Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:46:57 GMT

پوتین: روسیه توانمندی اتمی خود را تقویت می‌کند

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۸۴۴۹

پوتین: روسیه توانمندی اتمی خود را تقویت می‌کند

به گزارش ایرنا از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین روز دوشنبه در این پیام،  به مناسبت روز کارکنان بخش های اتمی روسیه خاطرنشان کرد: امسال بخش های اتمی روسیه هفتاد و پنچمین سالروز تاسیس این بخش را (در دوره شوروی) جشن می گیرد.  

 وی با قدردانی از کارکنان بخش های اتمی روسیه، نوشت: در آن زمان برای خدمت به میهن مسائل زیادی حل شد و در حالی که زمان کوتاه حتی چند ماه فرصت وجود داشت، آنچه که غیرممکن بود تحقق یافت و بخش اتمی از نقطه صفر شروع به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهوری روسیه در ادامه پیام خود با اشاره به اینکه در آن زمان شوروی سلاح اتمی به دست آورد، اضافه کرد: این نکته اصلی بود و موازنه راهبردی برهم خورده دوباره برقرار شد.  

وی ادامه داد: با دستیابی به این سلاح، تجاوز بدون مجازات (و پاسخ متقابل)  به ملت ما ناممکن شد و صلح و امنیت ملی برای دهها سال آینده تضمین شده است.

پوتین افزود: در آن زمان کشور ما (شوروی) در استفاده از انرژی هسته ای برای مصارف غیرنظامی پیشگام شد که افق های گسترده ای را برای توسعه اجتماعی و اقتصادی مناطق کشور، صنایع و عرصه های اجتماعی و برای تسخیر قطب شمال گشود.

رئیس جمهوری روسیه همچنین به نقش شرکت دولتی روس اتم روسیه برای توسعه فناوری ها در این کشور و طرح های نوآورانه و پژوهش های گسترده در بخش های صنعتی، پزشکی و زیست محیطی اشاره و خاطرنشان کرد: این شرکت نقش بسیار مهمی در استفاده از مسیر دریایی شمال روسیه و نوسازی ناوگان اتمی یخ شکن کشور ایفا می کند.   

وی در ادامه پیام خود نوشت: طرح های بین المللی ساخت و خدمات رسانی به نیروگاه های هسته ای در کشورهای دیگر بسیار مهم است. این طرح ها به تقویت اعتبار و وجهه روسیه به عنوان کشور دارای فناوری و هوشمندی عالی و شریک جدی و کشور پیشرو در عرصه انرژی هسته ای کمک می کند.  

پوتین خاطرنشان کرد: در زمان حاضر شرکت روس اتم در ۹ کشور جهان ۲۵ واحد نیروگاه اتمی می سازد که نتیجه بسیار عالی در تاریخ حوزه اتمی روسیه است.

وی در پایان تصریح کرد که حوزه اتمی روسیه همچنان تقویت خواهد شد تا پاسخ شایسته به چالش های ژئوپلیتیکی و فناوری ها در قرن بیست و یکم داده شود.

 بخش قابل توجهی از تسلیحات روسیه را سلاح اتمی تشکیل می دهد که به سه گانه اتمی شهرت یافته و شامل موشک های قاره پیمای مجهز به کلاهک های هسته ای، زیردریایی های اتمی مجهز به موشک های دارای کلاهک های هسته ای و بمب افکن های دورپرواز راهبردی مجهز به موشک های اتمی می شود.

روس ها این سلاح ها را سلاح های بازدارنده می خوانند زیرا هیچ کشوری جرات ندارد با وجود چنین تسلیحاتی به روسیه حمله کند زیرا بر اساس دکترین دفاعی روسیه در صورت هرگونه حمله یا تهدید برای این کشور، مسکو به خود اجازه می دهد علیه مهاجم از سلاح هسته ای استفاده کند.  

ژنرال «آندره استرلین» رئیس اداره اصلی عملیات ستاد کل ارتش روسیه و «الکساندر خریاپین» کارشناس مرکز پژوهش های نظامی راهبردی آکادمی نظامی ستاد کل ارتش روسیه به تازگی در مقاله مشترکی در روزنامه «کراسنایا زویوزدا» ارگان وزارت دفاع روسیه اعلام کردند که روسیه در صورت حمله موشکی از خارج با سلاح اتمی به دشمن پاسخ خواهد داد.

در ادامه این مقاله آمده است: چرا که هرگونه حمله به روسیه به معنای تلاش برای نابودی ما قلمداد می‌شود.

 به نوشته نویسندگان این مقاله، پیمان ان پی تی و قرارداد منع جامع آزمایشات هسته ای زیر سوال قرار دارند.

