Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در آخرین روز هفته دفاع مقدس در مراسم تجلیل از شهدای وزارت امور خارجه با حضور خانواده شهدای این وزارتخانه حضور یافت.

وی در این مراسم یاد همه شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، هسته ای، حرم و شهید عزیز سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همراهانش را گرامی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ظریف همچنین ضمن عرض ارادت به پیشگاه حضرت اباعبدالله الحسین افزود: آنچه کشور ما را اقتدار بخشیده و امروز در شرایط ناگوار بین المللی و منطقه ای و نابسامانی ها این مردم را عزت داده و اجازه نداده کسی به مردم توهین کند و فخر بفروشد، اجازه نداده هیچ قدرت و یاوه گویی بتواند بگوید که اگر من حمایتم را از شما بردارم، شما ظرف یک هفته به زبان دیگری صحبت می کنید.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آنچه توانسته هشت سال تجاوز رژیم تا به دندان مسلح صدام در مقابل مردم بی دفاع ایران را در شرایط پس از انقلاب و شرایطی که فکر می کردند تهران و اهواز و شهرهای دیگر ما را ظرف یک هفته تصرف می کنند و از اهواز با مردم دنیا سخن می گویند، آنچه باعث شد همه اینها نقش برآب شود و صدام و صدامیان به زباله دادن تاریخ بپیوندند و مردم ما ایرانیان بزرگ همواره سرفراز باشند، همان فرهنگی است که از عاشورا و جهاد و شهادت و ایثار و مقاومت داریم.

وی خطاب به خانواده شهدای وزار خارجه افزود: درست است نیروهای مسلح ما حامیان این مرز و بوم هستند ولی این نیروهای مسلح ما از مردم عاشق ایثار و شهادت و حسین برخاستند. آنچه به ما قدرت و توان داده و باعث شده از همه فشارها و سختی ها عبور کردیم، همین حضور مردم و فرهنگ شهادت و ایثار است که شما بهترین یادگاران آن هستید، شما نشانه های بزرگی ایران هستید و شمایید که ایران را سر پا نگهداشتید. فرزندان شما بودند. 

به گفته وزیر خارجه اگر این فرهنگ و نگرش نبود، حتما هشت سال مقاومت در برابر همه حمایت ها، نبود. 

 ظریف گفت: آیا کشوری را سراغ دارید که در دوران دفاع مقدس از متجاوز حمایت نکرده و قدرتی را سراغ دارید که در این دوران به متجاوز سلاح نداده باشد، اگر می خواهند فراموش کنند هیچگاه اجازه نخواهیم داد.

وی افزود: این منطقه ۷۵ میلیارد دلار به صدام کمک کرد، امروز مدعی چه هستند؟ ما مدعی هستیم، ۷۵ میلیارد  دلار پول دادید که مردم ما را شهید کرده و بکشند و جمهوری اسلامی ایران را به زانو دربیاورند. اما این خانواده ها اجازه ندادند.

وزیر خارجه خطاب به حامیان صدام در جنگ هشت ساله گفت: هواپیمای آواکس‌ به عراق دادید، اژلاعات جبهه های ما را در اختیار این کشور قرار دادید حتی زمانی که می دانستید عراق از سلاح شیمیایی استفاده می کند بتوانند با بهترین و به روزترین اطلاعات فرزندان این کشور را شهید کنند، ولی ایستادیم.

 رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: هواپیمای میراژ به عراق اجاره دادید، موشک اگزوست به عراق دادید، امروز می خواهید از  لبنان حمایت کنید، تانک های چیفتن شما از زرورق در میآمد و امروز برای ما ادعای حقوق بشر می کنید شما جنایتکاران علیه بشریت هستید.

وی افزود: امروز برای ما ادعای مدنیت می کنید آنچه به شما نمی آید مدنیت است. سلاح فرستادید و چه باعث شد صدام به زباله دان تاریخ بپیوندد. 

