بیش از ۳۵ درصد (به صورت میانگین) مواجه بوده که در دسترس عامه مردم بودند و ارزش تلفن‌های گران قیمت بدون تغییر باقی مانده اند.

کد خبر 5029939

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش و پرورش هرمزگان تبلت سامانه شاد گرانی موبایل چهل سالگی دفاع مقدس ویروس کرونا هفته دفاع مقدس شیراز آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا دفاع مقدس جنگ تحمیلی کرمانشاه دفاع مقدس شهرکرد گرگان خطبه های نماز جمعه اردبیل بیشترین نرخ تورم برای خانوارهای بازگشایی مدارس خانوارهای کشور مربوط به استان هزار دانش آموز استان هرمزگان بازار موبایل درصد افزایش خبرنگار مهر دانش آموزان وارد کننده تلفن همراه برای تحصیل خانواده ها گوشی ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۷۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) دو دانش‌آموز استخوان‌های فیل ماقبل تاریخ را پیدا کردند

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- دو دانش‌آموز آلمانی استخوان‌هایی را پیدا کردند که به گفته دانشمندان متعلق به فیل‌های ماقبل تاریخ است که حدود ۱۰ میلیون سال پیش در خارج از مونیخ زندگی می‌کردند.

به گزارش فرارو، پیتر کاپوستین، پدر بچه‌هایی که این کشف را انجام دادند، گفت: این یافته نادر که به سال گذشته بازمی‌گردد و دیروز ارائه شد، ایده‌ای را به دست می‌دهد که این حیوان منقرض شده معروف به سهمگین‌دد چگونه بوده است.

کاپوستین گفت: این پستاندار با ارتفاع شانه تا پنج متر و وزن تا ۱۲ تن عاج‌هایش از فک پایین بیرون می‌آمد، کاملاً متفاوت از آنچه ما از فیل‌های امروزی می‌دانیم.

پس از حفاری‌های گسترده در نزدیکی دهکده کوچک باواریایی ویپرسدورف در ناحیه اردینگ در نزدیکی مونیخ، در مجموع ۱۲۰ استخوان پیدا شد.

در ابتدا کنستانتین کاپوستین ۹ ساله و برادر ۱۰ ساله اش الکساندر فقط یک استخوان پیدا کردند.

الکساندر به یاد می‌آورد: متاسفانه وقتی آن را کشف کردیم، یک تخته سنگ واقعاً بزرگ روی آن افتاد و پدر می‌ترسید که استخوان شکسته باشد. اما خوشبختانه بالاخره شکسته نشد.

نیلز کنوئچکه، دیرینه‌شناس گفت که برخی از استخوان‌ها هنگام پیدا شدن به شدت شکسته بودند.

این یافته اکنون در موزه ماقبل تاریخ تاوفکیرشن که توسط پیتر کاپوستین اداره می‌شود، به نمایش گذاشته شده است، او گفت که هنوز همه استخوان‌ها آماده نشده اند.

دیگر خبرها

  • تحصیل ۱۱۰۰ ‌دانش‌آموز در یک شیفت مدارس فردیس!
  • کتک زدن معلم در کلاس توسط دانش آموز بی تربیت
  • حمله سگ‌های ولگرد به یک دختر دانش‌آموز+ عکس
  • تصاویر دلخراش از حمله سگ‌های ولگرد به یک دختر دانش‌آموز | عکس
  • اعزام ۱۵ هزار دانش‌آموز به اردوی راهیان‌نور و پیشرفت
  • عکس پیام تهدیدآمیز دانش آموز به معلم در برگه امتحانی
  • عزل معاون متخلف به‌ دلیل تنبیه دانش‌ آموز | عکس
  • نام نویسی دانش آموزان برای تحصیل در حوزه‌های علمیه هرمزگان
  • نیمی از دانش‌آموزان مقطع متوسطه به سمت تحصیل در هنرستان رفتند
  • (ویدئو) دو دانش‌آموز استخوان‌های فیل ماقبل تاریخ را پیدا کردند