در ادامه مقاله خاطرنشان شد: نابودی این دو قرارداد به آغاز رقابت تسلیحات هسته ای در سراسر جهان منجر خواهد شد. ممکن است تعداد کشورهای دارای سلاح اتمی و نیز کشورهایی که در آستانه دستیابی به سلاح اتمی قرار گرفته اند نیز افزایش بیابد.» 

برچسب‌ها روسیه شرکت روس اتم ولادیمیر پوتین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه شرکت روس اتم ولادیمیر پوتین روسیه شرکت روس اتم ولادیمیر پوتین اخبار کنکور اتمی روسیه سلاح اتمی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۸۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

قطعنامه پیشنهادی کشور‌های آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل به ۹ رای موافق بدون مخالفت یا همان وتوی اعضای دائم (آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه) دارد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

قطعنامه‌ای که آمریکا و ژاپن برای جلوگیری از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ارائه دادند، تنها هدفش روسیه بود.

این رای گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد؛ ادعایی که روسیه آن را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل پس از رای گیری به شورای امنیت گفت که این رای " شرم آور است. "

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز گفت که واشنگتن برای متهم کردن مسکو تلاش می‌کند و افزود که روسیه به زودی مذاکرات خود را با اعضای شورا درباره پیش نویس قطعنامه خود با هدف حفظ صلح در فضا آغاز خواهد کرد. 

نبنزیا خطاب به گرینفیلد گفت: "ما خواهان ممنوعیت قرار دادن هر نوع سلاح در فضا هستیم، نه فقط سلاح‌های کشتار جمعی، اما شما این را نمی‌خواهید. بگذارید همین سوال را از شما بپرسم: چرا؟ " 

ایالات متحده آمریکا، تنها کشوری که از سلاح هسته‌ای در جنگ استفاده می‌کند، و ژاپن، تنها کشوری که با یک سلاح هسته‌ای مورد حمله قرار گرفت، با ارائه قطعنامه‌ای پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل، از کشور‌های متعهد به معاهده «فضایی ماورای جو» خواستند چنین سلاح‌هایی را توسعه ندهند و از استقرار آنها در فضا خودداری کنند.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «هر گونه قرار دادن سلاح هسته‌ای در مدار زمین بی‌سابقه، خطرناک و غیرقابل قبول خواهد بود.»

آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

دولت آمریکا پیش از این، به کنگره و همچنین متحدان خود در اروپا درباره توانمندی‌ استقرار جنگ‌افزارهای هسته‌ای روسیه در فضا، که می‌تواند یک تهدید بین‌المللی به شمار آید، اطلاع داده بود.

روسیه، یکی از طرف‌های معاهده « فضایی ماورای جو» سال ۱۹۶۷ که از قراردادن «هرگونه اجسام حامل سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر در مدار زمین» جلوگیری می‌کند، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا مخالف است.

وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دهم اسفند در پارلمان روسیه گفت: مسکو هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا ندارد.

اطلاعات مربوط به استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا پس از آن فاش شد که مایک ترنر، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، با صدور بیانیه‌ای غیرمعمول نسبت به یک «تهدید جدی امنیت ملی» هشدار داد.

معاهده «فضایی ماورای جو » که توسط حدود ۱۱۴ کشور از جمله ایالات متحده و روسیه به تصویب رسیده است، استقرار «سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر» در فضا یا استقرار «سلاح‌ها در فضای خارج از جو» را به هر شکل دیگری ممنوع می‌کند.

«یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن که ریاست جلسه شورای امنیت را بر عهده داشت، گفت که حتی در محیط تقابلی جنگ سرد، رقبا توافق کردند تا اطمینان حاصل کنند که فضای بیرونی صلح‌آمیز باقی می‌ماند. او گفت که ممنوعیت قرار دادن هرگونه سلاح کشتار جمعی در فضا امروز نیز باید رعایت شود.

سفیر آمریکا گفت: همه طرف‌های معاهده باید به ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های مخرب متعهد شوند و ما باید از همه کشورهای عضوی که هنوز طرف آن نیستند بخواهیم بدون تاخیر به آن بپیوندند.

او گفت که ایالات متحده مشتاقانه منتظر تعامل با سایر ۱۵ عضو شورای امنیت "برای ایجاد اجماع در مورد این متن" است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • پوتین: روش های تروریست ها روز به روز پیچیده تر و وحشیانه تر می شود
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟
  • گروسی: اهداف برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد
  • گروسی: حمله به تاسیسات هسته‌ای قدغن است/به‌زودی راهی تهران می‌شوم
  • مقام اوکراینی: ایرانی‌‌ها از ما درس بگیرند و اشتباه‌مان را تکرار نکنند!
  • هشدار روسیه به غرب؛ در آستانه درگیری بین قدرت‌های اتمی هستیم
  • حمله به پایگاه راداری استراتژیک روسیه؛ کی‌یف از خط قرمز هسته‌ای مسکو عبور کرد؟