Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-23@08:54:52 GMT

کدام مهم است؛ ثبات یا کاهش نرخ ارز؟

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۰۸۸۶

کدام مهم است؛ ثبات یا کاهش نرخ ارز؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این روزها و در شرایطی که سال ۹۹ وارد سومین فصل سال شده، تب دلار به حدی بالا رفته که نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است؛ این در شرایطی است که بسیاری از بنگاه‌های تولیدی، اثر افزایش نرخ ارز را روی فعالیت خود حس کرده‌اند و در مقابل، به دلیل رشد هزینه‌ها ناچار به افزایش قیمت محصولات شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی وضعیت بازار نشان می‌دهد که در حال حاضر قیمت فروش دلار در صرافی‌های بانکی در حدود ۲۸ هزار و ۷۰۰ تومان است و این در حالی است که در ابتدای سال هر دلار آمریکا با نرخی در حدود ۱۴ هزار تومان به فروش می‌رفت و این یعنی افزایشی در حدود ۲ برابر.

قابل پیش‌بینی بودن دلار مهم‌تر از نرخ دلار

در این شرایط، اما فعالان اقتصادی معتقدند که هیچ‌چیزی بهتر از قابل پیش‌بینی بودن نرخ ارز و ثبات آن برای کشور نیست؛ این سیاست حتی مهم‌تر از نرخ ارز است.

عدنان موسی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در این خصوص عنوان کرد: چه نرخ دلار ۵ هزار تومان و چه ۲۵ هزار تومان باشد، اگر نرخ ارز قابل پیش‌بینی باشد و ثبات خاصی داشته باشد و دیر به دیر تغییر کند، خیلی از مسایل اقتصادی که مرتبط با داستان ارز هستند، حل می‌شود.

وی افزود: همیشه یک تولیدکننده و تاجر دنبال این بوده که بتواند برای آینده خود برنامه‌ریزی کند، اما در شرایط فعلی ارزی نمی‌تواند برنامه‌ریزی داشته باشد.

رییس اتاق بازرگانی ایران و قطر عنوان کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی نمی‌تواند حتی برای ۶ ماه یا یک‌سال آینده خود سرمایه‌گذاری کند. سرمایه‌گذار نمی‌داند مواد اولیه را با چه قیمتی می‌تواند بخرد و با چه قیمتی می‌تواند محصول خود را بفروشد و هر کالایی را بفروشد، فردای آن باید با قیمت بالاتر مواد اولیه خریداری کند.

نوسان نه، ثبات نرخ ارز مهم است

در این میان، جمشید عدالتیان، عضو سابق اتاق بازرگانی ایران معتقد است: آنچه قبل از افزایش یا کاهش قیمت ارز اهمیت دارد، ایجاد ثبات در این بازار است.

وی افزود: در صورتی که هر روز نرخ‌ها کاهشی یا افزایشی باشد، هیچ یک از فعالان اقتصادی نمی‌توانند برای آینده خود برنامه‌ریزی کنند و این مساله برای اقتصاد هر کشوری گران تمام می‌شود.

عدالتیان با بیان این‌که ثبات نرخ ارز اثرات خود را در نظم پیدا کردن اقتصاد و حفظ آمار صادرات غیرنفتی نشان می‌دهد، تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین مسایلی که تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، بحث نقدینگی مورد نیاز برای فعال کردن خطوط تولید است. با افزایش نرخ دلار عملا قیمت مواد اولیه به شکل قابل توجهی افزایش یافت و این مساله فشار جدی بر تولیدکنندگان وارد کرد.

آرامش اقتصادی در سایه نرخ ارز باثبات

به باور فعالان اقتصادی، وظیفه سیاست‌گذار در این مسیر مهم است. اگر سیاست‌گذار یا دولت در صدد تغییر وضعیت فعلی اقتصاد و ایجاد آرامش در بازار است، باید افقی قابل دستیابی برای فعالان اقتصادی و هر شخصی که نوسانات ارز، بر زندگی‌اش به صورت مستقیم تاثیر می‌گذارد، ترسیم کند.

آنها عنوان می‌کنند: مهم است فعال اقتصادی بداند که نرخ ارز یک مقدار ثابتی منها یا به علاوه ۱۰ تا ۲۰ درصد باشد. هر چه غیر از ثبات در بازار ارز، مدیریت کردن فعالیت‌های تولیدی و خدماتی همچنین مدیریت کردن فضای روانی مردم را مشکل خواهد کرد.

فعالان اقتصادی تاکید می‌کنند: نرخ ارز باید حتی به قیمت نرخ‌های بالاتر، باثبات باشد و در یک محدوده نوسانی باقی بماند. اگر نرخ ارز بالا باشد ولی ثبات داشته باشد، باعث می‌شود بنگاه‌ها با تمرکز بیشتری به فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی خود بپردازند. مردم نیز با آرامش بیشتری به نیازهای خود توجه می‌کنند و بهره‌وری لازم را برای بهتر انجام دادن کارها، کسب می‌کنند.

به باور آنها، به دلیل این‌که این ثبات تاکنون احساس نشده و فضای روانی بر اقتصاد کشور سایه افکنده، هزینه‌های تمام شده کالا و خدمات را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید:

چند پیش بینی درباره آینده دلار

رشد ۷۷ درصدی فروش حواله‌های ارزی در نیما

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1437233

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارز بازار طلا و ارز ارز تک نرخی افزایش قیمت کاهش قیمت ها بانک مرکزی تولید اتاق بازرگانی واحد های تولیدی فعالان اقتصادی پیش بینی نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۰۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حفظ ثبات و امنیت پایدار به‌عنوان لازمه تحقق اهداف اقتصادی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی در ادامه برنامه‌های سفر خود به پاکستان عصر دوشنبه در دیدار «آصف علی زرداری» رئیس جمهور این کشور، اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان را از جمله عوامل مهم در تحکیم پیوندها و زمینه‌ساز توسعه و تعمیق روابط میان دو کشور عنوان کرد.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر عزم مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی، حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرزهای مشترک میان دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تاکید کرد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین به‌عنوان مسئله اول جهان اسلام که اکنون مسئله نخست جهان بشریت شده اشاره کرد و گفت: امروز آرمان بلند امام خمینی (ره) مبنی بر آزادسازی قدس شریف به مطالبه همه ملت‌های مسلمان و آزاده تبدیل شده و همه دولت‌های اسلامی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان نیز در این دیدار عشق و دلدادگی دو ملت ایران و پاکستان به اهل بیت علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت رضا (ع) را موجب تعمیق برادری میان دو کشور دانست و با تاکید بر علاقمندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تاکید کرد.

رئیس جمهور پاکستان همچنین ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی بر علیه مردم بی‌دفاع غزه، بر مخالفت دولت پاکستان نسبت به هرگونه دخالت خارجی در منطقه تاکید کرد.

کد خبر 6085943 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است
  • حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید
  • لزوم حفظ ثبات و امنیت پایدار به‌عنوان لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ثبات دلار کوتاه‌مدت است؟
  • قیمت طلای جهانی دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
  • ثبات قیمت دلار و سکه در معاملات امروز بازار
  • صعود انفجاری بورس ، سقوط دلار | وقت خرید کدام سهم است؟