Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/زنجان معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان گفت: در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و اعمال محدودیت‌های سخت‌گیرانه کرونایی باید استان‌های شمال‌غرب کشور با یک دیگر هم‌آوایی و وحدت رویه داشته باشند.

خدابخش مرادی‌نافچی صبح امروز (۷ مهرماه) در جلسه تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در پیشگیری از کرونا که به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا بحث روز کشور بوده و همه استان‌های کشور را به شدت درگیر خود کرده است، اظهار کرد: باید در رابطه با پیشگیری از شیوع بیماری کرونا با استان‌های همجوار زنجان هم‌فکری داشته و استان‌ها باید در این زمینه تجربیات خوب خود را در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا با یکدیگر همکاری و تبادل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با طرح پایلوت سرپایی بیماری کرونا در استان زنجان و با اشاره به سفر نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران، افزود: طرح پایلوت سرپایی با هماهنگی وزارت بهداشت در استان زنجان آغاز شد و اکنون از طرح سرپایی استان و تجربیات خوب این طرح سایر استان‌ها استفاده می‌کنند.

این مسئول با بیان اینکه یافته‌های استان زنجان در زمینه طرح پایلوت سرپایی در مجله دریای مدیترانه سازمان بهداشت جهانی به عنوان تجربه ایران به ثبت رسیده است، تصریح کرد: در خصوص نمونه‌گیری سرپایی انجام شده در استان زنجان به نسبت جمعیت بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد ملی کرونا رتبه نخست کشوری را کسب کرده است.

معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان با بیان اینکه درصد فوتی‌ها نسبت به موارد مثبت‌ها 2.6 درصد بوده و از درصد کشوری نیز پایین‌تر است، ادامه داد: برای ایجاد تعامل در بین شهروندان برای عملیاتی کردن برنامه‌های دانشگاه علوم‌پزشکی در راستای پیشگیری از ابتلا به کرونا علاوه بر استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی استودیو سلامت را به صورت اختصاصی با موضوع کرونا در استان زنجان فعال کردیم.

مرادی‌نافچی با اشاره به تشکیل سه بار در هفته جلسات ستاد استانی و شهرستانی پیشگیری و مقابله با کرونا در استان و تحلیل مسائل روز بیماری کرونا، اظهار کرد: گفتنی است برای اینکه بتوانیم جامعه و نظام اداری را همراه و همگام با برنامه‌های دانشگاه علوم‌پزشکی کنیم، هسته‌های همیار سلامت را در همه ادارات و سازمان‌ها و واحدهای تولیدی و صنفی و گروه‌های دیگر جامعه تشکیل دادیم و تاکنون نتیجه مثبتی هم در پی داشته است.

وی با اشاره به تشکیل 50 جلسه با هیئت‌های مذهبی و معتمدین استان در خصوص ایام محرم و یوم‌العباس در زنجان، افزود: مراسم یوم‌العباس همانند سال‌های گذشته برگزار نشد و به جای برگزاری مراسم یوم‌العباس همانند سنوات گذشته کمک‌های مومنانه به میزان 110 هزار بسته تهیه و توزیع آن در بین اقشار آسیب‌پذیر انجام شد.

این مسئول با تاکید بر لزوم وجود هم‌آوایی و وحدت رویه در مورد اعمال اقدامات سخت‌گیرانه و محدودیت‌ها برای پیشگیری از ابتلای مردم به ویروس کرونا، تصریح کرد: برخی از شهرستان‌های زنجان مانند ماه‌نشان با دیگر استان‌های هم‌جوار بوده و مراوداتی بین آن‌ها انجام می‌شود، بنابراین درخواست می‌کنیم سطح همکاری محلی بین فرماندران دو شهرستان همجوار و روسای مرکز بهداشت برای اقدامات پیشگیرانه، مداخله‌ای و سفرها و غیره بیشتر شود.

معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان با اشاره به ضرورت ایجاد بازدیدهای مشترک در بین استان‌های همجواز و تبادل تجربیات موفق و تدابیر اتخاذ شده در حوزه مقابله و پیشگیری از کرونا و استفاده از تجربیات موفق می‌تواند در مسیر غلبه بر آسیب‌های ویروس کرونا تأثیرگذار باشد، ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم جلسه تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در پیشگیری از کرونا به صورت ماهانه با میزبانی استان‌های همجوار برگزار شود.

مرادی‌نافچی با اشاره به فرا رسیدن اربعین حسینی، خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنم وحدت رویه‌ای در بین همه استان‌های همسایه زنجان برای عدم برپایی راهپیمایی در داخل استان وجود داشته باشد، زیرا اگر فقط یک استان اقدام به برپایی این راهپیمایی کند به عنوان مطالبه‌ در سایر استان‌ها نیز مطرح می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنجان محدودیت های کرونایی شمال غرب شیوع بیماری کرونا استان زنجان استان های هم استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۰۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همکاری ‌های امنیتی در بستر سازمان شانگهای

به گزارش جام جم آنلاین، سازمان همکاری شانگهای نقشی محوری در رسیدگی به چالش‌های منطقه‌ای به ویژه در مبارزه با تهدیدات تروریستی جدید و بی‌ثباتی در منطقه اوراسیا ایفا می‌کند. این سازمان با تلاش‌های هماهنگ میان کشورهای عضو، همکاری در اشتراک گذاری اطلاعات را تقویت و اقداماتی را برای پاسخ مشترک به تهدیدات ترکیبی مانند خرابکاری و حملات تروریستی تدوین می‌کند.

حملات تروریستی اخیر به تالار شهر کروکوس در مسکو و بمب گذاری در شهر کرمان ایران باعث شد همکاری اطلاعاتی و سطح هوشیاری سازمانی برای مبارزه با تروریسم، تجزیه‌طلبی و افراط گرایی افزایش یابد. همچنین با گذار جهان از حالت تک قطبی به چندقطبی، مناطق جغرافیایی مستعد درگیری‌ها و جنگ‌های نیابتی به طور مداوم در حال گسترش هستند.

از آنجایی که سازمان همکاری شانگهای به عنوان بستری برای تقویت یکپارچگی و توسعه اقتصادی در سراسر اوراسیا عمل می‌کند، هرگونه بی‌ثباتی و ناامنی می‌تواند مانع پیشرفت یکپارچگی و در نتیجه رشد اقتصادی شود.

نشست آستانه

روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان در سال ۱۹۹۶ سازمان شانگهای پنج را تشکیل دادند. از سال ۱۹۹۸ منشور سازمان همکاری شانگهای بندی کلیدی را در ماده نخست خود گنجانده است که بر تلاش‌های مشترک برای مبارزه با جدایی طلبی، افراط گرایی و تروریسم تأکید می کند. در سال ۲۰۰۱ ازبکستان به سازمانی پیوست که بعداً به سازمان همکاری شانگهای تغییر نام داد.

دوم و سوم آوریل آستانه قزاقستان میزبان نوزدهمین نشست دبیران شورای امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بود. ایران برای نخستین بار به عنوان عضو کامل سازمان همکاری شانگهای در نشست شرکت کرد و مغولستان و بلاروس به عنوان کشورهای ناظر سازمان همکاری شانگهای به عنوان مهمان دعوت شدند.

قزاقستان ریاست نشست را برعهده داشت. قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان در سخنرانی خود تأکید کرد، مقابله با «سه نیروی شر» (تروریسم، جدایی‌طلبی و افراط‌گرایی) و همچنین جرایم سازمان یافته فراملی، قاچاق مواد مخدر و چالش‌های امنیت سایبری، اولویت ریاست قزاقستان در سازمان همکاری شانگهای است.

سناریوی ژئوپلیتیک

در سخنرانی افتتاحیه سال ۲۰۰۱ نورسلطان نظربایف رئیس جمهور سابق قزاقستان، افغانستان را «مهد تروریسم» توصیف کرد. 20 سال پس از آن، خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به ظهور مجدد فعالیت‌های تروریستی و بی‌ثباتی منطقه‌ای ناشی از این کشور منجر شد که حملات ژانویه در کرمان ایران این موضوع را تأیید می‌کند.

از آنجایی که هرج و مرج هدف کلیدی تروریسم است، حمله اخیر در مسکو که به وسیله شهروندان آسیای مرکزی انجام شد، برای اعضای سازمان همکاری شانگهای نگران‌کننده است. پیامدهای چنین رویدادهایی می‌تواند به اختلاف کشورهای همسایه، روسیه و تاجیکستان دو عضو سازمان منجر شود.

در واقع روند نگران کننده‌ای در آسیای مرکزی به عنوان بستری برای پرورش ایدئولوژی‌های افراطی در حال ظهور است. در همین راستا، داعش خراسان تبلیغات را به چندین زبان ازجمله تاجیکی، ازبکی و روسی منتشر می‌کند.

علاوه بر این، طالبان افغانستان در تلاش‌های خود برای ریشه‌کن کردن گروه‌های تروریستی که عمدتاً از آسیای مرکزی و افغان‌ها تشکیل شده، متناقض رفتار می کند. شواهد اخیر حاکی از آن است طالبان از حضور و فعالیت‌های القاعده در افغانستان حمایت می کند و اجازه می‌دهد فضای امنیتی این کشور را پیچیده‌تر کند.