ظریف گفت: شما دشمن شماره یک داعش را با زبونی و نهایت سبوعیت کشتید. شما ترسو و وحشی هستید ولی این مردم را نتوانستید به زانو دربیاورید. ایران اعم از شیعه، سنی، یهودس، در خون ایرانی عشق به حسین و افتخار به مکتب ایثار است . همه علیه ایران جرکت کرده و هنوز علیه ایران طراحی می کنید.

ظریف افزود: آنچه ایران را مقتدر کرده مردم ایران و عشق آنها به امام حسین است. مردم ولی نعمت ما هستند شهدا تاج سر کشور و‌خانواده شهدا افتخار و عزت کشورند. ما شرمنده مردم هستیم. 

وی گفت: حق مردم نیست به خاطر دعوای جناحی و سیاسی منافع این مردم را در نظر نگیریم. به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی در برابر شما سر تعظیم فرو‌ میآورم.

در این مراسم سید عباس عراقچی، محسن بهاروند، حسین جابری انصاری، غلامرضا انصاری معاونان وزیر خارجه و  سعید خطیب زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی حضور داشتند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۹۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر پیشین وزارت امور خارجه برای بررسی شرایط سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ به گفتگو پرداخته است.

بخش‌های مهم این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

دنیا دیگر دنیای دوقطبی نیست، حتی موضوع قطبی بودن در جهان با چالش جدی رو به رو است؛ لذا باید این واقعیات را درک کرد. مهمترین عامل در نظام قطبی عامل وفاداریست و ما هنوز بر اساس این تصور به نظرم توهمی از روابط جهانی داریم و عمل می‌کنیم. بعد خیلی زود دلسرد می‌شویم که چرا روس‌ها یا چینی‌ها با ما اینگونه رفتار کردند؟ در صورتی که اگر درست تشخیص دهیم که امروز مبانی رفتار در روابط جهانی چگونه است حتماً نه چنین توقعاتی را خواهیم داشت، نه اقداماتی می‌کنیم که ایجاد چنین توقعاتی برای ما بکند. نه خودمان را فدا برای کسی می‌کنیم و نه توقع داریم که آن‌ها برای ما این کار را بکنند.

باید روابط سازنده با همه کشور‌ها داشته باشیم. معتقدم که بدون روابط سازنده نه با شرق می‌توانیم رابطه خوبی داشته باشیم نه با غرب. یعنی بدون اینکه با غرب رابطه داشته باشیم نمی‌توانیم با شرق رابطه داشته باشیم و برعکس هم همینطور است.

تا زمانی که ما با روسیه و چین رابطه نداریم، حتما غرب هم با ما رابطه فراگیر و همه جانبه نخواهد داشت. تا زمانی که در‌ها به روی غرب از سوی ایران بسته باشد، حتما روسیه و چین هم احساس می‌کنند که کنشگر این حوزه هستند و منافعشان را بر ما تحمیل می‌کنند بدون اینکه منافع ما را در نظر داشته باشند.

اگر قرار است جهان جنگ اقتصادی داشته باشد این جنگ باید بین چین و آمریکا باشد.

فرصت مذاکره با آقای ترامپ را ما از دست ندادیم. با همه احترامی که برای دوست و همکار عزیزم آقای احمدی قائل هستم، اعتقاد دارم که نیمی از قضیه را دیده‌اند. چرا که آقای ترامپ یک بخشی از معادله است و کل معادله نیست.

آقای ترامپ حداکثر می‌تواند یک توافق دو صفحه‌ای مثل آن که با کره شمالی امضا کرد را امضا کند. آقای ترامپ نه توانش را داشت و نه ساختار آمریکا اجازه می‌دهد، همانطور که در کره شمالی اجازه ندادند که ایشان وارد یک توافق محتوایی جدید شود.

با توافق دو صفحه‌ای هم هیچ مشکلی از کسی حل نمی‌شود، فقط یک فرصت عکس انداختن فراهم می‌شود که ممکن است برای کره شمالی فرصت خوبی بود؛ چون همیشه رهبران کره شمالی دوست داشتند که با روسای جمهور آمریکا دیده شوند. چون این فرصت را پیدا نمی‌کردند بعد از اینکه روسای جمهور از کاخ سفید خارج می‌شدند معمولاً آن‌ها را دعوت می‌کردند و با آن‌ها عکس یادگاری می‌انداختند؛ لذا این پیروزی برای آن‌ها بود و یک پیروزی هم برای آقای ترامپ بود که خاصیت نارسیستی‌اش را آبیاری کند؛ لذا این قسمت از فرمایش آقای احمدی کاملاً درست است که ترامپ علاقه داشت که این کار را انجام دهد؛ اما قسمت بعدی‌اش که همانطور که در اجلاس ویتنام آمریکا و کره شمالی دیدیم این افراد دیگر هستند که تصمیم می‌گیریم.

آقای ترامپ از بنده چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما که اجازه برای مذاکره نداشتیم. اما آقای بولتون در کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» کاملاً تشریح می‌کند که هربار ایشان تا مرز استعفا پیش رفت برای اینکه مانع از مذاکره شود. خیلی هم با آب و تاب توضیح می‌دهد که در هر دو مورد استعفا نامه‌اش را نوشت و وقتی مذاکره صورت نگرفت خیالش راحت شد. اما همین نشان می‌دهد، اگر بنده با آقای ترامپ مذاکره کرده بودم یا آقای دکتر روحانی مذاکره بودند، نهایتاً همین بولتون بودند که باید این مذاکرات را به نتیجه می‌رساندند.

بعضی‌ها ایراد می‌گیرند که آقای بولتون و پومپئو از ابتدای سال ۹۷ وارد کاخ سفید شدند، یعنی از آوریل سال ۲۰۱۸، لذا می‌گویند چرا از دوران آقای تیلرسون استفاده نکردید. من با آقای تیلرسون در جلسه ۵+۱ دیدار داشتم، به هیچ وجه آقای تیلرسون در ظرفیت مذاکره نبود و اعتماد لازم را از سوی آقای ترامپ برای این که مذاکره کند، نداشت. کاملاً مشخص بود و دیدیم که ظرف تقریبا یک سال از دولت آقای ترامپ خارج شد.

من معتقدم که ما اگر تشخیص دهیم که تهدیدی که برای جمهوری اسلامی وجود دارد تهدید امنیتی‌سازی است، در زمین این تهدید بازی نمی‌کنیم؛ لذا می‌توانیم سیاست فعال‌تری را داشته باشیم. البته این به معنا نیست که دست از مخالفت با آمریکا بکشیم، مخالفت با سلطه و مخالفت با استکبار می‌تواند برای کشور یک زمینه قدرتی فراهم کند، با توجه به اینکه الان قدرت دیگر صرفاً قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی نیست. البته قدرت‌های دیگری هم هستند مثل قدرت الهام بخشی.

آن‌هایی که میگویند برجام ایراد داشت خب چرا آمریکا به برجام استناد نکرد، اگر برجام یک طرفه بود آمریکا به یک جمله برجام استناد می‌کرد و از آن خارج می‌شد. آن وقتی که استناد کردند ۱۳ کشور در شورای امنیت علیه‌شان بودند، لذا دوستان ما مقداری به واقعیت‌ها توجه کنند بهتر است.

منبع: اقتصادآنلاین

دیگر خبرها

  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • نخست وزیر پیشین قطر خطاب به اعراب: به زانو درآوردن ایران را فقط در خواب خواهید دید!
  • تصمیم ضدایرانی اتحادیه اروپا برای خشنودی صهیونیست‌ها
  • چرا تندروها ظریف را ترسو، واداده، وسط باز، سازشکار و فریب خورده نامیدند؟/ ایرانیان چه زندگی را انتخاب کرده اند؟ / آیا عهدنامه ترکمانچای منفی بود؟
  • رویترز: اتحادیه اروپا امروز درباره تحریم ایران تشکیل جلسه می‌دهد
  • استقامت مردم غزه دشمن را به زانو درآورده است
  • دولت رئیسی متوجه ظرفیت ظریف نیست
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • روایت تسنیم از آنچه در نوای هزار‌ دف ‌پالنگان گذشت + فیلم
  • پدیده ۲۳ ساله کشتی آمریکا "دیوید تیلور" را به زانو در آورد (فیلم)