Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@11:29:02 GMT

واردات غیرضروری اقتصاد کشور را فلج می‌کند

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۸۰۹۷

واردات غیرضروری اقتصاد کشور را فلج می‌کند

جعفر حسینی گفت: مصرف کالاهای داخلی سبب رشد و توسعه تولید داخلی است و تعصب ملی در این زمینه بسیار تأثیرگذار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام سیدجعفر حسینی در گفت وگو با خبرنگار بلاغ در خصوص اقتصاد مقاومتی در کشور اظهارکرد: اقتصاد مقاومتی نسخه متعالی در حوزه اقتصاد است که بعد از کارشناسی‌های فراوان ومشورت با کارشناسان اقتصادی صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص هدف از اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: هدف از اقتصاد مقاومتی جلوگیری از تأثیر پذیری و آسیب اقتصاد کشور در مقابل فراز و فرودهای اقتصادی در دنیاست.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه سپاه ناحیه نور با بیان اینکه اتکا به دلار و نفت آسیب اقتصادی به کشور است، افزود: رعایت الزامات اقتصاد مقاومتی از ضروریات است که بخشی به قانون گذاران مربوط است که قوانین اضافی حذف و قوانین لازم وضع و مجریان قانون نیز باید قوانین را به درستی اجرا کنند.

این مسئول تصریح کرد: بخشی از اقتصاد مقاومتی به تولید کنندگان مربوط می‌شود که قوانین وضع شده راهگشا تولید کنندگان و مانع هدر رفتن منابع و خام فروشی است و می‌توانیم با استفاده از نیروی انسانی، علم و دانش دانشمندان کشور در حوزه‌های مختلف در افزایش تولیدات بهره ببریم که به تلاش تولید کنندگان، کار آفرینان
و سرمایه گذاران نیازمند هستیم.

*مصرف کالاهای داخلی سبب رشد و توسعه تولید داخلی است

حسینی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که ستوان فقرات اقتصاد مقاومتی تولیدات داخلی است، اظها کرد: اهمیت تولیدات داخلی بسیار زیاد است تا جایی که مقام معظم رهبری یک سال را به نام سال حمایت از تولید کنندگان داخلی نام گذاری کردند.

وی یادآورشد: اگر تولید کننده با کمک قانون گذار و مجری قانون بتواند تولیدات با کیفیت داشته باشد مردم که مصرف کننده کالا هستند از کالا های داخلی استفاده می‌کنند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج نور گفت: اگر الزامات ضروری اقتصاد مقاومتی حمایت از کالا و تولید داخلی است قبل از آن کیفیت کالا و استانداردهای آن باید رعایت شود تا با تولید کالای بی کیفیت در حق مصرف کننده جفا نشود اما تعصب هم در زمینه حمایت از تولید کنندگان بسیار با اهمیت است.

این مسئول با اشاره به گاندی رهبر هندوهای هندوستان که استقلال را به کشور هند آورد، یادآورشد: گاندی برای حمایت از تولیدات کشورش از تولیدات داخلی استفاده می‌کرد و می‌گفت: پول برای کالای خارجی نمی‌دهم و این تعصب در کشور ایران که مسلمان هستیم و ادعا داریم که تمام و کمال هر چیزی در دین و آیین گفته شده باید وجود داشته باشد ومتکی به قدرت های اقتصادی دنیا نباشیم.

حسینی با اشاره به استقلال کشور تصریح کرد: برخی استقلال را زیر سؤال می‌برند و بحث جهانی سازی را مطرح می‌کنند که این جهانی سازی نیست بلکه آمریکایی سازی است و جهان سازی امریکا یعنی همگی باید زیر بیرق امریکا باشند.

وی گفت: مصرف کالاهای داخلی سبب رشد و توسعه تولید داخلی است و تعصب ملی در این زمینه بسیار تأثیرگذار است.

*منفعت شخصی با واردات کالاهای غیرضرور

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج نور با اشاره به برندهای خارجی در پوشاک کشور افزود: برخی تولیدات داخلی به ویژه پوشاک بابرندهای خارجی در بازار عرضه می‌شود که نشان از کم رنگ شدن هویت ملی است که تولید داخل با کیفیت بالا باید با نشان خارجی در بازار عرضه شود و عدم خوداتکایی و خودباوری تولید کننده‌ها را وادار می‌کند تا صداقت نداشته باشند.

این مسئول اظهارکرد: اقتصاد مقاومتی با تولیدات با کیفیت و حمایت آگاهانه مردم از کالاهای داخلی تحقق پیدا می‌کند و بزرگترین ضربه به تولید داخل واردات است.

حسینی با بیان اینکه داد و ستد و تعامل با کشورها در اقتصاد مقاومتی وجود دارد، بیان کرد: کالاهایی  ضروری که در کشور تولید نمی‌شود باید وارد شود اما کالاهای غیرضروری مانند وسایل آرایش، چوب بستنی ، دسته بیل، خلال دندان و ... که ارز دولتی نیز به آن ها اختصاص داده می‌شود که این واردات به علت نفوذ برخی افراد است که منفعت شخصی را به منفعت کشور و مردم ترجیح می‌دهند، اقتصاد کشور را فلج می‌کند.

وی با اشاره به واردات غیرضروری که منفعت شخصی برخی افراد را تأمین می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی وارد کنندگان با نفوذ، واردات غیر ضروری را سیستمی کردند که در گذشته قاچاق کالا مطرح کردند اما گاهی از مبادی قانونی کشور کالاهایی با حجم بالا که نیاز ضروری کشور نیست وارد می‌شود مانند بخش کشاورزی که واردات برنج و گندم و ...با توجه به کیفیت بالای محصولات داخلی ضربه سنگینی به اقتصاد کشور است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج نور با اشاره به اینکه قانون گذار باید قوانین مناسبی وضع کند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا باید برنامه ها و قوانین خودشان را در این زمینه اجرایی کنند، افزود: اگر بخواهیم طعم شیرین اقتصاد مقاومتی را بچشیم، دستگاه‌ها، نهادها، مسئولان، تولید کنندگان و مردم باید در کنار هم تلاش کنیم تا کشور از مشکلات و فراز و نشیب های اقتصادی در دنیا آسیب نبیند.

 

لزوم الگوبرداری از سبک زندگی اسلامی در جامعه

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج نور گفت: اگر ملت، دولت و یک جامعه اسلامی بخواهند از آسیب‌های اجتماعی مصون باشند باید ازدواج و اشتغال را جدی بگیرند.

حسینی در خصوص سبک زندگی در گفت وگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به سبک زندگی اسلامی اظهارکرد: در زیارت عاشورا فراز زیبای حدیث قدسی آمده است که خدایا زندگی مرا به سبک و شیوه حضرت محمد(ص) و اهل بیت او قرار بده در این سبک از زندگی آسیب‌ها به حداقل می‌رسد، امید در زندگی وجود دارد و زندگی به بن بست نمی‌رسد که این سبک زندگی اسلامی است.

وی با اشاره به موضوع اشتغال و ازدواج در جامعه تصریح کرد: اگر ملت، دولت و یک جامعه اسلامی بخواهند از آسیب‌های اجتماعی مصون باشند باید ازدواج و اشتغال را جدی بگیرند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج نور یادآورشد: جوانی که شاغل است با تأمین معاش جرأت تشکیل خانواده پیدا می‌کند اما اگر جوان شغل مناسب نداشته و در تأمین ضروریات خود دچار مشکل باشد، امکان ازدواج برایش فراهم نمی‌شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: بیکاری سبب ایجاد چالش‌های جدی و مفاسد در جامعه است.

حسینی با اشاره به اینکه اشتغال و ازدواج سبب کاهش اعتیاد، طلاق، فقر در جامعه است، اظهارکرد: بیکاری یکی از مهمترین عوامل طلاق است که ریشه بسیاری از مشکلات در جامعه است، فرزندان طلاق نیز دچار کمبودهای عاطفی می‌شوند و مشکلات بچه‌های طلاق غیر قابل انکار است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج نور با اشاره به مشکلات بانوان مطلقه در جامعه افزود: مشکلات اقتصادی سبب اختلافات خانوادگی و جدایی زوجین و طلاق می‌شود و آموزه‌های دینی مانند سعه صدر، احترام متقابل، صبر در برابر مشکلات، تکریم، محبت زوجین و ... که در دین بر آن تأکید شده کمرنگ است.

گفتنی است اقتصاد مقاومتی به ایجاد استقلال و کاهش مشکلات اقتصادی در جامعه ارتباط مستقیم دارد و صرفاً بحث اقتصاد نیست بلکه پوشش فرهنگی است و در رفع آسیب‌های اجتماعی در جامعه نیز تأثیر گذار است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تولید داخلی اقتصاد مقاومتی تولیدات داخلی کالاهای داخلی تولید کنندگان اقتصاد کشور سبک زندگی آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۸۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست

امتداد - بانک مرکزی در چارچوب مسئولیت خود در تامین ارز واردات به خوبی عمل کرده و نباید در بحث افزایش گرانی به عنوان مقصر معرفی شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  شعبان فروتن، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و عراق با تاکید بر اینکه نوسان اخیر نرخ ارز به هیچ عنوان با وضعیت کنونی اقتصاد همخوانی ندارد، گفت: مدتهاست به وضوح شاهد آن هستیم که تمام نیاز ارزی واردات با نرخ نیما از سوی بانک مرکزی تامین شده و واقعا غیر منصفانه است که در روند و افزایش قیمت‌ها بانک مرکزی را مقصر اصلی معرفی کرد. در واقع انداختن تمام تقصیر‌ها بر گردن بانک مرکزی در شرایط کنونی به معنای پاک کردن صورت مساله و چشم پوشی از عملکرد دلالان و اخلال‌گران واقعی بازار است.

وی ادامه داد: دولت و بانک مرکزی با توجه به بسیاری از مشکلات و محدودیت‌های ارزی کشور، تاکنون توانسته اند تمامی نیاز‌های ارزی واردات کالای اساسی را تامین کنند، اما نظارت و مدیریت برخی بخش‌ها از دست بانک مرکزی خارج است. در واقع این امور، وظیفه سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی دیگر است که باید به آن جدی‌تر پرداخته شود. ضمن اینکه قیمت کالا‌های اساسی و مصرفی با دلار آزاد محاسبه نمی‌شود و اگر هم در معدود کالا‌هایی این اتفاق رخ دهد باید نهاد‌های مربوطه که ثبت سفارش می‌کنند و مسئول قیمت داخلی کالا‌ها هستند وارد عمل شوند. از سوی دیگر نهاد‌های نظارتی دیگر مثل سازمان‌های تعزیرات، اصناف و بازرسی هم باید در این روند، نظارت و پیگیری کنند تا در مواقع لزوم پاسخگوی مردم باشند.

فروتن با تاکید بر اینکه افزایش قیمت برخی کالا‌های اساسی از کانال بانک مرکزی خارج است و باید دلیل آن را در سایر بخش‌ها جستجو کرد، گفت: مدتی است درگیر تنش‌های داخلی و بین المللی در منطقه هستیم که هر کدام از این اتفاقات، تاثیر منفی بر اقتصاد ما داشته است. در این میان عده‌ای هم از هیچ تلاشی در زمینه شایعه پراکنی و سفته بازی و دلالی دریغ نمی‌کنند. مطمئنا برخی از این افراد متخلف با پس از دریافت ارز رسمی واردات، کالا‌های اساسی را وارد و در انبار‌ها دپو کرده اند تا حداکثر سود خود را از آشفته کردن بازار ببرند. این دقیقا همان جایی است که دولت و قوه قضاییه باید وارد عمل شوند و ضمن شناسایی آنها، بدون هیچ تعارفی با اخلال گران بازار برخورد کند.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران و عراق اظهار داشت: قطعا برای نظارت بهتر و جدی‌تر بر روند تامین ارز واردات و رسیدن کالای اساسی به دست مردم و مصرف کنندگان واقعی، دولت باید از همان آغاز روند رسمی تخصیص ارز بر تمامی امور نظارت داشته باشد. در واقع نباید تمام پروسه تامین ارز واردات کالا از ابتدا تا انتها انجام و بعد از انجام همه کارها، دولت وارد عمل شود و به دنبال بررسی و نظارت باشد. به نظر من به جای اینکه همه چیز را گردن بانک مرکزی بیاندازیم، باید بر این موضوع نظارت کرد که چه میزان ارز به چه افرادی داده شده تا چه کالایی را با چه قیمتی وارد و آنرا چگونه و با چه قیمتی عرضه کرده اند.

منبع: تسنیم

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • به‌زودی، قیمت‌گذاری شوینده‌ها حذف می‌شود
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد / وعده داخلی‌ سازی المان‌ های اصلی اتوبوس برقی
  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • تحقق تامین امنیت غذایی در کشور با اتکا بر تولیدات داخلی
  • سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال
  • شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد