Web Analytics Made Easy - Statcounter

عنایت‌الله راهنورد روز دوشنبه به مناسبت روز آتش‌نشان در مانور روز آتش نشانی و تقدیر از فعالان این حوزه با اشاره به آپارتمان‌سازی و ساختمان‌های بلند مرتبه در سطح استان با ارتفاع بیش از ۳۰ متر، افزود: تجهیز ناوگان آتش نشانی شهرکرد به خودروی نردبام‌دار بلند مرتبه یک ضرورت است.

وی اظهار داشت: تجهیزات آتش‌نشانی استان متناسب با رشد صنعت و ساختمانهای بلند مرتبه و فعالیت مراکز تجاری صنعتی نیست و برای ارتقاء سطح ایمنی در استان نیازمند تجهیزات به روز و کارآمد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه امدادرسانی در ساختمان‌های بلندمرتبه نیاز به امدادرسانی از خارج ساختمان است که برای این امدادرسانی به نردبام با ارتفاع بالای ۳۰ متر نیاز است، گفت: تامین این خودرو با این تجهیزات، از اعتبارات داخلی شهرداری امکان‌پذیر نیست و باید یک نگاه ویژه ازسوی مدیریت بحران و استانداری به این نیاز شود.

شهردار شهرکرد نیز گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه مدیریت شهری از جمله خدمات‌رسانی به ساختمانهای بلند مرتبه نیاز به تجهیزات به روز است  و باید دستگاه‌های مختلف برای تامین این اعتبار همکاری کنند.

بهادر عبدالغنی با اشاره به جانمایی ایستگاه‌های آتش‌نشانی در نقاط مختلف شهرکرد گفت: طرح ترافیکی این شهر در دست تهیه است و پیش‌بینی می‌شود ۲ ایستگاه آتش‌نشانی دیگر نیز در سال آینده فعال شود.

وی به تلاش‌های نیروهای آتش نشان در حوزه مبارزه با کرونا اشاره کرد و گفت: نیروی ها آتش نشان در حوزه سم پاشی و ضدعفونی کردن معابر نقش مهمی را برعهده داشتند.

مدیرکل بازرسی چهارمحال و بختیاری نیز گفت:فعالیت نیروهای آتش نشان برای نجات جان افراد در حوادث ستودنی است.

علی احمدی به مشکلات حوزه جذب نیروی انسانی در سالهای گذشته در آتش‌نشانی  شهرکرد بر اساس نیاز اشاره کرد و گفت: این افراد از بین جوانان و افراد با انگیزه که در حوزه‌های مختلف ورزشی دارای مهارت بودند انتخاب شدند، اما به دلیل برخی سهل‌انگاری‌ها از جمله  رعایت نشدن عدالت استخدامی فعالیت آنها جلوگیری شد.

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در آتش‌نشانی استان گفت: تعدیل نیروی ۳۰ آتش‌نشان از باب این نبود که که آتش‌نشانی کمبود نیرو نداشت.

به گفته وی،هم‌اکنون ۷۰ یا ۸۰ نفر نیروی فعال در شهرداری طبق قانون باید در مشاغل خدماتی مشغول فعالیت باشند اما بدون لحاظ قوانین در حوزه اداری مشغول فعالیت هستند که باید با یک پایش این افراد در سازمان‌های تابع شهرداری به عنوان نیروی خدماتی به کارگیری شوند.

وی با اشاره به اینکه برای جذب نیروی جدید در آتش نشانی و برگزاری آزمون شرط سابقه کار قرار داده شده، گفت: ۳۳ نفر نیروی که تعدیل شدند با شرکت در آزمون می توانند بازگشت به کار داشته باشند.

 به گزارش ایرنا، در این آیین از خانواده " سید محمد مهدی حسینی" امدادگر جمعیت هلال احمر استان که در تاریح ۱۸ تیرماه سال ۹۹ در عملیات اطفاء حریق جنگل منطقه بلوط بلند به شهادت رسید، نیز تقدیر شد.

برچسب‌ها آتش نشانی چهارمحال وبختیاری روز آتش نشانی و ایمنی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آتش نشانی چهارمحال وبختیاری روز آتش نشانی و ایمنی آتش نشانی چهارمحال وبختیاری روز آتش نشانی و ایمنی اخبار کنکور بلند مرتبه آتش نشانی آتش نشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۱۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تجهیزات آتش نشانی در ایران چگونه است؟

حوادث آتش نشانی، بخش ناگزیری از حوادث زندگی بشر هستند. از دیرباز، این حوادث به روش­های مختلف به عنوان یک عامل خسارت شدید شناخته می­شوند.