در دوره کنونی شناسایی نیروهای مستعد به طور فزاینده‌ای چالش برانگیز شده است، به ویژه در مواردی مانند حمله مسکو که در آن تروریست‌ها دیگر متعصب نیستند، بلکه داوطلبان یا مزدورانی هستند که اینترنتی استخدام می‌شوند. این افراد اغلب بی‌سواد و فقیر هستند و با وعده غرامت ناچیز فریفته می‌شوند.

 ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم

سازمان همکاری شانگهای شاهد تقویت همکاری علیه تروریسم است که با ایجاد ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم (RATS) در سال ۲۰۰۱ به اوج خود رسید. این سازمان مستقر در تاشکند ازبکستان، چارچوبی مشترک برای رسیدگی به چالش‌های جهانی تروریسم و ​​افراط‌گرایی ایجاد و به کشورهای عضو در توسعه راهبرد‌های ضد تروریسم کمک کرد.

ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم مانورهای مشترکی را با هدف افزایش ظرفیت سازمان همکاری شانگهای در مقابله با شورش و تروریسم به وسیله آموزش پرسنل نظامی در عملیات تاکتیکی ضد تروریسم آغاز کرد.

طبق منابع منتشر شده، میان سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم به منطقه سازمان همکاری شانگهای کمک کرد تا از ۲۰ حمله تروریستی و ۶۵۰ جنایت مرتبط با ترور جلوگیری کند، همچنین یک هزار و 700 افراط گرا را خنثی و 2 هزار و 700 تروریست را دستگیر کرد.

 ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم  خود را با چالش‌های جدید ناشی از فعالیت‌های استخدام اینترنتی گروه‌های تروریستی سازگار کرده، به طوری که عملیات اطلاعاتی مشترکی را برای جلوگیری از کاربرد اینترنت برای اهداف تروریستی، جدایی طلبانه و افراطی انجام داده است.

همچنین یادداشت همکاری موجود میان ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم، سازمان شانگهای و مرکز ضد تروریسم کشورهای مشترک المنافع تلاش‌های امنیت جمعی کشورهای منطقه را تقویت می‌کند.

۲۹ مارس اجلاس چهل و یکم ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم در تاشکند با حضور هیئت‌های ذی صلاح هند، جمهوری اسلامی ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان، ازبکستان و نمایندگان کمیته اجرایی ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم سازمان شانگهای برگزار شد.

همچنین در نشست موسوم به «اوراسیا-ضد ترور-۲۰۲۳» در شهر بیشکک تصمیماتی برای تصویب پیش نویس برنامه همکاری کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در مقابله با تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی برای سال‌های ۲۰۲۵-۲۰۲۷ و همچنین نتیجه مانور مشترک ضد تروریسم اتخاذ شد.

در این میان پیشنهاد قرقیزستان در راستای عملیات مشترک برای خدمات مرزی از سوی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با نام «همبستگی ۲۰۲۴» مورد حمایت قرار گرفت.

نتیجه‌گیری

حملات تروریستی اخیر در مسکو، کرمان و استان خیبر پختونخوا پاکستان بر ضرورت افزایش هوشیاری و همکاری در سازمان همکاری شانگهای برای مبارزه مؤثر با تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی تأکید می‌کند.

هرچند سازمان همکاری شانگهای به عنوان بستری کلیدی برای همکاری امنیتی منطقه‌ای به تکامل خود ادامه می‌دهد، اما ابتکاراتی مانند ساختار منطقه‌ای ضد تروریسم در تقویت تلاش‌های جمعی و رسیدگی به چالش‌های نوظهور، به ویژه مقابله با فعالیت‌های استخدام اینترنتی و تهدیدات امنیتی مرزی ضروری است.

چشم‌انداز جدید ژئوپلیتیکی ناشی از جنگ اوکراین و شکاف متعاقب آن در روابط بین‌الملل، نباید مانع از جریان اطلاعاتی میان کشورها و همکاری در تلاش‌های ضد تروریسم شود.

علاوه بر فعالیت‌های ضد تروریسم و ​​ضد شورش، سازمان همکاری شانگهای دائم بر روی مبارزه با قاچاق غیرقانونی مواد مخدر، روان‌گردان‌ها، جرایم سازمان‌یافته فراملی، گسترش همکاری در زمینه امنیت اطلاعات بین‌المللی و همچنین همکاری بیشتر در چارچوب نهادهای چندجانبه مانند سازمان ملل متحد، کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا و سازمان پیمان امنیت جمعی کار می‌کند.

منبع: راهبرد معاصر

دیگر خبرها

  • توصیه های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • توصیه‌های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه
  • علت ۷۰ درصد مرگ‌ها بیماری‌های قلبی و عروقی است
  • لزوم همکاری ‌های امنیتی در بستر سازمان شانگهای
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • شناسایی ۱۲ مورد بیماری «کیست هیداتید» در کهگیلویه و بویراحمد
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • شناسایی ۹۱ هزار فرد مبتلا به فشار خون در قزوین
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم