Web Analytics Made Easy - Statcounter

کار انتخاب رشته برای آن دسته از داوطلبانی که رتبه هایی پایین تر به دست آورده اند بسیار سخت است. همین سختی انتخاب رشته موجب شده تا بسیاری از داوطلبان کنکور امیدشان به مشاوران کنکوری باشد که با وعده قبولی در بهترین دانشگاه های ایران تجارت پر سودی برای خودشان داشته باشند. در حقیقت این روزها، روزهای پراسترسی برای داوطلبان دانشگاه‌ها و روزهای پرسودی برای مشاوران کنکور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار تبلیغات هر کدامشان هم متفاوت‌تر از دیگری است.

برخی به صورت آنلاین و با رقم‌های ٣٠٠ هزارتومانی مشاوره می‌دهند و عده‌ای دیگر هم که اسم و رسمی دارند حضوری و با رقم‌های یک میلیون تا یک میلیون و ٤٠٠ هزارتومان مشاوره کنکور را انجام می دهند.

تبلیغات مختلف مشاوران انتخاب رشته موجب شده تا بسیاری از داوطلبان کنکور که علاقه‌مند به دانشگاه‌های دولتی و رشته‌های خاص هستند، فریب حرف‌هایشان را بخورند و انتخاب رشته خود را در قبال پرداخت هزینه‌های کلان به‌دست آنها بسپارند. مشاورانی که ادعا می‌کنند که فرقی نمی‌کند داوطلب چه رتبه‌ای آورده است آنها با روش‌هایی خاص داوطلبان را وارد دانشگاه‌های معروف دولتی می‌کنند و به داوطلبانی که رتبه ٤٠ تا ٨٠ هزار آورده‌اند، می‌گویند: «قبولید. دانشگاه خوب هم قبول می‌شوید نگران نباشید.»

یکی از همین مشاوران که اسم و رسمی هم برای خودش بین داوطلبان کنکور به‌دست آورده در پوستری نوشته است که می دانید با رتبه ٥ هزار پزشکی دانشگاه روزانه، رتبه ٢٠ هزار در دانشگاه دولتی تهران و رتبه ١٨٣ هزار دانشگاه صنعتی شریف قبولی داده‌ایم. یا در تبلیغی دیگر برخی از مشاوران تأکید می‌کنند که تخصصی روی رتبه‌های بالا کار می‌کنند. خبرنگار «ایران» با دفتر  یکی از همین مشاوران تماس گرفته است. شخص پشت گوشی اعلام می‌کند: «ابتدا یک جلسه ٥ دقیقه‌ای با داوطلب برگزار می‌کنیم تا بدانیم که داوطلب چه دانشگاه و چه رشته‌ای را دوست دارد. انتخاب رشته اصلی ٢ ساعت طول می‌کشد این مسأله حساس است و باید با دقت تمام این مرحله را انجام دهیم خود آقای دکتر هم روی موضوع نظارت می‌کند. البته که تمام وقت آقای دکتر پر شده است. باید به مرکز مراجعه کنید و منتظر بمانید اگر وقت خالی داشتیم انتخاب رشته را انجام می‌دهیم.»
از او درباره روند انتخاب رشته می پرسم، می‌گوید:
«انتخاب رشته به سبک خود آقای دکتر انجام می‌شود. ایشان سبک خاصی را ثبت کرده اند شما اسم آقای دکتر را در اینترنت سرچ دهید می‌بینید که در نظام آموزشی چه جایگاهی دارند. فرآیند کار دستی است ما اصلاً با نرم‌افزار کار نمی‌کنیم. برای انتخاب رشته هم یک میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دریافت می‌کنیم
مؤسسه دیگری هم مدعی شده، که تخصص اصلی‌اش قبولی داوطلبان با رتبه‌های بالا است. منشی این مؤسسه به خبرنگار «ایران» می‌گوید: «ما جمعی از بهترین مشاوران کنکور را داریم و تخصص ما هم قبولی داوطلبان با رتبه‌های بالا است. حدود ١٠٠ داوطلب با رتبه‌های بالای ٢٠ هزار در دانشگاه‌های دولتی قبول شدند. ما رزومه افرادی که برای ما انتخاب رشته می‌کنند را به صورت فایل در اختیارتان می‌گذاریم و شما مشاورتان را انتخاب می‌کنید قیمت انتخاب رشته هم ٧٠٠ هزار تومان است.
  درآمد ٦٠٠ میلیونی برخی از مشاوران کنکور
 ادعاهای مشاوران کنکور در حالی مطرح می‌شود که دبیر کارگروه آموزش دیدبان عدالت و شفافیت بارها درباره کلاهبرداری مشاوران کنکور هشدار داده است. هامون سبطی در این باره می‌گوید: «برخی از افرادی که انتخاب رشته می‌کنند، دیپلمه هستند. آنها بین یک تا دو میلیون تومان از داوطلبان می‌گیرند و معمولاً هم دروغ به خانواده‌ها می‌گویند. برخی مدعی هستند که با رتبه ٤٠ هزار تا ٨٠ هزار داوطلب را در رشته‌هایی قبول می‌کنند که نیازمند رتبه زیر ١٠ هزار است. این دروغ محض است و ما اسمش را «امید فروشی» به داوطلبان کنکور گذاشته‌ایم. چرا که دانش‌آموز چند روز امیدوار به قبولی در کنکور می‌شود و وقتی اعلام نتایج اصلی می‌شود تازه می‌فهمد که مؤسسه، امیدواری کاذب داده است.
او تأکید می‌کند: برخی‌ها ادعا می‌کنند که با رتبه ٤٠ هزار داوطلب را در رشته پرستاری قبول می‌کنند و حتی در رتبه ٦٠ هزار هم داوطلب می‌تواند مهندسی صنعتی شریف قبول شود واقعیت این است که با این رتبه‌ها در پردیس قشم یا پردیس کیش که زیر نظر دانشگاهی خاص است داوطلب قبول می‌شود اما چون اسمش پردیس دانشگاه مثلاً دانشگاه شریف است می‌گوید با این رتبه شریف یا تهران قبول شده است. ماجرا این است در آنجا ثبت نام کردن اصلاً نیازی به رتبه کنکور ندارد حتی اگر این دانش‌آموز رتبه‌اش ٤٠٠ هزار هم می بود می‌توانست در آنجا ثبت نام کند اما خانواده این را نمی‌داند.  
او درباره درآمد میلیاردی مؤسسات کنکور می‌گوید: در این چهار روزی که انتخاب رشته دانشگاهی است برخی از مشاوران تا ٦٠٠ میلیون هم درآمد دارند. ما این موضوع را به وزیر علوم هم گفته‌ایم و قرار بر این شد که در وزارت علوم مرکز یا نهادی تأسیس شود تا روی مؤسسات کنکور نظارت کنند.   مشاوران، امید غیرواقعی می‌فروشند
براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، ۱۷۵ هزار و ۸۴۹ داوطلب در رشته‌های مختلف با آزمون کنکور پذیرفته خواهند شد و رقابت جدی هم برای رشته‌ها و دانشگاه‌های پرطرفدار است. با این همه مشاوران کنکور در حالی هزینه ٣٠٠هزار تا یک میلیون و ٤٠٠ هزار تومانی را برای مشاوره اعلام می‌کنند که انتخاب رشته در پایگاه‌های انتخاب رشته آموزش و پرورش ١٦٠ هزار تومان و هزینه انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش هم ۱۰ هزار تومان است. فاطمه زرین‌آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش  کشور در این باره می‌گوید: ما در سایت سازمان سنجش انتخاب رشته مجازی را فعال کردیم. داوطلب مبلغ ١٠ هزارتومان واریز می‌کند و ما کارنامه داوطلب را بر اساس ظرفیت‌های امسال بررسی می‌کنیم. نمرات داوطلب را با حداقل نمرات سال گذشته تخمین می‌زنیم و احتمال قبولی او را اعلام می‌کنیم.
او درباره کلاهبرداری مؤسسات کنکور هشدار می‌دهد و می‌گوید: بسیاری از مشاوران، امید واهی به داوطلبان می‌فروشند. بسیاری از اعتراضات بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور خانواده‌ها هم به خاطر امیدفروشی به داوطلبان کنکور است؛ مشاوران به خانواده داوطلبان می‌گویند در رشته خاص قبول می‌شوند وقتی جواب نهایی می‌آید خانواده متوجه می‌شود که جواب نهایی مورد انتظارش نیست. برچسب ها: کنکور ، انتخاب رشته ، موسسات کنکوری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000KHH

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کنکور انتخاب رشته موسسات کنکوری داوطلبان کنکور مشاوران کنکور رتبه های بالا سازمان سنجش انتخاب رشته دانشگاه ها هزار تومان آقای دکتر یک میلیون رتبه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۹۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنکوری‌ها مطمئن باشند امنیت آزمون به طور کامل برقرار می‌شود

محمد حسین حاجیلو در همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ که در محل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در حال برگزاری است، با بیان اینکه داوطلبان کنکور اطمینان داشته باشند که امنیت آزمون به طور کامل برقرار می شود، گفت: آزمون های سازمان سنجش در چهار دسته شامل سنجش علمی، استخدامی، صلاحیت حرفه ای و آزمون های بین‌المللی قرار دارند و دستورالعمل حفاظتی به عنوان سند بالادستی به تصویب شورای امنیت کشور (شاک) رسیده است. در این سند وظایف دستگاه ها در زمینه های اجرایی، امنیتی، قضایی و انتظامی مشخص شده است.
وی با اشاره به اینکه همه دستگاه ها ملزم هستند بر اساس ابن دستورالعمل حفاظتی در تمام آزمون های کشور هماهنگی لازم را داشته باشند و وظایف گفته شده را اجرا کنند تا امنیت داوطلبان تامین شود، اظهار کرد: نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در روزهای ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می شود.
وی افزود:  تاکنون بیش از ۳۰۰۰ نفر در جلسات مختلف آمورشی حفاظت آزمون شرکت کرده اند و موضوع امنیت قبل، حین و بعد از آزمون برای تمام عوامل اجرایی و حفاظتی تبیین شده است.
قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: در زمان خروج سوالات از قرنطینه اصلی تا رسیدن بسته های سوالات به مخازن اصلی محل برگزاری آزمون مانند دوی ۴۰۰ متر است و همه عوامل ملزم هستند در هوشیاری کامل قرار داشته باشند. در واقع  برای این بخش سه لایه حفاظتی و یک لایه جدید بعنی لایه چهارم حفاظتی در نظر گرفته شده است که اجرای این لایه های حفاظتی در شهرهای بزرگ تا دورافتاده ترین مراکز آزمون یکسان است.
حاجیلو با بیان اینکه همه عوامل اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری باید شناسایی شده باشند و دارای شناسنامه باشند، گفت: هیچ عامل بیرونی خارج از عوامل شناسنامه دار اجازه ورود به مجموعه های حفاظتی را ندارد. مواردی در گذشته دیده شده که محرمانه به مرکز مربوطه اخطار داده شده است.
وی با تاکید بر اجرای اقدامات حفاظتی در زمان برگزاری آزمون افزود: دفترچه غایبان کنکور قطعا باید صد درصد پلمپ شده جمع آوری شود. تجربه نشان داده در زمان برخورد با فرد متقلب همه تمرکز بر پاسخنامه قرار می گیرد اما عوامل هوشیار باشند در هیچ شرایطی دفترچه سوال فرد متقلب از حوزه خارج نشود. پاسخنامه ها نیز همانند دفترچه ها در امنیت کامل ارسال شود.
قائم مقام سازمان سنجش تکریم خانواده های داوطلبان کنکور را یکی از مهمترین وظایف عوامل اجرایی و حفاظتی دانست و گفت: از افراد فرهیخته و مسوولیت پذیر برای تکریم خانواده ها استفاده کنید. خانواده ها در فاصله مناسب از حوزه آزمون پذیرایی شوند. برای این موضوع بودجه ای در اختیار نمایندگان تام الاختیار وزیر علوم در حوزه های آزمون قرار گرفته است.
به گفته قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور، براساس مکاتبات سازمان سنجش آموزش کشور و معاون وزیر کشور در همه استان ها در زمینه برگزاری کنکور باید شورای تامین استان تشکیل شود. رصد فضای مجازی از زمان ثبت نام تا زمان برگزاری کنکور در حال انجام است و این کار با همکاری پلیس فتا در حال انجام است و در شورای تامین نیز این موضوع باید مدنظر قرار گیرد.


 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آغاز انتخاب رشته آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۳، فردا
  • انتخاب رشته‌ آزمون دوره دكتری سال 1403 از اول اردیبهشت آغاز می‌شود
  • انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ از اول اردیبهشت آغاز می‌شود
  • فردا، آغاز انتخاب رشته آزمون دوره دکتری سال ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته‌ آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ از اول اردیبهشت آغاز می‌شود
  • کنکوری‌ها مطمئن باشند امنیت آزمون به طور کامل برقرار می‌شود
  • صنعت اسباب بازی، مسئله جدی دانشگاه‌های جهان
  • امکان تغییر دانشگاه برای پذیرفته شدگان فرهنگیان وجود دارد؟ 
  • دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • اعلام نتایج آزمون ورودی دوره دکتری سال ۱۴۰۳