آتش سوزی جنگلها حتی در زمان انسانهای اولیه نیز حضور داشته و از آن زمان تا به امروز، خطرات ناشی از حریق و پیشرفت فناوری انسان، همواره سعی دارند از یکدیگر سبقت بگیرند.

در جهان امروز، آتش سوزی دنیای بسیار بزرگی دارد. حوادث آتش سوزی دیگر محدود به شعله کشیدن چوب یا پارچه نیست بلکه انواع پیشرفتهتری از آتش سوزی شامل آتش سوزی تجهیزات الکتریکی، مواد شیمیایی آزمایشگاهی، مواد محترقه و انفجارپذیر و آتش سوزی هستهای، انسان را در معرض خطر قرار میدهند. اگر در قرنهای گذشته میتوانستیم به سادگی و به کمک آب یا خاک به اطفای حریق بپردازیم، امروز دیگر چنین شرایطی نداریم. برخی انواع آتش سوزی به کمک آب خاموش نمیشوند و گاهی، حتی بیش از پیش شعله خواهند کشید. بنابراین، باید برای این انواع آتش از خاموشکنندههای موثرتری استفاده کرد.

در کنار این پیشرفت انواع حریق، آتش نشانی نیز برای مقابله با این وضعیت به پیشرفتهای خوبی رسیده است. تجهیزات آتش نشانی به انسان کمک میکنند تا برای مقابله با آتش، دست پرتری داشته باشند و بتوانند با سهولت بیشتر با آتش مبارزه کنند. این تجهیزات روز به روز در حال پیشرفت هستند تا انسان برای اطفای هر نوع حریق در هر نوع محیطی، آمادگی داشته باشد.

حال بیایید در یک مقایسه ساده، ببینیم این پیشرفتها در صنعت آتش نشانی تا چه اندازه کافی بوده است. به عبارت دیگر، با توجه به پیشرفت آتش و آتش نشانی، کدام یک جلوتر هستند؟ آیا پیشرفتهای آتش نشانی برای دنیای امروز کافیست؟

آمار حوادث ناشی از آتش در جهان

طبق آمار منتشر شده در سال 2023، در سراسر جهان 340,000 نفر مستقیما به خاطر آتش سوزی جان خود را از دست دادهاند. همچنین خسارت مالی ناشی از آتش سوزی در جهان رقمی بین 394 تا 893 میلیون دلار تخمین زده میشود. اگر چه این رقم نسبت به بسیاری از هزینههای موجود در جهان امروز رقم فضایی و عجیبی نیست اما باز هم عدد بالایی به حساب میآید.

آمار حوادث آتش نشانی در ایران

در یک مطالعه که در سال 2010 انجام شده است، تعداد حوادث آتش سوزی کشورهای مختلف مورد مقایسه قرار گرفته و طبق این آمار، کشورهای جهان به 6 گروه تقسیم شدهاند. بر اساس این طبقه بندی، ایران در گروه سوم یعنی کشورهایی که سالانه بین 20000 تا 100000 حادثه آتش سوزی دارند، جای گرفته است. این دستهبندی نشان میدهد به لطف خدا ایران در زمینه حوادث حریق دارای وضعیت بدی نیست اما هنوز هم جای پیشرفت دارد.

از نظر تلفات جانی، در کشورمان در طی شش ماهه نخست سال 1398 حدود 1000 مورد تلفات ناشی از سوختگی در کشور گزارش شده که بیشترین مقدار مربوط به سه استان تهران، اصفهان و فارس است.

تنها چاره برای اینکه چنین آمارهایی روند کاهشی داشته باشند و هر روز تلفات کمتری برای حریق داشته باشیم، تقویت تجهیزات آتش نشانی است. در ادامه، به بررسی مهمترین تجهیزات آتش نشانی موجود در کشور میپردازیم.

تجهیزات آتش نشانی در ایران

تجهیزات آتش نشانی، ابزار و وسایل نسبتا سبکی هستند که برای اطفای حریق به کار برده میشوند. این تجهیزات را میتوانیم به چند دسته کلی تقسیم کنیم:

کپسول آتش نشانی

یکی از مهمترین تجهیزات آتش نشانی، کپسول های اطفای حریق است. این کپسولها با پاشیدن خاموشکننده مناسب روی آتش، ارتباط شعله و اکسیژن را کم کرده و آن را خاموش میکنند. کپسولهای آتش نشانی در انواع و اندازههای مختلف تولید میگردند که هر نوع کپسول، با یک رنگ مشخص از انواع دیگر متمایز میشود. کپسولهای آتش نشانی برای مصارف خانگی و اداری، مسافرتی و مخصوص آتش نشانان کاربردی میباشد.

شیرها، نازلها و اتصالات

برای انتقال ماده خاموشکننده (آب، کف یا پودر) به از مبدا به محل آتش سوزی، از این ابزارها استفاده میشود. شیر آتش نشانی در سمت مبدا و نازل آتش نشانی در آخرین بخش از مسیر انتقال ماده خاموشکننده قرار میگیرد. اتصالات نیز در بین این دو قطعه قرار میگیرند.

شیلنگ آتش نشانی

وسیله اصلی انتقال ماده اطفای حریق، شیلنگ آتش نشانی است. شیلنگ آتش نشانی از برزنت، پارچه یا لاستیک ساخته میشود و انواع مختلف آن برای تامین بیشینه فشارهای مختلف به کار میروند.

دستگاههای آتش نشانی

برای برخی مصارف در اطفای حریق، دستگاههای خاصی مورد نیاز هستند. به عنوان مثال دستگاه کفساز برای اطفای حریقهایی که با کف خاموش میشوند و مانیتور و پمپهای آب برای افزایش فشار آب مورد استفاده قرار میگیرند. این تجهیزات نیز نقش مهمی در فرآیند آتش نشانی دارند.

لوازم ایمنی فردی

هر آتش نشان برای حفظ ایمنی خود در مواجهه با آتش، نیاز به تجهیزات فردی نظیر دستکش، کلاه، البسه و کفش ایمنی دارد. باید توجه داشت که وسایل ایمنی آتش نشانی باید دارای استاندارد ضدحرارت باشند. مثلا استاندارد کفش ایمنی HRO و HI مربوط به کفشهای دارای مقاومت حرارتی هستند که برای آتش نشانی مناسباند.

ابزارهای اعلام حریق

این دسته از وسایل آتش نشانی مخصوص اعلام خطر هستند. آژیرهای صنعتی و چراغهای خطر را میتوانیم از مهمترین ابزارهای اتش نشانی برای اعلام حریق بدانیم.

ابزارهای آتش نشانی خانگی

بعضی از ابزارهای آتش نشانی میتوانند بدون نیاز به حضور آتش نشانان نیز حریق را اطفا کنند. اسپرینکلرها شناختهشدهترین نوع این ابزارها هستند که در صورت تشخیص دمای بیش از حد یا دود، به صورت خودکار با پاشش حجم زیادی از آب به اطفای حریق میپردازند.

جمع بندی

آتش و آتش سوزی یکی از بلایای همیشگی محیط زندگی انسان است. آتش سوزی همواره برای انسان خطرآفرین بوده اما امروزه، وسایل آتش نشانی مختلف سعی دارند با اطفای سریع انواع حریق، از حجم خسارات آن بکاهند. کپسولهای آتش نشانی، شیلنگ آتش نشانی، شیرها، نازلها، اتصالات و کوپلینگها، ابزارهای اعلام حریق و لوازم ایمنی فردی نظیر کفش، دستکش، کلاه و... از مهمترین ابزارهایی هستند که به آتش نشانان کمک میکنند با اطفای به موقع انواع حریق، جلوی ایجاد خسارتهای بزرگ را بگیرند و با سرعت بیشتری از جان و سرمایه شهروندان محافظت نمایند.

کد خبر 747447

دیگر خبرها

  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • ۹۵ میلیارد تومان صرف خرید تجهیزات مدارس چهارمحال وبختیاری شد
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • وضعیت تجهیزات آتش نشانی در ایران چگونه است؟
  • امدادرسانی آتش نشانان در حادثه تصادف در منظریه
  • آتش‌نشانی‌ شهرداری‌های استان بوشهر تجهیز می‌شوند
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی سینما آزادی
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی
  • اجرای ۳ پروژه پیشران در حوزه فناوری های نرم